نماينده لردگان در مجلس با اشاره به اينکه فرش بختياري ديدگاه تجاري ندارد؛ گفت: با نگاه کردن به فرش بختياري ميتوان خاطراتي را در آن مرور کرد که از مجاهدت و رزمندگي قوم بختياري و خاطرات ييلاق و قشلاق حکايت ميکند.
به گزارش سلام لردگان؛ مجيد جليل سرقلعه درگفت وگو با خبرنگارخانه ملت، با اشاره به ثبت فرش بختياري در يونسکو؛ اظهارداشت: خصوصيت فرش بختياري اين است که ديدگاه تجاري ندارد و به مثابه اين است که با انسان سخن ميگويد. اين فرش با نقشبنديهاي زيبا از طبيعت حاوي انس و دوستي و دل بستن به طبيعت است.
نماينده مردم لردگان با بيان اينکه فرش بختياري حاوي خاطرات عشاير بختياري است، افزود: با نگاه کردن به فرش بختياري ميتوان خاطراتي را در آن مرور کرد که از مجاهدت و رشادت قوم بختياري و خاطرات کودکي عشاير ييلاق و قشلاق حکايت ميکند.
نقش بستن خاطرات عشايري برفرش
اين نماينده مردم درمجلس نهم يادآورشد: ديدگاه مردم اين استان درباره فرش تنها تجارت محض نيست.حتي نوسانات و رکود فروش فرش نتوانست مانع انس مردم در بافت فرش شود و هميشه خاطرات مردمان اين استان بر فرشها نقش بسته است.
وي با انتقاد از اقدام ديرهنگام درثبت فرش بختياري در يونسکو، تصريح کرد: هرچند ثبت جهاني آن دير شده است؛ ولي بازهم جاي تشکر و خرسندي دارد که اين ميراث فرهنگي به ثبت جهاني ميرسد.
بهترين سوغات چهار محال و بختياري فرش است
نماينده مردم لردگان در مجلس نهم افزود:گردشگران داخلي و خارجي که از استان چهارمحال و بختياري ديدن ميکنند ميتوانند فرش بختياري را بهعنوان بهترين سوغات توريستي تهيه کنند؛ چراکه اين فرش بهترين وسيله براي ثبت و انتقال فرهنگ ما به جهانيان شمرده ميشود.
به گزارش خانه ملت؛ پيش از اين هم فرش تبريز در يونسکو به ثبت جهاني رسيده بود.اميد است اين اقدامات و تلاشهاي فرهنگي علاوه بر معرفي بيشتر فرهنگ کشورمان در جهان،گامي بهسوي احيا و رونق دوباره اقتصاد روستايي و عشايري باشد./
پايان پيام