|
کد مطلب: 81029
هشدار امام جمعه شهرکرد نسبت به ورود سبکهاي جديد در عزاداريها
تاریخ انتشار : 1393/07/29 13:26:12 نمایش : 1930
نماينده ولي فقيه در چهارمحال و بختياري نسبت به نفوذ بيگانه و دشمن به سبک و شيوه اجراي برنامههاي عزاداري هشدار داد و رواج استفاده از علامتهايي با نماد صليب در استان به عنوان نوعي نفوذ دشمن در سبک عزاداريها ياد کرد.
به گزارش خبرنگار سلام لردگان، حجتالاسلام محمدعلي نكونام عصر 28 مهرماه در هشتمين جلسه شوراي فرهنگ عمومي استان آغاز ماه محرم و صفر را يادآور شد و بر لزوم برنامه ريزي صحيح و منسجم در اين راستا تاکيد کرد.
وي افزود: بکوشيم جهتدهي و جهتگيري سبک عزاداريها، برپايي مجالس عزاداري توسط هيئتهاي مذهبي و دسته روي سينه زني و زنجير زني در راستاي زنده نگه داشتن نهضت عظيم عاشورا حسيني باشد.
لزوم حفظ حرمت واقعه عاشورا در ايام محرم
نماينده ولي فقيه در استان بر حفظ شان و جايگاه و حرمت واقعه عاشورا و حضرت اباعبدالله حسين(ع) در برپايي مجالس عزاداري تاکيد کرد و گفت: هر حرکت و برنامهاي که در ماه محرم و صفر با نام اباعبدالله حسين(ع) و به مناسبت اين ايام شکل ميگيرد بايد در شان و جايگاه اين واقعه عظيم و صاحب آن باشد.
وي با بيان اينکه متاسفانه تعزيه خوانيها و تئاترها در ايام محرم و صفر جنبه تفريح و سرگرمي به خود گرفته است، از ضعف پيام رساني و جهتدهي صحيح اين گونه برنامهها انتقاد کرد و افزود: متاسفانه تعزيه خوانيها به جاي آنکه جنبه محتوايي و پيام رساني داشته باشد، هنرنمايي و نوعي سرگرمي براي برخي افرادشده است و اين در شان و جايگاه ماه محرم نيست.
حجتالاسلام نکونام بر افزايش کمي و کيفي احتماعات مردمي در دهه اول محرم تاکيد کرد و گفت: برپايي اجتماعات در ماه محرم و صفر تعظيم شعائر الهي محسوب ميشود بر همين اساس ترويج و شکل دادن اين گونه اجتماعات مردمي در اين ايام ضرورت و تاثيرگذاري ويژه و خاص دارد.
وي همچنين نسبت به نفوذ بيگانه و دشمن به سبک و شيوه اجراي برنامههاي عزاداري هشدار داد و رواج استفاده از علامتهايي با نماد صليب در استان به عنوان نوعي نفوذ دشمن در سبک عزاداريها ياد کرد.
مراجع تقليد استفاده از علامتهاي رائج در مجالس عزاداري را حرام اعلام کردهاند
نماينده ولي فقيه در استان با بيان اينکه بين علم و علامت تفاوتي از آسمان و زمين است گفت: علامتهاي رائج در استان نوعي صليب هستند که هيچ گونه وجاهت شرعي نداشته و مراجع تقليد استفاده از آنها در مجالس عزاداري را حرام اعلام کردهاند اما علم پرچم بلندي آويخته شده به چوب است که نه تنها هيچ گونه شبهه و ايرادي بر آن وارد نيست بلکه استفاده و ترويج آن نيز توصيه شده است.
امام جمعه شهرکرد همچنين با اشاره به سفر خود به حج تمتع، به بيان دستاوردها و زواياي اين سفر معنوي پرداخت.
وي حج را يکي از عبادتهاي ويژه براي برقراري ارتباط عميق با خداي متعال دانست و گفت: عبادتها در دين اسلام با هدف ايجاد يک ارتباط عميق و معنوي انسان با خداي متعال وجود آمده که در اين ميان عبادت حج از جايگاه و منزلت بالايي برخوردار است.
حجت الاسلام نکونام حج را سيري تکاملي براي رساندن انسان به درجات بالاي کمال و معرفت الهي دانست و اظهارکرد: انسان به واسطه عبادات ارتباط خود با خدا را مستحکم و ناگستني ميکند و همواره در سايه اين چنين ارتباطي ميتواند موانع و سختيها و چالشهاي پيش رو را کنار بزند که در اين ميان فريضه حج سير تکاملي ويژهاي دارد.
وي حج را ظرفيتي عظيم براي جامعهسازي دانست و گفت: حج علاوه بر اعمال و مناسک که زمينه ساز رشد فکر، معرفت، شناخت و بصيرت ميشود از ظرفيت عظيمي براي ساختن جامعه و سوقدادن افراد به سمت کمال برخوردار است.
دستاوردهاي حج بايد به يک فرهنگ عمومي در جامعه تبديل شود
نماينده ولي فقيه در استان با بيان اينکه اعمال و دستاوردهاي حج بايد به يک فرهنگ عمومي در جامعه تبديل شود، تحقق و اجراي عدالت به معناي واقعي کلمه در حق تمام حجاج را يکي از دستاوردها و پيام اين فريضه واجب الهي براي انسانها دانست.
به گفته وي، مناسک و اعمال حج علاوه بر اينکه معرفت، شناخت و اسرار پنهان قدرت الهي را براي حجاج آشکار ميسازد، معيارها و شاخصها را نيز براي ايجاد يک جامعه عدالت محور مشخص ميکند.
حجتالاسلام نکونام با بيان اينکه در حج رنگ، جنس، طيف، قوميت و پست و مقام افراد اهميت ندارد، عدالت در عين وحدت، همدلي و کثرت در همه عرصهها و لحظهها را پيام و دستاورد حج براي تمام حجاج و جهانيان دانست.
وي با اشاره اينکه در فريضه حج وحدت و عدالت به معناي واقعي کلمه متجلي ميشود، تصريح کرد: يکي از پيامهاي حج براي تمام جهانيان توحيد محوري توام با همدلي، هفکري و عدالت محوري است.
امام جمعه شهرکرد تنها راه ايستادن در برابر شياطين زمان را عمل به موارد مذکور دانست و گفت: اگر جامعه اسلامي دست در دست هم در راستاي تحقق دستورات و پيام حج عمل کنند به طور قطع دشمنان را حقير و ذليل خواهند کرد.
پرهيز از تک روي و خود محوري از آموزههاي سفر حج است
وي جامعه سازي، عدالت، معنويت، مبارزه با هواي نفس، يکي شدن، مزيت نداشتن انسانها، بيارزش بودن پست و مقام و تنها عبوديت و بندگي براي خداي متعال را از ويژگيهاي بارز حج دانست.
حجت الاسلام نکونام با بيان اينکه حج به ما ميآموزد که از تک روي و فرد محوري و خود محوري خودداري کنيد، بندگي و انجام عمل تنها براي رضاي خدا متعال را مهمترين درس حج براي بشريت دانست.
خبرگزاري ايسنا
|
|
|
|