به گزارش سلام لردگان - زندگي عشايري و زندگي در روستاها بخصوص در شهرستان لردگان، کوهرنگ و اردل موجب شده که هنوز مردمان اين ديارها و شهرستانها از لباس محلي استفاده کنند.
لباسهاي مناطق مختلف چهار محال و بختياري اعم از لار، کيار، ميزج و گندمان تفاوت هاي با هم ديگر و لباس بختياري دارد.
در حال حاضر جوانان با توجه به وجود لباس هاي جديد در بازار کمتر از لباس هاي محلي استفاده مي کنند و اين در حالي است که لباس محلي هر استان و منطقه اي نشان دهنده هويت آن منطقه است و جوانان در حال حاضر از لباس هاي محلي در مراسم، جشنها و عروسي هاي خود استفاده مي کنند.
لباس هاي بومي و منطقه اي بارزترين مظاهر فرهنگي است و با توجه به تفاوت هاي اقليمي و فرهنگي شاهد رواج يافتن لباس هاي محلي متنوعي هستيم.
پوشش محلي زنان و مردان چهار محال بختياري با هم متفاوت است، لچک، چارقد، پاکش، دستينه، شليته و پيراهن برخي از قسمت هاي مختلف پوشاک زنان چهارمحالي است و مردان اين منطقه نيز ازکلاه، پيراهن، شلوار دبيت، شال کمر، قبا، ارخالق و گيوه استفاده مي کنند.
لچک، مينا، پيشاني بند، دستمال، روسري، شلوار، دامن و جليقه پوشاک زنان بختياري و لباس مردان بختياري کلاه نمد، پيراهن، چوقا، شلوار دبيت، پا پيچ و گيوه است والبسه محلي مردمان اين استان با مواد اوليه مرغوب توليد مي شود.
لباسهاي محلي زنان اين استان از قيمت هاي بالاتري برخوردار است.
کيفيت پارچه لباسها و همچنين استفاده از سرمه دوزي و استفاده از طلا در برخي از لباسهاي عامل اصلي گران بودن لباسهاي محلي اين استان است.
مهرداد رئيسي ، سرپرست معاونت صنايع دستي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان چهار محال و بختياري ، با اشاره به اينکه مردمان روستا نشين و عشاير بيشتر از مردمان شهري در اين استان لباسهاي محلي استفاده مي کنند، بيان داشت: مردمان بيشتر در مراسمات شادي و جشن ها از لباس محلي استفاده مي کنند.
رئيسي اذعان داشت: رنگ لباسهاي اين استان شاد و الهام گرفته از طبيعت پيرامون خودشان است.
وي با اشاره به اينکه بيش از 400 کارگاه البسه محلي در اين استان فعاليت مي کنند، ياد آور شد: بشترين توليدات لباس هاي محلي در شهرستان لردگان، کوهرنگ و اردل است.
وي تصريح کرد: در راستاي رونق، حمايت و حفظ اين هنر و صنعت و فرهنگ اصيل استان تسهيلاتي در اين راستا در اختيار هنرمندان قرار داده شده است.
گزارش: زهرا مرادي