به گزارش سلام لردگان ، رئيس جمهوري اسلامي ايران امشب به طور زنده از دفتر کارش با مردم صحبت کرد.
احمدينژاد در ابتدا ضمن عرض ادب و ارادت و آرزوي سلامتي براي ملت ايران ديدار امروزش با سران قوا را ديداري در راستاي مسائل مهم جاري کشور عنوان کرد.
* لازم بود براي بودجه ارزيابي دقيقي از شرايط محيط و تحولات بينالمللي و سياستهاي کلي کشور داشته باشيم
وي در پاسخ به سوال مرتضي حيدري درباره اينکه بودجه امسال با تاخير نسبتا زيادي ارائه ميشود، اين مسئله چه دليلي دارد و چه زماني هماهنگيها براي تحويل بودجه انجام ميشود، گفت: امسال ما شرايط خاصي را تجربه کرديم؛ بودجه هم سند بسيار مهمي است و در واقع يک برنامه يکساله محسوب ميشود.
وي افزود: تمام دخل و خرجهاي دولت در طول سال و کارهايي که بايد در بخشهاي گوناگون اقتصادي، فرهنگي، اجتماعي، علمي و آموزشي انجام شود، همه در بودجه منعکس ميشود.
رئيس جمهور ادامه داد: بودجه تا حدود زيادي تحت تاثير درآمدهاي نفتي است و وقتي در درآمدهاي نفتي و قيمت ارز نوسان ايجاد ميشود به طور طبيعي بودجه هم تحت تاثير قرار ميگيرد. بر همين اساس لازم بود که ما يک ارزيابي نسبتا دقيقي از شرايط محيطي داشته باشيم و عملکرد بودجه در سال جاري را بررسي کنيم.
احمدينژاد گفت: همچنين لازم بود که ما تحولات بينالمللي را رصد کنيم و سياستهاي کلي کشور و برنامههاي سازندگي را مدنظر قرار دهيم تا بودجهاي را ببنديم که سرعت رشد ما را حفظ کند و نواقص بوجود آمده را برطرف کند و همچنين قابليت اجرايي داشته باشد.
وي اظهار داشت: البته دشمن هم اقداماتي ميکرد و ما هم مقداري تحمل کرديم تا آنها حرکاتشان را انجام دهند تا ما ارزيابي خودمان را کامل کنيم؛ با توجه به رفتار دشمنان و تأثير رفتار آنها بر بازار ما فکر ميکنم که بودجه خيلي خوبي تهيه شده است.
احمدينژاد در پاسخ به اين سؤال که آيا بودجه اين هفته تحويل مجلس ميشود، گفت: انشاءالله اين هفته تحويل ميدهيم؛ فکر ميکنم براي روز چهارشنبه هماهنگ شود تا بودجه را بفرستيم.
* 2600 ميليارد تومان براي يارانه دارو اختصاص يافته است
محمود احمدينژاد با بيان اينکه "سرمايهگذاري عمراني سال آينده معادل سال 91 است"، تصريح کرد: عدهاي معتقدند ما به بودجه انقباضي محتاجيم اما ما نيازمند رشد اقتصادي هستيم و نياز به بودجه انقباضي نداريم.
رييسجمهور افزود: استفاده از اموال راکد سازمانها و دولت براي سرمايهگذاري را براي بودجه سال آينده تقويت کردهايم. حدود 1500 ميليارد دلار را به بخش عمراني اختصاص دادهايم و 145 هزار ميليارد تومان در بخش سرمايهگذاري دولتي پيشبيني شده است.
احمدينژاد با بيان اينکه "در سال آينده 150 شرکت به طور کامل واگذار ميشود"، گفت: در خود بودجه مکانيزمي طراحي کردهايم که اگر درآمد افزايش پيدا کرد، اين درآمد در سرمايهگذاري اختصاص يابد و اگر درآمد کاهش يافت، بودجه را در جايي کم ميکنيم که سرمايهگذاري متضرر نشود.
رييس قوه مجريه در ادامه با اشاره به اينکه در بودجه سال بعد تلاش کردهايم که قدرت خريد مردم افزايش يابد، تصريح کرد: دو هزار ميليارد تومان براي پزشک خانواده، 2760 ميليارد تومان براي يارانه و ارز دارو، 1135 ميليارد تومان براي نان و کالاهاي اساسي و 1500 ميليارد تومان براي حفظ و رشد جمعيت اختصاص دادهايم.
وي با بيان اينکه "در بودجه سال آينده حقوق کارمندان و بازنشستگان 20 درصد رشد خواهد داشت"، اظهار کرد: 1200 ميليارد دلار نيز براي مناطق محروم قرار دادهايم.
احمدينژاد در ادامه درباره اصلاح ساختارها گفت: لايحه مالياتي را که يک لايحه جامعي است به مجلس تقديم کردهايم، اصلاح قانون مالياتها منابع دولت را احيا ميکند. همچنين اصلاح نظام بانکي را آماده کردهايم و مصوبه گمرک از مجلس آمده است که کارهايش را شروع کردهايم.
رييسجمهور همچنين با اشاره به اينکه در کارهاي خدماتي دولت، کار را به مردم واگذار ميکنيم، تصريح کرد: بخشهايي از دولت را مکلف کردهايم که وظايفشان را واگذار کنند.
احمدينژاد ادامه داد: مکانيزمي در نظر گرفتهايم که بانک مرکزي بتواند نوسانات نرخ ارز را کنترل کند. همچنين مسکن مهر را با شرايط بهتري ادامه ميدهيم.
محمود احمدينژاد با بيان اينکه "سرمايهگذاري عمراني سال آينده معادل سال 91 است"، تصريح کرد: عدهاي معتقدند ما به بودجه انقباضي محتاجيم اما ما نيازمند رشد اقتصادي هستيم و نياز به بودجه انقباضي نداريم.
رييسجمهور افزود: استفاده از اموال راکد سازمانها و دولت براي سرمايهگذاري را براي بودجه سال آينده تقويت کردهايم. حدود 1500 ميليارد دلار را به بخش عمراني اختصاص دادهايم و 145 هزار ميليارد تومان در بخش سرمايهگذاري دولتي پيشبيني شده است.
احمدينژاد با بيان اينکه "در سال آينده 150 شرکت به طور کامل واگذار ميشود"، گفت: در خود بودجه مکانيزمي طراحي کردهايم که اگر درآمد افزايش پيدا کرد، اين درآمد در سرمايهگذاري اختصاص يابد و اگر درآمد کاهش يافت، بودجه را در جايي کم ميکنيم که سرمايهگذاري متضرر نشود.
* اگر گام بعدي هدفمندي يارانهها را اجرايي کنيم قدرت خريد مردم افزايش مييابد
وي افزود: با توجه به اينكه مردم تحت فشار اقتصادي هستند تلاش كردهايم تا در بودجه به نوعي قدرت خريد مردم را حفظ و يا به آن كمك كرده باشيم.
احمدينژاد در ادامه به پيشبينيهاي دولت در ارائه بودجه 92 اشاره و تصريح كرد: براي درمان مبلغ 2هزار ميليارد تومان براي پزشك خانواده اختصاص دادهايم كه مستقيما پرداختي مردم را كاهش ميدهد و مبلغ 2هزار و 760 ميليارد تومان يارانه به بخش دارو براي بيماران صعبالعلاج اختصاص دادهايم.
رئيس جمهور گفت: براي حقوق كارمندان، بازنشستهها و افراد تحت پوشش نهادهاي حمايتي مبلغي را در نظر گرفتهايم كه توانستهايم وضعيت آنها را در بودجه امسال نسبت به سال گذشته بهبود بخشيم.
وي با اشاره به ويژگيهاي بودجه 92 گفت:منابع عمراني،كمكهاي فني اعتباري عادلانهاي را توانستهايم در بودجه امسال توزيع كنيم و براي تعادل مناطق كشور توانستهايم سهم عمراني استاني را افزايش داده و به چيزي حدود 10 هزار ميليارد تومان رسيده است.
احمدي نژاد ادامه داد: در اصلاح ساختارها پيشبينيهاي خوبي را انجام دادهايم و توانستهايم لايحه مالياتي را كه نشات گرفته از تجربيات 34 سال انقلاب و كل دنيا است اجرا و براي تصويب به مجلس ارائه دادهايم تا بتوانيم منابع دولت را احيا كنيم.
رئيس جمهور ادامه داد: در اين بودجه توانستيم برنامه پول ملي را آماده كنيم و منتظريم ثبات پيدا شود تا بتوانيم آن را اجرايي كنيم.
احمدينژاد گفت: در كارهاي خدماتي دولت مكانيزمهايي را در بودجه قرار داده تا بتواند كارهايي را به مردم واگذار كند و دستگاهها را مكلف كرده تا بخشي از تكاليفشان را واگذار كنند و مرز بين حاكميت و غيرحاكميتي در آن قسمتها را تنظيم كنيم و همچنين احكام جديدي را براي بانك مركزي قرار دادهايم تا بتوانند نوسانات قيمت ارز را مديريت كنند.
* مسکن مهر را با شرايط بهتري ادامه ميدهيم
وي ادامه داد: طرح مسكن مهر را با شرايط بهتري ادامه ميدهيم و همچنين كارهاي علمي، فناوري و پژوهشي با همين سرعت ادامه خواهد يافت.
رئيس جمهور با اشاره به هدفمندي يارانهها اظهار داشت: اين بخش يكي از بهترين روشها براي كاهش فهم ارز نفتي در بودجه دولت و اقتصاد ملي است كه موجب رشد آن هم ميشود و سهم درآمدهاي نفتي را از اين طريق كاهش ميدهد.
احمدينژاد با بيان اينكه هدفمندي يارانهها در اين اقتصاد كار ميكند،گفت: اين طرح اهداف زيادي داشته كه در حال حاضر هم در حال اجرا است و اگر بخواهيم در يك جمله هدفمندي يارانهها را خلاصه كنيم بايد گفت؛ دريافت از همه مردم متناسب با مصرف و توزيع يكسان، معنايش اين است كه طبقات درآمدي و دهكهاي درآمدي را كه مصرف پايينتري دارد قدرت خريدشان تعديل شود.
وي ادامه داد: به طور كامل پيش بيني كرديم كه 40 الي 45 درصد كل شامل اين مسئله ميشود كه البته ما به دنبال صددرصد آن بودهايم و ميخواهيم انجام شود.
رئيس جمهور در پاسخ به اينكه با توجه به كسري كه امسال در بودجه داشتيد آن را ميتوانيد سال آينده جبران كنيد گفت: ما هيچ وقت كسري نداشتهايم و بايد گفت بحث سازمان هدفمندي در واقع يك شركت دولتي است كه هميشه به طور طبيعي هم كار ميكند و هم طلب دارد و اين مسئله با يك دستگاه دولتي كاملا فرق ميكند و بايد آنرا مثبت نگاه كرد.
احمدينژاد افزود: ما بايد در هدفمندي يارانهها بتوانيم قوانيني را پيشبيني كنيم كه مستقيما يارانهها به مردم داده شود،مثلا يارانه نان،انرژي و كالاهاي اساسي در قانون هدفمندي يارانهها وجود داشته كه متعلق به مردم بوده و مستقيم به آنها ارائه داديم،وقتي كه ما كوپن برنج و گندم را حذف كرديم يارانه آنها در بودجه وجود داشته و هيچ كسري در اين ميان وجود ندارد چرا كه خود منابعش را تامين ميكند.
وي اظهار داشت: سهمي را كه بايد به شركتهاي دولتي مي داديم خيلي بيشتر از سهم واقعيشان بود به همين دليل سرمايهگذاري در نفت و شركتهاي تابعه نفت در وزارت نفت رشد قابل توجهي پيدا كرد اين هم يك درآمد جديد در هدفمندي يارانهها بود كه بسيار مثبت است.
رئيس جمهور ادامه داد: درآمدهاي ناشي از افزايش اجراي هدفمندي يارانهها هم پول يارانهها را تامين كرده و هم موجب توسعه سرمايهگذاري شركتهاي دولتي شده است و توانستهايم از اين طريق درآمدهاي نفتي و درآمدهاي منابع ارزي بانك مركزي را كه پشتيباني زيادي از آن شده در طرح هدفمندي يارانهها به يك تراز مثبت برسانيم.
وي ادامه داد: با توجه به اينكه موضوع نرخ ارز و مرجع و همچنين مبادله آزاد بحث بسيار مهمي در كشور است گفت: تمام تلاشمان به سمت تكنرخي بودن كالاها بوده و متاسفانه شوكي كه به اقتصاد كشور وارد شد مسئله را كمي دشوار كرد.
* از بيکار بودن يک نفر هم راضي نيستم
احمدينژاد در پاسخ به اين پرسش که آيا شما براي مهار تورم در سال آينده، ثباتي را پيشبيني ميکنيد؟ اظهار کرد: انشاءالله اين کار انجام خواهد شد.
رئيس جمهور در پاسخ به مرتضي حيدري که از وي پرسيد اگر الان آذر 89 بود و قرار بود فاز اول هدفمندي يارانهها را اجرا کنيد، چه کارهايي ميکرديد؟ گفت: حتما صددرصدش را اجرا ميکرديم، چون حتما تاثيرپذيري و تاثيرگذاري نوسانات ارز هم کاهش پيدا ميکرد زيرا دشمنان از اين راه کارهايي کردند و خواستند فشارهايي بياورند ولي اقتصاد ما اقتصاد بزرگي است.
احمدينژاد درباره وضعيت اشتغال و نرخ بيکاري در سال آينده نيز، خاطرنشان کرد: امسال سال سختي براي اقتصاد ما بوده است. روند حرکت کشور منهاي اين يک سال راضي کننده است اما مطلوب نيست؛ به خصوص اينکه ظرفيت ملت ما ظرفيت بالايي است اما اين يک سال آسيبهايي وارد کرده است.
وي افزود: البته نرخ بيکاري ما جهشي نداشته است و با توجه به شرايطي که داشتهايم شايد در اين زمينه هم بايد نوسان زيادي را ميداشتيم که خوشبختانه اينطور نبود ولي بايد بگويم من از بيکار بودن يک نفر هم راضي نيستم.
* در هفت سال گذشته نزديک به 800 هزار نفر از سيستم اداري بيرون رفتهاند رئيس جمهور در پاسخ به سوالي درباره استخدامهاي جديد در دولت اظهار داشت: طبق قانون اساسي مسئوليت امور اداري و استخدامي مستقيما بر عهده رئيس جمهور است که البته در طول زمان اين اختيار کاهش يافته است.
احمدي نژاد افزود: در طي هفت سال نزديک به هشتصد هزار نفر از سيستم بيرون رفتند و اين باعث خلا نيروي انساني شده و کارمندان زيادي هم هستند که وضعيت استخدامي آنها در دستگاههاي دولتي نامشخص است.
وي ادامه داد: بخشي از نيروهايي که قرار است جذب کنيم در واقع در دولت الان مشغول به کار هستند و مجموعا دولت ميخواهد سيصد و بيست هزار نفر را در سيستم اداري تثبيت کند.
رئيس جمهور گفت: دولت اين امکان را فراهم کرده که همه متقاضيان در آزمون استخدامي شرکت کنند و اگر کسي با روشي در گذشته وارد سيستم شده از حق بالاتر برخودار نباشد.
احمدي نژاد افزود: اين استخدامها فشاري به بودجه وارد نميکند چون وقتي پانزده هزار تخت بيمارستان اضافه ميکنيم و وقتي چند ده هزار مدرسه و دانشگاه ميسازيم اين نيازمند کادر است که بايد خدمات ارائه دهد.
وي ادامه داد: وقتي ما توسعه تقسيمات کشوري داريم که برخي مناطق به استان و شهرستان ارتقا مييابند، بايد افرادي آن مناطق را اداره کنند.
احمدي نژاد اضافه کرد: دولت در اجراي اصل 44 تصديها را کاهش داده و بخشي از موسسات و شرکتهاي مهم دولتي واگذار شده اند که دولت خلوت شده است.
رئيس جمهور گفت: طبق قانون استخدام 1500 نفر در نهاد رياست جمهوري اختيار شخص رئيس جمهور است که نياز به مصوبه دولت هم نداشت.
احمدي نژاد افزود: رئيس جمهور ميتواند کارمندان نهاد را خودش مستقيما انتخاب کند و من هم از مصوبه دولت درباره استخدام کارمندان نهاد اطلاع نداشتم اما ذيل آن مصوبه نوشتند که براي اين هم آزمون استخدامي برگزار شود.
وي ادامه داد: اين حق مسلم قطعي من بود که وقتي اشخاص از هفت خان گذشتهاند که ديگر کف کف اصل 126 قانون اساسي است اما گفتم براي آن هم مسابقه برگزار شود.
رئيس جمهور گفت: اين دولت، دولت مردم و عدالت است اما ديدم برخي جو سازي کردند که چه شد در حالي که اگر من 1500 نفر را مستقيما به عنوان همکارم در نهاد رياست جمهوري انتخاب ميکردم، قانون بود.
احمدي نژاد اضافه کرد: البته ما گفتيم که مسابقه برگزار شود تا هر کس شايسته تر بود انتخاب شود و تاکيد کردند امتحانات به صورت عادلانه و استاني برگزار شود.
وي ادامه داد: همچنين به مسئولان گزينش سفارش کردند که بي جهت به جوانان سخت نگيرد تا حق کسي از مردم ضايع نشود
رئيس جمهور گفت: جوانان ما نوعا شايسته اند و اگر کسي هم به نظر ما ضعفي داشت بايد به او تذکر دهيم و دوستانه او را کمک کنيم که ضعف را جبران کند نه اينکه او را از يک فرصت محروم کنيم.
احمدي نژاد ادامه داد: اين موضوع کاملا شفاف است و سهم وزارتخانهها مشخص است و اين که در کدام شهرها و پستها نياز به نيرو داريم .
وي تصريح کرد که بيشترين حجم کاهش حجم دولت در اين دولت اتفاق افتاده است.
* نخريدن آجيل ايده خوبي براي تنبيه محتکران استرئيس جمهور در پاسخ به سوالي درباره وضعيت آينده مسکن مهر و تسهيلات و راه کارهاي حل مشکلات مربوط به اين پروژه اظهار داشت: افزايش قيمت مسکن، بخشي از جنگ رواني دشمن است که عدهاي ندانسته در اين جنگ وارد شدند. اکنون تعداد مسکنهاي موجود از تعداد خانوادهها بيشتر است، پس چرا بايد قيمت مسکن افزايش يابد؟ اين قيمت در سال آينده خواهد شکست.
وي در ادامه با اشاره به برنامه دولت براي واريز عيدي به مردم، با بيان اينکه من واژه جبراني را در مقايسه با عيدانه بيشتر ميپسندم گفت: بخش وسيعي از مردم امسال تحت فشار قرار گرفتهاند و اثر قدرت خريد اضافهاي که به وسيله يارانهها براي مردم ايجاد شد، در حال صفر شدن بود. بنابراين دولت جلسات متعددي را برگزار کرد و از طريق منابع هدفمندي، کمکي را در آستانه عيد براي مردم در نظر گرفت.
احمدينژاد افزود: رقمي از صندوق توسعه ملي قرض کرديم و ساعت 8:45 امشب مبلغ 85 هزار تومان براي عموم مردم و مبلغ 100 هزار تومان براي افراد تحت پوشش نهادهاي حمايتي در نظر گرفتيم. همچنين يارانه اسفند را در آخر اسفند واريز ميکنيم.
در ادامه برنامه، مجري تلويزيون به احمدينژاد گفت: برخي مردم ميگويند به دليل بالا رفتن قيمت آجيل و براي همراهي با مردم کمتر برخوردار، براي عيد آجيل نخريم. خود ما هم در منزل قرار گذاشتيم همين کار را انجام دهيم.
احمدينژاد نيز با خنده خطاب به مجري برنامه گفت: گناه ما چيست که ميخواستيم نخريم و به خانه شما بياييم؟!
وي ادامه داد: اين اصولا روش خوبي است. البته ما بايد کنترلها را کاملتر و حلقههاي آن را تقويت کنيم.
رييسجمهور با اشاره به اينکه ما يک ملت هستيم و بايد با هم زندگي کنيم، تصريح کرد: اگر همبستگي ملي وجود نداشته باشد حادثهاي کوچک ميتواند ملت را نابود کند. دشمن فشارهايي را وارد ميکند که ما بايد همه با هم براي رهايي از اين فشار کمک کنيم. کساني که بيشتر از مصرف خود خريد ميکنند، در واقع قدرت خريد ديگران را کاهش ميدهند.
وي اضافه کرد: در نوروز نبايد به گونهاي شود که مردم از ميهماني رفتن معذور شوند. همه بايد کمک کنيم که از مشکلات گذر کنيم. اقتصاد ما بنيانهاي قوياي دارد و مطمئن هستم از اين شرايط عبور ميکنيم. دولت آمريکا همه اقتصاد خود را به ميدان آورده تا به ايران فشار آورد.
رئيس جمهور گفت: عبور از اين مرحله و پيروزي در اين نبرد اقتصادي به معناي آن است که ما ظرف چهار پنج سال به قدرت اول يا دوم اقتصاد دنيا تبديل شويم.
وي تصريح کرد: آنها فکر ميکردند که با شوک اول اقتصاد ما از هم ميپاشد اما بحمدالله چنين نشد و البته به مردم فشار آمد که بايد جبران کنيم و حتماً هم جبران خواهيم کرد.
احمدينژاد گفت: در خيلي از کشورها گروههاي مردمي هستند که بازار را مديريت ميکنند و هر جايي که کسي خواست اجحاف کند مردم خودشان وارد ميشوند ولي من نمي خواهم هرگز باور کنم که يک ايراني وجود دارد که بخواهد به مردم اجحاف کند.
رئيس جمهور افزود: مگر ميشود يک نفر ايراني و اهل اين سرزمين باشد و سؤاستفاده کند؛ نميتوان به اين فرد گفت ايراني؛ چطور اين فرد ايراني است؛ اين افراد عاقبت خوبي ندارند؛ کسي که از مشکلات مردم بخواهد سوءاستفاده کند، عاقبت خوبي نخواهد داشت.
وي اضافه کرد: کساني که از مشکلات مردم سود ميبرند، اين سود نيست؛ بلکه سم است که وارد زندگي ميشود و بالاخره هم خودش را نشان ميدهد.
احمدينژاد اظهار داشت: وقتي يک کالاي خوراکي وجود دارد، همه با هم ميخوريم و اگر هم آن کالا کم بود با هم تقسيمش ميکنيم؛ اين سخت نيست؛ مگر ميشود من در خانه غذا داشته باشم و همسايه غذا نداشته باشد؛ بايد فشار کمتري به بازار بيارويم؛ البته در کشور کالا فراوان است و بايد کمک کنيم تا دولت بتواند برنامههاي خودش را براي عبور از اين شرايط بهتر اجرا کند.
وي با بيان اينکه ملت ايران، ملت بزرگي است، گفت: ما از اين شرايط عبور ميکنيم و من مطمئنم که اينطور خواهد شد.
رئيس جمهور در پاسخ به سؤالي در مورد افزايش قيمت خودرو طي ماههاي اخير، اظهار داشت: در رابطه با موضوع قيمت خودرو حق با شوراي رقابت است؛ بنده در اين رابطه با هيچکسي توافقي نکردم؛ خودروسازان به دولت آمدند و گفتند که ما نيازمند منابع هستيم و در دولت هم بحث مفصلي شد که ما چطوري به تأمين منابع خودروسازان کمک کنيم؛ اين يک تصميم کلي بود که ماهها پيش گرفته شد تا غير از کالاهاي اساسي ساير کالاها با ارز مبادلهاي باشد و اين حرف جديدي نيست.
وي ادامه داد: خودروسازان با وزير و سازمان گفتگو کردند و تعهد دادهاند تا آقايان اجازه دهند که خودشان بازار را مديريت کنند تا قيمت را بياورند که معادل ارز مبادلهاي شود.
احمدينژاد اظهار داشت: خودروسازان بايد از فضا درست استفاده کنند؛ خودروسازان بايد توليدشان را بالا ببرند چرا که در حال حاضر همه چيز وجود دارد و خودروسازان ما هم خيلي پولدارند؛ من شنيدم که خودروها را پيشفروش کردند و بعد زير اين موضوع زدند و خودروها را با قيمت بالاتري ميفروشند که اين خيلي بد است.
* به اين نتيجه ميرسيم که کنترل واردات خودرو را از وزارت صنعت بگيريم رئيس جمهور ادامه داد: خيلي بد است که ما به اين موضوع وارد شويم و بخواهيم با کسي برخورد کنيم؛ خود، خودروسازان بايد خوشقول باشند؛ در حال حاضر نوعي انحصار در موضوع خودرو بوجود آمده است و من دارم به اين نتيجه ميرسيم که کنترل واردات خودرو را از وزارت صنايع بگيريم، چرا که اين وزارتخانه مانعتراشي ميکند. کارخانههاي داخلي هم مقداري اجحاف ميکنند.
وي اضافه کرد: ممکن است خودروسازان يک خودروي پرايد را ?? يا ?? ميليون بفروشند و باز هم بگويند ضرر ميکنم؛ چطور ضرر ميکنيد، مگر پرايد چقدر ارزبري دارد؛ پرايد حدود ? ميليون تومان بود؛مگر چقدر گران شده است، اين خيلي بد است و من اميدوارم خودشان قيمتها را اصلاح کنند. چرا که خوب نيست ما به اين موضوع ورود پيدا کنيم.
* خودروسازان موظفاند قيمت بازار را به قيمت واقعي برسانند احمدينژاد در پاسخ به اين سؤال که بر اين اساس مصوبه سازمان حمايت ملغي است، گفت: من نميدانم آن مصوبه چه بوده است؛ من نميخواهم سر کسي را شيره بمالم؛ خودروسازان موظف هستند که خودشان قيمت بازار را به قيمت واقعي برسانند؛ دلالبازي يعني چه.
رئيس جمهور گفت: از سوي ديگر دولت از خودروهاي وارداتي ?? درصد عوارض ميگيرد؛ البته حالا که قيمت ارز بالا رفته عوارض به ?? درصد رسيده است؛ ما حمايت ميکنيم تا خودرو با قيمت کمتري عرضه شود؛ اگر بنا باشد که خودرو با قيمت بالاتري به مردم عرضه شود، خيلي بد است و ظلم به صنعت خودروسازي محسوب ميشود.
وي اظهار داشت: در حال حاضر ما حدود ? ميليون ظرفيت توليد خودرو در کشور داريم؛ خودروسازان که هزينه را ميدهند و منابع هم دارند و بانک مرکزي هم با آنها همراهي ميکند، بنابراين بايد توليد را افزايش دهند تا قيمتها افزايش يابد؛ نبايد اين حس بوجود آيد که از حمايت دولت از خودروسازان نوعي سوءاستفاده شود؛ مگر خودروسازان چقدر هزينه دارند و خودروها چقدر ميارزند؛ بالاخره خودرو يک قيمتي دارد؛ اگر هم بخواهيم کيلويي بخريم، بگويم کيلويي چند است.
احمدينژاد اظهار داشت: البته در سالهاي اخير مقداري کيفيت خودروهاي داخل و تنوع بالا رفته و ظرفيت خيلي خوبي در کشور بوجود آمده است؛ بر همين اساس انتظار دارم که مديران بخش خودرو مقداري بهتر مديريت کنند و خودشان را از مردم و با مردم بدانند و نگاه بلندمدت داشته باشند.
رئيس جمهور در خصوص انتظارات دولت از مجلس در بررسي لايحه بودجه و اينکه آيا به همراه بودجه لايحه چند دوازدهم هم ارايه ميشود يا خير، گفت: بله، ما لايحه سه دوازدهم ارائه ميدهيم.
وي افزود: بودجه مناسبي است و کاملا هدفمند و با شرايط امروز تدوين شده است و همکاران ما خيلي روي آن کار کردهاند؛ همکاران ما در مجلس هم توجه دارند که طبق نظام اداري کشور، دولت بدنه کارشناسي کشور است و دولت براي بودجه کار کرده است؛ اگر منطق بودجه به هم بخورد، آثارش عوض ميشود؛ با توجه به شرايط ما بودجه را تدوين کردهايم و بعضي سازوکارها را براي فعال کردن ساير منابع کشور در آن اعمال کردهايم.
* همراه لايحه بودجه يک لايحه سه دوازدهم هم ارائه ميدهيماحمدينژاد گفت: دولت مسائل مختلف را در بودجه لحاظ کرده است و بعد بودجه را تدوين کرد و همکاران ما آمادگي دارند تا توضيحات لازم را به نمايندگان محترم بدهند و در کل اميدواريم که در کوتاهترين زمان ممکن بودجه به کمترين تغييرات به دولت برگردد تا بتوانيم کشور را اداره کنيم.
رئيس جمهور اضافه کرد: ما يک لايحه سه دوازدهم را هم ارائه ميدهيم چرا که مجلس قبل از پايان سال نميتواند رسيدگي را شروع کند و بعد از آن هم تعطيلات نوروز است و عملا بودجه به خرداد ميرسد؛ از لحظهاي که قانون بودجه ابلاغ ميشود، ?? روز بعدش عملياتي ميشود؛ يعني حدود ? ماه طول ميکشد.
براساس اين گزارش خبرنگاران بعد از اتمام صحبتهاي رئيس جمهور سوالات خود را مطرح کردند.
انتهاي پيام