آخرین اخبار
کد مطلب: 74198
شب يلدا و خوردني‌هاي رنگارنگش
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 1029

به گزارش سلام لردگان به نقل از جوان آنلاين: دکتر پ‍ژمان بختياري‌نيا با مضر دانستن مصرف آجيل‌هاي رنگي و شور اظهارکرد: بهتر است به جاي مصرف آجيل‌هاي رنگي، شور و ترش، از آجيل‌هاي خام استفاده شود زيرا خطر دريافت نمک اضافه را کاهش مي‌دهد. مصرف آجيل‌هاي شور به دليل خطراتي که دارند براي افراد داراي فشار خون بالا ممنوع است.

yalda

وي اضافه کرد: افرادي که داراي تري‌گليسريد خون بالا هستند، بهتر است از مصرف مغزهاي چرب مانند پسته، بادام و گردو خودداري کنند.

بختياري‌نيا گفت: خشکبار داراي ريزمغزي‌هايي مانند آهن، روي، مس، فسفر و مقادير زيادي فيبر هستند که براي پيشگيري از بيماري‌هاي قلبي و عروقي و کم‌خوني موثر هستند ولي در مصرف آنها بايد حد تعادل را رعايت کرد.

وي ادامه داد: به بيماران ديابتي توصيه مي‌شود که از برگه آلو و آلو خشک بجاي توت خشک و کشمش استفاده کنند.

معاون فني مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به سنت مرسوم استفاده از انار در شب يلدا، يادآور شد: انار سرشار از ويتامين‌ها و مواد آنتي‌اکسيدان است و در پيشگيري از تصلب شريان‌ها، پيري زودرس، آلزايمر و سرطان مفيد و مصرف آن نيز در کاهش فشار خون مؤثر است.

وي افزود: هندوانه نيز سرشار از ويتامين‌ها و مواد آنتي‌اکسيدان است ولي بيماران ديابتي بايد از زياده‌روي در مصرف آن پرهيز کرده و به جاي هندوانه از ميوه‌هايي مانند سيب و پرتقال استفاده کنند.

بختياري‌نيا اظهار کرد: هنگام خريد بايد به تازه بودن خوراکي‌هاي شب يلدا به ويژه خشکبار و آجيل توجه کرد و بهتر است از محصولات بسته‌بندي داراي مجوز استفاده شود.

معاون فني مرکز بهداشت خوزستان تصريح کرد: شهروندان دقت کنند که از ابتداي شب تا پايان آن با پرخوري، حجم زيادي از کالري وارد بدن خود نکنند و بهتر است در هنگام شام به ويژه از نظر محتواي آن مانند نان، برنج و چربي، از مصرف بي‌رويه مواد خوراکي خودداري کنند.

وي گفت: بايد بين پايان غذا خوردن تا زمان خواب حداقل دو ساعت فاصله باشد.

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس