آخرین اخبار
کد مطلب: 73409
احمدي‌نژاد:اگر من در بازي بودم نتيجه چيز ديگري مي‌شد
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 1361

 به گزارش سلام لردگان به نقل از  خبرگزاري فارس،رئيس جمهور در جريان چهار روز و نيم حضور در نيويورک ضمن سخنراني در مجمع عمومي سازمان ملل در برنامه فشرده‌اي که براي ديدارها و مصاحبه‌ با شبکه‌هاي مختلف رسانه‌هاي اختصاص داده بود به تبيين شرايط کنوني جهان و دفاع از آرمان‌ها و اهداف مقدس نظام جمهوري اسلامي ايران پرداخت.  سيد مجتبي ثمره هاشمي که تقريباً در همه برنامه‌ها و ديدارهاي رييس‌جمهوري اسلامي ايران حضور داشت روايت مفصلي را از اين سفر در مصاحبه‌اي با پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري بيان کرده است.

متن اين گزارش را در زير مي‌خوانيم:

سفر مهرماه 1391 که از يکم تا هفتم مهر ادامه يافت ، هشتمين سفر رييس محترم جمهور براي شرکت در مجمع عمومي سازمان ملل بود. اين سفر از اين جهت که آخرين سفر دکتر احمدي‌نژاد در دومين دوران رياست جمهوري‌شان بود ويژگي‌ها و اهميت خاص داشت. ايشان در اين سفر به عنوان رييس جنبش عدم غيرمتعهدها هم شرکت کردند و وظايفي هم از اين باب به عهده ايشان بود.

شرايط زماني سفر

شرايط جهاني حضور آقاي رييس جمهور در نيويورک، شرايط ويژه‌اي بود از جمله اوضاع سوريه، اوضاع اقتصاد جهاني، بخصوص آنچه در آمريکا و اتحاديه اروپا مي‌گذرد، انتخابات رياست جمهوري آمريکا که بزودي برگزار مي‌شود که ما در هنگام تبليغات انتخاباتي آنها در آنجا حضور داشتيم.

برنامه‌هاي رييس‌جمهور در نيويورک

اما مهمترين برنامه جناب دکتر احمدي‌نژاد انجام دو سخنراني در مجمع عمومي سازمان ملل بود. يک سخنراني تحت عنوان حکومت قانون و سخنراني ديگر، در رديف سخنراني معمول سران کشورها بود که هر سال انجام مي‌شود جناب رييس جمهور علاوه بر اين دو برنامه با سخنراني‌هاي مختلف و مصاحبه و گفت‌و‌گوهايشان به بسياري از سوالات و ابهاماتي که رسانه‌هاي مختلف غربي در طول يک سال گذشته ايجاد کرده بودند، پاسخ دادند و من که شاهد ماجرا بودم و تقريباً در همه برنامه‌ها حضور داشتم شهادت مي‌دهم که به خوبي و با رعايت امانت از ملت ايران و آرمان‌هاي انقلاب اسلامي دفاع، و حجت را بر بسياري از دولت‌ها و مستکبران تمام کردند و اميدهايي را در دل ملتها زنده کردند و راه‌هايي را براي تغييرات اساسي در نظام موجود جهاني، نشان دادند.

حکومت قانون

سخنراني اول آقاي احمدي نژاد تحت عنوان حکومت قانون بود. ايشان به اين موضوع که ذات قانون بايد عادلانه باشد و مصالح و منافع همگان را تامين کند، اشاره کردند. دوم آنکه مجريان قانون بايد آگاه، عادل و مومن به قانون باشند و اينکه قانون بايد در محدوده حاکميت ملي کشورها اعمال شود، يعني کشوري نمي‌تواند قانون خود را در حوزه حاکميت کشور ديگر توسعه دهد زيرا نوعي ديکتاتوري و نقض قانون است.

جناب آقاي احمدي نژاد سپس وضع موجود را توضيح دادند که ساختار‌هاي موجود بين المللي که بايد عادل ترين ساختارها باشد، مثل شوراي امنيت متاسفانه عادلانه نيست.

در موضوع شوراي امنيت بحث امتياز وتو که تبعيض‌آلود است، مطرح است و اينکه اعضاي دايم در شوراي امنيت از اين امتياز برخوردارند. سوال اين است چرا 5 عضو بايد دائمي باشند. آيا 5 کشور عضو دايم در شوراي امنيت نمايندگي همه ملت‌ها را دارند؟ علاوه بر آن شوراي امنيت اختياراتش بيش از حد است و اختياراتي دارد که مربوط به مجمع عمومي سازمان ملل است.

اشاره‌اي هم به قوانين تحريم يکطرفه آمريکايي‌ها و اروپايي‌ها شد که خارج از حوزه حاکميت ملي خود، قانون وضع مي‌کنند و با اتکا به زور آن را اجرا مي‌کنند.

همچنين اشاره کردند که آزادي‌هاي اساسي انسان اعم از آزادي تحقيق، بررسي و اظهارنظر نبايد ممنوع شود سپس پيشنهاداتي ارايه کردند از جمله اينکه ساختار شوراي امنيت بايد اصلاح شود، مجمع عمومي بايد بالاترين رکن تصميم گيري باشد و بالاترين اختيارات را داشته باشد زيرا کل جامعه بشري را بهتر نمايندگي مي‌کند، ممنوعيت توسل به زور در روابط ملتها و اينکه اگر ملت‌ها اختلافي دارند بايد از طريق گفت‌و‌گو حل کنند.

همچنين تأکيد کردند که حاکميت دولت‌ها باهم برابر است و اين‌طور نيست که دولتي حق بيشتري نسبت به دولت ديگر داشته باشد و همچنين تصريح کردند که بايد قوانيني وضع شود که جلوي اهانت به مقدسات را بگيرد. بخصوص پيامبران الهي که رحمت و هديه خداوند به بشريت هستند و اهانت به آنها اهانت به همه انسانها وانسانيت است و لذا بايد محدوديت‌هايي باشد تا کسي به خود اجازه ندهد تحت عنوان آزادي، اهانت کند در حالي که آنها اجازه نمي‌دهند کسي راجع به يک موضوع تاريخي تحقيق کند. [اشاره به هولوکاست]

اين هم استاندارد دوگانه و خلاف اخلاق است.

سخنراني در مجمع عمومي

موضوع ديگر، سخنراني اصلي ايشان در مجمع عمومي سازمان ملل بود.

اين سخنراني ساختار خاصي داشت:

و در بردارنده عموم نکات اصلي بود که در سخنراني‌هاي قبلي ارايه شده بود. ساختار آن هم ساختار خاصي بود به اين صورت که ابتدا سير تاريخي داشتند و به چالش‌هاي گوناگون که در تاريخ بشر رخ داده و بشريت با آن مواجه بوده اشاراتي کردند و چنين اظهار داشتند که در تاريخ مسايل گوناگوني بوده که موجب شده بشريت طعم خوش انساني زيستن را که بر پايه توحيد، صلح و امنيت و پاکي و عدالت و رفاه استوار است نتواند بچشد و اين‌طور بيان کردند که اگر اين خودبيني‌ها و بداخلاقي‌ها نبود، اگر دوران سياه قرون وسطي، جنگ‌هاي صليبي، برده داري، استعمار، جنگ‌هاي اول و دوم، جنگ کره، ويتنام، آفريقا، آمريکاي لاتين، اشغال فلسطين، تجاوز صدام به ايران، حادثه 11 سپتامبر که متعاقب آن لشکرکشي به افغانستان و عراق شکل گرفت نبود، وضعيت دنيا به نحو ديگري بود.

و اگر استفاده از افراط گرايي و تروريسم براي پيشبرد مقاصد سياسي دولت‌هاي مستکبر نبود و سلاح‌ها به قلم تبديل مي‌شد و اگر اختلافات مذهبي و قومي دامن زده نمي‌شد و به مقدسات توهين نمي‌شد و شوراي امنيت وظايف خود را عادلانه انجام مي‌داد و ساختاري عادلانه داشت و اگر سرمايه داري بين المللي همه چيز را به خود منحصر نمي‌کرد و همه منابع ملتها را به سمت جيب‌هاي خود سرازير نمي‌کرد و اقتصاد عمومي در جهان تضعيف نمي‌شد. آيا امروز بشر با اين چالش‌هاي بزرگ مواجه بود؟

بدهي کشورهاي صنعتي از 60 هزار ميليارد دلار عبور کرده و اشاره کردند که علت اين قضايا اين است که اخلاق و معنويت جزء برنامه سياستمداران امروز جهان نيست.

نابودي فرهنگ‌هاي بومي

سياستمداراني که مدعي رهبري جهان هستند فرهنگ‌هاي بومي را نابود مي‌کنند، آنان خانواده را به عنوان کانون لطف و پرورش عواطف انساني متزلزل کرده‌اند، يکجانبه گرايي ، توليد بمب‌هاي هسته اي، تهديد به حمله، تخريب محيط زيست، رايج است و نتيجه گرفتند که انسان شايسته چنين وضعي نيست. سپس عوامل اصلي که موجب ايجاد اين مشکلات شده را ذکر کردند از جمله گفتند که علت آن، تفکر مادي است. وقتي تفکر انسان به ماده محدود شود، معنويت و اخلاق معنا ندارد و مديريت حاکم بر جهان، اساس تفکرش مادي است و به انحصار در علم و فناوري معتقد هستند. در حالي که اين يک هديه الهي است بعد اشاره کردند برخي کشورها دو حزبي هستند و مردم کمي در اين احزاب عضويت دارند اما همه مديران و مسوولان و دولتها از اين احزاب بيرون مي‌آيند. حال اين احزاب چقدر نمايندگي ملتها را دارند؟ يا افرادي براي رسيدن به قدرت صدها ميليون دلار خرج مي‌کنند. ايشان اشاره کردند که در کشور‌هاي غربي، هزينه‌هاي تبليغاتي انتخابات يک سرمايه گذاري به حساب مي‌آيد که بعد از پيروزي از آن استفاده مي‌کنند.

نوع نگاه و چه بايد کرد

سپس نوع نگاه و چه بايد کرد را مطرح کردند. انسان به عنوان برترين مخلوق خدا و برخوردار از ابعاد مادي و معنوي و فطرت پاک الهي بايد شناخته شود نه به عنوان موجود صرفاً مادي دوم اينکه به جاي تحقير و درجه بندي انسان، کرامت انساني مدنظر قرار گيرد.

سوم اينکه با نگاه جهاني، صلح ، امنيت پايدار و رفاه براي همه جامعه بشري حاصل مي‌شود. لذا صلح، امنيت، رفاه و عدالت و... هم مختص يک گروه، فرد و يا طبقه، جامعه و يا منطقه خاص نيست.

اشاره کردند که اگر بر مبناي اعتماد و محبت به نوع انسان فکر کنيم، قلبها و انديشه‌ها به هم نزديک مي‌شود و وحدت بوجود مي‌آيد.

چهارم اينکه حاکمان بايد عاشق مردم باشند تا به مردم خدمت کنند. بايد براساس عدالت و يکساني، همه بايد در برابر قانون قرار گيرند. نه اينکه قانون براي عده خاصي باشد و اشاره کردند که مديران بايد خود را خادم مردم و متعهد به آنها بدانند. اينها ايده آل‌هايي است که بايد وجود داشته باشد اما چطور چنين نظمي مي‌تواند شکل بگيرد؟ گفتند که اول اين که مشارکت همگاني در مديريت جهاني باشد يعني همه حضور پيدا کنند. اگر همه مشارکت کنند، آنگاه احساس مسئوليت مي‌کنند و آنگاه از ديکتاتوري و از انحصارطلبي جلوگيري مي‌شود. همه در تعيين سرنوشت و منافع شريک مي‌شوند و اين يک گام به سوي عدالت است. پس مشارکت همگاني در مديريت جهاني يک قدم است.

تاکيد شد که آحاد مردم و دولتها بايد جهاني بينديشند خداوند وعده داده که حکومت حق و عدل مستقر مي‌شود، بايد به خداوند توکل کنيم و در برابر اقليت زياده خواه بايستيم تا منزوي شوند. خداوند ما را تنها نگذاشته و وعده تحقق حادثه بزرگ را داده. بايد همه آماده شويم. و پايان بدخلاقي‌ها و فقر و تبعيض خواهد رسيد. او مهرباني و اميد و آزادي را تقديم مي‌کند.

جناب احمدي نژاد ادامه دادند همانطور که مارکسيسم، 80-70 سال حکومت داشت و از بين رفت، سرمايه داري هم در حال اضمحلال و نابودي است.

ايشان با بيان خود در توليد ادبياتي که ادبيات جهاني و فطري باشد، کوشش کردند و از جامعه جهاني نيز خواستند که اين ادبيات در جهان توليد و ترويج شود. ادبياتي که در آن صلح، محبت، عدالت و عشق وجود دارد و تأکيد کردند که بايد استقرار عدالت را يک ماموريت جهاني تلقي کنيم که محقق خواهد شد.

در مجموع، ايشان هم گذشته و هم وضع موجود را تحليل کردند و اين اميد را دميدند که بالاخره پايان شب سيه سپيد است و بهار خواهد آمد.

مصاحبه‌هاي دکتر احمدي‌نژاد در نيويورک

مصاحبه‌هاي ايشان قابل توجه بود يک مصاحبه با واشنگتن پست بود، با شبکه‌هاي الميادين، ان.اچ.ک ژاپن، هم مصاحبه داشتند و با 25 نفر از مديران رسانه‌اي آمريکا، سردبيران و مجريان برنامه‌ها نيز گفتگو کردند.

با سي‌.ان.ان دو مصاحبه داشتند که به زبان‌هاي اسپانيولي و انگليسي پخش شد، و با شوراي خبرگزاري آسوشيتدپرس هم ديدار و گفتگو کردند. علاوه بر اين، کنفرانس خبري مفصلي در روز آخر داشتند. همچنين با شبکه‌هاي الجزيره عربي، pbc و cbs و جام جم صدا و سيما و يک مجله مصري مصاحبه داشتند.

نکات مهمي در اين مصاحبه‌ها مطرح شد که مواضع جمهوري اسلامي ايران بود در اينجا به طور مختصر به بعضي از نکات اشاره مي‌شود:

کشورهاي منطقه مي‌توانند امنيت منطقه را حفظ کنند

در مصاحبه با واشنگتن پست، بحث امنيت خليج فارس سوال شد اينکه آيا مناسب نيست که با آمريکا قراردادي براي حفظ امنيت بسته شود، جناب احمدي‌نژاد در پاسخ گفتند که ما خودمان مي‌توانيم امنيت را حفظ کنيم و خارجي‌ها از منطقه بيرون بروند ما و کشورهاي همسايه مي‌توانيم امنيت منطقه را حفظ کنيم.

استانداردهاي دوگانه

در موضوع هسته‌اي اشاره کردند که آمريکا با استانداردهاي دوگانه رفتار مي‌کنند. حدود دو سال قبل يعني در همان سالي که جناب رييس‌جمهور به نيويورک رفتند براي شرکت در اجلاس بازنگري در معاهده NPT همان سال آمريکايي‌ها اعلام کردند که 80 ميليارد دلار پول براي بازسازي و نوسازي بمب‌هاي هسته‌اي بودجه در نظر گرفته اند و در همان سفر اعلام کردند 5500 بمب هسته‌اي دارند. اين چه استانداردي است که از سويي اعلام مي‌کند که قصد دارند، مانع از اشاعه سلاح هسته‌اي شوند اما از سوي ديگر بمب‌هاي خود را ارتقا مي‌دهند.

جناب آقاي احمدي نژاد در مصاحبه خود اشاره کردند که آمريکا 80 ميليارد دلار براي ارتقاء به بمب‌هاي هسته‌اي اختصاص مي‌دهد اما از چند کيلو مواد عادي اورانيوم نگران هستند.

اگر چند کشور خود را مالک دنيا فرض کنند، مشکل حل نمي‌شود همه بايد به هم کمک کنيم چون در شيوه جاري همه ضرر مي‌کنند 800-700 ميليارد دلار هزينه نظامي آمريکا است، در حالي که بخش مهمي از برقراري امنيت بايد به شکل نرم افزاري باشد نه سخت افزاري و با توليد سلاح.

خبرنگار NHK ژاپن

او پرسيد که نسبت به تهديدات رژيم صهيونيستي چه نظري داريد؟

ايشان پاسخ داد که ايران بزرگ و زنده است چرا بايد دنيا اينطور اداره شود که گروهي اشغالگر به راحتي بتوانند دنيا را تهديد کنند. شرايطي که اجازه تهديد را مي‌دهد، بدتر از تهديد است.

نسبت به ايران کاري از پيش نمي‌برند اما به کشورهاي کوچکتر تحميل مي‌کنند. البته در طول تاريخ خيلي‌ها به ايران حمله کردند اما اکنون کجا هستند، صدام الان کجاست؟ اما ايران هست.

راجع به رابطه آمريکا و ايران سوال شد، که پاسخ دادند: 33 سال است. روابط خصمانه بوده و ما خاطرات خوبي نداريم اگر عدالت و احترام باشد، مسايل حل مي‌شود.

راجع به اهانت به پيامبر(ص) اشاره کردند که توهين به مقدسات بشري بسيار زشت است آن هم به انسانهاي بزرگ مانند پيامبران، پيامبران متعلق به همه هستند. اين طراحي صهيونيستها براي نجات از بن بست بود.

جلسات گفتگو

در اين سفر آقاي احمدي نژاد جلساتي داشتند که بسيار مهم بود با اين هدف که افکار و اعتقادات ملت ايران انتقال يابد و ابهامات برطرف شود و مردم آمريکا و دنيا بدانند ايران چگونه فکر مي‌کند.

آقاي رييس‌جمهور جمعاً 8 جلسه هم با گروه‌هاي مختلف آمريکايي از جمله نخبگان، اساتيد و دانشجويان از 13 دانشگاه آمريکا، 8 نفر از مولفين و نويسندگان سرشناس آمريکايي، ايرانيان، پيروان و رهبران اديان الهي – خاخام‌هاي ضدصهيونيست يهود با مديران و مسئولان رسانه‌ها داشتند.

1- نخبگان آمريکايي

نکاتي که در ديدار نخبگان آمريکايي مطرح کردند هنوز منتشر نشده است و براي تاريخ ايران مهم است. در آن جلسه بحث رابطه آمريکا و تحريم‌ها را سوال کردند که جناب احمدي‌نژاد پاسخ دادند: آمريکا روابط خوب و نامحدودي با رژيم شاه داشت، از ابتداي انقلاب اين روابط به هم خورد، آمريکا از رژيم صدام حمايت کرد و به اين مخالفتها ادامه داد. تحريم‌ها متعلق به امروز نيست زمان صدام هم در تحريم بوديم. در هر زمان به يک بهانه‌اي ما از اين شرايط استقبال نکرديم البته در اين شرايط بزرگ شديم و مسايل را حل مي‌کنيم، منافعي هم براي ما داشته، توانستيم روي پاي خود بايستيم و به لحاظ علمي و فني پيشرفت کرديم مشکلاتي هم هست اما قابل تحمل و عبور است.

وقتي که آمريکايي‌ها تحريم کردند ما با آمريکايي‌ها ارتباط نداشتيم و البته بيشتر از ما ضرر کردند. ايران با تحريم در هم نمي‌شکند زيرا حدود 10 درصد از اقتصاد ما خارجي است 90 درصد اقتصاد، داخلي است.

موضوع هسته‌اي يک موضوع سياسي است

موضوع بعدي که مورد توجه آنان بود،‌موضوع هسته‌اي بود که ايشان اشاره کردند. موضوع هسته‌اي يک موضوع سياسي است. مشکل بين ايران و آمريکاست. ما فکر مي‌کنيم بايد در عرصه بالاتري مشکل را حل کنيم. اگر تنها يک کشور بگويد من بايد مسائل را حل و مديريت کنم، ديگر نمي‌شود. بايد با هم و با مشارکت همگاني دنيا را اداره کرد. اگر در سطح بالايي روي مسايل جهان تفاهم کنيم، مسايل کوچک حل مي‌شود. البته معتقدم تفاهم وقتي به دستم مي‌آيد که به حقوق هم احترام بگذاريم و عدالت را به عنوان مبنا بپذيريم.

تجربه تاريخي نشان داده است که با فشار مشکل حل نمي‌شود. ما قبول نداريم تحت فشار موضوعي را بپذيريم تفاهم در شرايط برابر ممکن است. من از هر اقدامي که فضاي منفي را مرتفع کند، استقبال مي‌کنم.

راجع به امنيت خليج فارس سوال شد چون همان موقع که آنجا بوديم مانور آمريکا و متحدانش در خليج فارس جريان داشت.

ايشان گفتند که از ديد تاريخي خليج فارس هميشه امن بوده است. مگر چند بار که غربي‌ها در دوره استعمارگري و برده داري به خليج فارس آمدند و اخيرا زمان صدام ناامن شد اگر غربي‌ها حمايت نمي‌کردند آيا صدام مي‌توانست امنيت خليج فارس را به خطر بياندازد. ايران چند هزار سال است‌ که امنيت را برقرار کرده است. حضور ناوگانهاي آمريکا و غربي چه سودي داشته است. با اين ناوگانها ايران تحت فشار قرار نمي‌گيرد.

در خليج فارس با ظرفيت محدود و با حضور صدها ناو و کشتي‌هاي تجاري ممکن است درگيري پيش بيايد اما کشتي‌هاي جنگي بيرون بروند، ما تضمين مي‌کنيم يک تير هم شليک نشود.

اينطور هزينه‌هاي ما و شما کاهش پيدا مي‌کند و امنيت با کمک کشورهاي حوزه خليج فارس برقرار مي‌شود. ما قصد تصرف حتي يک سانتيمتر از خاک ديگران را نداريم و به کشورهاي ديگر نظر نداريم.

موضوع سوريه

راجع به سوريه سوال کردند [خيلي از خبرنگاران در طول اين سفر اين موضوع را پرسيدند] ايشان پاسخ دادند ما موضع خود را در موضوع سوريه قبلا اعلام کرده‌ايم. ما نگران آينده سوريه هستيم. نظام در سوريه طايفه‌اي است. نبايد جنگ طايفه‌اي بشود. آمريکا از جنگ در سوريه هيچ سودي نخواهد برد. سياست‌هاي 15 ساله اخير آمريکا دايم به ضرر اين کشور بوده است يکي از روساي کشورهاي منطقه گفت دهها هزار نفر براي اقدامات انتخاري تربيت شده‌اند. من هشدار مي‌دهم همين گروه‌ها در کشورهاي ديگر هم درست مي‌شود آمريکايي‌ها با چشم بسته در جنگل تاريک با دره‌ها و امکان سقوط راه مي‌روند. بعضي سياستها بايد به طور اساسي تغيير پيدا کند.

2- ديدار با دانشگاهيان

جلسه بعدي با حضور حدود 27 استاد و 180 دانشجو از سيزده دانشگاه بود بحث‌هاي جالبي مطرح شد: يکي از شرکت کنندگان گفت؛ در سال 1953 سرکوب مصدق توسط آمريکا اتفاق افتاد. گروگانگيري در سفارت آمريکا هم بعد از آن رخ داد. بوش هم ايران را به عنوان محور شرارت مطرح کرده، بياييد در اين سه مسير براي بهبود روابط کار کنيم.

جناب دکتر پاسخ دادند: دو کشور بزرگ و قدرتمند ايران و آمريکا 33 سال است در برابر هم هستند و تعاملات آنها دنيار ا تحت تاثير قرار داده است. سپس به سابقه آمريکا در ايران اشاره کرد و گفتند دفاع از ديکتاتوري که در 15 خرداد 1342، 15 هزار نفر را کشت. من در 17 شهريور خودم شاهد بودم که با مسلسل زنان و کودکان را کشتند اما دولت‌هاي وقت آمريکا از جنايات شاه حمايت کردند.

با اينکه در ايران انقلاب آرام و غيرمسلحانه بود اما در دوران انقلاب از شاه حمايت شد بعد از انقلاب تروريسم و برخي حرکت‌هاي جدايي طلب بوجود آمد بعد معلوم شد که اينها ريشه در سفارت آمريکا داشته است.

گروههاي تروريستي 16 هزار نفر از مردم ايران را کشتند اما تحت حمايت دولت آمريکا قرار گرفتند. صدام در جنگ عليه ايران از سلاح شيميايي استفاده کرد و اسرا را مي‌کشتند اما دولت آمريکا باز از صدام حمايت کرد.

دولت آمريکا در حمله به هواپيماي مسافربري 270 نفر بي‌گناه را کشتند. جنگ هم که تمام شد به بهانه‌هاي گوناگون تحريم‌هاي جديد وضع شد و امروز به بهانه هسته‌اي همچنان مخالفت و تحريم مي‌کنند. اين حوادث دو ويژگي را در مردم ما تقويت کرد: اينکه مردم روي پاي خود بايستند و کشور را بسازند و امروز توسعه و پيشرفت در ايران درون زا است دوم اينکه ذهنيت منفي عليه آمريکا در ملت ما تقويت شد.

ايران هرگز به شرايط گذشته برنمي‌گردد

بعد ايشان پرسيدند آيا اگر براساس دوستي جلو مي‌رفتيم به نفع همه نبود؟ تصميم گيران جامعه آمريکا بدانند ايران به عقب و به شرايط گذشته بر نمي‌گردد و ايران اهل صلح، دوستي با همسايگان است و هزاران سال است که تامين امنيت خليج فارس را عهده دار بوده است.

بعد پيشنهاداتي را مطرح کردند و گفتند اين پيشنهادات مي‌تواند مقدمه‌اي باشد تا مشکلاتي که با آمريکا داريم حل شود. دولت آمريکا رسما تهديدات رژيم صهيونيستي را محکوم کند. موضوع هسته‌اي را حل کند. پرونده‌هاي مالي را حل و فصل نمايد و وجوهي که ما از آنها طلبکار هستيم برگرداند.

و اشاره کردند که ذهنيت مردم ما از سال 1332 عليه آمريکا منفي بوده است. جلسه با دانشجويان بيش از دو ساعت به طول انجاميد.

3- مؤلفان و نويسندگان

جلسه بعدي نشست با هشت نفر از مولفان و نويسندگان آمريکايي بود، در اين جلسه سوال شد اگر واقعا قصد حمله به اسراييل با سلاح هسته‌اي يا غيرهسته‌اي نداريد چرا رسما اعلام نمي‌کنيد.

ايشان پاسخ دادند: بارها گفته ام که در مورد فلسطين چه بايد کرد مردم فلسطين در يک انتخابات آزاد، سرنوشت خود را تعيين کنند.

ايران به طور تاريخي به خاطر فرهنگ خود و به خاطر روحياتي که متکي به چند هزار سال تاريخ است. تجاوزگر نبوده است ملت ايران ملتي نيست که 24 ساعته بوجود آمده باشد.

اين روش رسانه‌اي که هر کس را بخواهند شيطان و يا فرشته معرفي کنند، تا کي مي‌تواند ادامه يابد؟

همچنين گفتند که منطقه ما ظرفيت درگيري ديگري ندارد و رژيم صهيونيستي بيشتر به دنبال جنگ رواني است و البته تأکيد کردند که ملت ايران آماده است و اگر اتفاقي بيفتد پاسخ ملت ايران پاسخ پشيمان کننده‌اي خواهد بود.

اگر من در بازي بودم نتيجه چيز ديگري مي‌شد

سوال جالبي در اين ديدار مطرح شد؛ يک نفر از نويسندگان اعلام کرد: چند هفته پيش در يک تمرين تخيلي که هدف ايران بود، شرکت کردم. من در تيم ايراني‌ها بودم اما خيلي ناراحت نشدم و با اين نتيجه از بازي خارج شدم که راه سال آينده سخت است و راه و روش جلوگيري از درگيري را ساده نديدم. آيا بهايي که ايران براي انزوا مي‌دهد، ارزش داشته است؟ آيا حاضر هستيد گامي برداريد که با روند مصالحه آميز پيش برويد؟

جناب آقاي احمدي نژاد پاسخ دادند: اولا بازي‌هاي مجازي را مي‌توان هک کرد. ثانياً اگر من در بازي بودم نتيجه چيزي ديگري مي‌شد. من سوال مي‌کنم چه کسي با ايران مي‌جنگد و مي‌تواند پيروز بيرون ‌آيد؟ اصلا چرا بايد بجنگد؟ چرا در همه جاي دنيا مي‌خواهند بجنگند؟ بايد به اين سوال پاسخ دهند که ايران هفت هزارسال تاريخ دارد. مهاجمان زيادي به آن حمله کردند اما الان آنان کجا هستند؟

آيا آمريکا فکر مي‌کند مي‌تواند ايران را از بين ببرد. آيا فکر مي‌کنيد ايران با حمله از بين مي‌رود؟

ما از 30 سال قبل با آمريکا رابطه‌اي نداشته‌ايم اما اروپايي‌ها رابطه داشتند در حال حاضر ما با 180 کشور رابطه داريم (حداقل رابطه اقتصادي).

در حال حاضر اروپايي‌ها تحريم کردند. حال وضع اقتصادي کدام يک بدتر است. قطعا اروپايي‌ها، چون ايران را نمي‌شناسند. از روزي که نفت تحريم شد، قراردادهاي ما 5/1 برابر شده است. کشتي نداشتيم که بفرستيم 25 کشتي جديد خريده ايم که بتوانيم قراردادها را اجرايي کنيم.

اقتصاد ما آنطور که فکر مي‌کنيد وابسته به نفت نيست. بيش از 30 سال قبل با جمعيت معادل 40 ميليون نفر 6 ميليون بشکه نفت صادر مي‌شد. الان هم با 75 ميليون جمعيت 5/2 ميليون بشکه صادر مي‌شود.

سوال بعدي اين بود: وقتي تحولات خاورميانه را مي‌بينيم آيا شما فکر مي‌کنيد اهداف آن دقيقا مثل جمهوري اسلامي ايران است؟ برخي ويژگي‌هاي انقلاب ايران در رابطه با امام خميني و شيعه بودن مردم ايران است که مي‌توانست در ايران باشد اما در جاي ديگري نباشد ايشان پاسخ دادند.

اولا ادعا نداريم که يک حکومت اسلامي کامل در ايران مستقر است. قدم‌هايي برداشته ايم مشکلاتي هم داريم. ما متوقع نيستيم از قالب نظام ما استفاده کنند چون شرايط ايران استثنايي است و امام يک شخصيت بي‌نظير است. فرهنگ ملت ايران عدالتخواهي است و سابقه 1400 ساله در اسلام دارد، 7 هزار سال هم است که عنصر خداپرستي، عدالت و محبت در ايران بوده است. نگاه مردم ايران به خاطر تربيت خاص بين المللي است و مردم ايران جهاني فکر مي‌کنند.

ايرانيان تعصب قومي و مذهبي نداشته اند. ملت ايران هميشه حق طلب بودند. ايرانيان اسلام را با آغوش باز پذيرفته اند. در چنين بستري بود که انقلاب اسلامي اتفاق افتاد جنبش تنباکو، مشروطيت، حرکت نفت،‌ قيام 15 خرداد 42 و در اين بستر تاريخي ، انقلاب اسلامي متولد شد. ما انتظار نداريم که ديگران همين را انتخاب کنند اما اصولي مشترک هستيم. ملتها دنبال عدالت، حق حاکميت ملي، احترام و مهرباني هستند و از اين جهت با تحولات اين کشورها مشابه هستيم. نظر ما به تحولات موجود، يک نظر جهاني است. اصطلاح بهار عربي در واقع بهار جهاني است. به آمريکاي جنوبي و بسياري از کشورها و قاره‌ها سفر کرده و با مردم زيادي ملاقات کرده‌ام. مطالبه عدالت و مهرورزي يک مطالبه جهاني است. در آمريکا هم همين را مي‌بينيد.

در ابتداي يک بهار جهاني هستيم

ما در ابتداي يک بهار جهاني هستيم و همه مناسبات عوض خواهد شد. آمريکا به مرزهاي خود باز خواهد گشت. اشغالگري تمام مي‌شود.

بمب‌ها به پارکينگ مي‌رود

بمب‌ها به پارکينگ مي‌رود، تحولات به اين سمت پيش مي‌رود. چون انسانها عوض مي‌شوند و تغييرات بيرون تابع تغييرات درون انسانها است. با رهبران مذاهب گوناگون، صحبت کردم همه يک حرف مي‌زنند، عدالت، آزادي، احترام. اين به يک موج تبديل مي‌شود و سازمان ملل هم سازمان ملل خواهد شد.

4- مديران رسانه‌اي

بحث بعدي با مديران رسانه‌اي بود. راجع به تهديد اسراييل به حمله سوال شد. جناب آقاي احمدي نژاد گفتند اينها ماجراجويي براي خروج از بن بست است. عقلا مي‌دانند منطقه ما ظرفيت درگيري ندارد. همه مي‌دانند اگر چنين اتفاقي بيفتد معادلات منطقه به هم مي‌خورد.

تروريسم

در پاسخ به سوالي راجع به منافقين و خروج از فهرست تروريسم وزارت خارجه آمريکا؟ نيز پاسخ دادند که آنها در ايران 16 هزار نفر را ترور کردند اين سوال را از آمريکايي‌ها بپرسيد بهتر است.

شما اشاره کرديد که اروپا در حال فروپاشي است؟ نگفتم اروپا، گفتم اتحاديه اروپا بله فروپاشي با تغييرات سياسي اقتصادي اتفاق مي‌افتد و علل گوناگون دارد از جمله اتحاديه در درون خود تبعيض‌آلود است و دوم اينکه سياست خارجي آنها تحت سايه سياست خارجي آمريکاست.

رژيم صهيونيستي دست‌ساز است

سوال بعدي: نخست وزير رژيم صهيونيستي گفته نمي‌تواند خود را در حاشيه نگه دارد که ايران ظرف چندماه آينده به ساخت بمب برسد و خط قرمز تعيين کرده است، نظر شما چيست؟ پاسخ دادند مشکل اصلي آن نظمي است که اجازه مي‌دهد اينطور اظهار نظر شود. شما اين سوال را از غربي‌ها بپرسيد چرا سکوت مي‌کنند و اجازه مي‌دهند تهديد شود. رژيم صهيونيستي دست ساز است الان ديگر فايده‌اي براي سازندگان آن ندارد و در بن بست هستند. ايران را روي نقشه ببينيد، 8/1 ميليون کيلومتر مربع با يک ملت بزرگ. برخي مي‌آيند در تاريخ زحمت‌هايي درست مي‌کنند اما مي‌روند. رژيم صهيونيستي ريشه ندارد.

يک روز صدام مورد حمايت همه غربي‌ها بود، امروز کجاست؟ اما راجع به خط قرمز که اشاره کرديد آيا دولت آمريکا بايد تحت تاثير صهيونيست‌ها باشد؟ پس آزادي و حاکميت ملي کجاست؟ بالاخره دلسوزان آمريکا چه مي‌کنند؟ آيا چند صهيونيست تعيين تکليف مي‌کنند من مي‌بينيم چند اشغالگر مردم آمريکا را تهديد مي‌کنند اگر دولتها مشکل را حل نکنند مردم آمريکا حل مي‌کنند.

5- ايرانيان مقيم

جسه‌اي هم با ايرانيان مقيم آمريکا برگزار شد که در آن شور شوقي وصف ناپذير حاکم بود. يکي از ايرانيان که بيش از سي سال در آمريکا بود گفت: امروز ايران در سطوح بالا است و به خاطر آن خدا را شکر مي‌کنم.شما خدمتگزارترين دولتمرد تاريخ ايران هستيد.امام خميني (ره) فرمود: انقلاب اسلامي انفجار نور بود. شما فرزند نور هستيد و بطور قطع پيشرفتي که در 7.5 سال گذشته داشته‌ايم و راهي را که طي کرده ايم در طول تاريخ هرگز نرفته ايم.امروز ايران 4 ميليون و 200 هزار دانشجو دارد درصورتيکه در 34 سال قبل فقط 170 هزار دانشجو داشت.

چون سال آخر رياست جمهوري دکتر احمدي نژاد بود ايرانيان بسيار اظهار لطف و محبت مي‌کردند.

6- شوراي آسوشيتدپرس

بحث ديگري که قابل توجه بود نشست با روساي شبکه رسانه‌اي آسوشيتدپرس بود افراد زيادي در گفت‌وگو‌ها من‌جمله در همين گفتگو مي‌خواستند نظر رييس‌جمهور را در مورد انتخابات آمريکا و اوباما بدانند، ولي آقاي رييس‌جمهور گفتند که در اين موارد دخالت نمي‌کنند که در انتخابات اين کشور تاثيري داشته باشد يا اينکه به عنوان مداخله به حساب آيد و به نظر بنده اين درسي بود براي آنها که در فضاي انتخابات سال 88 و شرايطي که پس از ان ايجاد شد دخالت کردند.

از ايشان پرسيده شد که اوباما گفته وقت محدودي براي ايران باقي مانده است، نظر شما چيست؟

آقاي رييس‌جمهور گفتند: در اين مورد پاسخ نمي‌دهم. [به دليل ذکر شده در پاسخ سوال قبلي] در مورد هسته‌اي قبلا هم گفته ام که 60 سال است که اينگونه زندگي مي‌کنيم.از زمان کودتاي دوران مصدق يک ديکتاتور حاکم شد.بارها قتل عام کردند.بعد از آزادي و در انقلاب هم بارها تحت فشار قرارگرفتيم و طرفداران آزادي و دموکراسي بعد از انقلاب، طرفدار صدام شدند. بعضي مي‌گويند چون هسته‌اي شدن مهم است، دولت‌هاي متوالي

امريکا با شما مخالفت مي‌کنند.خوب در دوران صدام ما چه مشکلي داشتيم که از وي حمايت شد.آيا در اين 32 سال سياست‌هاي آمريکا عوض شده است. اميدوارم اين مسير تغيير کند و اگر مفيد است ادامه دهند اما معتقدم که اگر دولت آمريکا دوستي مي‌کرد همه سود مي‌بردند اما الان چه کسي سود مي‌برد.

- پرسيده شد که رقيب اوباما مي‌گويد مي‌خواهد برگردد به دوران بوش؟ جناب رييس‌جمهور گفتند: ما هم در زمان بوش و هم در زمان بعد از آن تحت فشار بوديم.اما اميدوارم تغييري در اين مواضع ايجاد شود.

سوال بعد اين بود که آژانس بين‌المللي انرژي اتمي موارد شک خود را تعيين کرده است، مانند سايت پارچين.چرا اجازه نداديد از اين سايت ديدن شود؟

آقاي رييس‌جمهور پاسخ دادند: بازديد از پارچين خارج از قوانين آژانس است.يک خواسته فراقانوني است. البته اجازه بازديد داده ايم اما قبل از بازديد گفته‌اند بازديد اثري ندارد. موضوع هسته‌اي ايران سياسي است و آْژانس تحت فشار سياسي عمل مي‌کند.بچه‌هاي دبستاني هم فهميده اند که دولت آمريکا زورگويي مي‌کند.از پشت تريبون دستور مي‌دهند.فکر مي‌کنم اين روش نمي‌تواند ادامه پيدا کند.سيستم امپراطوري روبه پايان است.دولت امريکا يک دولت است و ايران هم يک دولت، بايد در شرايط مساوي باشند.دولت امريکا دهها ميليارد خرج بمب هسته‌اي مي‌کند.در يک برنامه 6 برابر کل بودجه [نظامي] ما به کشورهاي همسايه اسلحه مي‌فروشد. من متاسفم که دولت‌هاي متوالي آمريکا اشتباه مي‌کنند.

سوال بعد اين بود که در مورد گفت و گوهاي خانم اشتون و آقاي جليلي نظرتان چيست؟

جناب احمدي‌نژاد پاسخ دادند: ما هميشه از گفت‌وگو حمايت‌ و استقبال مي‌کنيم اما انتظار اينکه اتفاق مهمي رخ دهد، اشتباه است.ما عادت کرده ايم با مخالفت‌هايي که با ايران مي‌شود زندگي کنيم.کاش بجاي حرف و اين همه انرژي‌هاي منفي عليه ايران با ايران همکاري مي‌کردند.اين به نفع همه است.

قانون نانوشته

مساله هسته‌اي حل شده است.اخبار آن براي ما ارزشي ندارد.چون موضوع روشن است.يک قانون نانوشته وجود دارد که بايد دولت آمريکا هميشه با ما مخالفت کند. ماهواره مي‌فرستيم به فضا اطلاعيه مي‌دهند و با ما مخالفت مي‌کنند. پيشرفت مي‌کنيم، مخالفت مي‌کنند.

سوال بعد اين بود که آيا گفت و گوهاي 1+5 را بدون ارزش مي‌دانيد؟

جناب احمدي‌نژاد گفتند: خير افکار به هم نزديک مي‌شود، مسايل ديگري هم حل خواهد شد اما موضوع هسته‌اي دست 1+5 نيست، آمريکا به دنبال آن است. بعضي از اعضاي 1+5 بارها گفته‌اند برويد با امريکا مشکل را حل کنيد.شما هم مي‌دانيد ما هم مي‌دانيم، مهم نيست.آمريکا در مقابله با ايران بيشتر ضرر مي‌کند.بارها خواسته ايم که دست از اين کارها بردارد.

سوال بعد در مورد سوريه بود که آقاي رييس جمهور پاسخ دادند: در مورد سوريه ناراحتيم.هر نفر از هر طرف که کشته شود خوب نيست.دوستان ما هستند.انسان هستند.ما نبايد از کشتن حمايت کنيم. بايد طرفين با هم مذاکره کنند و با تفاهم و براساس راي ملت کشور را اداره کنند.البته آزادي و عدالت حق همه ملت‌ها است.ملت ايران، سوريه، کشورهاي حوزه خليج فارس، آمريکاي شمالي و همه خواستار عدالت و پاکي و آزادي هستند.

پرسيده شد که شما 9 ماه بيشتر در سمت رياست جمهوري نيستيد.از سال 1995 اصلاح اقتصادي را هدف قرارداده ايد.آيا احساس مي‌کنيد رفاه اقتصادي ايجاد شده است و به قول‌هاي خودتان رسيده ايد؟

رييس جمهور پاسخ دادند: شعار مردم عدالت و مهرورزي و پيشرفت بود که من آنها را تکرار کردم. اتفاقات زيادي در حوزه اقتصاد افتاد، توليدات دو برابر شد، از اقتصاد 22 جهان به 17 ارتقا پيدا کرديم. زمينه‌هاي علمي و فني از جمله، فضايي و هسته‌اي پيشرفت‌هاي خوبي داشته ايم.ايران در سال گذشته بالاترين سرعت پيشرفت علم در جهان را داشته است.وضع تحريم‌ها که اتفاق افتاده عليه مردم است نه دولت دروغ مي‌گوينده که عليه دولت است. [رييس‌جمهور در اين زمينه مي‌خواستند بگويند که تحريم‌ها يک امر ضد انساني است.]

ايشان ادامه دادند: وضع ما را با امريکا و اروپا مقايسه کنيد، از نظر اقتصادي ما بدتريم يا آنها؟ اتحاديه اروپا در حال فروپاشي است.بيکاران ما حدود 2.5 ميليون نفر هستند که معادل مهاجرين افغاني است که در داخل کشورما کار مي‌کنند اما در امريکا 50 ميليون فقير هستند و 17.5 ميليون نفر بيکار دارد.البته بخشي از اين بحران بين المللي است به‌خاطر نظام حاکم بر جهان که برمبناي عدالت نيست.

سوال ديگري از رييس‌جمهور مطرح شد شنيده‌ايم که ايران يک هواپيماي بدون سرنشين دوربرد توليد کرده است که در منطقه نيز مانورهايي داشته است؟

ايشان پاسخ مي‌دهند مانورها يک امر معمول هستند.الان در خليج فارس کشورهاي زيادي در حال انجام مانور هستند.حالا يک هواپيماي بدون سرنشين مانور مي‌دهد نگراني ايجاد مي‌شود؟ آمريکايي‌ها مهمان و مستاجر هستند و روزي خواهند رفت. انرژي به جهان صادر مي‌گردد. مسير‌ تجاري بسيار مهم است. ما به حفظ امنيت خليج فارس اهتمام داريم.

خليج فارس ظرفيت اين تعداد ناو جنگي را ندارد

سوال شد از چه زماني خليج فارس ناامن شد؟ آنان رييس جمهور گفتند: از زمانيکه آمريکا از صدام حمايت کرد و از زمان حضور ناوگان بيگانه در خليج فارس 140 ناوجنگي به خليج فارس آمده‌اند. خليج فارس ظرفيت اين تعداد ناو جنگي را ندارد.درحاليکه کشتي‌هاي تجاري هم در خليج فارس حضور دارند و هرلحظه ممکن است اشتباهي پيش آيد و مشکلي درست شود. امنيت خليج فارس را ايران و همسايگانش تامين مي‌کنند.در سال گذشته آمريکا 70 ميليارد دلار به يکي از همسايگان ما سلاح صادر کرده است.اين سلاح‌ها براي امنيت است يا نا امني؟ کسانيکه نا امني ايجاد مي‌کنند و کسانيکه مردم را با بمب مي‌کشند و تهديد مي‌کنند مدعي حفظ امنيت شده‌اند.

در پايان اين ديدار هم اشاره شد که مسايل مهمتري هم هست که دنيا با آن مواجه است، اين نظم ديگر توان و انرژي ندارد و دولت آمريکا راهي براي خروج از بن‌بست ندارد، اروپا هم همينطور، نظمي جديد بايد جايگزين شود و شيوه‌هاي جديدي بايد استقرار يابد.بايد همه تلاش کنيم تا اين نظم جديد برپا شود. نظم فعلي جهاني مانند يک خودرويي مي‌ماند که تعميراتي و فرسوده است و ديگر نمي‌تواند سرپا بايستد و بايد به کارخانه ذوب آهن فرستاده شود. بايد همه با هم تلاش کنيم مناسبات براساس مشارکت و احترام و دوستي و روابط انساني و عدالت باشد و دشمني و اشغالگري نباشد و براساس آن نظم جديدي مستقر شود.

7- نمايندگان اديان

بخش ديگري که قابل توجه است ، جلسه نمايندگان اديان مختلف با دکتر احمدي‌نژاد بود که نکات جالب توجهي داشت. نمايندگي ايران در سازمان ملل اين مراسم را برگزار کرد. در اين جلسه تعدادي از کشيشان، رهبران يهودي و علماي اسلامي شرکت داشتند.در اين ديدار بيشتر افراد به اظهار نظر پرداختند و سوال و جوابي مطرح نشد.جلسه عمومي بود و هرکس نقطه نظرات خود را مطرح مي‌کرد. به بعضي از اين گفتگوها اشاره مي‌کنم.

يک نفر مطرح کرد دولت آمريکا فشار مي‌آورد و مي‌خواهد با ايراد اتهام ايران و آمريکا را به جنگ بکشاند در حاليکه ايران اعلام کرده است با بمب هسته‌اي مخالف است و قرآن نيز مخالف آن است.

دوم بنام خدا ما بايد بايستيم و مخالفت کنيم اگر ايران تحت حمله واقع شود چه خواهيم گفت و چه کار خواهيم کرد.به کشوري مي‌خواهند حمله کنند که به دنبال انرژ ي صلح آميز هسته‌اي است در حاليکه رژيم صهيونيستي پيمان NPT را امضا نکرده و سلاح هسته‌اي هم دارد. مردم آمريکا بايد بپا خيزند و جلوي جنگ را بگيرند و خدا، جمهوري اسلامي و دکتر احمدي نژاد را حفظ کند.

نفر بعدي که سخنراني کرد رمزي کلارک دادستان اسبق آمريکا بود و گفت: معاهده NPT در زمان من که دادستان بودم شکل گرفت.انگيزه اصلي فقط عدم گسترش نبود بلکه از بين بردن سلاح‌هاي هسته‌اي بود و اين در ماده 6 آمده است قلب ماده 6 NPT ، حذف سلاح‌هاي هسته‌اي است.44 سال از تصويب آن گذشته است.دائما اين قانون را شکسته اند، هيچ کس به فکر نيست. نبايد هيچ قدرت غيرهسته‌اي با سلاح‌هاي هسته‌اي تهديد شود. کشورهايي که سلاح هسته‌اي دارند اما NPT را امضاء نکرده اند، ديگران را با سلاح‌هاي هسته‌اي تهديد مي‌کنند. [اين اشاره به رژيم صهيونيستي بود.]

فرد ديگري از مسيحيان بنام پدر ملون گفت: مي‌خواهم مواضع کليساهاي رومي را در آمريکا که تعداد زيادي هم هستند، اعلام کنم. در سال 1983 کنفرانس پدرهاي کاتوليک و اسقف‌ها، مقاله‌اي به چاپ رساند و موضع همگاني را به اين شرح اعلام کرد.

هر کشوري وظيفه دفاع از خود را در مقابل حمله دارد.

هيچ کشوري حق جنگ تهاجمي ندارد.

هيچ کشوري اجازه استفاده از سلاح هسته‌اي نبايد داشته باشد.

جلوگيري از گسترش سلاح هسته‌اي گام بزرگي براي صلح است.

شروع حملات هرچقدر هم کوچک باشد به هيچ عنوان قابل توجيه نيست.

حمله پيش دستانه را محکوم مي‌کنيم و ممنوع مي‌دانيم.

هدف ما خلع سلاح جهاني است و هيچ چيز استفاده از سلاح هسته‌اي را توجيه نمي‌کند.

تراژدي کربلا

در ادامه يکي از علماي اسلامي مقيم آمريکا صحبت کرد و گفت: که سخنراني‌هاي دکتر احمدي‌نژاد متاثر از احاديث اسلامي و ائمه است.

وي از کتاب کافي مطالبي را نقل کرد و ادامه داد: امام(ع) يک دوست مهربان، برادري واقعي و مانند قلب نرم يک مادر در برابر کودکش مي‌باشد.

وي به قدغن بودن سلاح‌هاي هسته‌اي اشاره کرد و افزود: امام(ع) آنچه را که خدا ممنوع کرده است را قدغن کرده و طبق قوانين اسلامي شکي باقي نمي‌ماند که استفاده از انرژي هسته‌اي فقط به نحو صلح‌آميز ممکن است. در حالي که در اسلام کشتن بي‌گناهان ممنوع است.تخريب مزرعه‌ها، قطع کردن درختان، کشتن حيوانات، تخريب خوابگاه‌هاي مردم حتي جلوگيري از رسيدن آب به دشمن ممنوع است.چطور ممکن است استفاده از سلاح‌هاي هسته‌اي مجاز باشد؟

وي ادامه داد: وقتي آيت اللهي فتوي مي‌دهد و بمب هسته‌اي را تحريم مي‌کند، چطور ممکن است عليه فتوي خود عمل کند. [مفهوم اين کلام اين است] چرا به تحريم سلاح‌هاي هسته‌اي که رهبر ايران اعلام کرده‌اند، اعتماد نمي‌کنيد؟

وي به حادثه کربلا اشاره کرد و افزود: امام حسين (ع) وارد جنگ نشد راه او را بستند و جنگ را تحميل کردند. يکي از ياران امام حسين(ع) زهير بن قيس از خدمت امام در خواست مي‌کند که عليه دشمنان وارد جنگ شوند اما امام اجازه نمي‌دهند و مي‌فرمايند: "من جنگي را پيشگامانه شروع نمي‌کنم." اسلام براي شروع جنگ و حمله نظامي اجازه نمي‌دهد.

يک نفر از يهوديان سخنران بعدي بود که سخنانش بسيار جالب توجه است.

وي گفت: نخست وزير رژيم صهيونيستي يک اسراييلي آمريکايي الاصل است و اين صهيونيست‌ها بودند که به برج‌هاي دوقلو در 11 سپتامبر حمله کردند و براي حمله به ليبي و ايجاد جنگ داخلي در آن کشور تلاش کردند.

بعد از قتل قذافي سياهان در اين کشور مورد تهاجم قرار گرفتند.در مورد سوريه نيز به همين‌گونه عمل مي‌کنند.آنها وسط يک فصل انتخاباتي هستند و اين کار را براي موضوعات انتخاباتي انجام مي‌دهند.

شخص ديگري بنام دکتر والش صحبت کرد و گفت: به جمهوري اسلامي ايران براي برپايي چنين جلسه‌اي بايد تبريک گفت و ادامه داد: اين جلسه نشان‌دهنده ديد اسلام و جمهوري اسلامي است. ما کشوري داريم که به ايران تهمت مي‌زند.من زندگي خود را در موضوع هسته‌اي سپري کرده ام.

وي ادامه داد: تمامي مذاهب مشوق عشق و محبت هستند. ما در حال حاضر در خطرناکترين وضعيت زندگي مي‌کنيم. تاکنون چنين وضعيتي در جهان حکم فرما نبوده است که سلاح‌هايي ساخته شود که بتواند تمام دنيا را از بين ببرد. تخريب شهرها و کشتن آدمهاي بيگناه از جمله اين فجايع است.اخلاق ايراني‌ها معلوم است.هرکشوري حق دارد انرژي هسته‌اي صلح آميز داشته باشد اما سلاح‌هاي هسته‌اي خير.

فرد ديگري از مدعوين با حرارت پشت تريبون قرار گرفت و گفت: آنچه کاخ سفيد به ما مي‌گويد دروغ است.آنها مي‌خواهند دنيا را بدون رقيب تحت الحمايه خود نگه دارند ونمي خواهند يک دولت مستقل باشد.اگر نتوانند يک کشور را مطيع خود سازند تلاش مي‌کنند آنرا از بين ببرند.هرکه تاريخ، جغرافيا، نقشه خاورميانه و آسياي مرکزي را بداند ، متوجه مي‌شود که حکومت ايران به تنهايي مسئوليت حمايت از مردم خود را بر عهده دارد. در حاليکه تحريم مي‌شود، دانشمندانش تهديد و شهيد مي‌شوند، ايران تنها پرچمدار آزادي و ارزش‌هاي انساني و تنها کشوري است که مطيع برنامه‌هاي آمريکا و اسراييل نيست. وقتي تحولات يک هفته اخير را مرور مي‌کنم، مي‌بينم که وزارت خارجه آمريکا سازمان منافقين را از فهرست گروه‌هاي تروريستي خارج کرده و بعد از يک لابي 10 ساله و هزينه‌هاي ده‌ها ميليون دلاري که صرف کرده‌اند تبديل شده به يک سازمان صلح جو. اينها 30 سال قبل ارتش ايران را هدف قرار دادند.هزاران نفر از مردم را کشتند. من يک يهودي امريکايي هستم. به من گفتند که فردا روز عيد است [عيد يهوديان] چرا مي‌روي به اين جلسه [جلسه با دکتر احمدي‌نژاد]. امشب، شب استغفار است. به آنها جواب دادم که مي‌روم تا از گناهان اسراييل عليه ايران پوزش بطلبم.

فرد ديگري نيز صحبت کرد و گفت: تمام دست‌اندرکاران به مناسبت شصت و هفتمين سالگرد تاسيس مجمع سازمان ملل در اين کشور جمع شده اند اما فقط حضور رييس جمهور ايران در اينجا است که توجه رسانه‌هاي دنيا را جلب کرده است. آنان ميزباني ايران از کشورهاي غير متعهد را ناديده گرفتند. کشوري که داراي 80 ميليون جمعيت خستگي‌ناپذير است. کنفرانس نم نتيجه‌اي بسيار درخشنده داشت و درِ تابوت اينکه ايران ايزوله شده است را بست. تحريم‌هاي دارويي، تهديد حمله با زيردريايي هسته‌اي فقط با هدف تسليم کردن مردم ايران است.

ايران هسته اتم است

يکي از رهبران مسيحي نيز گفت: بله، نتانياهو مي‌گويد از ايران هسته‌اي مي‌ترسيم. بله درست مي‌گويد ايران هسته اتم است و ساير کشورها ي مسلمان و آزادي خواهان مثل الکترون به دور آن مي‌چرخند.شيعه، سني و ساير اديان ايران را دوست دارند.

يک عضو کليساي منو نايت‌هاي آمريکا نيز گفت: ما به دنبال همکاري در رفع مشکلات ناشي از سوانح طبيعي و کمک‌هاي انسان دوستانه بوده‌ايم.

وي به شگفت انگيز بودن و مهمان نوازي ايرانيان اشاره کرد و گفت: چند سفر به ايران داشتم.ما با هرنوع جنگ و خشونت مخالف هستيم.منونايت‌هاي قرن 16 فکر مي‌کردند انسان‌ها روح خدايي دارند.من مي‌گويم بايد با دشمنان خود هم دوست باشيم.عدم خودخواهي و خدمت داوطلبانه براي مردم.منونايت‌ها از سياست‌هاي غيرقابل قبول آمريکا حمايت نمي‌کنند.سياست‌هاي مستکبرانه و خودپرستانه سلاح کشتار جمعي غير قابل قبول است. اينکه ايران بر استقلال خود ايستاده است مشکل آمريکا است.اين مشکل اصلي آمريکاست.

ين خلاصه‌ايي از بيانات شرکت‌کنندگان در جلسه اديان بود. در پايان هم جناب رييس‌جمهور محترم جمع‌بندي کردند و به نکات زير اشاره کردند: وجه مشترک همه ما اين است که انسان هستيم و خداوند انسان را در بالاترين درجه ارزش خلق کرده است.خدا هيچ سقفي را براي پرواز انسان جز خودش قرار نداده است تا انسان جلوه خدايي داشته باشد و در زمين خدايي کند و جلوه اسماء او باشد.همه را دوست داشته باشد. خدا خواسته که انسان‌ها و همه در سعادت و امنيت و آرامش باشند.خداوند همه انسان‌ها را دوست دارد و براي رسيدن او به خودش او را تنها نگذاشته، پيامبران الهي را فرستاده است.بالاترين ماموريت پيامبران الهي دعوت به عدالت مي‌باشد، راهي جز عدالت، محبت به ديگران وجود ندارد.

بعد جناب رييس‌جمهور در مورد موضوعات هسته‌اي توضيح دادند، اينکه آمريکا مي‌خواهد بر خاورميانه مسلط شود و ايران هم اجازه نخواهد داد، حضار آقاي رييس جمهور را تشويق کردند.

آقاي دکتر احمدي‌نژاد تصريح کرد: تهديد صهيونيست‌ها از موضع ضعف است.امريکا مي‌خواهد صهيونيست‌ها را جمع و جور کند.ما آنها را به حساب نمي‌آوريم.دوره امپراطوري‌ها در حال افول است و صهيونيست‌ها خواهند رفت و عدالت و صلح و امنيت و خداپرستي جهان را فراخواهد گرفت.

اشاره کوتاهي به ملاقات‌هاي دوجانبه

جناب رييس‌جمهور ملاقات‌هايي هم رييس جمهوري با برخي از سران کشورها داشتند.بعضي از نکات اين ملاقات‌ها به اين شرح بود:

مورالس رييس‌جمهور بوليوي

در ملاقات با رييس جمهور بوليوي، آقاي مورالس گفت: براي من غم بزرگي بود که نتوانستم در اجلاس نم شرکت کنم.من واقعا خود را در آنجا احساس مي‌کردم. انرژي هسته‌اي براي بوليوي شما هستيد و مبارزه شما با آمريکا مبارزه ما با آمريکا است،خودمان را همراه شما مي‌بينيم.

رهبر سوازيلند

رهبر سوازيلند نيز در ديدار با جناب رييس‌جمهور گفت: من از سخنان شما حمايت مي‌کنم که از حضرت محمد(ص)، حضرت مسيح (ع) و حضرت موسي (ع) و بوداييان صحبت مي‌کنيد که پيروان اين مذاهب با هم با برادري زندگي کنند.همه وارد مرحله جديدي شده ايم که بايد با هم باشيم و کسي تحقير نشود.با همه بخوبي رفتار شود کشور ما با ايران متحد است.

نخست‌وزير سنت‌وينسنت

نحست وزير سنت وينسنت فرد ديگري بود که با آقاي رييس‌جمهور ديدار داشت و گفت: خيلي‌ها مي‌خواهند در اين دنياي معاصر ما را با پول بخرند. اگر نتوانند با پول بخرند آن موقع براي آنها خطرناک مي‌شويم.من به روابط با ايران اهميت مي‌دهم.به پارلمان گفتم که لزوما با همه حرف‌هاي آقاي احمدي نژاد موافق نيستم اما او از کشورش حمايت مي‌کند.وي حق دارد از کشورش دفاع کند. من به مردم خودم مي‌گويم به برادرم احمدي نژاد نامه‌ مي‌نويسم چون او انسانگرا و متواضع است.

رييس‌ مجمع عمومي سازمان ملل

ديگر ملاقات دکتر احمدي‌ن‍ژاد با رييس مجمع عمومي سازمان ملل بود او فردي نسبتاً جوان بود وي به فرهنگ و تمدن ايران اشاره کرد و گفت: خيلي از کشورها فرهنگ قديمي دارند اما نمي‌توانند ادعا کنند مانند ايران تمدن ساز هستند. راجع به سوريه و گروه تماس نيز مفصلاً صحبت شد.

دبير کل سازمان ملل – وزير خارجه ترکيه

ديگر ديدارهاي آقاي رييس‌جمهور شامل ديدار جداگانه با وزير خارجه ترکيه و بان کي مون رييس سازمان ملل بود.بسياري از مسايل از جمله سوريه و لزوم توقف خشونت در اين کشور، ساختار شوراي امنيت و سازمان ملل مورد گفت وگوي دو طرف قرار گرفت.

تعهد رياست جمهوري در دفاع از آرمان‌ها

آنچه گزارش کردم همه اتفاقاتي بود که در چهار روز و نيم حضور در نيويورک رخ داد. حقيقتا هيچ فرصتي را آقاي رييس‌جمهور از دست ندادند. يعني از فرصت خواب و استراحت خود نيز استفاده کردند و هرچه در توان داشتند به ميدان آوردند و از آرمان‌هاي انقلاب و ملت ايران دفاع کردند.

دشمنان در آنجا فضايي ساخته بودند که اگر رييس‌جمهور ايران بيايد مي‌خواهد اين بار با توجه به تهديدات رژيم صهيونيستي و انتخابات امريکا و اظهارات رقيب اوباما که دائم بر طبل جنگ مي‌کوبد، يک سخنراني تند ايراد نمايد اما زمانيکه سخنراني قوي، اصولي و همه جانبه ايشان را ديدند فضا عوض شد.

جناب آقاي رييس‌جمهور خيلي صبورانه، منطقي، محکم و استوار از آرمان‌هاي انقلاب اسلامي دفاع کردند و به نظر من وظيفه شان را به نحو احسن انجام دادند. اين گواهي براي استحضار ملت شريف ايران است.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس