به گزارش سلام لردگان به نقل از خبرنگار اجتماعي فارس، کيوان دواتگران، مديرکل دفتر توانمندسازي سازمان بهزيستي کشور در همايش ملي توانمندسازي سازمان بهزيستي کشور که در سالن همايشهاي باقرالعلوم استان يزد برگزار شد اظهار داشت: توانمندسازي فرايندي است هدفمند با رويکرد چند جانبه که به افراد در دستيابي به منابع و فرصتها کمک ميکند تا انتخابهاي شخصي خود را معمول داشته و با حفظ کنترل ملي بر محيط کيفيت زندگي خود را ارتقا دهند.
وي تصريح کرد: ضرورت تغيير رويکردهاي حمايتي به ديدگاههاي مشارکتي در توانمندسازي ما را بر آن مي دارد تا بر فعاليتهايي متمرکز شويم که به تعبير باورها و سبک زندگي در چارچوب انتظارات روز جامعه ميانجامد.
دواتگران بيان داشت:حوزه توانمندسازي سازمان بهزيستي کشور با تبعيت از رويکرد فوق و با نگاهي کارکردگرايانه طرحها و برنامههايي را دنبال ميکند که به ارتقا کيفيت زندگي و استقلال اجتماعي گروههاي هدف منجر ميشود.
مديرکل دفتر توانمندسازي سازمان بهزيستي کشور اضافه کرد: قادرسازي جامعه هدف سازمان و ارتقا سطح سلامت و توانايي آنها در کنترل عوامل محيطي، بسته به آن است که به شاخصهايي از جمله ميزان عملکرد، سطح رفاه و مشارکت اجتماعي و سطح آموزشي افراد توجه کنيم تا بتوانيم با نگاهي کارکردي، امکانات موجود را با نيازهاي گروههاي مزبور مرتبط سازيم.
وي اضافه کرد: تشکيل گروههاي خوديار و شوراهاي محلي با مشارکت گروههاي اجتماعي مختلف بخشي از فعاليتهايي است که به منظور تقويت بخش خانواده و جامعه در اقتدارافزايي صورت ميپذيرد.
دواتگران خاطرنشان کرد: پس از ابلاغ بند (ک) از ماده 20 قانون برنامه پنجم توسعه اقتصادي و اجتماعي کشور و موظف شدن معاونت وزارت راهبردي رياست جمهوري به تامين کل شهريه دانشجويان جامعه هدف سازمان تلاشي مضاعف از طريق مکاتبه و رايزني با وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، وزارت بهداشت، وزارت آموزش و پرورش و واحدهاي آموزشي مجموعه آن آغاز شد تا شرايطي را فراهم نمايد که اعتبار مربوط به تحصيل رايگان فرزندان سازمان بهزيستي کشور مستقيما در اختيار دانشگاهها قرار گيرد.
دبير علمي همايش ملي توانمندسازي سازمان بهزيستي کشور ادامه داد:نگاه چندجانبه مقوله توانمندسازي ايجاب ميکند که زمينههاي مناسبي را براي توان آزمايي افراد فراهم کنيم و وارد ساختن گروههاي مختلف به عرصههاي فرهنگي و هنري نيز از جمله اقداماتي است که ميتواند قابليتهاي شگرف آنها را متجلي سازد.
وي تصريح کرد: از اين رو حوزه توانمندسازي همواره در تلاش است تا با همياري تشکلهاي غيردولتي، شرايط حضور موثر قاريان قرآن، هنرمندان، ورزشکاران و سالمندان را در جشنوارهها و مسابقات کشوري، منطقهاي و جهاني فراهم سازد به طوري که در سالهاي اخير اين رقابتهاي چشمگير به افراد جامعه هدف در جشنوارههاي فرهنگي تئاتر، موسيقي، هنرهاي دستي، قصه نويسي و اردوهاي ورزشي نتايج درخشاني را به دنبال داشته است.
دواتگران در پايان خاطرنشان کرد: شکي نيست که توانمندسازي افراد با مسائل خرد و کلان جامعه امروز به خصوص مسائل اقتصادي پيوند يافته است تحت چنين شرايطي است که ميتوانيم در سايه ضمانت اجرايي قوانين حمايتي دنياي عاري از نابرابري را براي افراد تصوير کنيم و جلوههاي توانمندسازي آنها را در قانونگذاري مديريت، مشارکتهاي سياسي و اجتماعي، اشتغال و توسعه کشور به وضوح دريابيم.
به گزارش فارس،در همايش ملي توانمندسازي سازمان بهزيستي کشور با حضور يحيي سخنگويي معاون امور توانبخشي بهزيستي کشور، نظمده رئيس مرکز توسعه پيشگيري بهزيستي و جمعي از مديران و معاونين امور توانبخشي از 31 استان در همايشهاي باقرالعلوم استان يزد برگزار شد.