به گزارش سلام لردگان عبدالرضا کرباسي در گفتوگو با خبرنگار جامعه فارس درباره وجود احتمال ايجاد آلودگي هستهاي در خليج فارس توسط ناوهاي جنگي آمريکايي اظهار داشت: در اين زمينه همکاري خوبي را با سازمان انرژي اتمي داشتهايم و از توانمندي آنها در اندازه گيري آلودگي هستهاي خليج فارس در خشکي-دريايي استفاده کردهايم.
وي با بيان اينکه تا کنون موردي از آلودگي هستهاي در خليج فارس ثبت نشده است، گفت: خوشبختانه تمام سطوح اکتيويته خليج فارس در حالت طبيعي خودش قرار دارد.
معاون زيست دريايي سازمان محيط زيست ادامه داد: ضرر و زياني که به دليل رفتوآمد ناوهاي جنگي در خليج فارس ايجاد ميشود به 2 دسته تقسيم بندي ميشود.
کرباسي اضافه کرد: بخش اول آلودگي در خليج فارس مربوط به مانورهايي ميشود که ناوهاي جنگي آمريکايي گاهي به صورت شليک موشک انجام ميدهند.
وي افزود: با شليک هر موشک ميزان زيادي نيتروژن در آب تبديل به آمونياک ميشود که باعث رشد بيرويه جلبک در خليج فارس ميشود.
معاون زيست دريايي سازمان حفاظت محيط زيست با بيان اينکه توليد بيرويه جلبک در دريا به کاهش زودرس عمق خليج فارس کمک ميکند گفت: رشد بيرويه جلبک باعث ميشود که خليج فارس زودتر پير شود.
کرباسي تصريح کرد: همچنين يکي ديگر از اثرات زيست محيطي در خليج فارس تخليه فاضلابهاي بهداشتي کشتيها و ناوهاي جنگي است.
وي ادامه داد: باتوجه به اينکه در هر کشتي و ناو جنگي هزاران نيرو قرار دارد، به ازاي هر نفر اگر 100 ليتر پساب بهداشتي هم توليد شود، به چندين هزار مترک مکعب ميرسد که بار آلي زيادي همچون فسفات و نيترات و ... را به همراه دارند که اين آلودگي نيز توليد جلبک به همراه دارد.
وزارت نيرو در ساخت تصفيهخانه موفق نبوده است
معاون زيست دريايي سازمان حفاظت محيط زيست ادامه داد: آلودگي ناوهاي جنگي و کشتيها در برابر آلودگيهاي فعلي که توسط 8 کشور منطقه به خليج فارس ريخته ميشود قابل مقايسه نيست.
وي گفت: 8 کشور حاشيه خليج فارس از لحاظ تصفيه خانه فاضلاب بهداشتي در وضعيت مناسبي قرار ندارند.
کرباسي ادامه داد: همچنين وزارت نيروي کشورمان هم عليرغم اينکه دولت حکم کرده بود تا پايان سال 91 تمام شهرهاي بالاي 30 هزار نفر اطراف خليج فارس را به تصفيه خانه بهداشتي مجهز کند، اما در اين کارش موفق نبوده است.
اين مقام مسئول در سازمان حفاظت محيط زيست ادامه داد: در حوزه حفاظت از زيست دريايي خليج فارس نيز 4 پروتکل به امضا رسيده است که روز گذشته اولين پيشنويس گزارش وضعيت زيست محيطي خليج فارس آماده شده و به دست ما رسيده است.