آخرین اخبار
کد مطلب: 125969
قاچاق چوب و زغال تهديدي براي جنگل هاي حوزه زاگرس
تاریخ انتشار : 1398/02/08
نمایش : 1156
جنگل‌هاي زاگرس يکي از ظرفيت‌هاي مهم منطقه غرب کشور به‌ويژه استان چهارمحال و بختياري محسوب مي‌شود که طي چند سال اخير قطع بي‌رويه بلوط‌ها و حالا قاچاق چوب باعث نگراني‌ مردم و دوستداران محيط‌ زيست شده است.
به گزارش خبرنگار سلام لردگان، استان چهارمحال وبختياري يکي از استان هاي 13 گانه حوزه زاگرس است که وسعت رويشگاه هاي جنگلي آن 307 هزار هکتار معادل 18.5 درصد مساحت استان و نزديک 2.5 درصد جنگل هاي کشور است.

حدود يک ميليون و 400 هزار هکتار از مساحت چهارمحال وبختياري معادل 86.4 درصد عرصه منابع ملي شامل؛ جنگل و مراتع است، از اين ميزان حدود 307 هزار هکتار را پوشش جنگلي تشکيل مي دهد که 51 درصد جنگل هاي بلوط چهارمحال وبختياري در شهرستان لردگان قرار دارد.

جنگل هاي چهارمحال وبختياري از شمال غربي استان در منطقه بازفت و دهستان موگويي به صورت نواري به سمت جنوب غربي و جنوب به طول 212 کيلومتر در حوزه استحفاظي پنج شهرستان کوهرنگ، اردل، کيار، لردگان و بروجن قرار دارد.

در جنگل هاي استان 19جامعه جنگلي با 63 گونه درختي و درختچه اي شناسايي شده که بلوط اصلي ترين گونه و گونه هاي بنه، ارس، بادام، ارژن ، نارون، افرا، کيکم، داغداغان، گلابي وحشي، پلاخور، زبان گنجشک، دافنه از ديگر گونه هاي درختي جنگل هاي اين استان است.

کارشناسان منابع طبيعي چهارمحال و بختياري، حضور دام مازاد بر ظرفيت زراعت در زيراشکوب جنگل، کمبود سوختهاي فسيلي، جنگل تراشي و زغال گيري را از ديگر عوامل تخريب جنگل هاي اين استان مي دانند.

هم اکنون برخي افراد سودجو در حاشيه جنگل ها و مراتع استان هاي زاگرس نشين، بدليل بيکاري و يا دستيابي به سودهاي کلان اقدام به قطع درختان جنگل و يا زغال گيري مي کنند.

قطع و حمل درختان جنگلي بدون مجوز جرم است
آيت حسني رييس منابع طبيعي و آبخيزداري شهرستان لردگان؛ با اشاره به اينکه زغال و چوب بلوط يکي از بهترين نوع زغال و چوب جنگلي است و پوشش جنگلي اين استان نيز درختان بلوط است، گفت: قطع و حمل درختان جنگلي بدون مجوز جرم است.

حسني افزود: افراد فرصت طلب طي سال هاي اخير براي تهيه زغال و قاچاق چوب، درختان جنگلي شهرستان لردگان را با تهديد و تخريب روبرو کرده اند.

تهيه زغال و قاچاق چوب درختان جنگل هاي زاگرس از عوامل اصلي و تشديد کننده تخريب در عرصه هاي منابع طبيعي بخصوص در عرصه جنگلي زاگرس به شمار مي‏‎رود.

به گفته وي در سال گذشته (1397) بيش از 480 فقره  پرونده تخلف، شامل حمل چوب بلوط به ميزان 108 هزارو 430کيلوگرم و حمل زغال بلوط به ميزان دو هزار و 590کيلوگرم کشف و پرونده تخلف در محاکم قضائي تشکيل شد.

وي گفت: اجراي طرح هاي ضربتي مبارزه با قاچاق زغال و چوب در سال جاري و همچنين حضور يگان هاي حفاظتي و استفاده از توان مشارکتي مردم در حفاظت از منابع طبيعي از مهمترين دلايل کاهش قطع درختان و قاچاق چوب و زغال است.

رييس منبع طبيعي لردگان افزود: ساکنان مناطق روستايي و مناطق صعب العبور شهرستان لردگان  به خصوص جنگل نشينان براي تامين گرمايش و همچنين آب گرم، از چوب درختان و زغال درختان استفاده مي کردند و به منظور افزايش مشارکت مردم در حفاظت و حراست از منابع طبيعي و جنگل ها در قالب پروژه تغيير الگوي مصرف سوخت مناطق جنگل نشين و استفاده از انرژيهاي پاک و نو، بيش از 443 دستگاه آبگرمکن خورشيدي معادل 22ميليارد و 150ميليون ريال و تعداد 240دستگاه آبگرمکن خورشيدي با مخزن ۲۰۰ ليتري با همکاري وزارت دفاع و سازمان، جنگلها، مراتع و آبخيزداري کشور با اعتباري بالغ بر 12 ميليارد ريال در روستاهاي جنگل نشين ليرابي، له دراز، آب طلايه و بردکارخانه توزيع و نصب و آبگرمکن هاي هيزمي جمع آوري گرديد.

حسني  در ادامه اشاره داشت: جهت کمک داوطلبانه به منظور حفظ و احيا عرصه ها ومنابع طبيعي شهرستان مي توانند با مراجعه به واحد آموزش و ترويج اداره منابع طبيعي و آبخيزداري شهرستان لردگان جهت عضويت و صدور کارت هميار طبيعت اقدام نمايند.  
 
انتهاي پيام /630 ل   
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس