سخنگوي سازمان ثبت احوال کشور گفت: در تلاش هستيم که امکان استعلام پيامکي شماره ملي افراد در روز انتخابات مجلس شوراي اسلامي و مجلس خبرگان فراهم شود. البته ما به مردم توصيه ميکنيم کارت شناسايي ملي يا کارت هوشمند ملي را به منظور رأي دادن ارائه دهند.
به گزارش
سلام لردگان؛ به نقل از ايسنا، محمد ابراهيم طريقت در نشست خبري که امروز در سازمان ثبت احوال برگزار شد، افزود: افراد 18 سال به بالا ميتوانند در انتخابات شرکت کنند و افرادي که قصد سوء استفاده از اوراق هويتي را داشته باشند اين امکان از آنان سلب ميشود.
وي تاکيد کرد: لازم است رأي دهندگان از آخرين شناسنامه صادر شده خود به منظور رأي دادن استفاده کنند؛ چرا که ممکن است برخي افراد بيش از يک شناسنامه داشته باشند.
وي در ادامه گفت: ستاد انتخابات کشور از پايگاه اطلاعات جمعيت کشور در زمينه احراز هويت بهره ميبرد و افرادي که 18 سال به بالا و در قيد حيات هستند فقط يک بار و در يک حوزه انتخابيه ميتوانند در انتخابات شرکت کنند و همراه داشتن کارت شناسايي ملي يا کارت هوشمند ملي الزام است.
طريقت اضافه کرد: کارت ملي داراي بارکدي است که بدون اشتباه و با سرعت بالا شماره ملي فرد را به کار ميگيرد تا اطلاعات رأي دهنده از پايگاه اطلاعات جمعيتي کشور بازيابي شود و بعد از رأي دادن مشخص ميشود که فرد در يک نقطه از کشور رأي داده و امکان رأي دادن مجدد او سلب ميشود.
سخنگوي سازمان ثبت احوال اضافه کرد: بعد از انتخابات ظرفيت مهمي در کشور براي اشخاصي که به عنوان کانديدا يا احزاب، مسئولان و يا تحليلگران از سوي سازمان ثبت احوال به وجود ميآيد و اطلاعات رأي دهندگان را با حفظ محرمانگي ميتوان در اختيار آنها قرار داد. اين اطلاعات شامل گروه سني و جنسي مشارکت کنندگان در انتخابات ميشود و آنرا در اختيار ستاد انتخابات کشور ميگذاريم تا بر اساس ظرفيتهاي قانوني از آن بهره برده شود.
وي با بيان اينکه يک سوم جمعيت کشور داراي شناسنامه نمونه جديد پايگاه محور هستند، اظهار کرد: از سال 85 به متولدان و افراد 15 سال به بالا شناسنامههاي جديد داده شده است و در پايگاه اطلاعات جمعيتي کشور آخرين شماره مسلسل را در اختيار اعضاي صندوقهاي رأي ميگذاريم.
وي اضافه کرد: 160 هزار ايستگاه کاري، به پايگاه اطلاعاتي جمعيتي کشور وصل هستند؛ اما متاسفانه برخي از پايگاهها کپي اطلاعات را نگهداري ميکنند اين در حالي است که ممکن است فرد شناسنامه خود را عوض کند و با تعويض شناسنامه شماره مسلسل آن نيز تغيير ميکند و اگر فرد مجددا به پايگاهها مراجعه کند ممکن است متصديان پايگاه به اطلاعات کپي استناد کنند و نتوانند شماره مسلسل را متوجه شوند.
طريقت اضافه کرد: در کميسيون دولت الکترونيک مصوب شد که پايگاهها کپي اطلاعات را نگهداري نکنند و سعي داريم در احکام برنامه ششم توسعه اين موضوع را مصوب کنيم.حتي ما نگهداري کپي غير الکترونيک اطلاعات افراد را نيز ضروري نميدانيم.
وي توصيه کرد: افرادي که به هر دليلي تاکنون هيچ نوع کارت شناسايي دريافت نکردهاند لازم است هرچه زودتر براي دريافت آن اقدام کنند. کمتر از دو ميليون نفر از افراد 18 سال و بالاتر شناسنامه عوض کردهاند، ولي نه کارت شناسايي ملي را دارند و نه کارت هوشمند ملي دريافت کردهاند.
به گزارش ايسنا، در ادامه اين نشست، سخنگوي سازمان ثبت احوال کشور با اشاره به هرم سني جمعيت کشور گفت: جمعيت کودک و نوجوان کشور که شامل افراد زير 15 سال ميشوند 23.4 درصد ( 17.5 درصد)، جمعيت جوانان متشکل از افراد 15 تا 29 ساله ،31.5 درصد ( 23.7 ميليون نفر) و ميانسالان شامل افراد 30 تا 64 سال شامل 39.3 درصد (حدود 30 ميليون نفر) و سالمندان متشکل از افراد 65 سال به بالا 5.7 درصد ( 4.2 ميليون نفر) ميشوند.
وي با اشاره به آمار ولادت در کشور نيز گفت: در 9 ماهه سال جاري يک ميليون و 189 هزار و 367 واقعه ولادت به ثبت رسيده است که 611 هزار و 44 نفر پسر و 578 هزار و 323 نفر دختر هستند. در هر ساعت به طور متوسط 180 واقعه ولادت ثبت شده است که نسبت به مدت مشابه در سال 93، 4.5 درصد افزايش يافته است که 4.7 درصد ولادتهاي شهري و 4.1 درصد ولادتهاي روستايي افزايش داشته است.
ثبت 42 واقعه فوت در هر ساعت در 9 ماهه اخير امسال
سخنگوي سازمان ثبت احوال کشور درباره آمار فوت 9 ماهه اخير اظهار کرد: در اين مدت 277 هزار و 914 واقعه فوت به ثبت رسيده است که 156 هزار و 177 واقعه مربوط به مردان و 121 هزار و 737 واقعه مربوط به زنان است. در هر ساعت به طور متوسط 42 واقعه فوت ثبت شده است.
کاهش 6.2 درصدي ازدواج در شهرها
طريقت با اشاره به آمار 9 ماهه اخير ازدواج در کشور عنوان کرد: در اين مدت 520 هزار و 240 واقعه ازدواج به ثبت رسيده که 427 هزار و 417 واقعه در شهرها و 92 هزار و 823 واقعه ازدواج در روستاها به ثبت رسيده است. اين آمار نسبت به 9 ماهه سال قبل 3.4 درصد کاهش يافته است، البته ازدواج 11.7 درصد در روستاها افزايش و در شهرها 6.2 درصد کاهش يافته است.
ثبت روزانه 443 واقعه طلاق
وي درباره آمار طلاق در کشور گفت: طي 9 ماهه اخير 122 هزار و 340 واقعه طلاق در کشور ثبت شده است که 109 هزار و 802 واقعه مربوط به شهرها، 12 هزار و 538 واقعه مربوط به روستاهاست. متاسفانه طلاق نسبت به مدت مشابه در سال گذشته 4.2 درصد افزايش يافته است. در هر ساعت به طور متوسط 18 و در هر شبانه روز به طور متوسط 443 واقعه طلاق ثبت شده است.
رابطه تحصيلات با ميزان طلاق در مردان
رشد 30 درصدي طلاق در روستاها
طريقت اضافه کرد: بر اساس آمار موجود، مردان داراي مدرک ديپلم به پايين کمتر طلاق ميگيرند، بنابراين رابطه تحصيلات با ميزان طلاق در مردان محسوس است. در 9 ماهه اخير بيشترين طلاقها در بين زنان و مردان در فاصله سني 25 تا 29 سال رخ داده است اين در حالي است که در سال گذشته مردان بيشتر در سنين 30 تا 34 سال و زنان در سنين 25 تا 29 سال طلاق گرفتهاند.
وي اضافه کرد: آمار طلاق در 9 ماهه سال جاري در شهرها 1.9 درصد و در روستاها 30 درصد رشد کرده است. البته يکي از دلايل جهش آمار طلاق در روستاها افتتاح دفاتر طلاق در مناطق روستايي است، چرا که پيش از اين روستاييان براي طلاق به شهرها مراجعه ميکردند و طلاق آنها جزو آمار مناطق شهري محسوب ميشد. از سوي ديگر 14 درصد طلاقها در يک سال اول پس از ازدواج و 49 درصد از طلاقها در 5 سال اول پس از ازدواج در کشور رخ ميدهد.
طريقت با اشاره به آمار بيشترين ازدواجها در گروههاي سني گفت: بيشترين ازدواجها براي سال جاري بين مردان 25 تا 29 ساله و بين زنان 20 تا 24 ساله رخ داده است.
سخنگوي سازمان ثبت احوال کشور درباره آمار تغيير نام و فراواني نامها در 9 ماهه سال جاري گفت: در اين مدت 26 هزار و 670 مورد تغيير نام و 47 هزار و 904 مورد تغيير نام خانوادگي داشتهايم. بيشترين فراواني نامها در بين پسران مربوط به نامهاي اميرعلي، امير حسين و محمد و بيشتري فراواني نام در بين دختران فاطمه، زهرا و نازنين زهرا بوده است؛ البته در سال جاري دو اسم «حلما» و «آيلين» به ردههاي نهم و دهم نامهاي دختران رسيده است.
30 ارديبهشت، روز ملي جمعيت اعلام شد
وي با اشاره به نامگذاري يک روز در تقويت رسمي کشور به عنوان روز ملي جمعيت گفت: بر اساس تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي و به درخواست سازمان ثبت احوال، 30 ارديبهشت ماه به عنوان روز ملي جمعيت اعلام شد و با ابلاغ وزير کشور شوراي راهبردي به مسئوليت استانداران در کشور به همين منظور تشکيل ميشود و به رصد مستمر فعاليتهاي جمعيتي و بررسي گزارش هاي تحليلي و فرصت و تهديدها در حوزه جمعيت در اين روز پرداخته ميشود.
وي با اشاره به اهداف توسعه پايدار اظهار کرد: قرار است تا 2030 در جهان کسي ناشناخته باقي نماند و اين مورد در زمينه شناسايي الکترونيک نيز اهميت زيادي دارد.
طريقت درباره آخرين وضعيت صدور کارت هوشمند ملي نيز گفت: ما ابتدا صدور اين کارت را براي افراد 15 سال به بالا آغاز کرديم؛ اما با چالشهاي فني مواجه شديم و مهمترين ظرفيت کارت هوشمند ملي تصديق هويت افراد در فضاي مجازي است. امروزه براي تراکنش حضوري مشکل جدي براي شناسايي هويت افراد نداريم.
وي با اشاره به آمار وزارت فناوري اطلاعات و ارتباطات اعلام کرد: ضريب نفوذ تلفن همراه به 115 درصد رسيده است و حدود 83 درصد از سيم کارتها فعال هستند. 14 ميليون نفر در کشور در شبکه تلگرام عضويت دارند و 82 درصد از کاربران شبکههاي اجتماعي مجازي موبايلي زير 18 سال سن دارند و اين وضعيت فرصت مهمي براي مبادله اطلاعات و خدمات است.
سخنگوي سازمان ثبت احوال افزود: با بهره گيري از کارت هوشمند ملي، امکان امضاي ديجيتال به منظور عدم انکار هويت فرد فراهم ميشود و موضوع بيومتريک يا تصديق اثر انگشت از طريق کارت هوشمند ملي امکانپذير ميشود. در برنامه ششم توسعه نيز مديريت هويت در فضاي مجازي را دنبال ميکنيم.
وي اضافه کرد: در کشور 560 دفتر پيشخوان و 390 دفتر پستي و 1094 واحد اجرايي را به کار گرفتهايم.
سخنگوي سازمان ثبت احوال کشور درباره مدت زمان طي شده ميان پيش ثبت نام تا تحول کارت هوشمند ملي نيز گفت: در تلاش هستيم که اين مدت را به کمتر از سه هفته برسانيم؛ اما در حال حاضر اين مدت بين 40 روز تا دو ماه است. خيلي از مراجعان بعد از ثبت نام براي دريافت کارت خود مراجعه نميکنند.
وي درباره استفاده از شناسنامه مخدوش نيز گفت: شناسنامه هر فردي اگر به هر دليلي مخدوش شود ميتواند به ثبت احوال مراجعه کند تا مشکل او را حل کنيم؛ اما اگر خدشه در شناسنامه عالمانه انجام شود او را به مقامات قضايي معرفي ميکنيم.
وي درباره تعرفهها و کارمزدهاي مربوط به ارائه خدمات ثبت احوال اظهار کرد: بر اساس مصوبه مجلس در قالب قانون بودجه هزينههايي را در قبال ارائه خدمات به مردم به عنوان تعرفه قانوني دريافت ميکنيم که اين هزينه براي کارت هوشمند ملي 17 هزار و 200 تومان است. همچنين نرخ تعرفه صدور شناسنامه براي بار دوم و بيشتر متفاوت است.
سخنگوي سازمان ثبت احوال تاکيد کرد: دفاتر پيشخوان و خدمات پستي کارمزدي را بابت ارائه خدمات دريافت ميکنند. اين کارمزد به حساب داير کننده دفتر يا پست واريز ميشود؛ اما تعرفهها به حساب خزانه ميرود و کارمزدها نيز در استانهاي مختلف متفاوت تعيين شده است.
وي در پاسخ به اين پرسش که چرا در برخي از دفاتر ثبت احوال پس از ثبت ولادت از مردم درخواست آدرس به منظور اهداي هدايايي ميشود اما هديهاي به دست آنان نميرسد گفت: چنين موضوعي مربوط به وظايف ثبت احوال نيست. توصيه ميکنيم اگر دفتري اين کار را انجام ميدهد مردم در دادن اطلاعات دقت کنند. البته مواردي ديده شده که براي تحويل کارت هوشمند ملي نيز درخواست اخذ وجه شده است که اين مورد نيز درست نيست.
طريقت در پايان گفت: در حال حاضر کارت هوشمند ملي براي افرادي که 15 سال تمام دارند با ارائه شناسنامه عکس دار صادر ميشود و تا کنون حدود 5 ميليون کارت هوشمند ملي صادر شده و بيش از 90 درصد از کارتهاي صادر شده در اختيار صاحبان آنها قرار گرفته است. تا پايان سال جاري نيز اميدواريم ميزان صدور کارت هوشمند ملي به هفت ميليون کارت برسد . همچنين تا پايان سال 95 نيز پيش بيني ميکنيم که اين رقم به 15 تا 20 ميليون کارت هوشمند ملي برسد.
انتهاي پيام