؛ آيتالله سيداحمد خاتمي امام جمعه موقت تهران در خطبههاي دوم نماز جمعه امروز تهران با اشاره به 29 آذر، مصادف با هشتم ربيعالاول، روز شهادت امام عسگري(ع)، اظهار داشت: ايشان در تمام عمر 28 سالشان تحت نظر زبده ترين ارتشيها و باشگاه ويژه افسران بنيعباسي بودند تا جلوي ظهور و نمو حضرت بقيهالاعظم(عج) گرفته شود، اما در اين فشار شديد موعود امم چشم به جهان گشود و از اين رو حضرت امام حسن عسگري(ع) رسالت امامت خود را به خوبي انجام دادند.
خطيب موقت تهران در ادامه به جنايات ارتش نيجريه اشاره کرد و با بيان اينکه در خطبه دوم، 7 مطلب را خواهم گفت، اولين مطلب را جنايت فجيع نيجريه عنوان کرد و افزود: جنايت هولناکتر از آن است که بتوان توصيف کرد، آمارها دقيق نيست، اما به يقين ميتوانم بگويم که صدها شيعه در اين جنايت به خاک و خون کشيده شدند.
وي تأکيد کرد: سادهانديشانه است که دولت نيجريه بگويد اينها جلوي کاروان ارتش را گرفته بودند و سادهانديشانهتر از دولت نيجريه کساني هستند که اين دورغ را باور ميکنند، آنها صدها نفر را کشته و در گورهاي دستهجمعي دفن کرده و حتي جنازهها را به خانوادههايشان نيز تحويل ندادند که اينها يک جنايت صهيونيستي است.
آيتالله خاتمي تصريح کرد: دولت نيجريه بداند با اين جنايت، آب به آسياب وهابيهاي تکفيري، داعشيهاي بوکوحرام و رژيم جلاد صهيونيستي ريخته است و جنايت فجيعي را مرتکب شده است.
امام جمعه موقت تهران با بيان اينکه دولت نيجريه در گرداب افتاده است، خطاب به آنها گفت: ملک با کفر باقي ميماند، اما با ظلم پايدار نخواهد بود و قطره قطره اين شهدا شما را به زوال نزديکتر ميکند، از اين شيطنتها و جنايتها دست برداريد.
وي با بيان اينکه مدام دست به شيعهکشي ميزنند، شيخ ابراهيم زکزاکي را رهبر حرکت اسلامي عنوان کرد و يادآور شد: سال گذشته در روز قدس، 3 پسر او را به شهادت رساندند و در اين حادثه نيز تنها پسرش به شهادت رسيد و خودش و همسرش هم مجروح شدند، پرونده کساني که اين جنايت را مرتکب شدند با پرونده صهيونيستها گره خورده و خداوند عواقب وخيمي را براي آنها در نظر خواهد داشت.
آيتالله خاتمي در همين زمينه ضمن تشکر از مراجع عظام تقليد و مسئولان در ابراز همدردي و محکوم کردن اين جنايت از مردم براي حضور در راهپيمايي که براي محکوم کردن اين جنايت پس از نماز جمعه تهران، برگزار ميشود، دعوت کرد.
خطيب موقت تهران با اشاره به 27 آذر، روز شهادت آيتالله مفتح بهعنوان پيشگامان وحدت حوزه و دانشگاه، وي را از فضلاي حوزه علميه قم و دانشگاه الهيات دانست و ادامه داد: مسئله وحدت حوزه و دانشگاه يک ارزش است که امام راحل بيشترين تأکيدات را بر آن داشتند و امروز نيز مقام معظم رهبري بر اين نکته تأکيد دارند؛ چراکه وحدت حوزه و دانشگاه يک ارزش والاست.
وي با بيان اينکه مقصود از اين وحدت جمع شدن زير يک سقف نيست، منظور از وحدت حوزه و دانشگاه، وحدت در انگيزهها و اهداف عنوان کرد و گفت: اين اتفاق در سال 56 و 57 افتاد و حوزه و دانشگاه يک هدف پيدا کردند و آن هم سرنگوني رژيم سياه شاهنشاهي و برپايي نظام اسلامي بود.
آيتالله خاتمي حوزه و دانشگاه را دو بال رشد يک جامعه توصيف کرد که از نظام مقدس اسلامي که يادگار ارزشمند شهيدان است، دفاع و پاسداري ميکنند و بر همين مبنا تأکيد کرد: با اين محور وحدت حوزه و دانشگاه شکل گرفته و ادامه پيدا خواهد کرد.
امام جمعه موقت تهران تصريح کرد: متأسفانه پس از پيروزي انقلاب اسلامي از اهداف دشمنان شکستن اين طرح مقدس بود و سالهاي اول انقلاب دانشگاه به خانههاي تيمي گروهکهاي مسلح تبديل شده بود و پس از بازگشايي دانشگاهها بعد از انقلاب فرهنگي، باز هم متأسفانه برخي از جريانات دست از سر دانشگاه برنداشتند.
وي به اتفاقات دانشگاه در ايام 16 آذر امسال اشاره کرد و اظهار داشت: هفته گذشته به مناسبت 16 آذر از برخي دانشگاهها گزارشات نگرانکنندهاي رسيده بود، آقايان ميگويند فتنهگراني که در دادگاه محکوم شدهاند را ميپذيريم که نباشند، اما کساني که در دادگاه محکوم شده و زندان هم شدهاند در دانشگاه صحبت کرده و مقدسات را زير سؤال بردند، اين به معناي تفرقه بين حوزه و دانشگاه و متدين است.
آيتالله خاتمي با تأکيد بر اينکه فتنه خط قرمز ماست، خطاب به مسئولان دانشگاه گفت: چرا فتنهگران را به دانشگاه راه ميدهيد که عليه مقدسات اراجيف بگويند، لذا من به مسئولان دانشگاه و وزير آموزش عالي ميگويم با اين روندي که شما پيش گرفتهايد تلاش و زحمات 4 دهه آيات مطهري، بهشتي، باهنر و مفتح را به باد خواهيد داد؛ چراکه ولايت هم ميگويد فتنه خط قرمز ماست.
به گزارش فارس، همچنين آيتالله خاتمي در خطبههاي اول نماز جمعه امروز پايتخت، اظهار داشت: وقتي مسئول حقمداري منصوب ميشود که پارتي و توصيه برخي افراد سرش نميشود، حزببازي و باندبازي را متوجه نميشود و به مُرّ قانون عمل ميکند، طبيعي است که عليه او مطلب منتشر و شايعهافکني کنند.
وي افزود: کمک به اقامه حق يعني مسئول مافوق تحت تأثير جنجالها قرار نگيرد، يعني مردم مسئول قانونمدار را تنها نگذارند، اگر اين موضوع روال شود و مسئولان و همه مردم از حقمداران حمايت کنند، تبديل به فرهنگ ميشود و چيزي هم که فرهنگ شد، ماندگار ميشود.
امام جمعه موقت امروز تهران تصريح کرد: در روايتي از وجود مقدس پيامبر (ص) آمده «کسي که همراه يک مظلومي راه بيفتد تا آن مظلوم بتواند حقش را بگيرد، خداوند قدمهايش را روزي که قدمها ميلغزد، ثابت نگه ميدارد»، اين روايت بُعد مهم «حقمداري» را نشان ميدهد، اگر بخواهيم در جامعه «حقمداري» فرهنگ و نهادينه شود، راهش همين است که مردم و مسئولان از حق و حقمداران حمايت و پشتيباني کنند و فضايي را به وجود آورند که غوغاسالاران بدانند راهي به پيش نخواهند برد.
وي تصريح کرد: بُعد چهارم حقمداري صبوري بر حق است. حقمداري در طول تاريخ هزينه داشته است، از ابتداي خلقت تاکنون اين چنين بوده و زين پس هم حقمداري هزينه خواهد داشت، در روايات آمده که بايد صبور بر حق باشيم، پاي حق بايستيم، ولو تلخ باشد، ولو هزينهبر باشد.
آيتالله خاتمي تأکيد کرد: درباره تفسير صبوري بر حق بايد بگويم بنده تفسيري زندهتر از ملت بزرگ ايران نميدانم، 36 سال است انواع سختيها را بر ملت ايران تحميل کردند، اما ملت ما به وصاياي امامانش عمل کرده و قهرمانانه بر موضع حقش ايستاده و خسته هم نشدهاند، برخي ميخواهند ملت ايران را خسته نشان دهند، ولي اين ملت خسته نميشوند، اما دشمنان را خسته خواهند کرد، ملت بزرگ ايران تفسير صبوري بر حق هستند.
انتهاي پيام/