اپراتور مجازي تلفن همراه، نوعي از اپراتور است که با استفاده از امکانات فيزيکي و فرکانس اپراتورهاي اصلي، با برند مخصوص به خود، سيمکارت و خدمات تلفن همراه ميفروشد.
به گزارش
سلام لردگان، شايد بتوان گفت ورود به دنياي ارتباطات از زمان ورود تلفن هاي همراه آغاز شد و در اين زمان تنها يک اپراتور کار خود را آغاز کرده بود و استقبال زيادي هم داشت. اما ديري نگذشت که اپراتورهاي دوم و سوم تلفن همراه وارد دنياي ارتباطات شدند. دنيايي که در آن تمام خدمات با نسل هاي بالاتر صورت مي گيرد و تقريبا دسترسي به هر اطلاعات با يک کليک ميسر مي شود.
همانطور که زمان مي گذرد تکنولوژي و ارتباطات نيز در حال پيشرفت است به گونه اي که چندي است به منظور ارتقاء رقابت بين اپراتورهاي تلفن همراه از ورود اپراتورهاي مجازي صحبت مي شود.
به نظر مي رسد راه ورود اپراتور چهارم تلفن همراه از طريق MVNO است و مدير بررسيهاي اقتصادي سازمان تنظيم مقررات راديويي در خصوص ويژگي هاي اين اپراتور مي گويد: سرويسهاي اپراتور چهارم که به عنوان اپراتور مجازي در کشور فعاليت خواهند کرد همان سرويسهاي مشابه اپراتورهاي موجود را ارائه ميدهند و عمده تفاوتي که خواهند داشت اين است که شبکه دسترسي يا همان طيف راديويي را ندارند.
همچنين به گفته صادق عباسي شاهکوه پروانه اپراتورهاي مجازي تلفن همراه (MVNO) به منظور افزايش رقابت، کيفيت و پوشش نيازهاي جديد مشتريان و ترغيب نوآوري و ارائه خدمات ارزش افزوده در بازار تلفن همراه کشور صادر ميشود و مقررات به گونه اي تنظيم شده که رقابت در خدمات پايه شکل نگيرد بلکه در خدمات جديد، فضاي رقابت ايجاد شود.
در واقع اپراتور مجازي شبکه تلفن همراه نوعي اپراتور تلفني است، که خود عملأ داراي امکانات فيزيکي براي ارسال مکالمات و دادهها نيست. اين نوع اپراتورها با بستن قرارداد با يک اپراتور ديگر که داراي امکانات فيزيکي براي ارسال مکالمات و دادههاست، خدمات خود را بصورت عمده خريداري کرده و سپس با نشان تجاري و برند خود اقدام به فروش خدمات تلفن همراه، در بازار خردهفروشي ميکنند.
به عبارت ديگر MVNOها سرويس ويژهاي متفاوت از خدمات تلفن همراه ارائه نميدهند، بلکه شرکتهاي اپراتور مجازي ميتواند با استفاده از بستر تلفنهاي همراه محتوا و اپليکيشنهاي داخلي را ارائه دهند و براي رسيدن به اين نقطه لازم است ميزان توليد محتوا افزايش پيدا کند.
گفتني است چندي پيش جلسه اي با مديران كل بررسيهاي فني و اقتصادي و صدور پروانه سرويسهاي ارتباطي و فناوري اطلاعات و متقاضيان دريافت پروانه MVNO تشكيل شد موضوعات مربوط به معيارهاي ارزيابي شايستگي متقاضيان دريافت موافقت اصولي پروانه، حضور شركتهاي خارجي در تركيب سهامداران متقاضي پروانه، نقش رگولاتوري در تنظيم روابط بين اپراتورهاي مجازي و ميزبان، طرح تجاري، نحوه اتصال متقابل بين اپراتورها، نحوه امتيازدهي شاخصهاي ارزيابي شركتها، فرايند صدور موافقتنامه و اعطاي پروانه به متقاضيان، از جمله مواردي بود كه در اين جلسه راجع به آن بحث و بررسي انجام شد.
براساس اين گزارش آخرين مهلت متقاضيان دريافت پروانه اپراتورهاي مجازي تلفن همراه (MVNO) براي ارائه درخواست و مدارك و مستندات به سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديوئي، پانزدهم مرداد است.
انتهاي پيام/
منبع: باشگاه خبرنگاران