آخرین اخبار
کد مطلب: 102419
نشنال اينترست:
نقشه ماهرانه اسرائيل براي از بين بردن برنامه هسته‌اي ايران
تاریخ انتشار : 1394/05/03 09:08:54
نمایش : 1329
پايگاه اينترنتي نشريه «نشنال اينترست» با انتشار مقاله اي تحت عنوان «نقشه ماهرانه اسرائيل براي از بين بردن برنامه هسته‌اي ايران» به قلم «دنيل آر. ديپتريس»، به بررسي طرح اسرائيل براي مقابله با برنامه صلح آميز هسته اي ايران پرداخت و در آن به برنامه خريد سلاح از آمريکا و جمع آوري اطلاعات مشترک با ايالات متحده اشاره کرد.
به گزارش سلام لردگان، به نقل از صبح توس، پايگاه اينترنتي نشريه «نشنال اينترست» با انتشار مقاله اي تحت عنوان «نقشه ماهرانه اسرائيل براي از بين بردن برنامه هسته‌اي ايران» به قلم «دنيل آر. ديپتريس»، به بررسي طرح اسرائيل براي مقابله با برنامه صلح آميز هسته اي ايران پرداخت و در آن به برنامه خريد سلاح از آمريکا و جمع آوري اطلاعات مشترک با ايالات متحده اشاره کرد.

متن ترجمه اين مقاله را در ذيل بخوانيد:

 

اگر [جنگ] اتفاق بيافتد، اينگونه خواهد بود.

 

با اينکه اوباما بارها صحبت گزينه‌هاي روي ميز، يعني استفاده از قواي نظامي، براي جلوگيري از دستيابي ايران به سلاح هسته‌اي را به ميان آورده است، نتانياهو توجهي نکرده و از سال ۲۰۱۰ طرح آماده‌سازي نظامي خود براي تشکيل کمپين هوايي يک‌جانبه به تأسيسات غني‌سازي هسته‌اي ايران را در پيش گرفته است.

 

۱. جمع‌آوري اطلاعات و به اشتراک‌گذاري سريع آن با ايالات‌متحده

در صورتي که مدارک قانع کننده‌اي عليه ايران در دسترس نباشد، مشروعيت بخشي به حمله هوايي عليه تأسيسات ايران توسط اسرائيل کاري بسيار پيچيده خواهد بود. موساد تمام اطلاعات مربوط به ايران را جمع‌آوري کرده و در حلقه کوچکي از مقامات امنيتي و اطلاعات ملي به بحث مي‌گذارد و به شکل يک بسته اطلاعاتي ‌تر و تميز در اختيار آمريکايي‌ها قرار مي‌دهد. اسرائيل اين کار را براي همراه کردن ايالات‌متحده در اين جنگ نمي‌کند، بلکه براي اطمينان حاصل کردن از عدم مخالفت يا مقابله امريکا با اقدام احتمالي اسرائيل است که دست به چنين اقدامي مي‌زند.

 

۲. چيدمان آرايش جنگي

اسرائيل براي اينکه بتواند هواپيماهاي اف-۱۵ و اف-۱۶ خود را براي حمله اوليه به تأسيسات هسته‌اي ايران در قم، فردو، نطنز و پارچين به پرواز درآورد نياز به ايجاد کانال‌هاي هوايي در آسمان کشورهايي چون عربستان سعودي، اردن، ترکيه و آذربايجان است.

خصومت مشترک بين اسرائيل و عربستان سعودي از ايران، لزوماً به اين معني نيست که کشورهاي عربي منطقه در بمباران يک کشور مسلمان ديگر همکاري کنند. در سال ۲۰۱۰ گزارشي بدست آمد مبني بر اينکه رياض در هنگام حمله احتمالي، رادارهاي ضد موشکي خود را خاموش خواهد کرد تا بدون خطر ديده شدن، هواپيماهاي جنگنده اسرائيل از حريم هوايي عربستان عبور کنند، گزارشي که بلافاصله بعد از عمومي شدن، توسط مقامات ارشد عرب انکار شد.

 

۳. تحت فشار قرار دادن کنگره براي ارسال تسليحات خاص به اسرائيل

اسرائيل براي تخريب تأسيسات هسته‌اي ايران نياز به  ۳۰ هزار پوند (بيش از ۱۳ هزار تن) بمب سنگر شکن دارد [تنها مهماتي که امريکا براي اين کار در اختيار دارد]. اسرائيلي‌ها در طول ساليان گذشته تلاش بسياري کرده‌اند تا ايالات‌متحده را متقاعد سازند که اين مهمات را در اختيار آن‌ها قرار دهد، امري که تاکنون با مخالفت آمريکايي‌ها مواجه شده است. اگر اسرائيل بتواند شواهد و مدارکي از اقدامات پنهاني ايراني‌ها در راستاي سلاح هسته‌اي به کاخ سفيد ارائه کند، به حتم سياست پيشگيرانه واشنگتن در عدم ارسال مهمات لازم تغيير خواهد کرد.

 

۴. چند هواپيما براي بمباران چندين هدف

در طول تاريخ، اسرائيل دو بار به صورت يک‌جانبه به برنامه هسته‌اي کشورهاي عرب حمله کرده است: عراق ۱۹۸۱ و سوريه ۲۰۰۷. اين دو عمليات در فاصله زماني زياد از هم و به صورت متمرکز انجام شد، به اين معني که دولت‌هاي عراق و سوريه يک روز از خواب بيدار شدند و برنامه‌هاي هسته‌اي خود را ويران ديدند. اما برنامه هسته‌اي ايران تفاوت دارد: برنامه هسته‌اي ايران در کشور به صورت پراکنده قرار گرفته است، در کنار و يا داخل يک پايگاه نظامي واقع شده است و سامانه‌هاي دفاعي ضد هوايي نيز در اطراف اين پايگاه‌ها جاي گرفته‌اند. يک حمله سريع، با يکي دو تا شليک، همچون عمليات ۲۰۰۷ سوريه، در مقابل برنامه هسته‌اي ايران پاسخگو نخواهد بود.

اگر چهار هواپيماي اف-۱۵ و چهار هواپيماي اف-۱۶ براي بمباران تأسيسات هسته‌اي سوريه به کار رفتند، حداقل به دوجين هواپيما براي هر حمله اسرائيل به برنامه هسته‌اي تهران نياز است. با توجه به سايز تأسيسات و سامانه ضد هوايي آن‌ها، به چندين روز حمله هوايي نياز است، در نتيجه ايراني‌ها زمان بيشتري براي عکس‌العمل خواهند داشت. فردو، نطنز، اصفهان و پارچين اولين هدف‌هاي اسرائيل و اگر اراک طبق مفاد برجام عمل نکند و راکتورهاي خود را غير فعال نسازد، هدف بعدي خواهد بود.

اسرائيل اگر نتواند قدرت‌هاي منطقه را در حمايت از اين جنگ متقاعد سازد، پايگاهي در اين کشورها نخواهد داشت، در نتيجه مجبور است از هواپيماهاي سوخت‌رسان استفاده کند تا جت‌هاي خود را براي مدت بيشتري در آسمان نگه دارد و در نتيجه فرصت ايجاد خسارت را بيشتر کند.

 

۵. ضربه زدن به هم‌پيمانان ايران در نوار غزه

يکي از علل محدوديت‌هاي اسرائيل در شش سال گذشته جنگ پروکسي‌اي است که ايرانيان در منطقه به وسيله حزب‌الله در جنوب لبنان و حماس/ جهاد اسلامي فلسطين در غزه راه انداخته است. مي‌توان مدعي شد که با به چالش کشيدن ايران، اين سازمان‌ها نيز در خطر قرار مي‌گيرند. در نتيجه، با پياده کردن مهندسي معکوس، اسرائيل مي‌تواند اين دو سازمان تروريستي را متلاشي و از تهديد ايران در خاورميانه بکاهد.

 

نويسنده: دنيل آر. ديپتريس/ مترجم: رضا خزائيان مقدم

انتهاي پيام/

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس