يک شبکه خبري آمريکايي در گزارشي نوشت: ايران در خاورميانه يکي از قويترين ارتشها را دارد و تنها کشوري است که از لحاظ قدرت و نظم با ارتشهاي ترکيه و نيز (رژيم) اسرائيل قياس ميشود.
به گزارش
سلام لردگان، «فرد پليتگن» خبرنگار شبکه خبري آمريکايي
«سيانان» چند روز قبل در گزارشي از تهران تحت عنوان
«ارتش تاثير گذار ايران» به بررسي وضعيت ارتش جمهوري اسلامي ايران پرداخت.
گزارشگر سيانان در آغاز گزارش خود گفت: «ايران يکي از بهترين ارتشهاي جهان از حيث روحيه نظاميگري را دارا است. ارتش ايران از حيث پرسنل نظامي داراي پانصد هزار نيروي نظامي فعال و نيز همين تعداد نيروي ذخيره است.»
گزارشگر سيانان سپس با اشاره به مشکلات فراروي ارتش ايران گفت: «مشکل بزرگ ارتش ايران بهرهبري از تجهيزات نظامي قديمي و عدم دسترسي کامل به فنآوري بروز دنيا به خاطر وقوع انقلاب اسلامي در سال 79 ميلادي و اعمال تحريمها است.»
فرد پليتگن در ادامه با اشاره مستقيم به بخش هوايي ايران گفت: «در اين بين بخش هوايي ايران ترکيبي از چند فنآوري آمريکايي از قبيل هواپيماهاي اف _14 فانتوم اف _ 4 و نيز هوايپماهاي ميگ _ 29 روسي را در اختيار دارد. البته اين کشور موفق شده است چند نمونه جنگنده را بر اساس مدل آمريکايي (نسخههاي چند سال قبل) بسازد و در برخي از آنها حتي تغييراتي ايجاد کند.»
خبرنگار شبکه خبري سيانان در ادامه گزارش خود تصريح کرد که استفاده ايران از تجهيزات قديمي دليلي بر ضعيف بودن قدرت نظامي اين کشور نيست بلکه در نقطه مقابل ايران يکي از منظمترين و نوآورترين ارتشهاي جهان را دارد.
فرد پليتگن در خاتمه گزارش خود گفت: «ايران به ويژه در سرتاسر خاورميانه يکي از قويترين ارتشها را دارد و تنها کشوري است که از لحاظ قدرت و نظم با ارتشهاي ترکيه و نيز (رژيم) اسرائيل قياس ميشود.»
در همين زمينه نيز چند روز قبل يک وبگاه تحليلي آمريکايي در گزارشي با اشاره به توانمندي صنايع موشکي ايران موشک: ايران به مدد مهندسي معکوس توانسته موشکهاي قادر را با برد 300 کيلومتر توليد کند. ايران چندي پيش از توليد انبوه موشکهاي ضد کشتي «قادر» خبر داد.
به گزارش وبگاه تحليلي«آين نيوز»، گفته ميشود اين موشک بردي برابر با 300 کيلومتر دارد. هرچند که طراحي چنين موشکي جديد نيست اما به نظر ميرسد اين جنگ افزار آخرين دستاورد ايران در توليد انبوه نمونه موشکهاي چيني«کرم ابريشم C-802» که ضد کشتي است، باشد.
بر اساس اين گزارش، ايران در سال 1995 سفارش اين موشکها را به چين داد اما اين کشور به خاطر فشارهاي بينالمللي تمام سفارشهاي ايران را ارسال نکرد. در عين حال چين در برابر تلاشهاي ايران در مهندسي معکوس ساخت اين موشک سکوت کرد. اين کشور با خريد نفت از ايران و کمک به بخش انرژي اعتراضي به مهندسي معکوس ايران نکرد.
اين وبگاه تحليلي در بخشي ديگر از اين مطلب نوشت:ارتفاع موشک قادر 6متر و وزن آن 164 کيلوگرم و با کلاهک جنگي 360 پوندي است. حداکثر برد موشک قادر 120 کيلومتر ميباشد و 250 متري در ثانيه پرواز ميکند.ايران در سال 2011 موفق شد برد اين موشک را به 200 کيلومتر ارتقاء داده و همچنين سامانه هدايت شونده آن را نيز بهتر نمايد.آخرين نسخه موشک قادر داراي 300 کيلومتر برد و داراي سامانه هدايت شونده موثرتري نسبت به نمونه قبلي است.
اين وبگاه آمريکايي در خاتمه نوشت: موشک ضد کشتي قادر ساخت ايران براي استفاده در کشتيهاي جنگي و نيز کاميونهاي پرتاب کننده و حتي هواپيما آماده پرتاب ميباشد.
انتهاي پيام/
منبع:
خبرگزاري فارس،