آخرین اخبار
کد مطلب: 91956
جليل در نطق ميان دستور:
ايران تا سال 2025 در گروه کشورهاي وارد کننده آب قرار مي‌گيرد
تاریخ انتشار : 1394/01/19 08:57:43
نمایش : 1388
عضو کميسيون عمران مجلس با بيان اينکه کشورمان اقليم گرم و خشکي دارد، گفت:‌ کشور تا سال 2025 در گروه کشورهاي وارد کننده آب قرار مي‌گيرد.

به گزارش خبرنگار سلام لردگان به نقل از خانه ملت،‌ مجيد جليل سرقلعه در نشست علني امروز سه‌شنبه (18 فروردين) مجلس شوراي اسلامي در نطق ميان دستور خود، افزود:‌ با توجه به اينکه کشورمان اقليم گرم و خشکي دارد و خشکسالي درحال گسترش است و اينکه ميزان منابع کم و مصرف سرانه زياد است کشور تا سال 2025 در گروه کشورهاي وارد کننده آب قرار مي‌گيرد هرچند اين معضل 25 درصد کره زمين را فرا مي‌گيرد لذا جا دارد ما چاره‌اي اساسي بيانديشيم.

نماينده مردم لردگان در مجلس نهم، ادامه داد: سال 1960 ميلادي در دنيا هر نفر 6 هزار متر مکعب يعني يک دوم ميانگين جهان آب در اختيار داشت در سال 1999 ميلادي اين ميزان به 2 هزار متر مکعب رسيد و پيش بيني مي شود اين ميزان در سال 2025 به حدود هزار متر مکعل تقليل يابد؛ پديده گرم شدن کره زمين موجب کاهش بارش‌ها ، ازدياد تخريب آب، افزايش نمک در آب ، نابود شدن اراضي کشاورزي و نهايتا خشکسالي مي‌شود.

وي يادآور شد: در کشور ما اين پديده سرعت دو برابر دنيا  را دارد چراکه سه چهارم کشور در ناحيه کاملا خشک دنيا قرار دارد؛ بارش ها به شدت ناهمگون بين 50 تا 100 ميلي متر است و وجود رشته کوه‌هاي زاگرس و البرز جلوي بارش‌هاي موسمي آفريقا را گرفته است.

اين نماينده مردم در مجلس نهم، تاکيد کرد:‌ فشار بي‌امان بر برداشت‌هاي زيرزميني و استفاده از 90 درصد منابع آب در کشاورزي و باغات، منابع را به شدت کاهش داده است از 270 ميليارد متر مکعب آب استصحال شده فقط 130 ميليارد متر مکعب به آن تجديد مي‌شود مابقي به هدر مي‌رود.

سرقلعه افزود: فقط 90 ميليارد متر مکعب از 130 ميليارد متر مکعب آن تجديد مي‌شود 90 ميليارد متر مکعب آن در بخش کشاورزي مصرف مي‌شود وعملکرد و راندمان اين ميزان مصرف در کشاورزي فقط 29 درصد است و در بعضي جاها کمتر از يک سوم مصرف است اين فاجعه خشک شدن درياچه‌ها، رودخانه‌ها و تالاب‌ها را به دنبال دارد و ريزگردها آزاد شده به طوري که سلامت انسان‌ها، حيات وحش و گونه‌هاي زيستي حيواني و گياهان را به خطر مي‌اندازد.

نماينده مردم لردگان در مجلس نهم، ادامه داد: سخن بنده با رئيس جمهور و رياست شوراي عالي آب است؛ ‌اصفهان  زماني در شرايط عادي براي هر سه حوزه شرب، کشاورزي و صنعت خود فقط 850 ميليون متر مکعب آب از بالادست دريافت مي‌کرد با توجه به اينکه اين آب به بالا دست يک سوم تقليل يافت با راه‌اندازي تونل سوم و پروژه بهشت‌آباد يک و نيم ميليارد متر مکعب آب از حوزه بالا دست روانه استان مي‌شود و زماني که 850 ميليون متر مکعب آب راهي اصفهان مي‌شد هم زاينده رود زنده بود و هم تالاب گاوخوني.

عضو کميسيون عمران مجلس گفت:‌ چرا 30 کيليومتر نرسيده به اصفهان اين آب‌ها غيب و به گوشت قرباني تبديل مي‌شود و سهم زاينده رود عزيز ناديده گرفته مي‌شود؛ در فصل زمستان که در استان بالادست از کشاورزي خبري نيست و صنايع آب‌بر در اين استان وجود ندارد پس چرا آب در زاينده رود جاري نيست؟ اين آب‌ها به کجا مي‌رود و چرا مديريت نمي‌شود؟

وي يادآور شد: اصفهان امروز نياز به آب سالم دارد و بالاي 400 هزار هکتار از اراضي کشاورزي دست مردم عزيز اصفهان مانده است، کشاورزان لطمه ديده‌اند حال کشاورزي، شغل و محيط زيست جاذبه‌هاي طبيعي و گردشگري حوزه کارون و بالادست چه مي‌شود؟

اين نماينده مردم در مجلس نهم، تاکيد کرد:‌ ريزگردها که حاصل اين نابه ساماني‌ها است و خشک شدن باغات و تالاب‌ها چه مي‌شود بهتر است همانطور که در بودجه و اقتصاد کشور با مردم شفاف حرف زده‌ايم در قضيه آب نيز حقايق را به مردم در ميان بگذاريم چراکه اين مهم در آينده‌اي نه چندان دور به بحران جهاني و منطقه‌اي تبديل خواهد شد.

وي يادآور شد: بايد موجودي آب در اين حوزه‌ها و چگونگي مديريت مصرف در برنامه ششم توسعه و حتي چشم‌انداز کشور مشخص و تبيين شود و سهم همه در همه حوزه‌ها مشخص گردد و چگونگي مديريت تعريف شود.برداشت‌هاي غيرقانوني مثل چاه‌ها در اصفهان چقدر مديريت شده است؟ اصفهان متعلق به همه ايرانيان است چرا نسل‌ها را در مقابل يکديگر قرار داده‌ايد ؟ چرا به مردم القا کرده‌ايد عده‌اي در بالا دست آب را بر روي اصفهاني‌ها بسته‌اند با اين نوع مديريت نسل‌هاي بعدي را رودرروي هم قرار داده‌ايم که بهتر است در موضع‌گيري‌ها دقت لازم شود.

سرقلعه درباره معضلات حوزه انتخابيه خود، افزود: دغدغه فرهنگيان عزيز درکشور و در استان و در شهرستان لردگان براي يک بار هم که شده سرو سامان داده شود، همچنين از تلاش دولت استاندار، مجمع نمايندگان استان در رابطه با راه‌اندازي مجدد واحد پتروشيمي لردگان که يکي از اقتصادي‌ترين پروژه‌هاي پتروشيمي کشور است تقدير و تشکر مي‌کنم.

نماينده مردم لردگان در مجلس نهم، ادامه داد: جاده استراتژيک شهرکرد، بروجن، لردگان هنوز تکميل نشده و تلفات جاني همچنان ادامه دارد لذا خواهان تکميل و نگاه ملي به اين جاده هستيم؛ همچنين سد خرسان 3 که يکي از اقتصادي ترين سدهاي برقي آبي کشور است همچنان بدون مجوز مانده است از معاون رئيس جمهور، و رييس محيط زيست و وزير نيرو مي‌خواهم که به اين سد عظيم توجه کنند.

اين نماينده مردم در مجلس نهم، تاکيد کرد:‌ زيرساخت‌هاي آب روستايي، راه روستايي و تکميل بيمارستان‌ها، توريسم و گردشگري و به‌سازي روستاها هنوز در استان ما به ويژه شهرستان لردگان تمکميل نشده است و بايد نگاه ويژه‌اي به آن شود؛ در راس کشاورزي استان مدير کاردان و لايق نياز است از وزير جهاد کشاورزي تقضا مي‌شود با توجه به اينکه چندين بار وعده داده‌اند در اسرع وقت اقدام کنند.

عضو کميسيون عمران مجلس گفت:‌ فرمانداري شهرستان خان ميرزا يکي از اولويت‌دار ترين فرمانداري‌هاي کشور است در دولت قبل تصويب شد و اما هنوز اجرا نشده است از وزير کشور تقاضاي ابلاغ و اجراي اين مهم را دارم./

پايان پيام

 
 
 
لایقی
| |
1394/01/20 00:08:35
0
0
سلام.لطفا مسائل تیم فوتسال شاهین لردگان را به مسوولین منعکس کنید
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس