|
کد مطلب: 91909
تحليلي از محتواي فرهنگي شبکه هاي ماهواره اي فارسي زبان
تاریخ انتشار : 1394/01/07 نمایش : 4743
امروزه، دشمنان اين مرز و بوم به اين باور رسيده اند که جهت اهداف سياسي (تغيير رژيم- تسلط بر منطقه) و يا اهداف اقتصادي (تصرف منابع)، مي بايست بن مايه هاي فرهنگي اين مردم را هدف قرار دهد تا با تغيير سلول هاي بنيادين اين پيکر و دگرگوني هنجارها، ارزش ها و باورها و اعتقادهاي افراد بتوانند ذهنها را تسخير و آنان را در مسير اهداف مورد نظرشان سوق دهند. به نحوي که در شبکهاي مانند« فارسي۱ (وان)» سبک زندگي مورد نظر کاملا سبک زندگي امريکايي است و در شبکه اي مانند «من و تو»، سبک زندگي بي بندوبار ترويج ميگردد.
مسئله ماهواره، پديده نوظهورى است که بنياد اخلاقى جوامع اسلامى را به خطر انداخته و از جديدترين سلاح ها و حرکت هاى مرموز غرب در رويارويى با مسلمانان به شمار مى رود که ويرانيهايى همچون روابط نامشروع، خشونت در رفتار، مادى گرايى صرف و امثال آن را به دنبال دارد.از اين رو بسيارى از مردم به ماهواره، با ديده خشم نگريسته و بر اين عقيده اند که بايد آن را مانند آپانديس که درمانى جز قطع و بريدن ندارد، ريشه کن ساخت، اما واقع اين است که آنتن هاى ماهواره همچون راديو، تلويزيون و ويديو ابزار نوينى است که هم مى توان آن را در امور سودمند و هم در امور زيانبار بکار گرفت. چنانکه بسيارى از خانواده هاى مسلمان که در کشورهاى غربى به سر مى برند، براى آموزش زبان عربى فرزندان خود و نيز استفاده از پخش برنامه هاى قرآن کريم در بعضى کانالها، از همين آنتن هاى ماهواره استفاده مى نمايند.
آرى همان طور که دشمنان دين از اين وسايل، در راه ترويج ضد ارزشهاى منحط اخلاقى و افکار ويرانگر خود استفاده مى کنند، مسلمانان نيز مى توانند با بهره گيرى صحيح از اين پديده نوين، آن را در راه ارشاد و هدايت انسانها بکار گرفته و فرهنگ اسلامى خود را در همه آفاق بگسترانند. اما بى عنايتى ملموس مسلمانان سبب شده غربيها اين وسايل را در قلمرو خود در آورده و آنها را در جهت اهداف کينه توزانه، بر ضد ارزشهاى والاى انسانى بکار اندازند.
حال پيش از آن که به راه حل هاى مناسب، براى تبديل اين دستگاه منفى به دستگاهى مثبت اشاره شود، بايد اين حقيقت را خاطرنشان ساخت که راه اندازى و بکارگيرى ماهواره در اين عصر، زنجيره اى از نبرد ميان ماديت و ماديگرايى و نشانگر عمق مبارزه و رويارويى با ارزشهاى انسانى است که مکتب حيات بخش اسلام آن را به جامعه بشرى هديه نمود. در گذشته نزديک، جهان غرب با نيروى نظامى و لشکرکشى بر ضد جهان اسلام مى جنگيد، ولى امروزه از طريق تهاجم فرهنگى و مبارزه با ارزشهاى والاى انسانى توسط آنتن ها و ماهواره هاى پيشرفته، بر عليه اسلام و مسلمين بپا خاسته است. اين مسئله بيش از آن که يک معضل سياسى يا اخلاقى و روانى باشد، يک پديده فرهنگى است.
محتواي فرهنگي شبکه هاي ماهواره اي فارسي زبان + نمودار
اقدامات فرهنگي :
امروزه، دشمنان اين مرز و بوم به اين باور رسيده اند که جهت نيل به اهداف سياسي(تغيير رژيم- تسلط بر منطقه) و يا اهداف اقتصادي(تصرف منابع)، مي بايست بن مايه هاي فرهنگي اين مردم را هدف قرار دهد تا با تغيير سلول هاي بنيادين اين پيکر و دگرگوني هنجارها، ارزش ها و باورها و اعتقادهاي افراد بتوانند ذهنها را تسخير و آنان را در مسير اهداف مورد نظرشان سوق دهند. به نحوي که در شبکهاي مانند« فارسي۱ (وان)» سبک زندگي مورد نظر کاملا سبک زندگي امريکايي است و در شبکه اي مانند «من و تو»، سبک زندگي بي بندوبار ترويج ميگردد. بدين معني که همان حداقل پايبندي هاي فردي به اصول و ارزشهاي اخلاقي و بشري در سبک زندگي امريکايي نيز ديگر مدنظر نمي باشد.
دليل مبرهن سبک زندگي صد در صد امريکايي سريالهاي شبکه فارسي ۱ که در تصاوير بالا بدان اشاره شده است، اين مي باشد که سريالهاي اين شبکه از توليدات کشورهايي است که امريکايي ترين سبک زندگي را در منطقه خود دارند: منطقه امريکاي شمالي: امريکا- منطقه شرق آسيا: کره جنوبي- منطقه امريکاي جنوبي: کلمبيا- منطقه امريکاي مرکزي: مکزيک- منطقه خاورميانه: ترکيه
اقدامات مذهبي :
- عرفي سازي دين و اصرار بر فردي نماياندن دين
- ترويج و گسترش فرقه هاي نو ظهور و عرفان هاي کاذب به منظور ميل معنويت گرايي مخاطبان
- شبهه افکني و تمسخر ارزشها، باورها و مناسک ديني و انتساب آنان به خرافات ، سنت گرايي و عقب ماندگي
- قبح زدايي از بي اعتنايي و توهين باورها، ارزشها و شخصيتهاي ديني
- جايگزيني محور بودن خدا با ايدئولوژي هاي منحرفي همچون اومانيسم و…
- تبيين و ترويج انديشه سکولاريسم
اقدامات اجتماعي :
- پشتيباني و تشويق از گروههاي معترض و فعال نظير موضوع برابري جنسيتي : فمينيسم
- تشويق و ترغيب اقشار معترض به نافرماني هاي مدني و هنجار شکني هاي اجتماعي
- بزرگنمايي و برجسته سازي آسيب هاي اجتماعي
- تقبيح و تمسخر هنجار ها و آداب و رسوم اجتماعي و تشويق به ساختارشکني در جامعه
- تقويت جريان اجتماعي روشنفکري غربي در ايران
- ترويج نوعي لاابالي گري اخلاقي با محوريت مسائل جنسي و ارتباطات زن و مرد
اقدامات سياسي :
- آماده سازي زيرساخت ها جهت براندازي نرم
- ناکار آمد نشان دادن حکومت ديني مبتني بر نظريه ولايت فقيه
- تغيير ذائقه مخاطبان به سمت اصول حاکم بر نظام هاي غربي نظير ليبرال دموکراسي
- سياه نمايي فعاليت و عملکرد دولت ها
- بزرگ نمايي و برجسته سازي نقاط ضعف و پوشاندن نقاط قوت نظام اسلامي
- نشر اخبار ناصحيح وشايعه در موضوعات روز و مبتلابه (درگير) مردم
- به چالش کشيدن ارزشها و پايه هاي اساسي نظام اسلامي نظير انقلاب اسلامي، دفاع مقدس و …
پيامدهاي منفي ماهواره را مي توان در موارد زير خلاصه نمود:
1- تماشاي صحنه هاي مبتذل و مستهجن ، ذهن و انديشه جوان را تسخير ميکند. جواني که را به ديدن اينگونه تصويرها عادت کرده، به کار و فعاليت سازنده اجتماعي و اقتصادي بيرغبت است.
2- تماشاي ماهواره، نشانه علاقه کم به مطالعه است و به احتمال زياد، جوان را تنبل و از نظر رواني، منفعل بار مي آورد و فعاليت ذهني را کند و روح او را مسخ ميکند، ماهواره، مبلّغ پرخاش گري و ستيزهجويي است.
3- تماشاي تصويرها و فيلمهاي مبتذل، کمکم جوان را به نوعي اعتياد مبتلا ميکند؛ به گونهاي که اگر روزي سراغ ماهواره نرود، احساس کمبود دارد و زود بيحوصله مي شود.
4- ديدن برنامههاي ماهواره موجب بلوغ زودرس در نوجوانان مي شود. اگر نوجوان يا جواني صحنههاي مبتذل ببيند و شرايط ازدواج را نداشته باشد،ميکوشد عطش خود را از راههاي ديگر فرو نشاند.در اين صورت براي وي مشکلات اخلاقي گوناگوني به وجود ميآيد.
5- ماهواره مي تواند افکار جوان را درباره مسائل سياسي و اقتصادي تغيير دهد.
6- ماهواره واقعيتها را آنطور که بايد و شايد به تصوير نميکشد.شبکه هاي استعماري مسائل را به گونهاي ديگر نشان مي دهند و به افراد مجالانديشيدن نمي دهند.
7- همانگونه که اعتياد به مواد مخّدر، ويران گر بنيادهاي اخلاقي و خانوادگي و اجتماعي است، اعتياد به برنامه هاي مخرب ماهوارهاي نيز ارزشهاي اخلاقي و خانوادگي و اجتماعي را به شدت تهديد مي کند.
پايان/ 630 ل
|
|
|
|