آخرین اخبار
کد مطلب: 91848
معرفي شهرستان لردگان
تاریخ انتشار : 1393/12/11 21:43:42
نمایش : 3767
شهرستان لردگان با وسعت ۳۴۲۰ كيلومتر مربع معادل۲۰/۸ درصد از مساحت استان چهارمحال و بختياري را به خود اختصاص داده است . و از لحاظ موقعيت جغرافيايي اين شهرستان در طول شرقي ۴۹ درجه و ۵۵ دقيقه تا ۵۰ درجه و ۳۴ دقيقه و عرض شمالي ۳۰ درجه و ۵۵ دقيقه تا ۳۱ درجه و ۲۶ دقيقه واقع شده است.

به گزارش خبرنگار سلام لردگان،
شهرستان لردگان در جنوب استان چهارمحال و بختياري واقع شده و از نظر موقعيت نسبي از سمت شمال به شهرستان‌هاي بروجن و اردل ، از سمت جنوب به استان كهگلويه و بويراحمد و از سمت شرق به استان اصفهان و از غرب به استان خوزستان منتهي مي‌شود. اين شهرستان با ارتفاع متوسط ۱۷۰۰ متر از سطح دريا در سلسله جبال زاگرس قرار دارد و از نظر توپوگرافي قسمت هاي شمالي آنرا مناطق پست با ارتفاع كمتر از ۲۰۰۰متر تشكيل داده و مناطق بلند آن ارتفاعات بيش از ۳۰۰۰متر در جهت شمال غربي
جنوب شرقي مي باشد .

و داراي دشت‌هاي حاصلخيري همچون دشت خانميرزا، دشت جمال، دشت فلارد و دشت لردگان و كوههاي مرتفع و بلندي همچون كوه ريگ، كوه غارون ، كوه بادامستان، كوه گوميه، كوه سرخ، كوه سيوك، كوه آس جم، كوه آب باغ و... مي باشد و از لحاظ كشاورزي بخصوص در زمينه كشت غلات از اهميت ويژه‌اي برخوردار بوده. و به لحاظ طبيعي و آب و هوايي يكي از نقاط مستعد ومناسب سرمايه گذاري در صنعت توريسم و گردشگري در تمامي طول سال مي باشد .و با توجه به افتتاح جاده جديد لردگان خوزستان، بهترين و كوتاهترين مسير ارتباطي استانهاي مركزي كشور مانند اصفهان، يزد، .... به خوزستان همين مسيري است كه از شهرستان لردگان مي گذرد و همچنين ارتباط مناطق مركزي كشور به استانهاي كهگيلويه و بوير احمد، فارس و بوشهر از اين شهرستان ميسر و مطلوب مي باشد.

رودخانه هاي مهم خرسان و ارمند كه از سرشاخه هاي اصلي كارون هستند در اين شهرستان جريان دارند و بر همين اساس سدهاي مهمي چون كارون ۴، سدهاي خرسان ۱و۲و۳و كارون ۵ بر روي رودخانه هاي شهرستان احداث و يا در حال احداث و مطالعه مي باشند و سهم عمده‌اي از آب استان را به خود اختصاص داده و چشمه هاي پرآب و هميشه جوشاني مانند برم لردگان، آبشار آتشگاه ، چشمه سندگان، چشمه پروز، برم مالخليفه، چشمه ميلاس، چشمه ميشان، چشمه بارز، چشمه شوار، چشمه گوشه و ... در اين شهرستان جريان دارند. اين شهرستان داراي بيشترين اراضي جنگلي در سطح استان با مقدار ۱۵۸۰۰۰ هكتار كه اغلب گونه هاي آنرا بلوط و بنه تشكيل داده مي باشد كه بيشتر در نواحي غربي و جنوبي شهرستان گسترده است وسعت مراتع شهرستان حدود ۱۴۳۶۰۰هكتار مي باشد و بيشترين گونه هاي گياهي و داروئي در سطح استان در اين شهرستان مي باشد.

 بر اساس آخرين تقسيمات سياسي شهرستان لردگان داراي پنج شهر لردگان،آلوني، منج و مالخليفه و سردشت(در شرف انجام) و پنج بخش به نامهاي مركزي، منج، فلارد، خانميرزا، رودشت و دهستانهاي سردشت، دودرا، ريگ، ميلاس، ارمند، خانميرزا، جوانمردي، فلارد،پشتكوه، منج و بارز با تعداد ۳۶۳روستا (۶۴ روستا فاقد سکنه) مي‌باشد.

براساس نتايج سرشماري عمومي نفوس و مسكن سال ۱۳۹۰ جمعيت شهرستان لردگان ۱۹۴۷۸۳ نفر مي‌باشد كه از اين تعداد ۴۴۵۵۴ نفردر مناطق شهري و ۱۵۰۲۲۹ نفر در مناطق روستايي زندگي مي‌كنند وضعيت آب و هوايي: شهرستان لردگان داراي آب و هوايي متنوع مي باشد به طوريكه در اين شهرستان مناطق معتدل، سرد و گرم و مرطوب وجود دارد. موضوع مهم ديگري كه در اين شهرستان بايد به آن اشاره شود وجود اماكن متبركه و زيارتگاههاي متعدد در اين شهرستان مي باشد كه مي شود به پاره اي از آنها به شرح زير اشاره كرد.

قدمگاه شاه عبدالعظيم، امام زاده عباسعلي برجوئي، امامزاده سيد سلطان ، زرين درخت و ... در بخش خانميرزا امام زاده شيرمرد، امام زاده حسن علي اكبر در بخش فلارد، امام زاده پير محمد علي، امام زاده جعفر، امام زاده شاه عبد الباقي و ... در بخش مركزي، امام زاده سيد محمد، امام زاده شهسوار- امام زاده حسن شوار، امامزاده جعفردر بخش منج مناطق مهم گردشگري كه قابليت سرمايه گذاري دارند.

۱- چشمه برم لردگان واقع در مركز شهر لردگان

۲- آبشار آتشگاه واقع در ۶۰ كيلومتري جنوب شرق لردگان

۳- تنگ زيبا و ديدني لاي بيد در سه راهي ارمند

۴ - تنگ رحيم آباد حفاظت شده منابع طبيعي و در حاشيه جاده خوزستان

۵- پل ارمند و حاشيه رودخانه ارمند

۶- چشمه ميلاس

۷- قدمگاه شاه عبدالعظيم خانميرزا

۸- پاسگاه محيط زيست سبز كوه در خانميرزا

۹- پارك جنگلي پروز در پشتكوه فلارد

۱۰- چشمه سندگان فلارد

۱۱- چشمه ميشان فلارد

۱۲- چشمه برم مالخليفه

۱۳- تنگ سماء منج

۱۴- حاشيه جاده خوزستان از منج تا سد كارون ۴

۱۵-پارک جنگلي چارطاق

۱۶- آبشار گاهکده و .....

 

قدمت تاريخي شهرستان:

 

ناحيه لردگان به دليل داشتن آب و هواي مساعد و محيط مناسب براي زندگي يكي از مكانهاي زيستي بشري در ايران به شمار مي‌رود . اقوام و طوايف متعددي در طول تاريخ در اين مكان زندگي مي‌كرده‌اند و با توجه به آثاري كه در اين منطقه پيدا شده نشان از وجود تمدن‌هايي دارد كه تا حدود هزاره ششم قبل از ميلاد در اين منطقه مي‌زيسته‌اند.

اين ناحيه براساس نتيجه‌گيري گروههايي كه جهت شناسايي و مطالعه در گذشته به اين ناحيه سفر كرده‌اند، آنرا بعنوان يكي از غني‌ترين و قديمي‌ترين نواحي باستاني كشور مي‌دانند. در دوره‌هاي ايلامي، پارس ، پارتيان، ساساني، اسلامي و ... هميشه نامي از اين منطقه ذكر شده و از نواحي پر رونق آن زمان‌ها به شمار مي‌آمد و همچنين در سفرنامه ناصرخسرو قبادياني ( ۴۴۴ ه‌.ق) ، كتاب نزهه‌القلوب حمدالله مستوفي، كتاب مسالك و ممالك اصطخري،كتاب حدودالعالم(۳۷۲ ه. ق) به منطقه لردگان و اوضاع و احوال اين ديار اشاره شده است .

اين ناحيه در دوره رضاخاني به سه‌دهستان معروف گرديد و در سال ۱۳۱۶ بعنوان يكي از دهستانهاي فرمانداري كل چهارمحال و بختياري(بختياري سردسيري) شناخته شد و در سال ۱۳۱۷ بعنوان يكي از بخش‌هاي شهرستان بروجن قرار گرفت و در تاريخ ۱۳۵۹/۴/۹ به شهرستان تيديل گرديد.

پايان / 630 ل

 
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس