نخستين تکنيکي که هنگام رويارويي با استرس ميتوانيد انجام دهيد، تنفس عميق است. در واقع تنفس عميق شکمييک تکنيک قدرتمند و واقعا موثر در کاهش استرس است چرا که واکنشهاي مثبت بدن را فعال ميکند و واکنشهاي عصبي ناشي از نگرانيهاي مختلف را متوقف ميسازد.
به گزارش سلام لردگان؛ استرس بيماري است که اين روزها اکثريت مردم به آن دچار شده اند. اين مشکل از کار زياد و اضطراب هاي شهري به وجود مي آيد و بايد با راهکارهاي ساده و غير دارويي جلوي آن را گرفت. گسترش اين بيماري در انسان مي تواند عواقب بدي به همراه داشته باشد از اين رو 9 راهکار براي شما آماده کرده ايم که در ادامه آمده است:
1- تنفس عميق: نخستين تکنيکي که هنگام رويارويي با استرس ميتوانيد انجام دهيد، تنفس عميق است. در واقع تنفس عميق شکمييک تکنيک قدرتمند و واقعا موثر در کاهش استرس است چرا که واکنشهاي مثبت بدن را فعال ميکند و واکنشهاي عصبي ناشي از نگرانيهاي مختلف را متوقف ميسازد.
2- پذيرفتن نگراني: به خاطر داشته باشيد که استرس تنها يک حس و پاسخ احساسي بدن است و شما بايد آن را بپذيريد چرا که نپذيرفتن آن اغلب شرايط را حادتر ميکند. پذيرفتن نگراني به هيچ عنوان به معناي دوست داشتن اين احساس منفي نيست بلکه با پذيرش واقعيت به بهتر شدن شرايط کمک ميکنيد و در واقع انگيزه شما براي بهبود حالتان و استفاده از تکنيکهاي درماني بيشتر و واقعي تر ميشود.
3- کنترل ذهن: تعدادي از حملات قلبي به دنبال ترسها و رويدادهاي استرسزا رخ ميدهند. پس اجازه ندهيد ذهنتان کنترل بدن شما را به عهده بگيرد بلکه شما با کنترل ذهن ميتوانيد سلامت بدن خود را مديريت کنيد.
4- زير سوال بردن تفکرات منفي: زماني که افراد دچار استرس ميشوند با تفکرات عجيبي روبهرو ميشوند که اين تفکرات، استرس را تشديد ميکنند. پس به خاطر داشته باشيد که اين حالت يک وضعيت فاجعهبار نيست و از خودتان سوالات زير را بپرسيد: آيا اين نگرانيها منطقي است؟ چقدر احتمال دارد اين نگرانيها در واقعيت اتفاق بيفتند؟ اگر اتفاق بدي هم رخ دهد تا چه حد ارزش نگران شدن دارد؟ آيا اين اتفاق واقعا منفي است يا فقط تصور من اينگونه است؟
5- کمک گرفتن از تصاوير ذهني آرامشبخش: مديتيشن يا مراقبه با تصاوير ذهني آرامش بخش، شما را سريعتر به آرامش ميرساند. خود را در کنار دريا و فضاهايي که دوست داريد و آرامش بخش هستند، تصور کنيد تا شدت اين استرسها را کاهش دهيد.
6- مشاهده به جاي قضاوت : هرچه را تصور ميکنيد، ميبينيد و حس ميکنيد، بدون هيچ گونه قضاوتي، فقط مشاهده کنيد! اين تمرين ذهن شما را آرام ميکند.
7- گفتوگوي مثبت دروني: استرس موجب تفکرات و در نتيجه گفتگوي دروني منفي ميشود. پس به خودتان جملات مثبت القا کنيد؛ جملاتي که به مديريت اين نگراني کمک کند.
8- متمرکز بودن بر لحظه حال: زماني که افراد دچار استرس ميشوند معمولا در حال فکر به آينده هستند. به جاي اين تفکرات واهي، نفس عميقي بکشيد و به حال حاضر فکر کنيد. حتي اگر رويدادهاي جدي در حال رخ دادن باشد، فکر کردن به حال حاضر توانايي شما در مديريت کردن شرايط بهبود ميبخشد.
9- ادامه فعاليتهاي عادي به جاي فکر کردن: در مواقع نگراني، کارهايي را انجام دهيد که در مواقع عادي انجام ميدهيد چرا که نشستن و فکر کردن به نگراني، آن را تشديد ميکند.