به گزارش
سلام لردگان،به نقل از جهان، حجتالاسلام و المسلمين روحاني در بيست و هشتمين کنفرانس بينالمللي وحدت اسلامي ضمن تبريک ميلاد پيامبر اکرم (ص) و امام جعفر صادق (ع)، و با بيان اينکه ما مسلمانان امروز بيش از هر زمان ديگر نيازمند تابش نور مولود مسعود اين ايام هستيم، گفت: در طول يک سال گذشته دنياي اسلام شاهد کشتارها، کشمکشها، اختلافات و جنگهاي باورنکردني بود و بايد گفت وحدت در دنياي اسلام تنها با تکرار کلمه وحدت ايجاد نخواهد شد و کنفرانسهاي وحدت اسلامي هم تنها و تنها ميتواند آغازي براي پيمودن مسير دشوار وحدت و اتحاد و يکپارچگي باشد.
به گفته وي، اين کنفرانسها به تنهايي قادر نيستند تفرقههاي دنياي اسلام را به وحدت در جهان اسلام تبديل کنند چرا که وحدت نياز به سعه صدر و شناسايي يکديگر دارد و نيازمند به مدارا است.
وي افزود: اگر ما راه مذاهب را از طرق مختلف به سمت هدفي واحد بيابيم وحدت امکانپذير است اما اگر مذاهب را در مسير اهداف و برخي را در مسير معکوس تلقي کنيم وحدت حاصل نميشود. اگر کسي مسيري را به حق انتخاب کند و فکر کند که حق است اما اشتباه هم کند او معذور است. اگر ما مذاهب را حداکثر اينچنين ببينيم که هدف و مراد اطاعت خداست، وحدت حاصل ميشود اما اگر اساس را باطل ببينيم وحدت حاصل نخواهد شد و معناي اين موضوع اين نيست که مذاهب اسلامي دست از مذهب خود بردارند و به مناسک خود طبق فقه خود عمل نکنند.
روحاني گفت: اگر همه را به عنوان راهروان سيره پيامبر ببينيم و چنين باوري داشته باشيم که ما مقصد داريم آن وقت وحدت امکانپذير خواهد شد و در واقع وحدت تنها با گفتن و تکرار کردن کلمه وحدت ايجاد نميشود و ما بايد همه سازوکار خود را در مسير وحدت به کار ببريم.
وي در ادامه خاطرنشان کرد: اگر يک کانال تلويزيوني يا راديويي به نام دفاع از شيعه و اهل سنت در برابر ديگر مذاهب ميايستد بايد به طور واحد آن را محکوم کنيم. اگر ما دنبال وحدت و اتحاد هستيم وقتي ببينيم کسي که به مقدسات مذاهب ديگر اهانتي روا ميدارد بايد با صداي بلند او را مطرود و محکوم نماييم.
رييسجمهور با بيان اينکه بايد ايثار و فداکاري در جمع و جامعه اسلامي بين همه مسلمانان و مذاهب به صورت مشترک مورد توجه قرار بگيرد، گفت: نميتوان با گفتن و شعار دادن و تکرار جمعها و کنفرانسها به وحدت و اتحاد و يگانگي دست يافت بلکه ما بايد همکاريهاي لازم را در اين مسير آغاز کنيم چرا که اگر مذاهب مختلف همکاريها را شروع کنند و حتي در نوشتن يک تفسير، تاريخ و فقه مشترک و در زمينه مسائل اجتماعي، فرهنگي و ... آغاز شود ما ميتوانيم به سمت وحدت حرکت کنيم.
وي گفت: اگر در دوره دبستان و در کتابها همديگر را به رسميت بشناسيم و مذاهب اسلامي را به عنوان شعب و طرق يک دين به رسميت بشناسيم و همچنين در دانشگاهها و حوزههاي علميه چنين روندي را پي بگيريم آنگاه ميتوان براي رسيدن به وحدت اميدوار بود.
روحاني اظهار کرد: معناي وحدت و اتحاد اين نيست که کسي از مسير خود دست بردارد. معناي وحدت سعه صدر، مدارا و جوانمردي است و اينکه همه يکديگر را به عنوان مسلمان بشناسيم و قبول کنيم که ادامه لا الا اله الله، صلاح است.
به گزارش ايسنا، رييسجمهور خاطرنشان کرد: مگر امکانپذير است که جهان اسلام به سمت وحدت حرکت کند اما سياسيون و سران کشورهاي اسلامي اين واقعيت را در زبان و عمل نپذيرند و مگر ممکن است که دو جمع مسلمانان با هم متحد شوند در حاليکه در منافع ملي رودرروي يکديگر بايستند. اگر ما وحدت جهان اسلام را ميخواهيم بايد تضاد منافع را از بين ببريم و تهديدات مشترک جهان اسلام را براي همديگر تبيين کنيم و قبول کنيم که وحدت و اتحاد به نفع ما و فرزندان ما و امت ما خواهد بود و همه ما مسئوليم. ما نه تنها در برابر يکديگر مسئوليم بلکه در برابر سرزمين يکديگر، آب و خاکمان و همه آنها که در کشورهاي اسلامي زندگي ميکنند، مسئوليم.
روحاني خاطرنشان کرد: اگر ويراني حلب را ويراني رياض و ويراني موصل را ويراني اردن دانستيم و اگر ويراني شهرهاي لبنان را ويراني شهرهاي پاکستان دانستيم، در اين مسير گام درستي برداشتهايم. در واقع ما در برابر تک تک ساختمانها و آثار تمدني دنياي اسلام مسئوليم. خانهها، شهرها، اماکن به نام دين و جهاد و خلافت و امارت ويران ميشود و برخي در برابر آن سکوت ميکنند.
وي افزود: بگذريم از برخي کشورها که به نحوي به از اين قاتلان پستتر از بهائم کمک ميکنند و ياري ميرسانند و پول و اسلحه به آنها ميدهند. آيا براي ما قابل قبول است که سالهاست فلسطين زير بمباران وحشيانه صهيونيستها قرار داشته باشد؟ و آيا براي دنياي اسلام قابل قبول است که ملتي ۶۶ سال از سرزمين و ديار و وطن خود آواره باشد و آيا براي ما قابل قبول است که سالها لبنان و سوريه در جنگ و کشتار باشند؟ و اين ميتواند قابل قبول باشد که صلاحالدين و نينوا و موصل و شمال و قلب عراق در هجوم وحشيان باشد و اين ميتواند براي دنياي اسلام قابل قبول باشد که پاکستان و افغانستان در مسير تنازع و کشتار توسط گروههايي به نامهاي مختلف قرار بگيرند؟
رييسجمهور گفت: اگر ما دنبال وحدت در دنياي اسلام هستيم بايد سني در غزه، علوي در دمشق، زيدي در يمن، کرد در شمال عراق، سني و شيعه در عراق و شيعه و سني در افغانستان و پاکستان و سراسر دنياي اسلام همه و همه را امت واحده بدانيم.
روحاني با بيان اينکه اگر ما غم همه مسلمانان را غم خود دانستيم آنگاه وحدت در دنياي اسلام امکانپذير است، خطاب به حاضرين اظهار کرد: شما ببينيد گروهي غارتگر به نام دين و با نام جهاد با آبروي اسلام چه کردهاند، نه تنها با مردم موصل و ديگر شهرها چه کردند بلکه با مردم حلب، لبنان و افغانستان و پاکستان چه کردند و در واقع با آبروي پيامبر چه کردند و به نام دين سر بريدهاند و بقاع و مساجد و کليسا و کنيسه را ويران کردند.
وي افزود: آنها اهل کتابي که در يک کشور اسلامي متعهد بود را بدون جرم کشتند و اين در حالي بود که دنيا قدم به قدم احساس ميکرد راه نجاتي جز قرآن و اسلام پيشروي آن نيست. دنيا احساس ميکرد تمدن غرب نميتواند همه نيازمنديهاي مادي و معنوي جهان امروز و فردا را تامين کند و آرام آرام نگاه به آيات نوراني قرآن داشت و در برابر سيره پيامبر (ص) سر فرود ميآورد اما ببينيد گروهي مزدور با چهره پيامبر و آيات نوراني قرآن چه کردند.
رييسجمهور تصريح کرد: از کشته شدن بيگناهان بدتر، کشته شدن و سر بريدن آبروي اسلام و آبروي پيامبر عظيمالشان اسلام است.
وي با بيان اينکه امروز همه بايد دست به دست هم دهيم و همه علماي اسلام نيز براي وحدت امت اسلامي بايد متحد شويم، گفت: بياييم مسير جمال، عبدو، شلتوت و مرحوم آيتالله بروجردي و همچنين امام خميني (ره) را زنده کنيم و در شرايطي که امروز قرار داريم مسير وحدت و اتحاد و يکپارچگي و يگانگي را برگزينيم و به آن افتخار کنيم.
روحاني خاطرنشان کرد: امروز جوانان مسلمان در دنياي غرب و شرق از کارگروه هتاک به اسلام و اين آدمکشها احساس شرم ميکنند و مگر اسلام، دين بشارت نيست و مگر پيامبر (ص) به اميرالمومنين نفرمودهاند که اسلام را سهل به مردم معرفي کنيد و آن را سخت و پيچيده تعريف نکنيد. ايشان حتي به اميرالمومنين فرمودند که نماز را آنچنان کوتاه بخوان تا پيرمردها و مريضها در نماز جماعت شرکت کنند.
رييسجمهور با تاکيد بر اينکه ما بايد اسلام رحماني، اسلام معتدل و اسلام اعتدالي را به جهان معرفي و در برابر افراط و خشونت ايستادگي کنيم، اظهار کرد: بايد به دنيا بگوييم اسلام دين افراط و خشونت نيست بلکه دين مماشات و مداراست و ما بايد در کنار يکديگر قرار بگيريم.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با مورد توجه قرار دادن جايگاه جمهوري اسلامي ايران در اين راستا، اظهار کرد: ايران به عنوان قدرت بزرگ منطقهاي جهان اسلام با راهبري رهبر عظيمالشان انقلاب اسلامي در برابر هر گروه مسلماني که در برابر هر ملت مسلمان، در برابر خشونت و افراط و تروريسم بايستد و مبارزه کند، حمايت ميکند؛ چه غزه باشد، چه دمشق و چه موصل يا کردستان عراق يا افغانستان و پاکستان و چه هر جاي ديگري باشد.
رييسجمهور افزود: جمهوري اسلامي ايران در کنار مسلماناني که براي آزادي سرزمينشان در برابر غاصبين ميجنگنند و مبارزه ميکنند ميايستد و از آنها دفاع خواهد کرد.
روحاني گفت: دنياي استعمار امروز ميخواهد با تخفيف و اهانت و تفرقه در دنياي اسلام به سرزمينهاي اسلامي که از جايگاههاي استراتژيک دنياي امروز هستند به راحتي سلطه يابد و منابع دنياي اسلام را غارت کند و در واقع با تفرقه و اختلاف بين ما، بر ما حکومت و سيادت کنند در حاليکه ما امروز براي منافع دنيا و آينده فرزندمان بايد متحد شويم و دست به دست هم دهيم و از اختلاف و تفرقه دست برداريم و از مسائل کوچک بگذريم و به مسائل و اهداف مهم نگاه کنيم و به ياري دين خدا به پا خيزيم.
وي اظهار کرد: امروز روزي است که خداوند و دين خدا از ما ميخواهد که به صحنه بياييم و در برابر ظالمان، مشرکان، منحرفان و مزدوران آنها ايستادگي کنيم که اگر اينچنين راه را برگزينيم خدا هم ما را ياري خواهد کرد.
منبع: ايسنا