آخرین اخبار
کد مطلب: 81452
نشست خبري فرماندهان ارتش؛
موسوي: تست موشک و مبارزه با تروريسم در رزمايش هفته آتي/ سياري: نيروهاي فرامنطقه‌اي بايد محدوده رزمايش را ترک کنند/ حيدري: حضور پهپادهاي بومي نزاجا در رزمايش/ اسماعيلي: رصد تمام پروازهاي فرامنطقه‌اي
تاریخ انتشار : 1393/09/27 15:53:20
نمایش : 958
مرحله اصلي رزمايش محمدرسول الله از 4 دي ماه با رمز محمد رسول الله آغاز و تا روز 10دي با حضور يگان‌هاي سطحي و زيرسطحي برگزار خواهد شد.
به گزارش سلام لردگان به نقل از  باشگاه خبرنگاران، اميرسرتيپ عبدالرحيم موسوي جانشين فرمانده کل ارتش در نشست خبري که به مناسبت انجام رزمايش بزرگ ارتش جمهوري اسلامي برگزار شد اظهار داشت: رزمايش به نام نامي حضرت محمد رسول الله نامگذاري گرديده و مرحله اصلي آن از 4 دي ماه آغاز و در روز 10 دي ماه با رژه يگان هاي زيرسطحي، سطحي و هوايي و با نمايش قدرت به پايان خواهد رسيد.
 
وي ادامه داد: رزمايش‌ها معمولا از قبل پيش‌بيني‌هاي آن انجام شده و گسيل نيروها زودتر صورت مي‌گيرد و هم اکنون رزمندگان ارتش مشغول انجام وظايف خود هستند.  
 
جانشين فرمانده کل ارتش تصريح کرد: وسعت منطقه رزمايش حدود 2ميليون و 200هزار متر مربع (850 هزار مايل مربع) که در دريا از مدار ده درجه از شمال اقيانوس هند تا شرق تنگه هرمز و در بخش زمين بخش اعظمي استان سيستان و بلوچستان و هرمزگان است.  
 
وي با اشاره به برشمردن حضور يگان‌هاي مختلف زميني، دريايي و پايگاه‌هاي نيروي دريايي سپاه و يگان هاي احتياط بسيج استان سيستان و بلوچستان در رزمايش گفت: متخصصان وزارت دفاع در بخش‌هايي که لازم باشد و سامانه‌هايي که در آن نقش داشته باشند حضور پيدا کرده و آن‌ها را بررسي مي‌کنند.  
 
اميرسرتيپ موسوي با اشاره به اين که رزمايش براساس تهديدات يگان‌ها به صورت واقعي وارد عمل مي‌شوند تاکيد کرد: قدرت اصلي ما معنويت محوري و ولايت مداري بوده اما براي ارتقاي آمادگي رزمي و توان دفاعي در برابر تهديدات هر آنچه که از امکانات مادي نياز داشتيم فراهم کرده و تاکتيک‌هاي نوين و عمليات‌هاي مشترک را منطبق برتهديد تمرين مي‌کنيم و در اين رزمايش آنچه را که مانع پخش ندارد توسط رسانه‌ها پخش مي‌شود و بقيه در سوابق موجود باقي مانده و زماني که مانع پخش آن برطرف شد پخش خواهد شد.  
 
جانشين فرمانده کل ارتش ادامه داد: نکته جديد در اين رزمايش به منظور انتقال هرچه کاملتر و واقعي‌تر تجربه به افسران جوان تر در کنار هر قرارگاه بوده و بايد همه وظايف پيش‌بيني شده به طور کامل انجام شود.
 
وي با برشمردن ويژگي‌هاي رزمايش اظهار داشت: مشترک بودن رزمايش و اقدام ارتش با سه نيرو و قرارگاه پدافند هوايي به عنوان يک مشت واحد، گستردگي  و وسعت منطقه رزمايش، حضور در دريا تا مدار ده درجه، تحکيم پيوندهاي ارتش و مردم براي دفاع همه جانبه و گسترده ازکشور، انطباق عمليات با تهديدات پيش‌بيني شده، تشکيل قرارگاه‌ها و رده‌هاي جوانان، ارزيابي کفايت طرح‌هاي پيش‌بيني شده براي مقابله با تهديدات، ارتقاي توان رزمي يگان ها، تمرين اقدامات فرماندهي مشترک و بررسي نحوه عملکرد يگان‌هاي حاضر در رزمايش، شناسايي نقاط قوت و ضعف‌هاي تاکتيکي و آزمايش سامانه‌ها و تجهيزات و انتقال تجربه به جوانان از جمله ويژگي‌هاي اين رزمايش است.

اميرسرتيپ موسوي با بيان اين که ماکشوري هستيم که به فکر سلطه گري و سلطه پذيري نيستيم اظهار داشت: ارتقاي توان دفاعي و امادگي رزمي ما در راستاي تدوين صلح و دوستي است و ما با حضور بيگانگان در منطقه مخالفيم و به همين دليل شعار رزمايش نمايش اقتدار و صلح و دوستي پايدار در سايه وحدت اسلامي و منطقه‌اي است.
 
جانشين فرمانده کل ارتش در پاسخ به سوال خبرنگار دفاعي امنيتي باشگاه خبرنگاران درباره اين که اولويت آغاز رزمايش با کدام نيرو است گفت: شروع رزمايش با نيروي زميني بوده اما محوريت اين رزمايش وزن سنگين آن نيروي دريايي مي‌باشد و همواره در اين ايام سلسله رزمايش‌هايي را نيروي دريايي انجام مي‌دهد که با حضور تمامي نيروها و با پياده‌سازي تاکتيک‌ها و تکنيک‌هاي رزمي همراه است.
 
وي در پاسخ به سوال ديگر خبرنگار دفاعي امنيتي باشگاه خبرنگاران درباره اين که سهم و نقش نيروها در رزمايش چگونه است تاکيد کرد: از نظر وزن نمي‌توانيم آن‌ها را با هم مقايسه کنيم اما نيروي زميني و دريايي نقش سطحي و ماورکننده داشته و قرارگاه پدافند هوايي خاتم الانبيا و نهاجا از روز شروع رزمايش با امکانات خود آن را پشتيباني مي‌کند که رزمايش‌ها همواره با يک سري حوادث پيش‌بيني نشده مواجه هستند که درباره آن‌ها نيز تصميم گيري خواهد شد.  
 
اميرسرتيپ موسوي گفت: پيام صلح و دوستي به کشورهاي منطقه يکي از پيام‌هاي ما بوده و براي کساني که هنوز پس از سي و اندي سال دور از مرزها افکار شيطاني داشته و خوي استکباري دارند پيام رزمايش دفاع از آرمان‌هاي نظام مقدس جمهوري اسلامي و دفاع از ملت ايران است و نشان دهنده اين موضوع است که فشار تهديد و تحريم بي‌تاثير بوده و پيام روشن ما اين است که اگر کشوري به خداي بزرگ و مردم خود تکيه کند عزت و استقلال را کسب کرده و هيچ نيازي به تکيه به ديگران ندارد.  
 
جانشين فرمانده کل ارتش ادامه داد: در بخش‌هايي از اين رزمايش فرصتي براي حضور نيروها و تمرين تاکتيک‌ها بوده و در اين رزمايش مبارزه با تروريسم را نيز تمرين مي‌کنيم.
 
وي با اشاره به توانايي نيروهاي هوايي، دريايي و زميني براي مقابله با تهديدات براساس آنچه که تصور دارند تاکيد کرد: در اين عمليات نيروي هوايي داراي نقش‌هاي دفاعي، پشتيباني، تمريني و تاکتيکي است.
 
اميرسرتيپ موسوي در پاسخ به سوالي درباره تعاملات ارتش و سپاه و رقابت‌هايي که در اين موضوع وجود دارد تاکيدکرد: ارتش و سپاه پاسداران دو برادر بوده و هر کدام تلاش مي‌کنند زودتر پيش مرگ خانواده بوده و هر کدام سينه به سينه با دشمن رقابت مي‌کنند و ارتش و سپاه پاسداران رقابت هاي علمي و نظامي زيادي دارند و تلاش مي‌کنيم در عرصه‌هاي مختلف نقش آفريني کنيم اما ارتش و سپاه داراي يک آرمان و يک کشور و يک فرمانده بوده و يک فرمانده که فرماندهي معظم کل قوا مي‌باشد هستند.  
 
جانشين فرمانده کل ارتش اضافه کرد: هيچ گاه سپاه در کنترل ارتش يا ارتش در کنترل سپاه نبوده و همواره بين ارتش و سپاه پاسداران رفاقت و برادري وجود دارد.  
 
در ادامه نشست خبري مشترک رزمايش محمد رسول الله اميردريادار سياري درباره توان موشکي جمهوري اسلامي ايران در رزمايش اظهار داشت: با انواع پرتاب موشک‌هاي سطح به سطح و ساحل به دريا در رزمايش ايفاي نقش خواهيم کرد و نيروي دريايي سپاه پاسداران که يک پايگاه در جاسک و يک پايگاه در چابهار دارد در رزمايش شرکت مي‌کند.  
 
وي در پاسخ به سوالي درباره خارج شدن نيروهاي بيگانه از منطقه رزمايش افزود: منطقه رزمايش از تنگه هرمز تا مدار ده درجه بوده و در داخل خليج فارس يا آب‌هاي بين‌المللي اگر نيروها حضور داشته باشند ما به آن کاري نداشته اما در زمان انجام رزمايش و تمرينات و شليک موشک اطلاعيه مي‌دهيم و بايد آن‌ها منطقه را ترک کنند واگر منطقه را ترک نکنند هر اتفاقي که بيفتد مسئول آن خود آن‌ها هستند.  
 
فرمانده نيروي دريايي ارتش ادامه داد: گسترش منطقه رزمايش از مدار ده درجه بوده و آب‌هاي بين‌المللي به محض اين که 40 کيلومتر از ساحل ايران فاصله گرفته مي‌شود شروع شده و ناوگروه‌ نيروي دريايي در خليج عدن هم در آب‌هاي بين‌المللي به ايفاي نقش خواهد پرداخت.
 
سياري در پاسخ به سوال ديگري درباره تعداد و تنوع هواپيماهاي بدون سرنشين و شرکت پهپاد آرکيو 170 ايراني در رزمايش تاکيد کرد: استفاده پهپاد ساحلي که ماموريت گشت، شناسايي و رزمي دارد و پهپادهاي درياپايه که روي ناوشکن ها قرار دارند در اين رزمايش مورد استفاده قرار مي‌گيرد و آرکيو 170 ايراني در رزمايش شرکت نمي‌کند و نيروهاي مسلح ما در هر لحظه آماده دفاع از مرزها و منافع کشور هستند و تدبير رهبر معظم انقلاب اين است که شب حمله‌اي فکر کنيم و نيروي دريايي در اين مسير گام برمي‌دارد.

در ادامه اين نشست امير سرتيپ فرزاد اسماعيلي فرمانده قرارگاه خاتم الانبيا گفت: براساس اعلام نظر ايکائو آسمان ايران امن‌ترين آسمان خاورميانه بوده و اين موضوع اينجا نمود پيدا مي‌کند که وقتي هواپيماي ايساف وارد حريم آسماني جمهوري اسلامي مي‌شود به اشتباه خود پي برده و به سمت مقصد خود رهسپار مي‌گردد  و وظيفه قرار گاه پدافند هوايي اين است که آسمان منطقه را رصد کند و با جمع آوري اطلاعات حريم هوايي را ايمن کند.
 
وي ادامه داد: قرارگاه پدافند هوايي در يک گستره 133 هزار کيلومتر مربعي رزمايش ايفاي نقش مي‌کند و در سامانه‌هاي پدافند هوايي ارتش و سپاه حدود سه هزار نفر به صورت مستقيم و 10هزار نفر هم پشتيباني مي‌کنند تا به هماهنگي در شبکه يکپارچه پدافند هوايي کشور کمک کنند.
 
در ادامه نشست خبري رزمايش مشترک ارتش جمهوري اسلامي ايران اميرسرتيپ کيومرث حيدري جانشين فرمانده نيروي زميني ارتش گفت: به تعبير فرماندهي معظم کل قوا توان نيروي زميني محوري و ستون فقرات ارتش بوده و اين نيرو با توجه به منويات مقام معظم رهبري به سمت چابک‌سازي گام برمي‌دارد و در اين رزمايش با همين هدف در بيش از 43 هزار کيلومتر مربع حضور دارد و در مجموع نيروي زميني در 27 رسته تخصصي شرکت مي‌کند و در يک سامانه فرماندهي مقتدر قابليت خود را نشان مي‌دهد.
 
وي ادامه داد: نيروي زميني در بخش آفندي و پدافندي و انتقال سريع نيرو انجام وظيفه خواهد کرد و حضور تيپ 55 هوابرد که با استفاده از ناوگان نهاجا وارد عمل مي‌شود و يگان ويژه تيپ 65 که در نبرد ساحلي و پدافندي خواهيم داشت نشان دهنده توانمندي اين نيرو خواهد بود.  
 
اميرحيدري تاکيد کرد: رسته زرهي در نبرد نيروي زميني گوشه‌اي از تاکتيک‌ها را پياده خواهد کرد و در بخش پهپاد و هوانيروز هم گوشه‌هايي از توان و قدرت خود را که از تجارب سنوات گذشته است نشان داده و منتقل خواهيم کرد.  
 
در ادامه اين نشست اميرسرتيپ دوم حسين چيت‌فروش سخنگوي نيروي هوايي در رزمايش گفت: ما در جايگاه خودمان از بيش از 9 هواپيماي مختلف اعم از بمبرهاي متوسط، کوچک و سنگين و شکاري و بمب افکن‌ها را خواهيم داشت و نيروي هوايي يک نيروي واکنش سريع و آماده به خدمت بوده که نقش پشتيباني را با حضور گروهي از هواپيماها خواهد داشت.  
 
سخنگوي نيروي هوايي در رزمايش در پايان خاطر نشان کرد: کليه پايگاه‌هاي نهاجا در اين رزمايش درگير هستند و هر جا که لازم باشد ايفاي نقش مي‌کنيم و کشف و شناسايي و اقدامات آفندي و پدافندي در اين رزمايش پيگيري خواهد شد. 

انتهاي پيام/
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس