خطيب و سخنران برجسته کشور گفت: پياده روي عظيم و بيست ميليوني اربعين، به منزله رستاخيز شيعه عليه تکفيرگرايي داعش و حاميان آن هاست.
به گزارش سلام لردگان، حجت الاسلام و المسلمين ناصر رفيعي، عضو هيئت علمي جامعه المصطفي العالميه در گفتوگو با خبرنگار شبکه اطلاع رساني راه دانا، اظهار داشت: مراسم باشکوه پياده روي اربعين در روزگار کنوني ما يکي از عوامل اصلي ايجاد رعب و وحشت در دل دشمنان اسلام و تشيع به ويژه همين تکفيري هاي داعش است که حقيقتاً با افکار خشک و خطرناک خود به جان مسلمين و شيعيان افتاده اند.
وي افزود: اين اجتماع بزرگ مانور و رژه عظيمي در راستاي تبري جستن از اقدامات ضد بشري تکفيري ها و دشمنان اهل بيت(ع) به شمار مي رود، ضمن آن که از سويي اعلام صريح وفاداري و علاقه شديد محبان و ارادتمندان به ساحت مقدس سيدالشهدا (ع) است.
زيارتي که نشانه بارز مؤمن است
عضو هيئت علمي جامعه المصطفي العالميه با اشاره به اهميت و عظمت زيارت اربعين گفت: امام حسن عسکري (ع) در حديث معروف خود به پنج نشانه مهم مؤمن اشاره مي فرمايد که از آن جمله خواندن زيارت اربعين است.
وي با بيان اين که زيارت حضرت سيدالشهدا(ع) به ويژه در روز اربعين در کلام ائمه اطهار(ع) از جايگاه بسيار ويژه اي برخوردار است، افزود: در حديث داريم که خداي تبارک و تعالي براى زيارت کربلاى امام حسين(ع)، پاداش هزار حج و عمره قرار داده است. به تعبير بزرگان ما چنين جايگاهي به خاطر آن است که حج هم به برکت عاشوراي حسيني باقى مانده و به طور کلي ادامه حيات اسلام در سايه خون پاک شهيدان کربلا ميسر شده است.
بياني ماندگار از بهجت عارفان
وي همچنين اضافه کرد: از اين جاست که کلام مرحوم آيتالله العظمي بهجت(ره) را بهتر درک مي کنيم که فرمود: "امام زمان(عج) پس از ظهور، خود را به واسطه امام حسين(ع) به همه عالم معرفي ميکند، بنابراين در آن زمان بايد همه مردم عالم، حسين(ع) را شناخته باشند و پيادهروي اربعين بهترين فرصت براي اين کار است."
رفيعي يادآور شد: زيارت اربعين امام حسين(ع) آن قدر اهميت دارد که از وجود امام صادق(ع) يک زيارتنامه ويژه اي در اين باره در دست هست.
يادآوري حماسه حسيني به هر مناسبتي
کارشناس برنامه هاي مذهبي رسانه ملي در ادامه اظهار داشت: واقعاً جالب و آموزنده است که در مورد امام حسين(ع) در منابع روايي ما به هر مناسبتي سعي شده که به گونه اي مردم را به کربلا و عاشوراي حسيني ارجاع بدهند و همان طور که مي دانيم در ايامي چون شب نيمه شعبان، روز عيد غدير ، 27 رجب، شب قدر و ... وارد شده که در آن ها زيارت امام حسين(ع) بسيار مستحب است و شيعيان به اين عمل مبارک ، به طور خاص تشويق و ترغيب شده اند.
حفظ دين خدا؛ مرهون قيام سيدالشهدا(ع)
وي با بيان اين که قيام خونين امام حسين(ع) از عوامل اصلي بقاي دين خدا و پيامبر اوست، گفت: اساساً پياده روي به سوي مراکز الهي و عبادي يک عمل مستحب است،کما اين که يکي از مستحبات مشي و حرکت به سمت مکان برقراري نماز جماعت است که اگر کسي پياده برود ثواب بسياري دارد و يا مشي و پياده روي به سوي کعبه که خودش موضوعيت دارد.
رفيعي افزود: در سيره حضرات معصومين (ع) نيز ما داريم که مثلاً امام مجتبي (ع) سفرهاي مکرر از مدينه پياده به سمت مکه مي رفتند و با اين که محمل ها و شترها در اختيار داشته اند اما حضرت به اين عمل مبادرت مي کردند و حال آن که در تاريخ داريم که براثر اين مساله پايشان مجروح مي شده ، يا در مورد امام سجاد(ع) روايات تاريخي هست که ايشان نيز پياده به سمت مکه رهسپار مي شدند و وقتي در مسير عده اي علت مساله را از حضرت مي پرسيدند، ايشان پاسخ مي داد که من به ميهماني خداي تبارک و تعالي مي روم و به احترام ولي نعمت و مولايم دست به اين پياده روي مي زنم.
پياده روي اربعين؛ مصداق بارز تعظيم شعائر
وي ادامه داد: طبعاً اين پياده روي ها به خصوص پياده روي عظيم اربعين حسيني، ناظر به بحث تعظيم شعائر است، همان طور که خداوند متعال در آيه32 سوره مبارکه حج مي فرمايد: "و من يعظم شعائر الله فانها من تقوي القلوب "
عضو هيئت علمي جامعه المصطفي العالميه تاکيد کرد: البته تعظيم شعائر در دنيا هم امري مرسوم است و در کشور خودمان نيز راهپيمايي هايي که به مناسبت هايي چون روز قدس و يوم الله 22 بهمن انجام مي دهيم، در همين راستاست چرا که خداوند مي فرمايد اگر شما قدمي برداريد که مايه ناراحتي و ترس کفار شود اين عمل شما عبادت است و ما در مناسبت هاي يادشده هم عمل صالح انجام مي دهيم و هم اين که در دل و قلب کفار و منافقين و دشمنان اسلام از حرکت عظيم و باشکوه خود ، رعب و وحشتي ايجاد مي کنيم.
يک پياده روي با دو هدف؛ هم تولي ، هم تبري
وي در خاتمه سخنان خود بيان داشت: مراسم باشکوه پياده روي اربعين با آن حالات عجيب معنوي و عاطفي، علاوه بر آن که زمينه يأس و نااميدي کفار و منافقان و هواداران آن ها را فراهم مي سازد، در تشديد وحدت و عزت مسلمين به خصوص شيعيان نيز بسيار اثرگذار است و به حول و قوه الهي و عنايات اهل بيت(ع) و امام زمان(عج) به انسجام و اقتدار هرچه بيشتر شيعه در دنياي کنوني مي انجامد.
انتهاي پيام/