آخرین اخبار
کد مطلب: 81330
حجت الاسلام پناهيان در گفت‌وگوي مشروح با دانا:
پياده روي براي زيارت يک رسم ديني است/واقعه کربلا تحريف شدني نيست/بسياري از نخبگان حماسه اربعين را درک نکرده‌اند/جاي ذاکرين اباعبدالله در پياده روي اربعين خالي است
تاریخ انتشار : 1393/09/12
نمایش : 1604
استاد حوزه و دانشگاه ضمن تأکيد بر اينکه بايد با پديده با عظمت اربعين بايد همين‌طور فراجناحي، بلکه فرا مليتي و فراتر از همه اديان برخورد کنيم، تصريح کرد: شايد هرکسي در هر موضع فکري و سياسي که خودش را مي داند بيايد و با اربعين ارتباط برقرار کند و شايد اين آخرين مرحله اتمام حجت براي بيدارسازي دل‌ها قبل از ظهور باشد.

 به گزارش سلام لردگان حجت الاسلام عليرضا پناهيان در گفتگو با خبرنگار شبکه اطلاع رساني راه دانا، در خصوص پياده روي زائران در اربعين و حضور گسترده آنها در عتبات عاليات عراق گفت: بايد اين مراسم را يک مراسم عمومي در جهان تلقي کرد؛ مراسمي که فراتر از همه اديان، مذاهب و صنف‌هاي دنيا بوده و مرزبندي در اين مراسم وجود نداشته باشد.

وي همچنين گفت: در اين مراسم نبايد هيچ مرزبندي وجود داشته باشد و مانند مراسم هايي است که در ايام عيد نوروز در حرم امام رضا(ع) يا مراسم عاشورا که همه صنوف مانند هنرمندان، روشنفکران و ... در آن مشارکت دارند، برگزار شود؛ انواع صنوف سعي مي کنند ارادت خودشان را به امام حسين(ع) نشان دهند.

استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: هيچ کس عاشورا را مربوط به يک جريان خاصي نمي بيند حتي آنها که تصور دقيقي از عاشورا ندارند و گاهي در تحليل هاي خودشان اشتباه مي کننند اصل احترام به امام حسين(ع) را قبول دارند.

پناهيان ضمن تأکيد بر اينکه بايد با پديده با عظمت اربعين بايد همين‌طور فراجناحي، بلکه فرا مليتي و فراتر از همه اديان برخورد کنيم، تصريح کرد: شايد هرکسي در هر موضع فکري و سياسي که خودش را مي‌داند بيايد و با اربعين ارتباط برقرار کند و شايد اين آخرين مرحله اتمام حجت براي بيدارسازي دل‌ها قبل از ظهور باشد.

وي افزود: اين به اين معنا نيست ما مژده ظهور با اربعين به کسي بدهيم ولي آرزو مند هستيم که واقعاً ظهور در اين ايام محقق شده و نزديک شود و همين اقدامات و حرکت ها مقدمه ساز ظهور شوند؛ ولي ما برخي از اتمام حجت ها را در امتحان هاي قبل از ظهور داريم که موجب مي شود که خيل يها که رسما در جبه باطل هستند در جبهه حق بيايند.

استاد اخلاق بيان کرد: اگر بخواهد چنين غربالگري صورت بگيرد، اگرچه ممکن است در برخي از حادثه‌ها و امتحان‌ها ريزش‌هايي به وجود بيايد ولي براي آن غربالگري‌هاي بزرگ در آستانه ظهور برخي از وقايع هم هستند که موجب رويش‌هاي بزرگ مي‌شوند.

پناهيان گفت: به همين دليل بنده تصور مي کنم بايد در انعکاس خبر اربعين اباعبدالله الحسين آغوش رحمت واسعه الهي را به سوي تمام ابنا بشر باز کنيم؛ اگر قبول داريم اين سخن را که بزرگي در عالم مکاشفه ديد که رحمه للعالمين حسين است، خب اين رحمت واسعه تا آنجايي که مي شود به کمک دوستان اباعبدالله حسين فراگير باشد و اين فراگيري خودش يک عمليات اتمام حجت است.

وي همچنين افزود: شايد کسي در گوشه دلش نوري وجود داشته باشد که قطعا در تجلي نور اربعين امام حسين(ع) متأثر خواهد شد و اين باعث تحول در آنها شود؛ حتي اميدواريم که در اربعين اباعبدالله الحسين بتواند بر آحاد جوانهايي که جذب جريان هاي تکفيري شده اند تأثير بگذارد.

استاد حوزه و دانشگاه يادآور شد: اين نگاهي با نگاه به داستان‌هايي است که در تاريخ ديده ايم؛ بودند کساني که با شمشير قصد ترور پيامبر را داشته اند و از مکه حرکت کرده اند و در مسجد النبي پشت سر پيامبر قرار گرفته اند و وقتي رسول خدا برگشتند و آنها را نگاه کردند،‌ آنها متحول شده‌اند؛ بودند کساني که دائماً با پيامبر گرامي اسلام و منتظر يک فرصت براي به قتل رساندن پيامبر بودند که در غزوه حنين لحظه‌اي که يکي از آنها مي‌خواست ضربه‌اي به رسول خدا بزند، با يک کلام رسول خدا متحول شد و برگشت.

پناهيان گفت: پيوندي که بين مردم عراق و ايران در ايام اربعين برقرار مي گردد، يکي از لحظه هاي بسيار زيبا و ديدني است که فقط در اين ايام شاهد آن هستيم. شما وقتي به عراق مي رويد به واقع در متن تمام زيبايي هاي جبهه و دفاع مقدس خودمان قرار مي گيريد . اين زيارت ها و رفتن به آنجا به جرات مي توانم بگويم از هزينه هايي که قرار است صرف کارهاي فرهنگي براي جوانان شود جلوگيري مي کند . حضور در اربعين حسيني به واقع نوراني و تاثيرگذار است.

وي تاکيد کرد: فقط با ادبيات هئيتي درمورد اربعين صحبت نکنيم بلکه بايد اربعين را با انواع ادبيات بيان کنيم صرفا اين ادبيات نبايد فقط ديني و انقلابي باشد، بلکه بايد با انواع ادبيات روشنفکرانه، بازاري، صنعتي و تا آنجايي که مي توانيم اين واقعه عظيم را بازگو کنيم.

اين استاد حوزه و دانشگاه تصريح کرد: وقتي آمريکايي ها صدام را سرنگون کردند اصلا فکرش را هم نمي کردند که اين بيداري اسلامي در آنجا اتفاق بيافتد. سال گذشته محکم ترين شعاري که زمين و زمان را به لرزه در مي‌آورد لبيک يا حسين نبود بلکه " لبيک يا زينب"‌بود. اين شعار خيلي معنادار بود و اشاره به حرم حضرت زينب(س) و به رزمندگاني بود که در دفاع از آن حرم مطهر به شهادت رسيده بودند.

پناهيان به افراط و تفريط هايي که در آنجا  گاهي اتفاق مي افتد اشاره و تاکيد کرد: هر افراط و تفريطي در حرم اباعبدلله (ع) به تعادل مي رسد و اين کارهاي افراطي گري که بعضي ها در آنجا انجام مي دهند در بين سيل خروشان و باعظمت جمعيت حذف مي گردد.

وي همچنين تأکيد کرد: اگر کسي بخواهد اباعبدلله(ع) و واقعه ايشان را تحريف کند و يک اسلام آمريکايي نمايان کند، مردم فطرت پاکي دارند و متوجه مي شوند و حتي کافي است کسي روضه حضرت علي اصغر(ع) را بخواند، ديگر لازم نمي شود کسي کار خاصي در برابر اين تحريف ها انجام دهد بلکه روضه اباعبدلله(ع) کار خودش را با فطرت هاي پاک انسان ها انجام مي دهد.

استاد حوزه و دانشگاه گفت: اين تحريف ها ناشي از سبک مغزي است که عملاً نياز به نقد هم ندارد. بعضي‌ها علاقه دارند که اين واقعه را تحريف کنند ولي بدانند که واقعه کربلا تحريف نشدني است؛ همانطور که عاشورا تحريف شدني نيست و انقلاب ما هم از عاشورا گرفته شده است.

پناهيان افزود:درهاي رحمت الهي در اربعين گشوده مي شوند که بايد به گشوده تر شدن درهاي رحمت الهي بيشتر کمک کنيم؛ چرا که حداقل تلاش ما براي نشان دادن تصاوير پياده روي در اربعين، کمک به جبهه حق است.

وي همچنين گفت: زيبايي هايي در حماسه اربعين وجود دارد که کسي نمي‌تواند چشم خودش را روي آن ببندد و انقلابيون از اين حضور پرشور و حماسه بزرگ، براي استکبار ستيزي روحيه مي‌گيرند و ديگران هم حداقل سياهي لشکر اين حماسه بزرگ مي شوند.

استاد حوزه و دانشگاه يادآور شد: امروز نه تنها مردم بلکه بسياري از نخبگان سياسي و فرهنگي در جامعه هنوز حماسه اربعين را درک نکرده‌اند و جاي ذاکرين اباعبدالله الحسين در اين پياده روي خالي است، به طوري که سينه زنان ابا عبدالله اين روزها در پياده روي اربعين از ذاکرين و مداحان جلوافتاده اند.

پناهيان تأکيد کرد: کساني که سر سفره اباعبدالله نشسته اند شامل تمام سياستمداران، عناصر فرهنگي به ويژه هيئتي‌ها موقعيتي به نام پياده‌روي اربعين را بايد بيشتر درک کنند و اين ميعادگاه نيازمند پشتيباني بيشتري است؛ حماسه اربعين ادامه حماسه عاشورا و مقدمه حماسه ظهور است و هرکس با اربعين ارتباط برقرار کند مي‌تواند اين را درک کند.

وي همچنين تأکيد کرد: پياده روي اربعين يک رسم عربي يا مليتي نيست؛ بلکه يک رسم ديني است که در روايت‌هاي بسياري عبادتي بالاتر از پياده روي در راه خدا و اهل بيت عليهم السلام نيست و پياده روي در اربعين هم از همين روايات گرفته شده است.

انتهاي پيام/ط

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس