روزنامه «والاستريتژورنال» در گزارشي با موضوع مذاکرات هستهاي ايران و گروه موسوم به ۱+۵، نوشت: لغو تحريمهاي شوراي امنيت مشروعيت تحريمهاي يکجانبه را از بين ميبرد و به همين جهت آمريکا نبايد با لغو اين تحريمها در مرحله اول توافق، موافقت کند.
به گزارش سلام لردگان به نقل خبرگزاري فارس، روزنامه «والاستريتژورنال» روز سهشنبه با انتشار گزارشي با اشاره به پافشاري ايران بر لزوم لغو تحريمهاي اعمالشده از سوي شوراي امنيت سازمان ملل در توافق جامع هستهاي، نوشته است که لغو اين تحريمها مشروعيت و بنيان تحريمهاي يکجانبه آمريکا را نيز از بين برده و واشنگتن نبايد با لغو آنها در آغاز اجراي توافق موافقت کند.
به ادعاي والاستريتژورنال، ايران به ساختار سياسي ناپايدار داخل آمريکا پي برده و سعي دارد از اين مسئله به نفع خود استفاده کرده و با استناد به اين موضوع 1+5 را به لغو تحريمهاي شوراي امنيت وادارد.
نويسنده اين مطلب که هم لغو تحريمهاي شوراي امنيت و هم تحريمهاي يکجانبه را داراي مشکلاتي براي آمريکا دانسته، نوشته است: «تحريمهاي سازمان ملل در صورت لغو، ديگر حتي اگر ايرانيها نيز حقه بزنند، به راحتي قابل اعمال نخواهد بود. هرچند روسيه و چين بين سالهاي 2006 تا 2010 در 6 مورد به نفع اين تحريمها رأي دادند، اما آنها احتمالا با تصويب مجدد آنها مخالفت خواهند کرد. تمهيدات سازمان ملل، سنگ بناي بخش اعظم ساختار تحريمهاي جهاني هستند و در عين حال مبناي قانوني تحريمهاي ملي بيشمار عليه ايران را فراهم ميکنند و در صورتي که قطعنامههاي سازمان ملل فسخ شوند، اين تحريمها نيز ميتوانند از هم بپاشند. به همين جهت برداشتن تحريمهاي سازمان ملل بايد در پايان توافق و نه در مرحله ابتدايي آن صورت گيرد.»
والاستريتژورنال همچنين در بحث تحريمهاي يکجانبه نيز مسئلهاي را مطرح کرده است که تاکنون کمتر به آن پرداخته شده است. به نوشته اين روزنامه، در حالي در توافق موقت ژنو تعهد دولت آمريکا به لغو «تحريمهاي مرتبط با هستهاي» محدود شده که اغلب تحريمهاي وضعشده عليه ايران، تنها مربوط به بحث هستهاي نيستند. اين گزارش ميافزايد: «به عنوان نمونه، تحريم بانک مرکزي ايران از سوي وزارت خزانهداري و از جمله به واسطه "نگراني نسبت به پولشويي" و همچنين مشارکت در "حمايت مالي از تروريسم"، وضع شده است. در مقابل، برخي از تحريمهايي که به روشني مربوط به مسئله هستهاي هستند، مانند قطعنامه 1737 شوراي امنيت سازمان ملل، شامل تحريمهايي هستند نظير ممنوعيت صادرات تسليحاتي ايران. که بايد فارغ از هرگونه توافقي، همچنان حفظ شوند.»
تحليلگر اين روزنامه نزديک به نئوکانها، در ادامه تحريمها را ابزاري موثر براي فشار بر ايران دانسته و در اظهار نظري خلاف تمامي توافقات صورت گرفته، نوشته است که بحث حمايت ايران از گروههاي مقاومت و ديگر اقدامات ايران بايد بخشي از توافق باشد و تحريمها تنها در صورتي لغو شود که اين موارد نيز حل شود.
انتهاي پيام/