به گزارش سلام لردگان به نقل از روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر، حجتالاسلام والمسلمين مصطفي پورمحمدي گفت: اينکه نهادهاي حقوق بشري سازمان ملل بحث عدم اعدام مجرمين مواد مخدر را مطرح ميکنند، قبول نداريم.
وي افزود: اسلام ديني است که با کشتن انسانها مخالف است و قتل را بزرگترين جنايت ميداند ولي قصاص را هم لازم ميداند.
وزير دادگستري ادامه داد: فلسفه قصاص اين است که اگر کسي قصاص ميشود جلوي قتلهاي ديگر گرفته ميشود و اين به خاطر احترام به خون انسانها است نه اينکه خون آنان را بيارزش بداند.
وي تصريح کرد: کسي که مواد مخدر توزيع و انسانهاي بيشماري را آلوده و هويت انساني آنان را سلب ميکند، مفسد و مستحق اعدام است.
پورمحمدي در پاسخ به اين سوال که مجازاتهاي مربوط به محکومين مواد مخدر تا چه ميزان بازدارنده است، گفت: اينکه مجازاتهاي محکومين مواد مخدر در کاهش بزه و جنايت مواد مخدر چقدر موثر بوده، اين يک بحث فني و حقوقي است که در قوه قضائيه، دولت، مجلس و مجمع تشخيص مصلحت در حال بررسي و تحقيق هستيم که اگر برخي مجازاتها در کاهش جرم مرتبط با مواد مخدر نقش زيادي ندارند، تغيير مجازات بدهيم و راهکار ديگري را مطرح کنيم. اين يک بحث جدي است که در حال تحقيق هستيم.
وي با اشاره به رويکرد اجتماعي مبارزه با مواد مخدر بيان کرد: ايران، بزرگترين کشور طي سه دهه گذشته است که با مواد مخدر مبارزه ميکند و تاکنون بيشترين خسارتها و تلفات را در اين زمينه متحمل شده است ولي دستاوردمان هنوز مورد رضايت نيست.
وزير دادگستري تاکيد کرد: لذا در بحث مبارزه نيازمند يک تغيير بوديم. انتخاب رويکرد اجتماعي هم براي اين موضوع انتخابي بجا و شايسته از سوي وزير کشور و دبيرکل ستاد است که همه جامعه را درگير خواهد کرد.
انتهاي پيام/س