آخرین اخبار
کد مطلب: 81121
دکتر جيمز والش پژوهشگر دانشگاه ماساچوست آمريکا:
امتياز وتو اوباما تنها سد راه فشارهاي بيشتر جمهورخواهان عليه ايران خواهد بود
تاریخ انتشار : 1393/08/15 10:13:31
نمایش : 1318
دکتر 'جيمز والش' با اشاره به اين که جمهوريخواهان با بدست گرفتن کنترل کامل کنگره آمريکا در مسير وارد آوردن فشار هاي بيشتري بر ايران حرکت خواهند کرد گفت: در چنين شرايطي تنها سد راه اين فشار ها استفاده اوباما از امتياز وتو خواهد بود.
به گزارش سلام لردگان،دکتر جيمز والش پژوهشگر دانشگاه ماساچوست آمريکا در گفت وگو با خبرنگار ايرنا در نيويورک افزود : ترديدي نيست که اين پيروزي براي جمهوريخواهان پيروزي عمده اي به حساب مي آيد و ترديدي نيست که سعي خواهند کرد تا جايي که مي توانند جلوي هر دست آوردي از سوي کاخ سفيد و رييس جمهور آمريکا را بگيرند و در نهايت او را مسئول بي تحرکي در ماشين سياست واشنگتن وانمود کنند.


اين پژوهشگر مطالعات امنيتي دانشگاه ماساچوست آمريکا اظهار داشت: البته بايد اين نکته را هم در نظر داشت که مردم آمريکا با روي آوردن به جمهوريخواهان از آن ها انتظاراتي دارند و ادامه کارشکني هاي آن ها و رکود برنامه هاي دولت در نهايت به اعتبار خودشان هم لطمه خواهد زد.

وي مي افزايد: به همين خاطر من پيش بيني مي کنم که نمايندگان دو حزب دموکرات وجمهوريخواه در نهايت ناگزير خواهند بود در برخي موارد به سازش و همکاري تن بدهند.

به گفته وي، جمهوريخواهان در حوزه سياست خارجي قادر به وارد آوردن فشار زيادي بر اوباما نخواهند بود و دليل آن اين است که در نظام سياسي آمريکا مرکز ثقل تصميم گيري در زمينه سياست هاي خارجي کاخ سفيد و رييس جمهور آمريکا است.

اين پژوهشگر آمريکايي مي گويد: با اين همه يکي از حوزه هاي سياست خارجي آمريکا که جمهوريخواهان قطعا تلاش خواهند کرد در آن دخالت و نفوذ بيشتري بکنند موضوع ايران است و اين تلاشي است که حتي قبل از پيروزي اخير آنها در گنگره هم مي کردند.

والش ادامه مي دهد: حالا جمهوريخواهان با اکثريتي که در کنگره پيدا کرده اند احتمال روي آوردن آن ها به اعمال تحريم هاي بيشتري عليه ايران و يا حتي نفوذ بيشتر در مسير گفت وگو هاي هسته اي چندان دور از انتظار نيست که البته قانوني شدن چنين طرح هايي در نهايت به امضاي رييس جمهور نياز خواهد داشت.

وي با اشاره به اين که طبق آيين نامه اجرايي کنگره آمريکا، هر طرحي که به کنگره ارائه مي شود بعد از رفتن به سنا و در پي اصلاحات و پيشنهاداتي براي راي گيري نهايي به مجلس نمايندگان بازگردانده مي شود، گفت: در زمان کنترل دموکرات ها بر سنا، 'هري ريد' در مقام رهبري سناي آمريکا قادر بود جلوي رسيدن اينگونه طرح ها به راي گيري نهايي را بگيرد و حالا با کسب اکثريت در هر دو بخش کنگره اين مانع از سر راه آن ها برداشته شده است.

والش مي افزايد: البته اين را هم در خاطر داشته باشيم که کنگره جديد کار خود را رسما از ژانويه سال آينده آغاز خواهد کرد و در اين فاصله گفت وگو هاي هسته اي هنوز شانس آن را دارد تا قبل از ضرب الاجل 24 نوامبر(سوم آذر) به نتيجه قطعي و توافق جامع منتهي شود.

وي گفت: به همين دليل است که اوباما با تمديد اين مذاکرات مخالف است و معتقد است که با ادامه اين گفتگو ها در سال 2015 بايد انتظار مسير دشوارتري را براي آن داشت.

والش در خصوص شانس رسيدن به توافق جامع ميان ايران و گروه 1+5 قبل از ضرب الاجل فعلي، گفت: به نظر من اين گفتگو ها از نظر زماني به مرحله حساسي رسيده و رهبران سياسي ايران و آمريکا بايد با اراده سياسي نيرومندتري از فرصت باقي مانده استفاده کنند و پيش از پايان گرفتن اين دوره به توافق نهايي دست پيدا کنند چرا که هر چه زمان بگذرد راه سنگلاخ تر و دشوار تر خواهد شد.

منبع : ايرنا

 

 
انتهاي پيام /
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس