آخرین اخبار
کد مطلب: 79929
کدام نهادها مسئول عفاف و حجاب هستند؟
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 1957

به گزارش سلام لردگان، به نقل از ايرنا، شوراي عالي انقلاب فرهنگي در تاريخ چهارم مرداد ماه سال 1384، مصوبه اي را با عنوان «راهبردهاي گسترش فرهنگ عفاف» تصويب کرد که اين مصوبه از سوي حجت الاسلام سيدمحمد خاتمي رييس جمهوري وقت براي اجرا ابلاغ شد.

 
براساس اين مصوبه، در چارچوب اصول و مباني روش هاي اجرايي گسترش فرهنگ عفاف که پيش از اين در جلسه 413 شوراي عالي انقلاب فرهنگي در تاريخ 14 بهمن ماه 1376 تصويب شده بود، راهبردهاي گسترش فرهنگ عفاف تصويب شد.
 
طبق بند 46 از اين مصوبه 47 بندي به منظور ايجاد هماهنگي بين دستگاه هاي اجرايي و ساير اشخاص حقيقي و حقوقي فعال در امر ترويج و گسترش فرهنگي عفاف و حجاب در جامعه، کميته ترويج و گسترش فرهنگي عفاف با ترکيبي از نمايندگان 22 وزارتخانه، دستگاه و سازمان مختلف در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي تشکيل شد.
 
براساس اين مصوبه، رياست کميته برعهده وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي است و نايب رييسي آن را نيز رييس سازمان تبليغات اسلامي عهده داراست .
 
دبير شوراي فرهنگ عمومي، دبير اين کميته است و نمايندگاني از وزارتخانه هاي اطلاعات، آموزش و پرورش، علوم، بهداشت، بازرگاني، مسکن و شهرسازي، اقتصاد و دارايي، ارتباطات و فناروي اطلاعات، گمرک جمهوري اسلامي ايران، سازمان ملي جوانان، کشور، کميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي، سازمان صدا و سيما، ستاد امر به معروف و نهي از منکر، شوراي فرهنگي اجتماعي زنان، سازمان فرهنگي و هنري شهرداري تهران، سازمان تربيت بدني و مرکز امور مشارکت زنان در اين کميته عضويت دارند و بايد هر شش ماه يکبار گزارش عملکرد خود را هر شش ماه يکبار به شوراي عالي انقلاب فرهنگي ارائه کند.
 
در مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي بر « تقويت بنيه اعتقادي، اخلاقي و اصول و مباني تربيت براي والدين، خصوصا مادران نسبت به امر عفاف و حجاب؛ اتخاذ تدابير مناسب جهت جذب، تربيت و بکارگيري نيروي انساني شايسته نظير مديران، معلمين و استادان معتقد وعامل به رعايت حجاب وعفاف در کليه مراکز اداري و آموزشي؛ احيا و ترويج سنت حسنه امر به معروف و نهي از منکر؛ تبيين فلسفه و پيامدهاي مثبت فرهنگي، اجتماعي، رواني و اخلاقي عفاف و حجاب در عرصه هاي مختلف زندگي و اثرات منفي عدم رعايت آن در سست کردن بنيان هاي اخلاقي خانواده و جامعه؛ توجه دادن به رعايت و نيز باور پوشش نه به عنوان يک اجبار اجتماعي بلکه به عنوان يک ارزش انساني، ديني و معنوي و يک باور قلبي جهت مصونيت از زشتي ها و آسيب هاي اجتماعي و اهتمام جدي نهاد خانواده نسبت به تامين نيازهاي عاطفي و شخصيتي فرزندان به ويژه دختران و تاثير آن در شکل گيري هويت ديني و اجتماعي آنها» تاکيد شده است.
 
شوراي عالي انقلاب فرهنگي در مصوبه خود بر «تربيت و توسعه نيروي انساني مومن، کارآمد و آشنا به مسائل فرهنگي- تبليغي در امر عفاف و حجاب و پرهيز از برخوردهاي خشن، فيزيکي و تحقيرآميز با متخلفين» تاکيد کرده است، اما در برخي مواقع اين موضوع رعايت نمي شود.
 
يکي از مواردي که در مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي درباره مقوله عفاف و حجاب بر آن تاکيد شده، موضوع « تقويت روحيه تعادل در جوانان در رويکرد آنان به مدگرايي و بيان مستدل و منطقي اثرات و پيامدهاي مدگرايي افراطي و پرهيز از تقليد کورکورانه از مدهاي غربي و تقويت مدگرايي ملي» است.
 
همچنين در مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي بر لزوم تسهيل ازدواج براي جوانان به منظور تقويت بنيان خانواده و همچنين الگوسازي شيوه زندگي معصومين براي جوانان به ويژه دختران در زمينه عفاف و حجاب در فيلم ها، سريال ها و کتاب ها تاکيد شده است.
 
اين نهاد بالادستي با تاکيد بر تقويت فرهنگ استفاده از پارچه و لباس منطبق با الگوهاي ايراني- اسلامي خواستار تدوين مقرراتي براي جلوگيري از واردات پارچه و لباس هاي غيرمتناسب با فرهنگ عفاف و حجاب شده بود که به منظور مي رسد چندان به اين دو مقوله مهم از سوي نهادها و دستگاه هاي مختلف اجرايي توجهي نشده است.
 
و سخن آخر اينکه ، نمايندگان درحالي از عبدالرضا رحماني فضلي وزير کشور درباره بدحجابي سوال کرده و با نمايش تصاوير «ساپورت پوشان» در صحن علني به وي کارت زرد نشان دادند که اين وزارتخانه فقط يکي از 22 وزارتخانه و سازمان عضو کميته ترويج و گسترش فرهنگ حجاب محسوب مي شود .
 
انتهاي پيام/
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس