به گزارش سلام لردگان به نقل از خبرگزاري فارس محمدباقر نوبخت سخنگوي دولت در نشست خبري که ظهر چهارشنبه در حاشيه جلسه هيأت دولت با حضور استانداران سراسر کشور در کاخ سعدآباد برگزار شد، اظهارداشت: پس از مهار نسبي تورم که جزء برنامههاي هشت ماهه دولت تدبير و اميد بود هماکنون خروج از رکود در کوتاهمدت و رونق اقتصادي در دستور کار دولت قرار دارد.
وي اضافه کرد: با توجه به جايگاه استانداران در توسعه ملي از همه آنها دعوت شد که با حضور در جلسه دولت ابتدا مشکلات خود را منتقل کنند و از سياستهاي دولت تدبير و اميد اطلاع داشته باشند تا مشارکت خوبي در رونق بخشي به اقتصاد ميان هيأت وزيران و استانداران شکل بگيرد.
سخنگوي دولت با بيان اينکه نمايندگان استانداران در ابتداي اين جلسه مشکلات خود را مطرح کردند، افزود: رويکرد دولت را درباره رونق اقتصادي و مشارکت در تهيه و تنظيم برنامه ششم براي استانداران منعکس کردند و چگونگي اموري که براي پيشرفت کشور لازم است در اين جلسه مورد بحث قرار گرفت.
تشکيل کارگروهي براي نقش بيشتر استانداران در توسعه کشور
نوبخت همچنين از تشکيل کارگروهي براي نقش بيشتر استانداران در توسعه کشور با حضور روساي کمسيونهاي تخصصي دولت نمايندگان استانداران و وزير کشور طي هفته آينده خبر داد و گفت: در آن کارگروه پيشنهادات استانداران که بيشتر مبني بر تفويض اختيار بالاتر به آنها بود مورد بحث قرار ميگيرد.
وي با تأکيد بر نظر هيات وزيران بر کوچکسازي دولت، تصريح کرد: استانداران نمايندگان عالي دولت در استان هستند و اميد داريم که بتوانند منويات دولت را پس از اطلاع از کوتاه مدت و ميان مدت بودن آن با توجه به نقشه راه استان خود تهيه کنند تا به بخشي از اهداف با محوريت اقتصاد مقاومتي برسيم.
نوبخت با اشاره به جلسه مشترک استانداران و هيات دولت، اظهار داشت: در اين جلسه پرسشهاي استانداران از وزرا مطرح شد و آنها نيز به اين سوالات پاسخ دادند؛ اين جلسه و مطالب بسياري که در آن مطرح شد نشان ميداد که ما نيازمند بيشتر شدن اين جلسات هستيم.
سازمان برنامه و بودجه به زودي احيا ميشود
نوخت با اشاره به نقش استانداران در برنامهريزي اقتصادي کشور، افزود: سازمان مديريت و برنامهريزي کشور که قرار است به زودي احيا شود اختيارات آن پس از انحلال و تبديل به معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي به استانداران تفويض شد و هماکنون که اين سازمان قرار است احيا شود که البته ممکن است نام آن در زمان احيا چيز ديگري باشد، هيچ نهادي را در استانها ندارد.
وي ادامه داد: اين مسئله که اين نهاد چه نقشي در استان داشته باشد، مورد بحث قرار گرفت و کارگروه تشکيل شده اينگونه موارد را براي روزآمدي و کارآمدتر شدن برنامههاي دولت مورد بررسي قرار ميدهد.
سخنگوي دولت در پاسخ به سوالي درباره مذاکرات وين و اهميت اين دور از مذاکرات براي ايران گفت: اين آخرين دور مذاکرات است و اين مذاکره قرار است به يک توافق دائمي تبديل شود و تمام موارد درباره برخورداري ايران از چرخه کامل سوخت هستهاي و ادعاهاي طرف مقابل و بهانههاي مطرح شده مورد بحث قرار ميگيرد که بحثهاي حساسي است.
وي ادامه داد: انتظار داريم وزير خارجه و تيم مذاکرهکننده که تاکنون نيز بر اساس منافع ملي عمل کردهاند اين بار نيز با در نظر گرفتن منافع کشور حرکت کنند تا مردم از اين مسئله نفع ببرند.
سخنگوي دولت در پاسخ به سوال ديگري درباره تحولات عراق و موضع ايران در اين زمينه گفت: وزارت خارجه و سخنگوي اين وزارتخانه در اين زمينه اطلاعرساني کردهاند ولي در کل ايران با توجه به حساسيت موضوع با دقت رخدادهاي عراق را زير نظر دارد.
نمايندگان عراق مانع اجراي نقشه رژيمصهيونيستي در تجزيه عراق شوند
نوبخت با اشاره به برگزاري انتخابات پارلمان عراق تصريح کرد: اميدواريم نمايندگان مردم عراق به درستي و با توجه به حساسيت رخدادهاي عراق که ميتواند باعث بيثباتي منطقه شود و با توجه به لحظهشماري رژيم صهيونيستي براي تجزيه عراق به منافع کشور خود فکر کنند.
وي روابط صميمانه ميان ايران و ملت عراق را يادآور شد و افزود: ما با دولت جديد عراق نيز همکاري خواهيم کرد و درباره مبارزه با تروريسم نيز کمکهاي مناسب و توافقشدهاي را انجام خواهيم داد.
براي خروج از رکود بايد سرمايهگذاري مناسبي در زمينه صنعت، معدن و کشاورزي داشته باشيم
سخنگوي دولت درباره لزوم سرمايهگذاري کشور براي خروج از رکود نيز گفت: همه ميدانيد که خروج از رکود نياز به سرمايهگذاري دارد و ما بايد سرمايهگذاري مناسبي را در زمينههاي صنعت، معدن و خدمات و بحث کشاورزي داشته باشيم.
نوبخت اظهارداشت: در بودجه 9 ماهه سال 93 برنامه ما براي حمايت از توليد 41 هزار ميليارد تومان از منابع عمومي دولت براي طرحهاي عمراني بوده، بيش از 90 هزار ميليارد تومان از طريق شرکتهاي دولتي براي طرحهاي توسعهآي اختصاص داديم و بالغ بر 35 ميليارد دلار فاينانس براي سرمايهگذاري در طرحهاي زيربنايي و بالغ بر 20 ميليارد دلار از صندوق توسعه ملي بدون اينکه دولت در آن دخل و تصرفي داشته باشد براي حمايت از دولت اختصاص داديم.
در دولت برنامه ويژهاي براي خروج از رکود تعريف شده است
سخنگوي دولت همچنين با اشاره به برنامههاي دولت براي اشتغال گفت: در دولت برنامه ويژهاي براي اشتغال در سال 93 و 94 تعريف شده است.
وي ابراز اميدواري کرد با توجه به برنامهريزي واقعبينانه دولت طي ده ماهه گذشته که منجر به کاهش 30 درصدي نرخ تورم شد، تورم سالانه نيز کاهش پيدا کند و افزود: اين کاهش تورم مسئول سياست هاي پولي و مالي دولت يازدهم بوده و مسئلهاي اتفاقي نيست.
نوبخت در پاسخ به سوالي درباره افزايش قيمت شير در چند روز اخير، گفت: با توجه به نقش شير در سلامت جوامع در زمستان سال 92 بيش از 300 ميليارد تومان يارانه شير داديم و در سال 93 نيز دولت تصويب کرد تا به شير يارانه بدهيم تا قيمت شير افزايش پيدا نکند.
وي تصريح کرد: البته صنايع وابسته به شير که ميخواهند اقداماتي را بر روي اين محصول انجام دهند مشمول يارانه نميشوند ولي در کل خود شير مشمول يارانه بوده و ما موظف به پرداخت آن هستيم.
يارانه نقدي به خانوارهاي متقاضي تعلق ميگيرد
نوبخت در پاسخ به سوالي درباره اظهار نظر نمايندگان مجلس مبني بر اتمام مهلت دولت براي تعيين تکليف يارانهبگيران و مشخص کردن افراد نيازمند، گفت: در تبصره 21 قانون هيچ زماني در اين رابطه تعيين نشده و بند «و» اين تبصره تصريح دارد يارانه نقدي بايد به خانوادههاي متقاضي نيازمند که اين مسئله را اعلام نموده و ثبتنام کردهاند پرداخت کند.
نوبخت با اشاره به بررسيهاي دولت در زمينه مشخص کردن متقاضيان واقعي دريافت يارانه با توسل به پايگاههاي اطلاعاتي تصريح کرد: ما اين بررسي را شروع کرديم ولي اين مسئله را مقتضي نميدانيم که هر روز اين موارد را اعلام کنيم چون به محض اعلام افراد نيازمند دچار نگراني ميشوند.
سخنگوي دولت اضافه کرد: ما هماکنون از منابع حاصل از افزايش قيمت حاملهاي انرژي و هم 11 هزار ميليارد تومان که قانون به ما اجازه داده تا براي پرداخت يارانه نقدي تلاش کنيم نه تنها پرداخت يارانه نقدي را در مرحله دوم انجام داديم بلکه طرح تحول سلامت را نيز اجرا کرديم.
وي اضافه کرد: همه شاهد هستيد ما همانطور که قول داديم قصد نداريم از محل افزايش قيمت حاملهاي انرژي براي جبران کسري بودجه دولت استفاده کنيم بلکه قصد ما اين است که اين منابع را براي خدمات بيشتر به جامعه و مهمترين خدمت به عنوان بحث درمان استفاده کنيم.
نوبخت با تأکيد بر اينکه اقدامات ما در چارچوب قانون است، تصريح کرد: منابعي که از آنها استفاده ميکنيم قطعا منابعي است که بودجه سال 93 براي ما تعيين کرده است.
سخنگوي دولت در پاسخ به سوالي درباره مشکلات اخير بازار بورس، اظهار داشت: با توجه به اينکه بورس يک بازار مالي و مردم در آن نقش دارند ولي دولت به هيچ عنوان نميتواند خود را نسبت به نوسانات بازارهاي مختلف از جمله بورس و ارز بيتوجه باشد و خود را کنار بکشد.
وي تصريح کرد: اگر اين مکانيزمها به هم بخورد بايد سياستهاي مناسب پولي و مالي اتخاذ شود و حال طبيعي است که شاهد نوسانات و افت شاخصها در بازار بورس بودهايم مسئولان اقتصادي کشور بايد به دليل منافع مردم وارد شده و با بخشهاي مختلف همفکري کنند.
نوبخت تصريح کرد: اين کار انجام شده و جلساتي نيز در اين زمينه گذاشته شده و مسئولان مربوطه پيشنهادهاي خود را اعلام کردند.
سازمان محيطزيست در حال بررسي آلودگي اخير هواي تهران و ارائه راهکار است
سخنگوي دولت در پاسخ به سوال ديگري درباره آلودگي هواي تهران و تصميمات دولت براي مهار اين مسئله گفت: مأموريت اصلي سازمان محيط زيست اين است که به مسائلي نظير آلودگي هوا و مشکلات زيستمحيطي ورود کند و قطعاً در زمينه آلودگي هواي تهران نيز برنامههايي وجود دارد که از سوي اين سازمان اعلام خواهد شد.
طرح مجلس براي افزايش جمعيت نبايد حقوق شهروندي را نقض کند
سخنگوي دولت در پاسخ به سوالي درباره طرح افزايش نرخ باروري و تصويب آن در مجلس و وجود مواردي که ناقض حقوق شهروندي در اين طرح گفت: پس از ابلاغ سياستهاي کلي جمعيت و اشاره به کم شدن نرخ باروري در کشور در اين سياستها بخشهاي مختلف به اين موضوع ورود کردند و دولت نيز در راستاي سلامت مادران طرحهايي را در دست اقدام دارد که بخشي از آن در چارچوب پزشک خانواده ديده شده است.
وي ادامه داد: قوه مقننه نيز در همين راستا اقدام کرد ولي بايد تصميمات بسيار سنجيده و در چارچوب قانون باشد تا حقوق شهروندي را نقض نکرده و به صورت جامع مورد توجه قرار گيرد.
سخنگوي دولت با بيان اينکه آنچه در مجلس تاکنون مورد توجه قرار گرفته تنها يک کليت است، افزود: ممکن است در مواد اين طرح احکامي وجود داشته باشد که در صورت تصويب مغاير حقوق شهروندي باشد که در اين صورت اين مواد بايد حذف شود پس بنابراين هماکنون هيچ اتفاقي نيفتاده جز اينکه رويکرد مجلس نسبت به سياستهاي کلي جمعيت به صورت يک طرح مد نظر قرار گرفته است.
نوبخت با طرح اين سوال که آيا واقعا براي اجراي سياستهاي کلي جمعيت نياز به قانون داريم، اظهار داشت: البته ميتوان از هماکنون با توجه به اينکه برخي از مواد اين طرح داراي بار مالي است آن را مغاير برنامه دانست و قطعا شوراي نگهبان اين بندها را رد خواهد کرد.
وي تصريح کرد: دولت در مقابل موادي که ناقض حقوق شهروندي باشد مقاومت خواهد کرد و از حقوق شهروندان دفاع ميکند مگر در مراحل رسيدگي به جزئيات اين مواد مجددا مطرح شود ما با هر مادهاي که با حقوق شهروندي منافات داشته باشد مخالفت خواهيم کرد.
دولت در راستاي ايجاد تعامل با همه قوا از هيچ تلاشي کوتاهي نميکند
سخنگوي دولت در پاسخ به سوالي درباره رابطه دولت و مجلس و همچنين کارت زرد اخير قوه مقننه به وزير کشور اظهار داشت: دولت در راستاي ايجاد تعامل با همه قوا از هيچ تلاشي کوتاهي نخواهد کرد.
وي ادامه داد: اما وزرا در برابر مردم به واسطه مسئوليتي که در برابر آنها دارند و همينطور برنامههاي رئيسجمهور و مطالبات مردم از دولت بسيار قوي بايد وارد عمل شوند و هر آنچه در جهت اصلاح امور است انجام دهند.
وزرا آنچه به نفع مردم و دستگاه اجراييشان است انجام دهند
نوبخت اضافه کرد: حال اگر اين مسئله با سليقه مديريتي برخي نمايندگان مغاير است ضمن احترام به آن نمايندگان که ميتوانند نظر خود را ابراز کنند ولي وزير با توجه به مسئوليتي که در برابر ملت دارند بايد آنچه را به نفع مردم و دستگاه اجراييشان است انجام دهند.
وي با بيان اينکه ما از وزرا انتظارداريم کار خود را در چارچوب قانون و خواست مردم انجام دهند، تصريح کرد: البته اگر اکثر نمايندگان نظري داشته باشند بايد در راستاي آن اقدام کنند.
سخنگوي دولت در پايان خاطرنشان کرد: اميدواريم اکثريت مجلس محترم تصميمات درست و سنجيدهاي را مانند گذشته اتخاذ کنند.
انتهاي پيام/