کد مطلب: 79869
مهدي هاشمي مردادماه محاکمه ميشود/ حکم 22 متهم بانک ملي در پرونده فساد 3 هزار ميلياردي قطعي شد
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 1525
به گزارش سلام لردگان به نقل از مشرق، شصتوچهارمين نشست خبري حجتالاسلام غلامحسين محسنياژهاي سخنگوي قوهقضاييه از دقايقي پيش با حضور خبرنگاران رسانههاي مختلف کشور، آغاز شد.
محسني اژهاي در اين نشست خبري، به مدت 90 دقيقه پاسخگوي سوالات خبرنگاران خواهد بود.
دادستان کل کشور با بيان اينکه در خصوص پرونده بابک زنجاني، در حال حاضر 4 نفر به غير از متهم اصلي بازداشت شدهاند ادامه داد: تعدادي از مديران بانک از جمله بانک ملت، مسکن، نفت و بانک مرکزي مديران فعلي و قبلي به عنوان متهم برايشان قرار صادر شده ولي هنوز با قرار وثيقه آزاد هستند و تحقيق در اين پرونده ادامه دارد.
سخنگوي قوه قضاييه با بيان اينکه مدير بانک مسکن بازداشت شده است، گفت: خود متهم به صورت مکتوب اعلام کرده که کل اموالش در داخل و خارج را شناسايي و ليست را تقديم کند که اگر مشتري براي آن پيدا شد مايل است کل اموال را در اختيار دولت و وزارت نفت قرار داده يا به نام آن سند صادر شود؛ در اينجا وزارت نفت و دولت اگر مايل باشند اموالي که شناسايي ميشود ميتواند به نام آنها سند صادر شود که اين بستگي به به اعلام آمادگي آنها دارد.
وي بيان کرد: 34 هيئت کارشناسي براي ارزيابي اموال انتخاب و تعيين شدهاند که به بخشي را به مزايده گذاشته شده است.
تمايل برخي افراد براي تملک اموال بابک زنجاني با پرداخت بدهيها
وي ادامه داد: بخشي از اموال به مزايده گزاشته شده است ولي به فروش نرسيده است همچنين بايد بگويم افرادي در داخل و خارج از کشور که سه دسته بودند پيغام دادند که بدهي بابک زنجاني را بپردازند. در واقع هم آنها پيغام داده و هم به صورت مستقيم مراجعه کردهاند تا بدهي بابک زنجاني را پرداخته و اموال به نام آنها صادر شود که اين امر در حال بررسي است و بايد ديد چگونه اين امر بايد صورت بگيرد.
دادستان کل کشور ادامه داد: زميني که مربوط به ايران زمين در غرب تهران بود و قبل از بازداشت اين متهم مورد بررسي قرار گرفته بود ابتدا کارشناسي شده بود که 820 ميليارد تومان باشد ولي اعتراضي صورت گرفت و طبق کارشناسي هيئت 3 نفره به 1700 ميليارد تومان رسيد و اخيرا 745 ميليارد تومان در نظر گرفته شده است در واقع کارشناسي متفاوت است و ما اميدواريم رسيدگي به اين پرونده سرعت بخشد.
نيروي انتظامي برا حرمتشکنان ماه رمضان برخورد ميکند
دادستان کل کشور در خصوص ماه مبارک رمضان اظهار داشت: اميدواريم تمام جامعه حرمت اين ماه را نگه داشته و از هرگونه هنجارشکني دوري کنند؛ ممکن است برخي از افراد نتوانند روزه بگيرند ولي نبايد تظاهر به روزهخواري کنند چرا که نيروي انتظامي با آنها برخورد خواهد کرد.
وي در خصوص هفته قوه قضائيه گفت: هر سال به مناسبت شهادت دکتر بهشتي و ياران امام و انقلاب هفتهاي را در نظر ميگيريم که فرصت خوبي است تا نقاط قوت و ضعف خود را ارزيابي کرده و براين اساس برنامهريزي صحيح داريم.
محسني اژهاي ادامه داد: يکي از برنامههاي ما رسيدن به فرمايشات مقام معظم رهبري است که امسال با حضور جمعي از مديران قوه قضائيه در نزد ايشان بسياري از تاييدات و تاکيدات مطرح شد که در مجموع عملکرد قوه قضائيه را رضايتمند دانستند.
قوهقضاييه بايد به تذکرات مقام معظم رهبري جامه عمل بپوشاند
دادستان کل کشور بيان کرد: در کنار اين رهنمودها، تذکرات نيز وجود داشت که ما بايد به آن جامه عمل بپوشانيم؛ مردم اطلاع دارند که کار قضا و قوه قضائيه کار سختي است و بسياري از کساني که به قوه قضائيه مراجعه ميکنند ممکن است به نفعشان حکم صادر نشده باشد و ناراضي باشند بنابراين ما شاهد نارضايتي بسياري از افراد هستيم که حکم به نفعشان نيست و يا در برخي موارد حکم به نفع برخي افراد وجود دارد.از طرفي ديگر برخي از افراد حکم به نفعشان است ولي باز هم ناراضي هستند بنابراين اين موارد به دليل تاخير در رسيدگي است که بايد بدانيم کار دستگاه قضا بسيار سخت است که البته در ساليان طولاني تلاش شده است که زمان رسيدگي کوتاهتر شود.
وي با بيان اينکه ما با کمبود قاضي و کادر اداري مواجه هستيم، عنوان کرد: در تاخير رسيدگي به پروندهها مواردي از جمله کار کارشناسي و معاينات پزشکي بايد مدنظر قرار گيرد چرا که اين دو مورد باعث تاخير در رسيدگي پرونده شده است؛ در بسياري از پروندهها نياز به امر کارشناسي است (گاهي اختلاف فاحش بين کارشناسان وجود دارد) که خود زمانبر است؛ يکي ديگر از موارد معاينات پزشکي است که بسياري از پروندهها بر اثر تصادف و نزاع تشکيل ميشود و تا اينکه پزشک نظر بدهد بسيار زمان ميبرد بنابراين تاخير در سيدگي پروندهها به اين 2 مورد برميگردد.
محسني اژهاي ادامه داد: ما نياز به تلاش مضاعف ضابطان براي دستگيري ممجرمان داريم چرا که گاهي مجرمان مشخص نيستند و اين امر زمان ميبرد و شاکي ناراضي مي شود بنابراين قوه قضائيه به تنهايي نميتواند در اين زمينه اقدام کند.
وي ادامه داد: از جمله مواردي که قوه قضائيه نميتواند زياد دخالت داشته باشد، مربوط به پروندههايي است که نياز به رد مال دارد در واقع در اين موارد مردم بايد دقت کنند؛ مردم ميگويند که ما به پولمان نميرسيم و اموال شناسايي نميشود بنابراين نارضايتي به وجود ميايد (يکي از بخشهايي که موجب نارضايتي مردم ميشود همين امر است).
دادستان کل کشور بيان کرد: يک مسالهاي که ما هيچ وقت منکر آن نيستيم اين است که ممکن است ايراداتي وجود داشته باشد ولي اين ايرادات از طريق نظرسنجي به طور وسيع، ميداني و با لحاظ تمام مسائل بايد مدنظر قرار گيرد.در واقع نظرسنجي يک طرفه نبايد باشد چرا که اين امر درست نيست.
حکم 22 نفر از متهمان بانک ملي در پرونده فساد 3 هزار ميلياردي قطعي شد
وي همچنين در خصوص پرونده فساد مالي سه هزار ميلياردي نيز گفت: احکامي که قطعي شده در مرحله اجراست برخي به صورت جزاي نقدي وصول شده و بخشي از رد مال نيز تا به حال انجام شده و در حال انجام است.ضمن اينکه برادر متهم اصلي اين پرونده (مهرگان) که در ايران نيست براي وي حکم غيابي صادر شده و تشريفات اين حکم به پايان رسيده است.
سخنگوي قوه قضاييه ادامه داد: در مورد متهمان بانک ملي در اين پرونده مشخصا 22 نفر محاکمه و حکم آنها قطعي و در مرحله اجراي احکام است.در مورد آن فردي که فراري شده بود و اخيرا به ايران مسترد شد کيفرخواست صادر شده و پرونده در حال تکميل است.همچنين در مورد اين پرونده دو تا سه نفر محکوم در حال حبس هستند و تقاضاي آزادي مشروط سه نفر خانم که در اين پرونده متهم به حبس شده بودند و بخشي از حبس خود را گذراندند در حال بررسي است که به لحاظ همکاري که داشتند و شرايط خانوادگيشان شرايط آزادي مشروط سنجيده شده و به احتمال قوي پذيرفته ميشود.
وي افزود: در مورد متهم متواري بانک ملي که آن کشور هنوز حاضر به استرداد وي به ايران نشده و پليس اينترپل هم هنوز موفق نشده اما مقدمات محاکمه غيابي فراهم است.
محسني اژهاي همچنين در خصوص برخي متهمان فراري فتنه گفت: تعداد ديگري از متهمان فراري فتنه به صورت غيابي محاکمه شدند اگهيها چاپ و زمان آن تمام شد. لذا پرونده به اجراي احکام ميرود اما تعدادي در مرحله آگهي است که بعد از اتمام زمان آن اقدامات صورت ميگيرد. همچنين در مورد اين پرونده دو سه نفر ممنوع الخروج شدند و دو نفري که به خارج رفته و در حال حاضر در بازداشت هستند، کيفرخواست صادر شده و در انتظار محاکمه ميباشند. سه نفر نيز در اين پرونده محکوم بودند و بعد از آزادي از زندان مجددا اقدامات مجرمانه داشتند که پرونده انها مجددا در حال بررسي است.
شکايت بيش از 15 هزار نفر از متهمان پرونده نگين غرب
وي همچنين در خصوص پرونده نگين غرب و طولاني شدن زمان رسيدگي به آن نيز گفت: پرونده نگين غرب که وقت زيادي از قوه قضاييه گرفته دو متهم اصلي دارد اما چون حکم آنها صادر نشده نام آنها را نميبريم. در مجموع 15 هزار و 42 نفر در مورد اين دو متهم شکايت کردند که يکي از متهمان 12 هزار و 803 شاکي و متهم ديگر 2 هزار و 239 شاکي دارد.
محسني اژهاي افزود: تا امروز از 15 هزار 42 شاکي، با 6 هزار و 302 نفر کاملا تسويه شده و مبلغ ريال وجه نقد پرداخت شده است و تعداد 4 هزار و 982 نفر نيز تسويه کردهاند. در مورد متهم دوم براي تعداد 160 نفر 99 ميليارد و 466 ميليون و 338 هزار و 758 ريال به آنها داده و تسويه شده است.
دادستان کل کشور ادامه داد: نکته اين پرونده اين است که اگر بعضي از شکات متن قرارداد را درست ميخواندند و کمي دقت ميکردند اين مشکلات را نداشتيم. ضمن اينکه بسياري از اموال در دو يا سه مرحله کارشناسي شده، در پارهاي موارد معارض و در برخي موارد مشکل انتقال داشته علاوه براين اگر دادگاه متهمان را محکوم ميکرد به زندان ميرفتند و دست شکات به جايي نميرسيد لذا قوه قضاييه براي رعايت حال شاکيان کارهايي را انجام داده که در اقدام اوليه وظيفه قضايياش نبوده و بيشتر از وظيفه ذاتي خود تلاش کرده است.
محسني اژهاي افزود: تا امروز از 15 هزار 42 شاکي، با 6 هزار و 302 نفر کاملا تسويه شده و مبلغ وجه نقد پرداخت شده است و تعداد 4 هزار و 982 نفر نيز تسويه کردهاند. در مورد متهم دوم براي تعداد 160 نفر 99 ميليارد و 466 ميليون و 338 هزار و 758 ريال به آنها داده و تسويه شده است. به 892 نفر نيز ملک تحويل شده است. اميدواريم تا پايان سال 93 تعداد شاکياني که با آنها تسويه شده به 13 هزار نفر برسد.
وي تصريح کرد: همکاري متهمي که تعداد شاکيان بيشتري دارد در مدت اخير خوب بوده و بيشتر توانسته رضايت شکات را بگيرد اما نفر دوم زياد همکاري نميکند و اميدواريم دادگاه زودتر به اين مسئله رسيدگي کند.
سخنگوي قوه قضاييه در پاسخ به سوالي در مورد رسيدگي به پرونده موسسه مالي و اعتباري توسعه نيز گفت: پرونده به مرحله کيفرخواست نرسيده و در مرحله مقدماتي است.
وي در مورد برخورد با زمين خواري گسترده نيز تصريح کرد: ضروري است که در مورد جنگلها، مراتع، حريم رودخانهها و ساحل همه مردم و مسئولان مراقبت کنند چرا که تخريب آنها به ضرر همه است؛ در اين مورد عزم دولت جزم است و دستگاه قضايي به دادستانها گفته که اگر در اين موارد بدون ضوابط تغيير کاربري داده شده مراقبت شود و دادستان ها به عنوان مدعي العموم وارد موضوع شوند و کوتاهيها را جبران کنند.دادستان تهران نيز اعلام کرده که يک مجتمع ويژه برخورد با زمين خواري تشکيل شده که به صورت تخصصي و سريع به اين موارد رسيدگي کنند. ضمنا دادستان تهران همچنين به شهرداري و نيروي انتظامي دستور داده که با کساني که در ارتفاعات بالاي 1800 متر ساختوساز ميکنند جلوگيري شود ضمن اينکه در سالهاي گذشته با اقداماتي که انجام شده بسياري از اين زمينها به دولت بازگشته است.
دلايل انتقاد رئيس قوهقضاييه از صداوسيما
اژهاي در پاسخ به پرسشي مبني بر انتقاد رئيس قوه قضائيه از عملکرد صداوسيما در هفته قوه قضائيه و انتقاد دادستان کل کشور از نحوه نظرسنجي برنامه پايش اظهار داشت: صداوسيما خدمات زيادي نسبت به قوه قضائيه ارائه کرده است که از اين بابت تشکر ميکنيم.
وي افزود: در برنامه پايش مسائلي مطرح شد که اين مسائل مورد انتقاد رئيس قوه قضائيه قرار گرفت که علت آن نيز به چند موضوع مرتبط ميشود؛ در مواردي شاهد بوديم که وضعيت ايران را با خارج از کشور تطبيق ميدهند بدون اينکه مباني آن مشخص باشد.
دادستان کل کشور ادامه داد: به عنوان مثال عنوان ميشود که رتبه ايران در فساد چقدر است اما سوالي که مطرح است اين است که آيا مباني فساد در ايران و خارج از کشور يکسان است يا در مواردي شاهد هستيم که ميگويند کشورهاي اروپايي در هر 100 هزار نفر چه تعداد زنداني دارند و ايران در هر 100 هزار نفر چقدر زنداني دارد؛ اين موضوع را بنده بررسي کردم و به اين نتيجه رسيدم که حتي تعاريف ما از زنداني با يکديگر متفاوت است.
نامه دادستاني به صداوسيما براي بررسي قصور احتمالي عوامل برنامه پايش
محسنياژهاي ادامه داد: در برنامه پايش نحوه سوالات مجري نيز مورد انتقاد قرار گرفت و دادستاني نامهاي را به صداوسيما نوشته است تا صداوسيما اين موضوع را بررسي کند تا اگر قصوري در جريان است با آن برخورد شود. اما اينکه ناظران قوهقضائيه در اين مورد به صداوسيما تذکر دادهاند يا خير؟ اطلاعي ندارم.
وي در پاسخ به پرسشي مبني بر اينکه بر اثر يارانهاي که دولت گذشته اقدام به پرداخت آن کرد بسياري از کشاورزان کشاورزي و مزارع را رها کرده و زندگي خود را با اين يارانه 45 هزار توماني ميگذرانند که اين موضوع به توليد و کشاورزي کشور لطمه زده است، گفت: هيچ فردي به دليل يارانه 45 هزار توماني دست از توليد نميکشد. کدام کشاورز اين کار را انجام داده است؟ اين موضوع واقعيت ندارد.
سخنگوي قوه قضائيه در پاسخ به پرسشي مبني بر اينکه در قوه قضائيه پروندهاي براي رئيسجمهور سابق تشکيل شده بود و وي به جلسات دادگاه نيامد و از آن زمان تاکنون خبري در خصوص رسيدگي به پرونده منتشر نشده است، آيا قرار است مجدداً جلسات رسيدگي برگزار شود؟ گفت: پروندهاي که براي برخي مقامات کشور تشکيل ميشود نحوه رسيدگي به آن متفاوت است. اگر فردي در مقام رئيسجمهور مرتکب تخلف قانوني شده باشد ديوان عالي کشور به اين موضوع رسيدگي ميکند اما اگر جرائم وي عادي باشد دادگاه به اين موضوع رسيدگي کرده و پرونده به دادسرا نميرود.
وي افزود: در مورد اين پرونده نيز بايد بگويم که هماکنون دادگاه در حال رسيدگي به آن است و اگر افراد به جلسات دادگاه نيامدند نحوه برخورد با آنها به تشخيص قاضي بستگي دارد اين پرونده هنوز به حکم نرسيده و در حال رسيدگي است بنابراين مختومه نيز اعلام نشده است.
محسني اژهاي در پاسخ به پرسشي مبني بر اينکه قوه قضائيه براي حمايت از آمران به معروف و ناهيان از منکر چه تدابيري را در دست اجرا دارد و آيا تصميم به حمايت ويژه از آنها نداريد، عنوان کرد: پرونده آمران به معروف و ناهيان از منکر به خوبي رسيدگي ميشود و اطلاعرساني لازم در خصوص پروندهها نيز انجام ميشود حتي در يکي از موارد شاهد بوديم که بعد از شهادت فرد ناهي از منکر پرونده مجدداً به جريان افتاد و هماکنون در دادگاه در حال رسيدگي است.
وي بيان کرد:بايد به اين موضوع توجه داشته باشيم که اگر فردي با ديگري درگير شد و گفت که من عامر به معروف هستم نميتوان اين موضوع را پذيرفت بلکه بايد مطمئن باشد که منکري صورت گرفته است و اگر ثابت شود فردي در مقام امر به معروف و نهي از منکر بوده است محاکمه نميشود.
دادگاه هنوز ختم رسيدگي به پرونده معاون اول رئيس جمهور سابق را اعلام نکرده است
محسني اژهاي در پاسخ به سوالي مبني براينکه پرونده (م.ر) به کجا رسيد، اظهار داشت: حکم صادر نشده است ولي جلسات دادگاه تمام شده است و ختم رسيدگي اعلام نشده است. ختم رسيدگي با پايان دادگاه فرق مي کند که بايد بگويم جلسات دادگاه تمام شده و ختم رسيدگي اعلام نشده است و همچنين حکم صادر نشده است.
وي در پاسخ به سوالي مبني براينکه پرونده ايران زمين که مربوط (ب ز) بود و ميزان طبقات چطور شد و از سوي شهرداري مجوز گرفته شده بود چه شد آيا دادستاني ورود کرده است، گفت: کسي در اين رابطه احضار نشده است در خصوص ميزان طبقات هم هنوز چيزي ساخته نشده است.
سخنگوي قوه قضاييه در پاسخ به سوالي مبني براينکه برخي افراد با تعدد پرونده ها از 15 تا 14 بار برايشان حکم صادر شده و باز مجدد آزاد شدهاند و نيروي انتظامي برخورد کرده و باز مجدد شاهد آزادي آنها بوديم در اين خصوص صحبتي داريد، افزود: اين موضوع در سه وجه بايد مورد بررسي قرار گيرد که يکي از آنها اين است که برخي اخبار درست نيست گفته بودند که يک فردي 17 بار سابقه دارد که بايد بگويم سابقه فرد 13 بار بود درست است که اين سابقه زياد است ولي برخي اخبار درست منتقل نميشود.
وي ادامه داد: چنانچه کسي جرمي را مرتکب شده و مجدد بعد از آزادي مرتکب جرم شود يک و نيم برابر آن در قانون مجازات در نظر گرفته ميشود ما که نميتوانيم کسي را بکشيم بلکه براي آن مجازات درنظر ميگيريم.
محسني اژهاي ادامه داد: فردي جرمي را مرتکب شده و همچنين سابقه کيفري دارد ما براي اين امر مجازات را تشديد مي کنيم و ديگر آن فرد از تخفيف برخوردار نخواهد شد بنابراين اين به اين معني نيست که افراد مرتکب جرم دوم نخواهند شد امکان اعدام در برخي موارد وجود ندارد ليکن بايد تمام موارد مورد بررسي قرار گيرد.
وي در پاسخ به سوالي مبني براينکه پروندهاي که به قير و نفت بود به کجا رسيد که اخيرا دادستان اصفهان نيز اوراق 12 نفر فوت شدند در همان پرونده صحبت کرده است که گويا در اين پرونده کلاهبرداري صورت گرفته است ابتدا پرونده قير و نفت به کجا رسيد و آيا پرونده دادستان اصفهان مطرح کردند مربوط به همان پرونده «د» است گفت: پرونده دوم اخيرا مطرح شده که مربوط به جعل ادارات ماليات است و دادستان تهران نيز در اين زمينه صحبت کردند چرا که در واقع باندي در خصوص ماليات با اسناد جعلي اقدام کردهاند و تباني کرده تا مبلغ کمتري بپردازند در اين پرونده اين مورد مدنظر است؛ در خصوص پرونده قير و نفت بايد بگويم اينکه به کجا رسيده اطلاعي ندارم.
محسني اژهاي در پاسخ به سوال خبرنگار تسنيم مبني براينکه برخي از محکومان پرونده مه آفريد مشمول عفو مقام معظم رهبري شدند اما گويا تا به حال اعمال نشده است، گفت: اگر به کسي عفو بخورد حتما اجرا ميشود. اما ممکن است عفو، بخشي از مجازات را تقليل دهد. اما کساني که کل حبسشان عفو بخورد آزاد ميشوند.
وي همچنين در پاسخ به سوال ديگري در مورد بهرهبرداري از معادن پوکه قله دماوند و نفوذ زياد عامل آن تا جايي که پلمپ محيط زيست را شکسته و کار خود را دوباره آغاز کرده گفت: شما ميگوييد همه دستگاهها با اين موضوع مخالف هستند پس چه کسي به آنها جواز بهرهبرداري داده است در عين حال نامهاي که ميگوييد به بنده نشان دهيد تا پيگيري کنيم.
مهدي هاشمي مردادماه محاکمه ميشود
سخنگوي قوه قضاييه در خصوص پرونده مهدي هاشمي اظهار داشت: جلسه رسيدگي به پرونده مهدي هاشمي مردادماه تشکيل خواهد شد و پروندهاش از قاضي سراج گرفته شده و به قاضي ديگري منتقل شده است.
اماميناصري مفقود و بازداشت نشده؛ در بيمارستان بستري است
محسني اژهاي در مورد شائبه مفقود شدن مديرمسئول روزنامه مغرب و اينکه اتومبيل وي در جايي به صورت خوني پيدا شده است، گفت: ايشان بازداشت نشده، تصادف کرده و به بيمارستان منتقل شده بودند.
وي در مورد قانون آيين دادرسي جديد و اظهارات رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر در مورد اينکه اين قانون تير خلاصي برمبارزه با مواد مخدر بوده، خلافکاران باعث ميشود خلافکاران دانه درشت فرار کنند و جريان مبارزه را مختل ميکند تصريح کرد: هر قانوني که از مجلس گذشت و به تصويب شوراي نگهبان رسيد ما ملزم به اجراي آن هستيم. اگر ابهامي داشته باشد سعي ميکنيم با يک ماده واحده يا طرح اصلاح شود. اما تا زماني که حاکميت دارد موظف به اجراي آن هستيم در خصوص آيين دادرسي جديد مواردي در مورد جرائم سازمان يافته، جرائم خشن، جرائم امنيتي، جرائم مواد مخدر به ويژه باندهاي مواد مخدر مشکلاتي ايجاد شود اما قوه قضاييه در حال بررسي است که آيا اين مشکلات عمده است يا خير که از طريق طرح، لايحه و ماده واحده مجلس تصميم بگيرد.
دادستان کل کشور در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه سه هزار نفر در دولت قبلي از کرسيهاي غيرقانوني استفاده ميکردند آيا دادستاني ميخواهد در اين زمينه ورود کند ، گفت: دادستاني در اين زمينه ورود پيدا نکرده است؛ کساني که در اين زمينه مطلع هستند بايد گزارش را به ما ارائه دهند. گاهي مطالب با واقعيت يکسان نيست به طور کلي هنوز دادستاني در اين زمينه وارد نشده است.
محسني اژهاي در ادامه افزود: دانشگاه بايد در اين زمينه بررسيها را انجام داده و وارد شود و بعد از بررسي ما اقدام کنيم.
وي در پاسخ به سوالي مبني براينکه کتابي تحت عنوان ايران در گذر روزگاران منتشر شده است که نويسنده آن يکي از دستگيرشدههاي فتنه 88 بوده و همچنين نظرات چهرههايي که به پيامبر (ص) توهين کرده اند منتشر شده است آيا قوه قضاييه وارد شده است، گفت: يک نسخه از آن را براي ما بفرستيد در اين زمينه اطلاعي ندارم و کتابش را نديدم بايد ببينيم چه چيزي مطرح شده و چه چيزي نوشته است.
سخنگوي قوه قضاييه در پاسخ به سوالي مبني براينکه آيا مسئول روزنامه مغرب دستگير شده است گفت: در خصوص اين روزنامه تمام مطالبش را مطرح کردم و مسئول آن دستگير نشده و تصادف کرده و به بيمارستان رفته است.
وي در پاسخ به سوالي مبني براينکه امروز سخنگوي کميسيون اصل 90 مطرح کردند که پرونده کساني که در فوتبال فساد به بار آورده اند به قوه قضاييه ارسال ميشود آيا اين پرونده ها به قوه قضاييه ارسال شده است، اظهار داشت: خودتان داريد ميگوييد ارسال ميشود و تاکنون ارسال نشده است؛ قوه قضاييه در اين زمينه اقدام نکرده است.
محسني اژهاي در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه دو روز گذشته تاج گردون عضو کميسيون اقتصادي مجلس مطرح کرده است که پرونده تخلفات مالي دولت نهم و دهم از مجلس به قوه قضاييه ارسال شده است، ولي به آن رسيدگي نشده و مسکوت مانده است، آيا اين امر درست است، عنوان کرد: هيچ پروندهاي در قوه قضاييه مسکوت نميماند بلکه برخي از پرونده ها زودتر رسيدگي شده و برخي ديگر ديرتر به نتيجه ميرسند.
همچنان عزم جدي در وصول بدهيهاي بانکي وجود ندارد
وي ادامه داد: مستندات و تأثيرات پروندهها متفاوت است بنابراين نياز به بررسي دارد تا ببينيم چرا برخي پرونده ها زودتر و برخي ديگر ديرتر به نتيجه رسيده است.
دادستان کل کشور در خصوص معوقات بانکي و خبر خوش در اين زمينه اظهار داشت: موضوع خوشحال کننده در اين زمينه اين است که تعدادي از افراد به بانکها مراجعه کردند و در خصوص بدهي اقدامات خوبي انجام دادند در واقع خبر خوشحال کننده اين است که بدهي از سوي برخي افراد پرداخت شده است.
محسني اژهاي در خصوص خبر ناراحت کننده در خصوص معوقات بانکي گفت: از نگاه بنده کماکان عزم جدي در مورد وصول بدهي وجود ندارد در حقيقت عزم جدي در بخشهاي مختلف بانکها و بانک مرکزي به چشم نميخورد.
وي ادامه داد: تعدادي از افراد اقداماتي خوب در زمينه تسويه حساب انجام دادهاند.
محسنياژهاي در پاسخ به اين پرسش که چرا با متخلفان دانهدرشت که اقدام به تخريب و زمينخواري در جنگلها ميکنند برخورد نميشود، گفت: اينکه به صورت کلي بگوييد چرا با دانهدرشتها برخورد نميشود قابل قبول نيست بايد به صورت مصداقي بگوييد کدام جنگل و در کجا تا بگويم تا با آن برخورد شده است يا خير.
وي در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه قاضي سراج قبل از اينکه به سازمان بازرسي برود پرونده مهدي هاشمي را بررسي ميکرد آيا اين پرونده همچنان به دست وي در حال بررسي است و آخرين وضعيت رسيدگي به اين پرونده چگونه است عنوان کرد: اين پرونده به دادسرا رفت و رفع نقض شد هماکنون در شعبه ديگري در حال بررسي است و براي اوايل مرداد يعني 10 و 11 تعيين وقت شده است همچنين اين پرونده به قاضي ديگري ارجاع شده است.
دادستان کل کشور در پاسخ به پرسش قوه قضائيه با جرايم خشن در ملأعام برخورد ميکند اما در پرونده همچون مهآفريد خسروي شاهد هستيم که حکم وي بدون سر و صدا اجرا ميشود عنوان کرد: ما اصرار نداريم که تمام احکام در ملأعام اجرا شود بلکه برخي از جرائم خشن که در ملأعام صورت گرفته است با دستور قاضي ميتوان حکم آن را در ملأعام اجرا کرد.
گذشت 16 خانواده از قصاص قاتل در کمتر از 2 ماه
وي افزود: از اول ارديبهشت امسال تا تاريخ 17 خرداد، 16 خانواده که حق قصاص داشتند از اين حق خود گذشتند.