به گزارش سلام لردگان, عليرضا صدرا عضو هيأت علمي دانشکده حقوق و علوم سياسي دانشگاه تهران در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، تبيين رهبر معظم انقلاب از مباني مکتب امام خميني(ره) در روز 14 خرداد را مبتني بر نظريه سياسي ايشان خواند و گفت: انديشه و بيان امام خميني(ره) يکسان است.
وي با اشاره به اصيل بودن، کارآمدي و بديع بودن انديشه سياسي امام خاطرنشان کرد: امام(ره)، زمان و ايدههاي سياسي عصر را ميشناسد اما عباراتي به کار ميبرد که اصيل است و از طرف ديگر نظريات سياسي امام(ره) ابداعي است، اما در عين حال، بدعت نيست.
صدرا در مورد بعضي از تبيينها از انديشه امام(ره) اظهار کرد: برخي معتقدند رهبر کبير انقلاب اسلامي به تناسب زمان و مصلحتها جمهوري و دموکراسي را پذيرفت، لذا نظريه سياسي ايشان اصيل نيست، اما مقام معظم رهبري بارها تأکيد کردند که امام(ره) به جمهوري اسلامي نه يک کلمه کمتر و نه يک کلمه بيشتر معتقد بود.
وي از اسلام، شريعت و مکتب بهعنوان اساس و از جمهوري بهعنوان بنا و ساختمان نظام جمهوري اسلامي نام برد و گفت: رهبر معظم انقلاب هم تداومبخش اين گفتمان هستند و به نظر ايشان مشروعيت جمع ميان شرع و مقبوليت است.
استاد انديشه سياسي دانشگاه تهران مشروعيت را امري ثانوي خواند و ادامه داد: حکام در نظام اسلامي مورد گزينش مردم هستند و اصول حکومت نيز اسلامي است.
وي همه مسئولان را در همه مناصب در حکومت اسلامي منتخب مردم ذکر کرد و گفت: مشروعيت امري دو جانبه است هر چند ممکن است برخي به علت عرقي که به اسلام دارند جنبه اسلامي آن را پررنگ کرده و بعضي ديگر نيز جنبه جمهوري آن را برجسته کنند.
صدرا با اشاره به انديشه انديشمنداني همچون علي عبدالرزاق که به جاي جمهوري اسلامي به جمهوري مسلمانان معتقد است، تصريح کرد: او ميگويد هر آنچه مسلمانان تشخيص دهند حتي اگر با مباني اسلام متعارض باشد ميتواند در دين تغيير ايجاد کند.
وي با رد ايده عبدالرزاق گفت: شکل نظام اسلامي ممکن است تغيير کند، اما شاکله آن ثابت است و اينکه امام در بهشت زهرا ميگويد که من به کمک مردم دولت تعيين ميکنم يعني نقش کمکي براي مردم قائل است.
منبع. فارس