به گزارش سلام لردگان, محمدحسين صفارهرندي عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام ،مشاور فرهنگي فرمانده کل سپاه پاسداران و وزير اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامي در گفتوگو با خبرنگار حوزه احزاب فارس که مشروح آن متعاقبا منتشر مي شود درباره بازتوليد انديشه هاي حضرت امام در رهبري آيتالله خامنهاي اظهار داشت: زيّ طلبگي و سادهزيستي حضرت آقا چيزي است که مربوط به دوره طلبگي ايشان تا امروز ميشود و به گفته برخي دوستان آقا که همرزم ايشان در دوران مبارزه بودهاند، ميگويند که زهد امروز آقا از دوران پيش از انقلاب کمتر که نشده که بيشتر هم هست و اين زهد امتناع از برخورداريهاي مشروع است.
صفار هرندي با اشاره به توصيه حضرتآقا براي التزام به مستحبات گفت: حضرت آقا از شخصيتهايي هستند که خود را ملتزم به مستحبات ميدانند، يعني علاوه بر واجبات که همه ما خود را موظف ميدانيم، ايشان از جمله کساني هستند که به ديگران توصيه ميکنند اگر ميخواهيد در زندگي توفيق داشته باشيد خود را ملزم به مستحبات کنيد.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام ادامه داد: ايشان از گذشتههاي دور داراي روحيه انقلابي بودهاند، وقتي زندگي ايشان را از سنين نوجواني مرور ميکنيد اين روحيه انقلابي را ميبينند که از آن زمان تا امروز افول که نکرده هيچ دائما نيز بالنده شده است و همان چيزي که درباره امام هم مطرح بود که هرچه پا به سن گذاشته بودند، پختهتر بودند و روحيه جوان انقلابي ايشان هم شکوفاتر شده است.
* دليل سازگاري رهبر انقلاب با نسل جوان
وي در خصوص روحيه جوان رهبر انقلاب تصريح کرد: اين روحيه در حضرت آقا مثل امام وجود دارد و هرچه پا به سن گذاشته با نشاطتر و جوانتر شده اند لذا اين روحيه و سازگاريشان با نسل جوان به همين دليل است، يعني خوب ميفهمند و در فاز فکري جوانان حضور واقعي دارند.
صفار هرندي اعتماد رهبري به جوانان را موجب احياي اين نسل در دوران معاصر دانست و اظهار داشت: شايد از مسئولاني که هيچ نگراني از صحبت کردن با جوانان ندارند ايشان هستند برخي از اينکه با جوانان حرف بزنند نگران هستند، آقا حرفشان اين است که نسل جوان آمادگي قبول حق را از بقيه نسلها بيشتر دارد، براي همين بهرغم ظواهري که موجب قضاوت غلط درباره جوانان ميشود، باطن نسل جوان را حقپذيتر ميشناسند و اين اعتمادي که ايشان به جوانان دارند، جواب داده است و موجب احياي اين نسل در دوران معاصر شده است.
وزير اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامي ادامه داد: نکته ديگر روحيه شاگردپروري در ايشان به جاي مريدپروري است، چون پرورش مريد جوري است که فقط افراد را با يک وجه از شخصيت آن مراد آشنا ميکند که شايد آن فرد هيچگاه يک تشر هم نميزند ولي آقا آنجا که لازم باشد بيرودربايستي، ايراد و انتقادي که وارد بدانند، مطرح ميکند.
* رهبر انقلاب بالاسر بيت، اطرافيان و نزديکان خود هستند
وي با اشاره به اشراف و نظارت ايشان بر حوزه خصوصي و اطرافيانشان تصريح کرد: اينجور نيست که بيت ايشان رها باشد. ايشان بالاسر بيت، اطرافيان و نزديکان خود هستند البته بالاسر به معناي اين نيست که دائم حسابکشيهاي از نوع متعارف داشته باشند بلکه طوري برخورد کردهاند که اطرافيان ايشان ميدانند نبايد وارد چه حريمهايي شوند و در واقع ميدانند که چه حريمهايي ممنوعه است.
*قدرت مخاطبه رهبري با اهالي فرهنگ
صفار هرندي تاکيد کرد: در بعد علمي و نظري و شخصيت فرزانه مقام معظم رهبري بايد گفت که ايشان از يک طرف عالم ديني و مجتهد است و از طرف ديگر يک روشنفکر و شخصيت فرهنگي است و کسي است که شعرشناس و شاعر است، هنرشناس و هنرمند است، قدرت مخاطبه با اهل فرهنگ و فرهيختگان را دارد و زماني که با آنها صحبت ميکنند آنها احساس ميکنند با يک فرزانه و حکيمي طرف هستند که درباره حوزههايي که صحبت ميکند کاملاً مشرف است.
« من وقتي سينماگران را در دوره وزرات به خدمت ايشان برده بودم بعد از جلسه خيلي از اهالي سينما پيش من آمدند و گفتند ما خدا را شکر ميکنيم کسي در جايگاه رهبري است که اينقدر درباره سينما آگاهي دارد.»
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام ادامه داد: در عرصههاي مختلف از جمله عرصههاي اجتماعي و در مباحث مربوط به تاريخ، علم رجال، شخصيتشناسي، ادبيات داستاني و رمان، مخاطب ايشان احساس ميکند که اين صحبتها برآمده از يک گنجينهاي از تجربيات و ذخاير معنوي و دانشي است که محصول چهار کتاب خواندن نيست بلکه محصول يک عمر کتابخواني و يک عمر حضور پيدا کردن در گعدههاي فرهنگي و محيطهاي روشنفکري است.
وي تصريح کرد: من اگر کلي به ذهنم فشار بياورم و بخواهم مرور کنم نميتوانم چند نفر از معاصرين را بگويم، يعني به سه نفر هم نميتوانم برسانم و بگويم اين ذووجوه بودن را که صاحب ابعاد متنوع هستند مانند رهبري داشته باشند.
صفارهرندي با اشاره به تسلط رهبر انقلاب بر زبان هاي خارجي گفت: رهبري مجلههاي انگليسي را بدون ترجمه مطالعه ميکنند؛ ايشان در زمينههاي اصلي زندگي طلبگي خود در همان عنفوان جواني به جايگاه اجتهاد ميرسند و ميتوانند معلم و استادي براي طلاب ديگر باشند. در واقع استادي ايشان خيلي زود اتفاق افتاده و شاگرد پاي درس ايشان نشستن و زانو زدنها مربوط به دوره جواني ايشان باز ميگردد و خيلي از کساني که شاگردان آن روز ايشان هستند از شخصيتهاي برجسته و مطرح امروزند.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام به ذکر خاطره اي از مرحوم حاج احمد آقا پرداخت و يادآور شد: وقتي آقا در سفر به کره شمالي بودند تلويزيون نشان داد که ايشان از جلوي گارد احترام سان ميديدند، حاج احمدآقا ميگويد امام به من اشاره کردند و با غرور افتخار کردند و گفتند « احمد! ايشان به درد رهبري ميخورد؛ ببين چقدر رهبري برازندهشان است.»
وي با تاکيد بر اينکه امام قبل از نتيجه خبرگان به رهبري آيتالله خامنهاي رسيده بود، ادامه داد: با اين پيشينه آقا، رهبر ميشوند، رهبرياي که با اشارت امام(ره) خيلي از موانعاش مرتفع ميشود و خود خبرگان وقتي دور هم نشسته بودند به همين نتيجه ميرسند که کسي شايستهتر از ايشان نيست.
*برجستهترين ويژگي امام اين بود که در همه احوال حرف از خدا ميزد
صفارهرندي درباره شباهتهاي مديريتي حضرت آقا با امام(ره)توضيح داد: برجستهترين ويژگي امام اين بود که در همه احوال حرف از خدا ميزد و تأکيد داشتند هرکاري که ما انجام ميدهيم در محضر الهي است بنابراين خدا را همواره شاهد و ناظر ميگرفتند که آيا خداوند از کاري که ما انجام ميدهيم راضي است يا خير؟ حضرت آقا نيز همين خصوصيت را دارند يعني کاري که انجام ميشود بايد نسبتش با اعتقادات ايماني و ديني ما محرز باشد.
مشاور فرهنگي فرمانده کل سپاه درباره ريزش ها و رويش هاي انقلاب ادامه داد: آقا يک بار درباره اين تعبير که انقلاب فرزندان خود را ميخورد فرمودند اين حرف درست نيست و کجا انقلاب فرزندان خود را ميخورد؟ ممکن است بعضي از فرزندان انقلاب راه خود را کج کنند و مسير ديگري را بروند اما اين ربطي به انقلاب ندارد.
وي درباره پيش بيني هاي رهبر انقلاب از وقايع جهان اسلام و سطح بين الملل اظهار داشت: اين آيندهبيني و آيندهنگري پيش از هرچيز به همان قدرت تحليل درست مربوط ميشود. البته اين موضوع يک روي ديگر هم دارد که ما نمي خواهيم خيلي با کساني که منکرش هستند وارد تعدي و دعوا شويم. اينکه اگر کسي در مسير حق قرار گرفت هدايتهاي الهي شامل حالش ميشود.
*دليل شيفتگي و ابراز ارادت ملتها به حضرت آيتالله خامنهاي
صفارهرندي به علت شيفتگي مسلمانان جهان به حضرت آيت الله خامنه اي اشاره کرد و گفت: يک بعد آن شيفتگي و ابراز ارادت ملتها به دليل شخصيت حضرت آقا است. مسلماناني که در اعماق کشورهاي اسلامي سخنان ايشان را با واسطه مثلا از طريق تلويزيون يا جرايد ميشنوند، اين سخنان در ذهن آنها برگردان و کپي سخناني است که از اولياي خدا شنيدهاند و ميگويند خاستگاه اين صحبتها جاي محکمي است.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام درباره رويکرد فراجناحي رهبر انقلاب در مواجه با گروه هاي مختلف سياسي اظهار داشت: در گذشته هم حضرت آقا هر زمان که دانشجويان را به حضور ميپذيرفتند، تاکيد داشتند که از همه گروههاي داخل دانشگاه از دفتر تحکيم وحدت و انجمنهاي اسلامي با تمايلات و گرايشهاي مختلف گرفته تا جامعه اسلامي، بسيج دانشجويي و ... بيايند. حالا هم همينطور است. البته شايد برخي چندان رغبتي نداشته باشند و نخواهند کنار بقيه حضور پيدا کنند، ولي حضرت آقا اين چتر رهبري خود را روي سر همه گستردهاند.
وي در همين زمينه به جلسه نمايندگان نامزدهاي انتخابات سال 88 با رهبري اشاره کرد و گفت: ايشان به قدري آمادگي روحي دارند که حتي با نمايندگان ستادهاي انتخاباتي نامزدها بنشينند و صحبتهاي ايشان را بشنوند و با آنها ديالوگ برقرار کنند.
«نمونه ديگرش اين است که پاي صحبت دانشجو بنشينند، او بيايد اعتراض کند و حتي به رهبري خود ايشان ايراد بگيرد و بعد آقا بفرمايند که کسي به اين دانشجو تعرضي نکند و آزارش ندهد. همه اينها در حالي است که در جوامع ديگر از اين خبرها نيست که رئيس کشور که هيچ وزير مربوطه و حتي رئيس دانشگاه حاضر شود با اين ميزان از تحمل و آمادگي روحي پاي صحبتهاي اعتراضي افراد بنشيند.»
*تذکر آقا به ساز ناکوک يک نوازنده!
صفارهرندي درباره دغدغاه هاي فرهنگي رهبر انقلاب خاطرنشان کرد: حضرت آقا شخصيتي هستند که فرهنگ را به خوبي ميشناسند، يک مرتبه ايشان به يکي از هنرمندان که موسيقي مقامي و اينها کار ميکرده گفتهاند که فکر ميکنم ساز شما خوب کوک نيست. او ميگويد نه آقا، سازم را تازه تنظيم کردهام. اما آقا ميگويند خير. اين هنرمند بعد ميبيند که بله تنظيم سازش به هم خورده و کوک نبوده است!
*وزير فرهنگ وقت،تهاجم فرهنگي را تمسخر کرد و تهاجم را اصطلاح نظامي دانست
وزير اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: وقتي حضرت آقا اواخر دهه 60 و اوايل دهه 70 بحث تهاجم فرهنگي را مطرح کردند، عدهاي که آن زمان مسئوليت داشتند، وزير فرهنگ وقت بودند، با حالت تمسخر گفتند يعني چه؟ تهاجم اصطلاح نظامي است به فرهنگ نمي خورد. در واقع خواستند فيلسوف مابانه حرف ايشان را خفيف کنند. مدتي گذشت و همين فردي که اين حرف را زده بود، وقتي خودش در جايگاه مديريتي کلانتري، در سمت مديريت کشور قرار گرفت همين تعبير را به کار برد.
وي درباره نظر مخالفان نسبت به رهبري اظهار داشت: يکي از افراد منتسب به اپوزيسيون نظام که بعدها هم به زندان افتاده، گفته بود «ما با اصل ولايت فقيه مخالفيم، يعني ميگوييم نبايد در اين مملکت کشور بر مبناي چنين اصلي اداره شود و ما اصالتا قبول نداريم. ولي اگر يک زماني قرار باشد ولايت فقيه در اين مملکت پياده شود، هيچ کس شايستهتر از آقايي که الان هست نيست.