به گزارش سلام لردگان به نقل ارسرويس سياسي جام نيوز، رهبر معظم انقلاب اسلامي روز گذشته در جمع نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، از کساني که سازش و تسليم را تئوريزه مي کنند به شدت انتقاد کردند و آن ها را خائن خواندند. اين بخش از سخنان رهبري و همچنين توجه به اقتصاد مقاومتي، در رسانه هاي فارسي زبان غرب، بازتاب يافت.

بخش هاي مهمي از سخنان مقام معظم رهبري که رسانه هاي فارسي زبان غربي به آن ها نپرداختند:
* اگر مبارزهى مردم نبود، اگر مبارزهى امام نبود، اگر مبارزهى مسئولان در ميدانهاى مختلف نبود، اين نظام باقى نمي ماند و از بين مي رفت.
* ببينيد در شمال آفريقا و در بعضى جاهاى ديگر چه خبر است. عيناً اين سرنوشت ميتوانست براى جمهورى اسلامى پيش بيايد که درى به تخته بخورد و حرکتى بهوجود بيايد و نظامى اسلامى با شعارهاى رنگين و برّاق بهوجود بيايد، بعد هم بعد از اندکى بکلّى اوضاع دگرگون بشود و از بين برود.
* دشمنان ما نميخواهند اين را اعتراف بکنند که ملّت ايران در راه پيشرفت خود، خردمندانه عمل کرد، امّا واقعيّت قضيّه اين است که اگر خردمندانه نبود، نميشد، نميماند، پيش نميرفت، به نتيجه نميرسيد
* من عرض ميکنم کار من و شما ادامهى آن مبارزه است، و بدون مبارزه نميتوانيد به آن هدفها دست پيداکنيد؛ علّت هم معلوم است؛ علّت اين نيست که نظام جمهورى اسلامى يک نظام جنگطلب است؛ نه، بههيچوجه قضيّه اين نيست.
* شما وقتى از يک منطقهاى در دريا که در آنجا دزدان دريايى مستقرّند، ميخواهيد با کشتى عبور کنيد، بايد مجهّز باشيد؛ طبيعت کار اين است. بايد بتوانيد از خودتان دفاع کنيد، انگيزهى دفاع داشته باشيد؛ اگر انگيزهى دفاع نداشته باشيد، سرنوشت شما معلوم است: لخت ميشويد، آواره ميشويد، کشتى از دستتان ميرود، جان شما هم يا نابود خواهد شد يا با ذلّت و اسارت باقى خواهد ماند؛ مسئله در دنيا اين است.
* فرق دزدان دريايىِ امروز دنيا - که دزدان دريا و زمين و هوا و همهجا هستند - با دزدان دريايى شناختهشدهى تاريخ و داستانها و افسانهها و وقايع خارجى، اين است که اينها مجهّز به علمند.
* عمدهى مشکل بشريّت اين است. امروز دستگاههاى استکبارى و در رأس آنها آمريکا، مثل بختک افتادهاند روى جسم بشريّت و روى فکر بشريّت - مثل جان بشريّت - او را احاطه کردهاند، او را ميفشرند، او را آشفته ميکنند، زندگىاش را پريشان ميکنند؛ [اگر] بشريّت بتوانند خودشان را از زير اين سايهى سنگين، از زير اين کابوس بيرون بکشند، آنوقت نفس راحتى خواهد کشيد. البتّه کار آسانى نيست، کار دشوارى است، مبارزات طولانى و بلندمدّت ميخواهد.
* در برنامهى ششم که در پيش است، روى اقتصاد و روى فرهنگ و روى علم بايد تکيه کنيد. اقتصاد مقاومتى قدم بلندى است که در اين زمينهها ميتوان برداشت.

بي بي سي فارسي (BBCpersian):
آيتالله علي خامنهاي، رهبر ايران، گفته است که مذاکرات خارجي ايران هم بخشي از مبارزه براي بقاي جمهوري اسلامي است و کساني که در ايران سازش و تسليم در سياست خارجي را تئوريزه و ترويج ميکنند خائن هستند.
آقاي خامنهاي امروز يکشنبه ? خرداد (25 مه) در ديدار با نمايندگان مجلس ايران بر ضرورت "مبارزه" تاکيد کرد و گفت: "علت تاکيد بر ادامه مبارزه، جنگ طلبي نظام اسلامي نيست، بلکه عقل و خرد حکم مي کند که انسان براي عبور از منطقه اي مملو از دزدان دريايي، خود را مجهز کند و توانايي و انگيزه دفاع از خود را داشته باشد."
او گفت همه مسئولان کشور، از جمله در مذاکرات خارجي "بايد بدانند که در حال مبارزه هستند و در مسير ادامه مبارزه پيدايش و بقاي نظام اسلامي قرار دارند."
رهبر ايران افزود: "کساني که ميخواهند، سازش و تسليم در برابر زورگويان را ترويج و نظام اسلامي را متهم به جنگ طلبي کنند، در واقع مرتکب خيانت مي شوند."
آيتالله خامنهاي سال گذشته و چند هفته پس از روي کار آمدن دولت حسن روحاني اعلام کرد: "من مخالف حرکتهاي صحيح ديپلماسي نيستم، بنده معتقدم به همان چيزي که سالها پيش نامگذاري شد به نرمش قهرمانانه."
به دنبال اين موضعگيري او، روساي جمهور ايران و ايالات متحده براي اولين بار با يکديگر تلفني گفتگو کردند و چند ماه بعد نيز ايران و کشورهاي 1+? به توافقي موقت درباره برنامه هستهاي ايران و برخي تحريمهاي وضع شده رسيدهاند.
برخي از هواداران آيتالله خامنهاي محمدجواد ظريف، وزير خارجه را به عقبنشيني از مواضع اصولي جمهوري اسلامي متهم ميکنند. انتقادهاي آنان در هفتههاي اخير بالا گرفته است.
رهبر ايران ضمن تاکيد بر مبارزه در مذاکرات خارجي گفت: "اين مبارزه تا چه زماني طول خواهد کشيد؟ مبارزه و جهاد تمام شدني نيست... اما ممکن است در شرايط مختلف شيوهها و روشهاي جهاد و مبارزه متفاوت باشد."
دولت حسن روحاني ميگويد در مذاکرات جاري با ?+? تنها "اعتماد سازي" و "پاسخ به ابهامات" را ميپذيرد و هيچ امتيازي به غرب نخواهد داد.

راديو فردا(radiofarda):
آيت الله علي خامنه اي، رهبر جمهوري اسلامي، روز يکشنبه چهارم خردادماه بارديگر با تاکيد بر اجراي آنچه که «اقتصاد مقاومتي» خوانده گفته است: «براي اجراي اقتصاد مقاومتي تمجيد و ستايش لفظي کافي نيست بلکه بايد حرکت و اقدام کرد.»
گزارش ها حاکي است که [آيت الله]علي خامنه اي در ديدار با نمايندگان مجلس ايران گفته است: «مجلس درخصوص قانونگذاري براي اقتصاد مقاومتي نمي تواند فقط متکي به طرح ها باشد بلکه دولت بايد لوايح مناسب را به مجلس ارايه دهد.»
رهبر جمهوري اسلامي در بهمن سال گذشته سياستهاي کلي اقتصاد مقاومتي که در مجمع تشخيص مصلحت نظام تدوين شده است را به روساي قواي سه گانه ابلاغ کرد. اين سياست ها در برگيرنده راهبردي هايي براي کاهش وابستگي به درآمدهاي نفتي و کاهش هزينههاي عمومي است.
[آيت الله] علي خامنه اي در بخش ديگري از اظهارات خود، با انتقاد از تلاش «عده اي براي تئوريزه کردن تفکر سازش و تسليم» گفته است: کساني مي خواهند، کساني که مي خواهند، سازش و تسليم در برابر زورگويان را ترويج و نظام اسلامي را متهم به جنگ طلبي کنند، در واقع مرتکب خيانت مي شوند.
رهبر ايران به طور مشخص از کساني که درپي «تئوريزه کردن تسليم وسازش» هستند نامي نبرده است. اما اين در حالي است که مذاکرات هسته اي بين ايران و شش قدرت جهاني براي حل مناقشه هسته اي اين کشور در جريان است و شماري از اصولگرراين از توافق اخير بين ايران و گروه ?+? انتقاد مي کنند.
در همين حال طي ماه هاي اخير اصولگرايان و شماري از نمايندگان مجلس که به جبهه پايداري نزديک هستند، محمد جواد ظريف،وزير امور خارجه ايران، را به عقب نشيني و فرستادن «پيام تسليم» متهم کرده اند.

دويچه وله (Deutsche Welle):
آيتالله خامنهاي، رهبر جمهوري اسلامي ايران روز يکشنبه (?? مه/ ? خرداد) در ديدار با رئيس و نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در تهران بر اهميت بقاي "تفکر مبارزه با جبهه استکبار" تأکيد کرد.
رهبر جمهوري اسلامي با تأکيد بر ضرورت "ادامه مبارزه و حاکم بودن تفکر مبارزه در همه امور کشور اعم از داخلي و خارجي" افزود: «اين موضوع بايد همچون تفکر گستردهاي بر تمام امور و شئون کشور حاکم باشد و بايد خود را در مقابل جبهه استکبار قوي کرد و محکم ايستاد.» او همچنين با تأکيد بر "اقتصاد مقاومتي" گفت: «راه حل مشکلات اقتصادي و سياسي کشور را نميتوان در بيرون از مرزها پيدا کرد بلکه علاج واقعي مشکلات در درون کشور و تکيه بر ظرفيتها و تواناييهاي داخلي است.»
[آيت الله] خامنهاي ادامه داد، همه مسئولان، از جمله مسئولان مذاکرات خارجي "بايد بدانند که در حال مبارزه هستند و در مسير ادامه مبارزه پيدايش و بقاي نظام اسلامي قرار دارند."

صداي آمريکا (VOA):
آيت الله علي خامنه اي روز يکشنبه در سخناني در جمع نمايندگان مجلس ايران با اشاره به اين که نظام جمهوري اسلامي با مبارزه بوجود آمد و با مبارزه هم باقى خواهد ماند گفت، کساني که براي تئوريزه کردن سازش و تسليم، نظام را متهم به جنگ طلبي مي کنند، خائن هستند.
به گزارش وب سايت رسمي رهبر ايران، وي در اين ديدار با تاکيد بر اين که بدون مبارزه، اين نظام تحقق پذير نبود و «حفظ نظام و پايدارى آن هم با مبارزه بوجود آمد» گفت، اگر مبارزه مردم و مسئولان در ميدان هاى مختلف نبود، اين نظام باقى نمي ماند.
با اين حال آقاي خامنه اي در ادامه هشدار داد «اين هايي که براى تئوريزه کردن سازش و تسليم و اطاعت در مقابل زورگويان، نظام را متهم مي کنند به جنگ طلبى يا به تئوريزه کردن جنگ، دارند خيانت مي کنند.»
پس از روي کار آمدن حسن روحاني در سال ???? به عنوان رييس جمهوري جديد ايران، رويکرد تهران در صحنه بين الملل و بويژه در موضوع برنامه هسته اي ايران تفاوت کرد، بطوري که در مدت کوتاهي دور جديد گفتگوهاي هسته اي با غرب ازسر گرفته شد و اندکي بعد در آذر ماه، دو طرف موفق شدند براي حل و فصل اين پرونده به توافقي موقت دست پيدا کنند.
اين توافق و رويکرد جديد ايران در برابر جامعه بين المللي، بويژه ايالات متحده آمريکا، نارضايتي گروهي در داخل ايران را به دنبال داشت و دستگاه ديپلماسي دولت به سرپرستي محمدجواد ظريف، وزير امر خارجه ايران را به سازش در برابر غرب و ناديده گرفتن حقوق و آنچه که «دستاوردهاي هسته اي ايران»خواندند، متهم کردند.
جديدترين دور مذاکرات اتمي ايران و گروه ?+? شامل ايالات متحده آمريکا، بريتانيا، فرانسه، روسيه، چين و آلمان، به منظور تهيه پيش نويس يک توافق جامع، پس از سه روز مذاکره فشرده در وين، روز جمعه ?? ارديبهشت بدون نتيجه پايان يافت.
بنابر اظهارات عباس عراقچي عضو ارشد تيم مذاکره کننده هسته اي ايران، دور بعدي مذاکرات از ?? تا ?? خرداد ماه (?? تا ?? ژوئن) در وين برگزار خواهد شد.
