آخرین اخبار
کد مطلب: 79232
مذاکرات نهايي هسته اي و حقوقي که نبايد زايل شود
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 898

به گزارش سلام لردگان، موضوع مذاکرات هسته اي ميان ايران و ?+? بدون شک اين روزها مهمترين مسئله سياسي مطرح در کشور است.آنچنانکه بدون اغراق مي توان گفت بحث مذاکرات هسته اي با روندي که دولت در پيش گرفته است، نه تنها بر همه مسايل و شئونات حال حاضر کشور بلکه حتي بر موضوعات و مسايل کلان آينده کشور نيز اثرگذار است.

اين روزها که به مذاکرات جامع و يا اصطلاحا توافق جامع در مذاکرات هسته اي نزديک ميشويم، لازم است وقايع چند ماه اخير پس از توافق ژنو ميان ايران و گروه ?+? با ديد موشکافانه اي مورد بررسي قرار گيرد تا بتوان از نتيجه اين تجزيه و تحليل ها به رهيافت دقيق و قابل اتکايي براي ادامه مذاکرات و نحوه تعامل با طرف غربي دست يافت.


آنچه که در توافق اوليه ژنو هر دو طرف ايران و ?+? بخصوص کشورهاي غربي به دنبال آن بودند، انجام برخي امور جهت اعتماد سازي و راستي آزمايي هر يک از طرفين در طول دورهاي شش ماهه؛ بمنظور دستيابي به يک توافق کلي و پايدار براي پايان دادن به تنش هاي سر گرفته بر سر موضوع هسته اي ايران از يک طرف و رفع تحريم هاي وضع شده توسط طرف غربي از سوي ديگر بوده است.

مرور وقايع چند ماهه سپري شده از توافق ژنو ميان طرف ايراني و غربي، افقي نااميد کننده را به تصوير ميکشد که در آن يک طرف کاملا به آنچه که در توافق نامه ژنو به آن تصريح شده بود عمل کرده است در حاليکه طرف ديگر نه تنها سهم خود را از توافق فيمابين به انجام نرسانده است بلکه در طول اين مدت با انجام اقداماتي بر خلاف نص صريح توافقنامه بر بي اعتمادي طرف ايراني دامن زده و ادامه روند مذاکرات را با چالش جدي مواجه نموده است.

حقيقت اين است در طول بازه زماني شش ماهه مورد توافق، ايران همواره کوشيده است تا با عمل به تک تک اموري که در اين توافق به آن متعهد شده است اعتماد طرف مقابل را جلب نموده و راه را براي ادامه مذاکرات و حل و فصل نهايي معضل بوجود آمده از سوي غربي ها، باز نگه دارد.

صدور مجوز بازرسي هاي مکرر براي مامورين آژانس بين المللي انرژي اتمي، کاهش دادن يا متوقف نمودن فعاليت هايي که ايران در توافق ژنو به آنها متعهد گرديده، اکسيد کردن ?? درصد مواد غني سازي شده بلافاصله پس از انعقاد توافقنامه و مواردي مانند اين خود دليل واضحي است که آشکارا ميگويد ايران کمافي السابق علاقه مند به اعتمادسازي و پايان دادن به مناقشه موضوع هسته اي خود و رفع تحريم هاي ناعادلانه منتج از آن است.

اما بررسي اقدامات عملي طرف هاي غربي حاضر در مذاکرات نشان ميدهد که آنان نه تنها به تعهداتي که بر اساس موافقتنامه ژنو، به آن ملزم بوده اند عمل نکرده اند بلکه با انجام اقداماتي نظير سنگ اندازي بر سر راه برداشت پولهاي بلوکه شده ايران، عدم اجازه به شرکت هاي بين المللي و کشورهاي جهان براي انجام معاملات اقتصادي با ايران و وضع تحريم هاي اقتصادي جديد که مخالف متن صريح توافقنامه ژنو بوده است، به نوعي لايي کشيدن سياسي را در پيش گرفته و با اقداماتي از اين دست، اساس مذاکرات را مورد هدف قرار داده است.

بعلاوه روند مذاکرات در طول اين مدت نشان ميدهد که از همان ابتدا هدف غرب به هيچ وجه حل و فصل قضيه هسته اي نبوده و آنان به دنبال مسايل ديگري بوده اند و مذاکرات هسته اي فقط پوششي براي دستيابي به اهداف اصلي تر بوده است. براستي پيش کشيدن موضوعاتي نظير حقوق بشر ( که دول مستکبر غربي خود از ناقضان اصلي آن در سطح بين المللي هستند)، برنامه موشکي ايران، آزادي سران فتنه!، و مسايلي از اين قبيل که هيچ ارتباطي با غني سازي اورانيوم از سوي ايران ندارد چه معنايي ميتواند داشته باشد؟

بنابراين و بدون تعارف با چهره اي که دشمنان اين انقلاب در طي ساليان سال از خود نشان داده اند، ساده انگارانه است اگر اينگونه بينديشيم که هدف غرب حل موضوع هسته اي است بلکه هدف غايي آنان ادامه خصومت ورزي با جمهوري اسلامي است. حال اين هدف چه از ميز مذاکرات و با کلمات رنگين بيرون آيد و چه از پس اقدامات براندازانه آشکاري همچون فتنه ??.

مع الوصف به نظر ميرسد اين روزها که به توافقنامه نهايي مذاکرات هسته اي نزديک شده ايم، نمايندگان مذاکره کننده ملت ايران بايستي با شجاعت تمام در مقابل زياده خواهي هاي ?+? ايستادگي و مقاومت نموده و از حقوق ملت ايران آنچنانکه شايسته اين ملت و مردم است دفاع نمايند و با ذکاوتي بالاتر از آنچه که در توافقنامه اوليه به خرج داده اند اجازه ندهند که طرف غربي با بازي با کلمات هر آنچه را که ميخواهد در توافقنامه جامع که بار حقوقي سنگيني را از ديدگاه بين المللي بر ايران تحميل خواهد کرد، بگنجاند.

ملت ما براي رسيدن به جايگاه کنوني هسته اي، چه از نظر علمي، چه از نظر انساني و چه از ديدگاه اقتصادي هزينه هاي سنگيني را پرداخته است که به هيچ وجه راضي به زايل و پايمال شدن آنها نيست. اين همان اصلي است که مذاکره کنندگان ما بايد آن را نصب العين خود قرار داده و با عمل به ديدگاه هاي آينده نگرانه و خردمندانه رهبر معظم انقلاب، ذره اي از حقوق حقه ملت ايران عدول نکرده و اجازه عبور از خطوط قرمز ما را به مذاکره کنندگان غربي ندهند.
علي قرباني.

منبع : جهان بين نيوز

 

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس