کد مطلب: 79164
رهايي از دردسرهاي يو.اس.بي + دانلود
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 875
به گزارش سلام لردگان به نقل از کليک؛ اين روزها بسياري از کاربران با استفاده از حافظههاي فلش يا ديگر رسانههاي ذخيرهساز، اطلاعات خود را از رايانهاي به رايانه ديگر منتقل کرده و به استفاده از آنها ميپردازند. همانطور که ميدانيد اتصال و جداسازي اين رسانههاي ذخيرهساز به رايانه بويژه در سيستمعامل ويندوز، رعايت نکتهاي بسيار مهم را ميطلبد. آن نکته نيز جدا نکردن يکباره حافظه فلش يا هاردديسک از درگاه يو. اس. بي است.
اکنون ممکن است پيش خودتان بگوييد هميشه اين کار را انجام ميدهيد و هيچ اتفاقي نيفتاده است، اما در اين مورد خاص نيز شعار هميشگي حادثه هيچگاه خبر نميکند، صدق ميکند؛ زيرا ممکن است با اتصال مجدد حافظه به رايانه با پيامهاي خطاي مختلف اعم از شناخته نشدن حافظه، دسترسي نيافتن به فايلها و تشخيص ندادن فرمت درايو مواجه شده و يکبار براي هميشه اطلاعات ذخيره شده در حافظه را از دست بدهيد.

براي جلوگيري از بروز اين مشکلات در سيستمعامل ويندوز توصيه ميشود پيش از جداسازي حافظه فلش يا هاردديسک متصل به درگاه يو. اس. بي از قابليت Safely Remove Hardware and Eject Media کمک بگيريد. استفاده از اين قابليت نيز بسيار ساده است. هنگامي که ميخواهيد دستگاه متصل به درگاه يو.اس.بي را از رايانه جدا کنيد بايد روي آيکوني که کنار ساعت ويندوز بهنمايش درآمده است، کليک کرده و از منوي بهنمايش درآمده روي اين گزينه کليک کنيد. در ادامه پيغامي مبني بر آماده بودن شرايط براي جداسازي امن دستگاه از رايانه بهنمايش درخواهد آمد و شما ميتوانيد دستگاهتان را با خيال راحت از رايانه جدا کنيد.
متاسفانه سيستمعامل ويندوز فقط براي جداسازي حافظه از رايانه اين قابليت را در اختيار شما قرار ميدهد و چنانچه از اين جداسازي پشيمان شويد، مجبور هستيد براي استفاده مجدد از حافظه آن را از رايانه جدا کرده و دوباره به درگاه يو.اس.بي متصل کنيد؛ زيرا بدون اين عمليات راهي براي اتصال مجدد حافظه متصل به رايانه وجود ندارد و در صورتيکه شما از درگاههاي پشت رايانه براي اتصال کمک گرفته باشيد، ممکن است خروج و ورود مجدد به اين درگاهها براي شما دشوار باشد. در مطلب اين هفته قصد داريم روشهايي را براي رهايي از اين دشواري به شما معرفي کنيم تا در صورت نياز بدون کوچکترين حرکت اضافي و کمترين دشواري، با يک کليک ماوس مجدد ارتباط حافظه متصل به درگاه يو.اس.بي را با رايانه برقرار کنيد.

DevEject
نرمافزار رايگان و قدرتمند DevEject ابزاري بسيار مناسب براي مديريت اتصال به درگاه يو.اس.بي است. به کمک اين نرمافزار ميتوانيد عمليات جداسازي، ارتباط مجدد و شناسايي فايلهاي در حال استفاده را براحتي به انجام رسانده و حتي با استفاده از کليدهاي ميانبر و بدون نياز به ماوس نيز هريک از عمليات اشاره شده را انجام دهيد.
براي برقراري ارتباط مجدد هر يک از حافظههاي متصل به درگاه يو.اس.بي بايد پس از انتخاب آنها در فهرست بهنمايش درآمده توسط نرمافزار روي گزينه Replug کليک کنيد. اين نرمافزار در نسخههاي 32 و 64 بيت ويندوزهاي اکسپي، ويستا، 7 و 8 قابل استفاده است و ميتواند جايگزيني براي ابزار مربوط در ويندوز باشد.
توجه:براي استفاده از اين برنامه بايد نسخهاي از آن را روي رايانه نصب کنيد، اما پس از نصب ميتوانيد پوشه حاوي فايلهاي نصب شده را به هر رايانهاي که تمايل داشتيد، انتقال دهيد و بدون نياز به نصب به استفاده از آن در ديگر رايانهها نيز بپردازيد.
http://deveject. com
USB Safely Remove
نرمافزار USB Safely Remove نيز ميتواند بهطور کامل جايگزين ابزار موجود در ويندوز شده و مديريت درگاههاي يو.اس.بي را به عهده گيرد. اين نرمافزار به محض برقراري يا جداسازي ارتباط با درگاههاي يو.اس.بي اجرا شده و گزينههاي لازم براي انجام فعاليتهاي مختلف از جمله ارتباط مجدد بدون نياز به جداسازي و اتصال را در اختيار شما قرار ميدهد. از ديگر قابليتهايي که اين نرمافزار در اختيار شما قرار ميدهد نمايش هشدار هنگام ارتباط مجدد يک دستگاه به رايانه است. بهعبارت ديگر چنانچه با ارتباط مجدد حافظه فلش، دوربين و کارت شبکه وايرلس متصل بهديگر درگاههاي يو.اس.بي نيز تحتتاثير اين اتصال موقت غيرفعال شوند با هشداري اين عمليات به شما گزارش ميشود.
نرمافزار فوق بهصورت تجاري عرضه شده است و شما ميتوانيد تا 30 روز به استفاده از آن در نسخههاي 32 و 64 بيت ويندوز اکسپي، ويستا، 7 و 8 بپردازيد. البته پس از 30 روز نيز ميتوانيد به استفاده از تمامي امکانات نرمافزار ادامه دهيد اما براي هربار استفاده بايد 30 ثانيه پنجره يادآوري براي اتمام اعتبار استفاده از نرمافزار را مشاهده کنيد.
http://safelyremove. com

Zentimo
اين نرمافزار را ميتوان کاملترين ابزار مديريتي درگاههاي يو.اس.بي و رسانههاي ذخيرهساز بهشمار آورد. نرمافزارZentimo علاوه بر امکانات نرمافزارهاي فوق، قابليت اجراي نرمافزارهاي پرتابل، تست سرعت درايو، جداسازي اجباري، ميانبرهاي اتصال و ارتباط مجدد، اجراي خودکار دستورات از پيش تعريف شده، غيرفعالکردن قابليت اتوران در ويندوز و پشتيباني از نرمافزار TrueCrypt را نيز در خود جاي داده است.
براي ارتباط مجدد حافظههاي فلش يا ديگر دستگاههاي متصل به درگاه يو.اس.بي ميتوانيد روي نام آن در منوي نرمافزار يک بار کليک کنيد. همچنين ميتوانيد با کليک راست و انتخاب گزينه!Return device backنيز اين عمليات را اجرا کنيد.
مجوزهاي استفاده از نرمافزار Zentimo کاملا مشابه نرمافزارUSB Safely Removeاست و شما پس از 30 روز نيز ميتوانيد به استفاده از آن ادامه دهيد.
http://zentimo. com

روشهاي سنتي
فرض کنيد حافظه فلش را با کلي دردسر به پشت رايانه متصل و بااستفاده از قابليت Safely Remove نيز ارتباط آن با رايانه را قطع کردهايد. اکنون بهياد ميآوريد که همچنان نيازمند حافظه فلش هستيد و قصد داريد مجددا ارتباط آن با رايانه را برقرار کنيد! اگر هيچيک از نرمافزارهاي فوق را روي رايانه نصب نکردهايد و بهدنبال راهحلي سادهتر از دسترسي به پشت رايانه و جداسازي و اتصال مجدد حافظه فلش هستيد، ميتوانيد از روشهاي زير کمک بگيريد:
روش اول: (قابل اجرا در ويندوزهاي اکسپي و 8)
به Device Manager در ويندوز مراجعه کنيد. (کليدهاي WIN + Pause/Break را فشار داده و در پنجره بهنمايش درآمده روي Device Manager کليک کنيد)
در فهرست بهنمايش درآمده بايد يکي از گزينهها با عنوان USB Mass Storage Device همراه با يک علامت خطر زردرنگ بهنمايش درآمده باشد. اين گزينه همان حافظه فلشي است که ارتباطش با رايانه قطع اما از درگاه يو.اس.بي جدا نشده است. روي آن کليک راست کرده و Disable را انتخاب کنيد (هشدار بهنمايش درآمده را با انتخاب Yes تائيد کنيد). در ادامه مجدد روي همين گزينه کليک راست کرده و اينبار گزينه Enable را کليک کنيد. (در ويندوز 1/8 پس از کليک روي گزينه Enable بايد گزينه No را انتخاب کنيد و يکبار ديگر مراحل Disable و Enable را تکرار کنيد و مجدد از پيغام بهنمايش درآمده براي ريستارتشدن رايانه با انتخاب No گذر کنيد. تکرار اين فعاليت براي دو بار در ويندوز 1/8 موجب برقراري مجدد ارتباط حافظه با رايانه ميشود)
روش دوم: (قابل اجرا در همه ويندوزها)
در اين روش قصد داريم USB Root Hub را از Device Manager حذف و مجدد آن را به دستگاه بشناسانيم. پس طبق مراحل قبل به Device manager مراجعه کنيد.
به منوي View رفته و Devices by connection را انتخاب کنيد.
اتصال يو.اس.بي را که همراه با علامت خطر زردرنگ بهنمايش درآمده پيدا کنيد و روي USB Root Hub که بهعنوان سرشاخه گزينه مربوط است، کليک راست کرده و Uninstall را انتخاب کنيد.
در ويندوز 7 به منوي Action برويد و Scan for hardware changes را کليک کنيد تا شناسايي مجدد درگاههاي يو.اس.بي انجام شود. (در ويندوز 8/1عمليات شناسايي بهطور خودکار اجرا ميشود)