آخرین اخبار
کد مطلب: 79116
رشد اقتصادي بدون رشد فرهنگي نه ممکن است نه مفيد/ کارگران توقع از خود را به ??‌ برابر سطح پيشرفت فعلي افزايش دهند
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 605

 



 

به گزارش سلام لردگان به نقل از پايگاه اطلاع‌رساني دفتر مقام معظم رهبري،‌ در آستانه روز کارگر، حضرت آيت‌الله خامنه‌اي رهبر معظم انقلاب اسلامي صبح امروز ـ چهارشنبه ـ با حضور در مجموعه صنعتي مپنا در فرديس کرج، از نمايشگاه توانمندي‌هاي متخصصان، کارشناسان و کارگران اين گروه صنعتي در زمينه‌هاي طراحي و ساخت صنايع نيروگاهي، نفت، گاز، پتروشيمي و صنايع ريلي بازديد کردند.

ايشان سپس در جمع پرشور کارگران، مديران، طراحان و برنامه‌ريزان مپنا و صدها نفر از کارگران چند واحد توليدي ديگر، تکريم و احترام جامعه کارگري و همه نقش‌آفرينان عرصه توليد را ضرورتي برخاسته از متن اسلام خواندند و با اشاره به هوش و استعداد تحسين‌برانگيز ملت ايران تأکيد کردند: عزم ملي و مديريت جهادي، نه فقط شعار سال جاري بلکه شعار هميشگي ما و تجلي هويت و حيثيت و آينده درخشان اين کشور است.

در جريان بازديد رهبر انقلاب اسلامي از نمايشگاه گروه مپنا و در آستانه آغاز ماه رجب و ميلاد حضرت امام محمد باقر عليه‌السلام، بهره‌برداري از نيروگاه نجف اشرف که بدست متخصصان مپنا طراحي و ساخته شده است، آغاز شد.

رهبر انقلاب اسلامي همچنين به مدت يک و نيم ساعت از نمايشگاه توانمندي‌هاي مپنا در بخش‌هاي مختلف بازديد کردند. در اين نمايشگاه توانمندي‌هاي متخصصان و کارشناسان مپنا در خصوص ساخت و نصب توربين‌ها و نيروگاه‌هاي بادي، ساخت انواع بويلرهاي صنعتي، ساخت و تعمير توربين‌ها و ژنراتورها، ساخت کمپرسورهاي صنعتي، ساخت سيستم‌هاي کنترل، ساخت قطعات چاه‌هاي نفت و پمپ‌هاي آنها، ساخت دکل‌هاي دريايي، طراحي توليد آب شيرين از آب دريا، طراحي و ساخت لوکوموتيو، و احداث و توسعه و تعميرات ريلي و روند تحقيق و توسعه در مپنا، به نمايش گذاشته شده بود.

ايشان پس از بازديد از نمايشگاه دستاوردهاي اين مجموعه «توليدي، صنعتي و اقتصادي»، در جمع صميمي هزاران نفر از کارگران و ديگر فعالان عرصه کار و تلاش، با اشاره به نزديک بودن ماه پربرکت و زيباي رجب، اين ماه را ماه بندگي و توجه و تذکر خواندند و ابراز اميدواري کردند ملت ايران در پرتو کمک‌ها و هدايت‌هاي پروردگار کريم، گام‌هاي بلندتري بردارد.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي حضور در جمع کارگران را ديداري هميشه جذاب و خرسندکننده خواندند و افزودند: اين خرسندي، امروز با بازديد از پيشرفت‌هاي مجموعه مپنا، مضاعف شد.

رهبر انقلاب با تأکيد مجدد بر اعتقاد عميق خويش درباره ضرورت تکريم کار و کارگر در فرهنگ عمومي جامعه، افزودند: "اصل کار و تلاش" در اسلام مورد احترام است و توجه اسلام به حقوق و منزلت کارگر و همه فعالان بخش توليد نيز بر همين نگاه مترقي و پيشرو استوار است.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي نگاه مخاصمه‌آميز و مبتني بر تزاحم و تضاد کارگر و کارفرما را نگاهي مشترک ميان مارکسيسم و تفکرات غربي خواندند و با رد اين نگرش غلط خاطرنشان کردند: اسلام در همه زمينه‌ها از جمله درباره مسائل کارگري و توليد، اصل را بر احترام و تعامل و تعاون قرار مي‌دهد و اين نگاه اصيل، بايد در همه عرصه‌هاي اجتماعي و اقتصادي، ملاک و مبنا قرار گيرد.

دومين نکته‌اي که رهبر انقلاب در جمع کارگران و مسئولان مپنا و چند مجموعه توليدي ديگر مورد تأکيد قرار دادند، کارآمدي ناشي از تکيه بر "دانش و هوش و پشتکار و ابتکار و عزم راسخ" بود.

ايشان خاطرنشان کردند: اين حقيقت زيبا که امروز جلوه‌هايي از آن را در بازديد از مپنا مشاهده کرديم، نشان مي‌دهد عزم ملي و مديريت جهادي، نه فقط شعار امسال بلکه شعاري هميشگي و رمز هويت و حيثيت و آينده درخشان کشور ماست.

ايشان رشد اقتصادي را بدون رشد فرهنگي نه ممکن و نه مفيد خواندند و افزودند: به همين دليل شعار امسال، شعار زندگي و شعار هميشگي ماست.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي، اوج‌گيري اقتصاد و فرهنگ کشور را نيازمند تکيه بر عزم ملي و مديريت جهادي برشمردند و افزودند: اگر اين هدف تحقق يابد، هيچ کس جسارت تحقير اين ملت را به خود راه نخواهد داد.

رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به تحقير ملت ايران در دوران قبل از انقلاب، خاطرنشان کردند: روزگاري که اروپا و غرب در جهل واقعي بودند، ايران متمدن و پرافتخار، شخصيت‌هاي عظيم علمي و فرهنگي به جامعه بشري هديه مي‌کرد اما همين غرب غارتگر به واسطه حقارت سردمداران طاغوت، بر اقتصاد و سياست و مسائل اجتماعي ايران، مسلط شد و اين واقعيت تلخ براي ايران برخوردار از تمدن کهن و ميراث فرهنگي عميق، يک تحقير بزرگ بود.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با اشاره به پايان دوران تحقير ملت پس از پيروزي انقلاب اسلامي تأکيد کردند: اگر ملت ايران مي‌خواهد به جايگاه والا و شايسته «اقتصادي، اجتماعي، سياسي و فرهنگي» خود در جهان دست يابد و به مرجع پيشرفت‌هاي علمي بشر مبدل شود، بايد در همه زمينه‌ها به دانش، هوش، قدرت تحرک، ابتکار و عزم راسخ تکيه کند.

رهبر انقلاب با اشاره به ظهور آثار مبارک خودباوري در بخش‌هاي مختلف جامعه افزودند: اين واقعيت‌هاي شوق‌آفرين نشان مي‌دهد شعار اساسي امام راحل يعني «ما مي‌توانيم»، شعاري لفظي نيست بلکه حقيقتاً قابل تحقق است.

ايشان با اشاره به ترديد برخي افراد درباره قدرت و توانايي جوانان کشور خاطرنشان کردند: دستيابي ايران به رتبه ششم سازندگان نيروگاه‌هاي گازي، يک مثال کوچک از توانايي‌هاي عظيم نيروهاي انساني کشور است که در دوران جنگ و تحريم‌هاي دشوار جوانه زد و اکنون در عرصه‌هاي فراوان به بار نشسته است.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي خطاب به نقش‌آفرينان و فعالان عرصه‌هاي مختلف تأکيد کردند: توقع از خود را به 10 برابر سطح پيشرفت فعلي افزايش دهيد که يقيناً اين سطح از پيشرفت نيز دست‌يافتني است.

رهبر انقلاب در بخش ديگري از سخنانشان دستاوردهاي مجموعه مپنا را، هم براي کشور و هم براي شاغلان و فعالان اين مجموعه، باعث مباهات دانستند و افزودند: بخش‌هاي مختلف دولتي بايد اينگونه مجموعه‌ها را پشتيباني کنند.

ايشان حمايت از توليد داخلي را از ارکان اقتصاد مقاومتي برشمردند و افزودند: در پرتو اين سياست، دستگاه‌هاي دولتي بايد ضمن حمايت از توليدگران براي محصولات آنها بازار بوجود آورند و واردات محصولات مشابه خارجي را به دقت کنترل کنند.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با اشاره به يک رکن ديگر اقتصاد مقاومتي يعني «درون‌زايي و برون‌گرايي» افزودند: بايد از درون رشد کنيم و بجوشيم اما با برون‌گرايي، در بازارهاي جهاني نيز فعال و مؤثر باشيم.

ايشان خودباوري، اعتماد به نفس و اعتماد به کمک‌هاي الهي را عوامل مهم مديريت جهادي خواندند و افزودند: توکل به پروردگار و درخواست کمک از او، يقيناً عنايت و ياري الهي را حتي از راه‌هايي که در محاسبات قابل پيش‌بيني نيست، جلب مي‌کند.

رهبر انقلاب، تکيه بر شرکت‌ها و مجموعه‌هاي دانش‌بنيان را از ديگر ارکان اقتصاد مقاومتي برشمردند و با اشاره به ضرورت حمايت دولت از اين مجموعه‌ها افزودند: پيشرفت‌ها نبايد انسان را قانع و متوقف کند بلکه بايد مشوق پيشرفت‌هاي بيشتر و طي کردن راه‌هاي نرفته و ميان‌بر شود.

تأکيد بر تحقيق و توسعه در مجموعه‌هاي توليدي – اقتصادي و مرتبط کردن ظرفيت‌هاي بخش‌هاي مختلف کشور از جمله واحدهاي صنعتي و دانشگاهي، دو نکته ديگري بود که رهبر انقلاب آنها را ضروري خواندند.

ايشان توانايي در هر بخشي از کشور را موجب از بين رفتن اجباري تحريم‌ها خواندند و خاطرنشان کردند: در هر عرصه‌اي که پيشرفت کنيم، طرف مقابل بيشتر درک مي‌کند که تحريم کار لغو و بيهوده‌اي است.

رهبر انقلاب با بيان مثالي براي اين واقعيت افزودند: زماني که براي نيروگاه تحقيقاتي تهران و توليد راديوداروهاي مورد نياز مردم، به اورانيوم غني‌شده 20 درصد نياز داشتيم و حاضر بوديم آن را بخريم، قلدرهاي دنيا و در رأس آنها آمريکا با انواع حيل، اشکال‌تراشي کردند.

ايشان افزودند: هنگامي که جمهوري اسلامي عزم خود را براي توليد اورانيوم 20 درصد جزم کرد، آنها باور نمي‌کردند اما اکنون که دانشمندان جوان ميهن توانسته‌اند با هوش و ابتکار خود و در پرتو مديريت‌هاي خوب به اين فناوري دست يابند و حتي ميله و صفحه سوخت تهيه کنند، همه قدرت‌هاي جهان مي‌گويند حاضريم به شما بفروشيم، توليد نکنيد.

رهبر انقلاب دنيا را گرفتار بداَدايي‌ها و بازي‌هاي قدرت‌ها خواندند و تأکيد کردند: رفتارهاي غيرمنطقي قلدرهاي جهان در مقابل جمهوري اسلامي تابعي از ضعف و قدرت ماست و هر جا روي پاي خود بايستيم و قوي شويم آنها مجبورند مؤدبانه و منطقي برخورد کنند که توجه به اين واقعيت کليد حل همه مشکلات کشور است.

در اين ديدار آقاي ربيعي وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي در سخناني با اشاره به اهميت حرکت کشور در جهت توليد دانش‌بنيان گفت: کارگران، سپاهيان رزم اقتصاد مقاومتي هستند و امروز کارگران ايراني، دانش‌محور شده‌اند.

وي با اشاره به نام‌گذاري امسال به اقتصاد و فرهنگ با عزم ملي و مديريت جهادي و يادآوري حضور کارگران در صحنه‌هاي مختلف انقلاب اسلامي اظهار داشت: راهي جز ترجمان همه سياست‌هاي اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي بر اساس اقتصاد مقاومتي نداريم.

آقاي ربيعي تحقق عدالت اجتماعي را از اهداف بنيادين انقلاب اسلامي دانست و افزود: امروز رابطه دولت با گروه‌ها و نهادهاي کارگري منسجم است.

در ابتداي اين ديدار، رهبر انقلاب اسلامي در جمع تعدادي از مديران و متخصصان گروه صنعتي مپنا حضور يافتند و مهندس چيت‌چيان وزير نيرو گزارشي از توانمندي‌هاي گروه صنعتي مپنا ارائه کرد.

وزير نيرو گفت: بيش از يک‌سوم نيروگاه‌هاي کشور که ظرفيت آنها بالغ بر 24 هزار مگاوات است، در کارخانجات شرکت مپنا ساخته شده‌اند.

آقاي چيت‌چيان، تاسيس اين شرکت در سال 1371 و توانمندي‌هاي کنوني آن را نمونه‌اي عيني از مديريت جهادي برشمرد و افزود: بهره‌مندي از فناوري‌هاي جديد و ارتقاي فناوري، گسترش فعاليت‌هاي تحقيقاتي و پژوهشي، استفاده از انرژي‌هاي تجديدپذير و ورود به مرحله ساخت نيروگاه‌هاي نسل جديد از جمله اقدامات و تلاش‌هاي اين گروه صنعتي بزرگ است.

مهندس علي‌آبادي مديرعامل شرکت مپنا نيز گزارشي از اين شرکت بيان کرد و با اشاره به انحصاري بودن ساخت تجهيزات نيروگاهي در آمريکا و چند کشور اروپايي، گفت: شرکت مپنا با استفاده از توانمندي متخصصان و کارشناسان داخلي، اکنون ششمين تجهيزات‌ساز نيروگاه‌ها در جهان است.

وي با اشاره به تحقيق و توسعه در مپنا و استفاده از فناوري‌هاي نوين، افزود: شرکت مپنا اکنون در بخش‌هاي برق، نفت و گاز، حمل و نقل، توليد آب شيرين و حوزه انرژي‌هاي تجديدپذير وارد شده و به پيشرفت‌هاي زيادي هم دست پيدا کرده است.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي نيز در سخنان کوتاهي، شکل‌گيري شرکت مپنا و دستيابي آن به توانمندي‌هاي قابل توجه را نتيجه سه عنصر «علم، عزم راسخ و هنر» دانستند و تاکيد کردند: بايد اين سه عنصر حفظ و تقويت شوند.

انتهاي پيام/

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس