آخرین اخبار
کد مطلب: 79060
فرهنگ اسلامي در دانشگاه‌ها نهادينه شود/ تحصيلکرده فاقد اخلاق مضر است
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 911

به گزارش سلام لردگان، آيت الله العظمي ناصر مکارم شيرازي صبح پنج شنبه در ديدار با رئيس دانشگاه پيام نور کشور با بيان اينکه شکي نيست که دانشگاه‌ها نقش اساسي را در اداره کشور دارند بيان کرد: امروز و آينده کشور به مقدار زيادي وابسته به دانشگاه‌ها و حوزه علميه است و با اين اوصاف هرگونه اصلاح در دانشگاه به اصلاح کل کشور منجر مي‌شود و هرگونه ناهنجاري نيز سبب ناهنجاري در کل جامعه کشور مي‌شود.

وي با تاکيد بر اينکه هرگونه سرمايه گذاري براي دانشگاه‌ها کاري به موقع و به جا است، ابراز داشت: دانشگاه‌ها بايد از لحاظ علمي تقويت شوند و حتي به طراز دانشگاه‌هاي سطح يک دنيا برسند و البته تا رسيدن به آن حد راه قابل ملاحظه‌اي وجود دارد که نيازمند عزم راسخ و تلاش مستمر است.

استاد برجسته حوزه ادامه داد: اما نکته‌اي که بايد بدان توجه ويژه شود بالا بردن سطح اخلاق و فرهنگ اسلامي در دانشجويان است که به هرميزان سطح علمي بالا‌تر رفت سطح اخلاق نيز بالا‌تر برود.

آيت الله مکارم شيرازي ادامه داد: در حال حاضر در بسياري از دانشگاه‌هاي دنيا به واسطه اينکه تنها به بعد علمي توجه شده بسياري از نخبگان آنان اگر در مکاني به عنوان مثال توليد دارو باشد اما دلار کمتري بدهند و يا در محلي ساخت سلاح هسته‌اي با دلار بيشتر باشد به سمت محل توليد سلاح هسته‌اي مي‌روند که اين موضوع به علت دوري از اخلاق است.

تحصيلکرده فاقد اخلاق و ايمان مضر است

وي با تاکيد بر اينکه تحصيلکرده فاقد اخلاق و ايمان مضر است، بيان داشت: بايد تلاش کرد نه فقط براي آخرت بلکه براي اصلاح دنيا هم که باشد به موازات پيشرفت علمي پيشرفت فرهنگي نيز در دانشگاه‌ها صورت بگيرد.

اين مرجع تقليد در ادامه با اشاره به اين مطلب که در گذشته علم در اختيار مسلمانان بود و سپس به غرب رفت، عنوان کرد: اما به دليل اتفاقات رخ داده آن‌ها علم را از ما گرفتند و با ساختن دانشگاه‌ها به علم آموزي پرداختند و به اين واسطه دانشگاه‌ها ابتدا در غرب تاسيس شدند و يه همين دليل داراي تار و پود غربي است.

وي بيان کرد: ما وظيفه داريم که در حکومت اسلامي بتوانيم دانشگاه را از فرهنگ فاسد غربي جدا کنيم و بايد دانشگا‌ها را با فرهنگ اسلامي عجين کرد.

آيت الله مکارم ادامه داد: دانشجويان دانشگاه‌ها در شرايط سني حساسي قرار دارند که کنترل اخلاقي آن‌ها کار ساده‌اي نيست و بايد براي آنان برنامه ريزي دقيقي در زمينه آموزش مسائل ديني و فرهنگ اسلامي در نظر گرفت.

وي در ادامه به توجه به افراد مستعد و نخبه نيز تأکيد و بيان کرد: بايد افرادي که از لحاظ مالي توانائي تحصيل را ندارند اما استعدادهاي فراواني را دارا مي‌باشند کمک کرد تا بتوانند اين افراد نيز از لحاظ علمي مدارج بالا را طي کنند تا به جرم نداشتن پول استعداد آن‌ها به هدر نرود.

توجه به برنامه‌هاي قرآني در دانشگاه‌ها

استاد درس خارج فقه حوزه علميه بر توجه به برنامه‌هاي قرآني در دانشگاه‌ها نيز تأکيد و بيان کرد: برنامه‌هاي قرآني نيز بايد آميخته به معاني و مفاهيم باشد و تنها به شکل اکتفا نشود.

در ابتداي اين ديدار آيت الله مکارم شيرازي پس از شنيدن گزارش رئيس دانشگاه پيام نور به طرح چند سئوال از رئيس دانشگاه پيام نور پرداخت.

آيت الله مکارم شيرازي در ابتدا از ميزان شهريه‌هاي اين دانشگاه سئوال کرد که ابوالفضل فراهاني در اين باره گفت: شهريه‌هاي دانشگاه در مقطع کار‌شناسي ميانگين 350 هزار تومان، کار‌شناسي ارشد 650 هزار تومان و مقطع دکتري 2 تا 2.5 ميليون تومان است.

اين مرجع تقليد شيعيان در ادامه درباره افراد با استعدادي که به علت عدم توانائي مالي قادر به ادامه تحصيل نيستند و برنامه اين دانشگاه براي اين افراد سئوال کرد که رئيس دانشگاه پيام نور کشور بيان داشت: افرادي که از استعداد‌هاي بر‌تر در مقطع کار‌شناسي باشند براي کار‌شناسي ارشد و دکتري پذيرش مي‌شوند.

آيت الله مکارم همچنين درباره دولتي و يا مستقل بودن اين دانشگاه نيز سئوال کرد که فراهاني پاسخ داد: دانشگاه پيام نور زير نظر وزارت علوم فعاليت مي‌کند از لحاظ مقررات 100 درصد دولتي است اما از لحاظ بودجه تنها يک پنجم بودجه اين دانشگاه توسط دولت و مابقي از شهريه دانشجويان تامين مي‌شود.

منبع:خبرنگار مهر

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس