آخرین اخبار
کد مطلب: 79051
شماره تلفن‌ها در سراسر کشور 8 رقمي مي‌شوند/ دومين اپراتور تلفن ثابت کشور آغاز به کار مي‌کند
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 896

به گزارش سلام لردگان؛ هر روز شاهد توليد حجم گسترده‌اي از اخبار و گزارشات فناوري اطلاعات در خبرگزاري‌ها و پايگاه‌هاي خبري هستيم كه رصد تمام اين اخبار براي مخاطبان در گرو صرف وقت بالايي است و البته از حوصله آنها نيز خارج؛ براي تسهيل در مرور اين اخبار، تلاش داريم گزيده‌اي از اخبار فناوري اطلاعات ايران را هر روز در قالب يک بسته خبري در اختيار مخاطبان قرار دهيم.




دومين اپراتور تلفن ثابت کشور آغاز به کار مي‌کند
مديرعامل دومين اپراتور سراسري تلفن ثابت گفت: مگ تل به عنوان دومين اپراتور سراسري تلفن ثابت کشور، خدمات سرويس‎هاي تعريف شده را با ?? درصد تخفيف نسبت به تعرفه هاي مصوب سازمان تنظيم مقررات راديويي به متقاضيان ارائه مي‎دهد.

منصور کبيري افزود: اين تخفيف متناسب با نوع سرويس و شرايط ارائه آن تا 70 درصد افزايش پيدا خواهد کرد. وي با بيان اين مطلب که اپراتور دوم سراسري تلفن ثابت بر اساس مجوز سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي در اين حوزه فعاليت مي کند، افزود: سرويس هايي که از سوي مگ تل ارائه مي شود، بر اساس شبکه نسل آينده (NGN) است که در زمره جديدترين فناوري هاي مورد استفاده در اين حوزه محسوب مي شود.

وي خاطرنشان کرد: اين فناوري اين امکان را فراهم مي کند تا سرويس ها در کوتاهترين زمان ممکن و با هزينه کمتر در اختيار کاربران قرار گيرد. کبيري با اشاره به توسعه شهرها و نياز به استفاده از فناوري هاي جديد تصريح کرد: بر اساس مطالعات صورت گرفته، در حال حاضر سرعت شهرسازي و ايجاد واحدهاي مسکوني، تجاري و صنعتي، از توسعه تلفن ثابت پيشي گرفته است.


وي ادامه داد: از سوي ديگر تلفن ثابت، بهترين بستر براي فعاليت هاي اقتصادي، بنگاه هاي تجاري و کسب و کارها محسوب مي شود. مديرعامل مگ تل، فعاليت هاي اپراتور دوم سراسري تلفن ثابت را مبتني بر IP عنوان و گفت: با بومي کردن اين فناوري، زمينه ارائه سرويس با سرعت بالا به متقاضيان فراهم شده است.

وي با اشاره به ديگر ويژگي هاي استفاده از اين فناوري، تاکيد کرد: علاوه بر تنوع سرويس و کاهش هزينه ها، به کمک NGN، در مکان‎هايي که امکان پياده سازي اينترنت يا اينترانت وجود دارد، زمينه واگذاري تلفن ثابت نيز فراهم خواهد بود.

وي با بيان اين مطلب که اين اپراتور مجوز فعاليت خود را از سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي دريافت کرده، اظهار داشت: در حال حاضر ، پايلوت اين طرح در مشهد پياده سازي شده و به زودي در سراسر کشور اجرايي خواهد شد.



کلنگ برج فناوري دانشگاه شريف امسال به زمين زده مي‌شود/ تجميع 100 شرکت دانش بنيان
رئيس دانشگاه صنعتي شريف از احداث نخستين برج فناوري در اين دانشگاه تا پايان سال 94 خبر داد و گفت: در گام نخست 100 شرکت دانش بنيان که در صحنه اقتصاد کشور موفق عمل کرده اند در اين برج استقرار مي يابند.

دکتر رضا روستا آزاد با بيان اينکه دانشگاه صنعتي شريف نخستين دانشگاهي است که از حدود 15 سال پيش مرکز رشد و کارآفريني تاسيس کرده است اظهار داشت: طي اين مدت با تشکيل هسته پژوهشي از ميان اساتيد و فارغ التحصيلان دانشگاه، مراکز رشد با هدف حمايت از اين فارغ التحصيلان شکل گرفت و زمينه رشد آنها فراهم شد.

وي با اشاره به اينکه هم اکنون 30 شرکت فناور در مرکز رشد دانشگاه صنعتي شريف با دوره اقامت 3 تا 5 ساله مستقر هستند، گفت: سالانه 10 شرکت از مرکز رشد فارغ التحصيل مي شوند که مطابق روال معمول همه جاي دنيا برخي از آنها موفق و برخي ناموفق هستند.

روستا آزاد با بيان اينکه شرکتهاي موفق فارغ التحصيل از مراکز رشد تحت عنوان شرکتهاي جداشده از دانشگاه در سطح شهر ايجاد شده اند افزود: براي ايجاد هم افزايي و سينرژي ميان اين شرکتها، طراحي 3 برج فناوري در شمال دانشگاه صنعتي شريف در دستور کار قرار گرفت تا اين شرکتها به جاي اينکه پراکنده باشند مجمتع شده و بتوانند در کنار همديگر و ايجاد هم افزايي مجموعه هاي کاري فناور و قوي تري تشکيل دهند.


رئيس دانشگاه صنعتي شريف با تاکيد براينکه احداث برج فناوري بعد از تجربه موفق ميني پارک فناوري در دستور کار قرار گرفت گفت: هم اکنون حدود 20 شرکت در ميني پارک فناوري دانشگاه صنعتي شريف مستقر هستند که قصد داريم با افزايش مقياس اين پارک، 3 برج فناوري ايجاد کرده تا تعداد قابل توجهي از اين شرکتها به صورت مجتمع به فعاليت بپردازند.

وي در مورد برنامه زمان بندي مدنظر براي اجراي اين پروژه تاکيد کرد: با توجه به منابع مالي و برنامه هاي مدنظر، درصدد هستيم کلنگ احداث اين برج فناوري را امسال به زمين بزنيم و تصورمان اين است که اولين برج را پس از يک دوره 2 ساله و با تکميل ساختمان، اواخر سال 94 بتوانيم عملياتي کنيم.

روستا آزاد با تاکيد براينکه قرار است حدود 100 شرکت در گام نخست در اين برج استقرار يابند، اظهار داشت: شرکتهاي جدا شده از مرکز رشد دانشگاه صنعتي شريف که موفق شدند در صحنه اقتصاد دانش بنيان فعاليت داشته باشند در برج فناوري تجميع خواهند شد.

وي با بيان اينکه در احداث برج فناوري، بحث حمايت مطرح نيست اضافه کرد: تنها چيزي که انجام مي دهيم اين است که شرکتها را با هزينه خودشان مجتمع مي کنيم تا در پروژه هاي بزرگتر مشارکت داشته باشند و ما آنها را مديريت مي کنيم.

رئيس دانشگاه صنعتي شريف از شناسايي شرکتهاي فناور و دانش بنيان براي استقرار در برج هاي فناوري خبر داد و گفت: بايد بدانيم که هريک از شرکتها در چه فضايي مشغول به کار هستند تا حتي الامکان به صورت تخصصي شرکتها را در يک جا تجميع کنيم.

وي گفت: با توجه به تجربه فزآينده اجراي برج نخست، تصورمان اين است که دو برج بعدي در فاصله دو سال پس از برج اول ساخته خواهد شد.

روستا آزاد گفت: پروژه برج فناوري، مدل جا افتاده اي در حوزه فناوري کارآفريني محسوب مي شود که در دنيا شناخته شده است و برج فناوري دانشگاه صنعتي شريف نيز الگو برداري از اين پروژه است که mtb نام دارد به نحوي که ساختمانهاي مجتمع به صورت تخصصي ايجاد هم افزايي مي کنند.

به گفته وي اين مدل در کشورهايي همچون چين و هند اجرايي شده اما در کشورهاي همسايه تاکنون به اجرا در نيامده و براي نخستين بار در ايران در حال انجام است.



شماره تلفن‌ها در سراسر کشور 8 رقمي مي‌شوند/ جدول آبونمان تلفن ثابت
کميسيون تنظيم مقررات ارتباطات، شرکت مخابرات ايران را موظف کرد حداکثر تا پايان شهريور ماه سال 1393، طرح يکسان سازي کدهاي مخابراتي سطح هر استان را در کليه استان هاي کشور اجرا کند که با اجراي اين طرح تمامي تلفن هاي کشور 8 رقمي مي شود.

مصوبه 184 کميسيون تنظيم مقررات ارتباطات مبني بر حذف پالس محوري از تعرفه هاي تلفن ثابت، محاسبه کارکرد مشترکان بر مبناي دقيقه، اجراي طرح يکسان سازي کدهاي مخابراتي در سطح استانها و يکنواخت سازي تعرفه هاي تلفن همراه به شرکت مخابرات ايران ابلاغ شد.

اين مصوبه با هدف شفافيت و ساده سازي و حذف پالس محوري از تعرفه هاي تلفن ثابت، محاسبه کارکرد مشترکين بر مبناي دقايق استفاده، اجراي طرح يکسان سازي کد در سطح استانها، يکنواخت سازي تعرفه هاي تلفن همراه، توسعه شبکه تلفن ثابت با تضمين درآمد عادله براي شبکه تلفن ثابت، همچنين برقراري عدالت تعرفه اي با حذف منطقه هاي (زون هاي) بين شهري و تعيين آبونمان به صورت پلکاني و نيز فراهم کردن امکان تعريف بسته هاي تعرفه اي مختلف توسط اپراتور، نظارت پذيري بهتر و پايه گذاري نظام تعرفه اي علمي، در 25 اسفندماه به تصويب کميسيون تنظيم مقررات ارتباطات به رياست محمود واعظي وزير ارتباطات رسيد.

تغيير نرخ مکالمات تلفن ثابت بعد از يکسان سازي کدها در هر استان
کميسيون تنظيم مقررات ارتباطات سقف تعرفه مکالمات تلفن ثابت از ابتداي سال 1393 را به ازاي هر دقيقه مکالمه ثابت به ثابت داخل استاني 30 ريال، هر دقيقه مکالمات ثابت به ثابت بين استاني 330 ريال، هر دقيقه مکالمات تلفن ثابت به همراه شرکت ارتباطات سيار 625 ريال و هر دقيقه مکالمه تلفن ثابت به سيار اپراتورهاي تلفن همراه 625 ريال تعيين کرده است.


اعمال اين تعرفه ها صرفاً پس از اجراي طرح يکسان سازي کد در سطح هر استان و از آغاز اولين دوره صورتحساب پس از اجراي طرح مذکور انجام مي شود. براساس اين مصوبه شرکت مخابرات ايران موظف است حداکثر تا پايان شهريور ماه سال 1393، طرح يکسان سازي کد در سطح هر استان را در کليه استان هاي باقي مانده اجرا کند.

به منظور جلوگيري از زيان دهي شبکه تلفن ثابت، شرکت مخابرات ايران مجاز است در کليه مکالمات تلفن ثابت، اعم از ثابت به ثابت شهري، ثابت به ثابت بين شهري و ثابت به همراه براي استان هايي که طرح يکسان سازي کد در سطح استان در آن اجرا نشده است، در دوره زماني 1390.12.1 تا زمان اجرا شدن طرح يکسان سازي کد در سطح هر استان، نرخ 51.03 ريال را براي هر پالس اعمال کند.

در همين حال به منظور جبران هزينه هاي اجراي طرح يکسان سازي کد در سطح هر استان و جبران کاهش درآمد ناشي از اجراي آن، شرکت مخابرات ايران مي تواند در کليه مکالمات تلفن ثابت براي استان هايي که طرح يکسان سازي کد در سطح استان در آن اجرا شده است، در دوره زماني 90.12.1 تا 1392.12.29 نرخ 58.71 ريال را براي هر پالس، صرفاً تا تاريخ اجراي طرح يکسان سازي کد در هر استان اعمال کند.

همچنين شرکت مخابرات ايران مي تواند اين تعرفه ها را در دوره زماني تعيين شده براي کليه ساعات شبانه روز براي محاسبه کارکرد همه مشترکين اعمال کند.

اپراتور تلفن ثابت مي تواند تعرفه مکالمات تلفن ثابت به مقصد تلفن همراه هر يک از اپراتورهاي تلفن همراه را حداکثر 10 درصد کمتر از سقف تعيين شده محاسبه کند. کاهش بيش از 10 درصد منوط به تاييد سازمان تنظيم مقررات و برقراري شرايط يکسان براي همه اپراتورها است.

کليه اپراتورهاي ارائه کننده خدمات تلفن ثابت، مي توانند اين تعرفه ها را براي کليه ساعات شبانه روز براي محاسبه کارکرد مشترکين اعمال کنند.

جدول آبونمان ماهيانه هر خط تلفن ثابت
کميسيون تنظيم مقررات ارتباطات در اين مصوبه مبلغ آبونمان ماهيانه خطوط تلفن ثابت را بر مبناي منطقه و شهر مشترکان و نيز ميزان کارکرد ماهيانه آنها تعيين کرده است.

  شهرهاي تهران، اصفهان، مشهد، تبريز، کرج، اهواز، شيراز ساير شهرهاي مراکز استان ساير شهرها بخش ها و روستاها
آبونمان ماهيانه خط تلفن ثابت (ريال) 3600 3000 2100 1000
آبونمان متغيير براساس مبالغ کارکرد ماهيانه خط تلفن کارکرد تا 10 هزار ريال 2400 2000 1900 0
کارکرد بيشتر از 10 هزار ريال تا 100 هزار ريال 5400 5000 3900 0
کارکرد بيشتر از 100 هزار ريال 8400 7000 4900 0


اين آبونمان براي اعمال در سال 93 و به صورت ماهيانه است که صرفاً پس از اجراي طرح يکسان سازي که در سطح هر استان و از آغاز اولين دوره صورتحساب پس از اجراي طرح مذکور محاسبه خواهد شد و آبونمان قابل دريافت از مشترکين تلفن ثابت، مجموع آبونمان ثابت و متغير است.

فرصت يک ماهه به همراه اول براي اجراي تعرفه يکنواخت درون شبکه
کميسيون تنظيم مقررات و ارتباطات در اين مصوبه براي اجراي تعرفه يکنواخت درون شبکه تلفن همراه يک ماه فرصت به همراه اول داده است. براساس اين مصوبه تعرفه پايه يک دقيقه مکالمه درون شبکه اي تلفن همراه براي سيم کارت هاي دايمي 499 ريال و سقف 599 ريال تعيين مي شود. سقف تعرفه يک دقيقه مکالمه درون شبکه اي تلفن همراه براي سيم کارت هاي اعتباري 899 ريال تعيين مي شود.

اجراي تعرفه يکنواخت درون شبکه حداکثر يک ماه پس از تاريخ ابلاغ خواهد بود.
در همين حال سقف تعرفه يک دقيقه مکالمه بين شبکه اي از تلفن همراه به مقصد شبکه تلفن ثابت/ همراه براي سيم کارت هاي دايمي 625 ريال و براي سيم کارت هاي اعتباري 937 ريال تعيين مي شود.

با اجراي اين مصوبه، مبلغ حداقل کارکرد (معادل 100 پالس) حذف و اعمال آن در صورتحساب مشترکين غيرمجاز است. با اعمال اين مصوبه، تعرفه تمامي مکالمات اعم از تلفن ثابت و همراه که بر مبناي پالس تعيين شده بود، قابل اعمال براي محاسبه صورتحساب کارکرد مشترکين نخواهد بود.

همچنين شرکت مخابرات ايران مکلف شده است برنامه سرمايه گذاري و توسعه کمي و کيفي شبکه خود را تا تاريخ 1393.6.31 به کميسيون تنظيم مقررات ارتباطات ارائه و حسب تصميم کميسيون اقدامات لازم در اين خصوص را به عمل آورد.

سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي نيز موظف شده مبلغ تسهيم درآمد خدمات تلفن ثابت را با توجه به اين مصوبه و تبصره ذيل بند 11.2.1 موافقتنامه پروانه شرکت مخابرات ايران محاسبه، اصلاح و براي اجرا به شرکت مخابرات ايران ابلاغ کند و نتيجه را نيز به کميسيون گزارش دهد.



جزئيات برگزاري هفتمين سمپوزيوم بين‌المللي مخابرات اعلام شد
هفتمين سمپوزيوم بين‌المللي مخابرات توسط پژوهشگاه ارتباطات و فناوري اطلاعات با حضور چهره هاي مهم و فعال حوزه مخابرات جهان شهريورماه در تهران برگزار مي شود.

محمود کمره‌اي دبير کميته علمي هفتمين سمپوزيوم بين‌المللي مخابرات در نشست خبري با اشاره به جزئيات برگزاري اين سمپوزيوم اظهار داشت: اين همايش با هدف ارتقاء وضع علمي، ايجاد محيط تبادل‌نظر مناسب و در اختيار قرار دادن آخرين نتايج تحقيقات و مقالات درحوزه مخابرات 18 تا 20 شهريورماه سال جاري برگزار مي‌شود که پيش از برگزاري آن نيز به مدت 2 روز در روزهاي 16 و 17 شهريور کارگاه آموزشي در اين بخش برگزار خواهد شد.

وي با بيان اينکه همزمان با برگزاري سمپوزيوم، سمينار و نشست‌هاي تخصصي و نمايشگاه تخصصي در حاشيه آن برگزار خواهد شد، افزود: شبکه‌هاي مخابراتي، ارتباطات بي سيم،‌ سيار و ماهواره‌اي، فناوري اطلاعات با محوريت سرويس و فناوري، زيرسيستم هاي مخابراتي و تکنولوژيه هاي اين بخش از جمله محورهاي برگزاري اين سمپوزيوم خواهد بود. همچنين با توجه به شعار سال جاري، دو محور اقتصاد و فرهنگ و فناوري اطلاعات و ارتباطات و سياستگذاري و مديريت راهبردي فاوا نيز به محورهاي سمپوزيوم اضافه شده است.


کمره اي با اشاره به 6 دوره برگزاري سمپوزيوم مخابرات در سال‌هاي گذشته گفت: نخستين دوره اين سمپوزيوم در سال 2001 و دوره اخير در سال 2012 برگزار شد که امسال سمپوزيوم سال 2014 در تهران برگزار خواهد شد؛ اين کنفرانس زيرنظر وزارت ارتباطات برگزار مي‌شود که وزير ارتباطات، رئيس افتخاري سمپوزيوم و رئيس مرکز تحقيقات مخابرات، رئيس علمي سمپوزيوم خواهند بود.

عضو هيات علمي دانشگاه تهران آخرين مهلت ارسال مقالات به اين سمپوزيوم را 15 ارديبهشت ماه و زمان اعلام نتايج بررسي مقالات را 7 تيرماه عنوان کرد و با بيان اينکه در سمپوزيوم ششم مشارکت کنندگاني از 10 کشور خارجي از جمله آمريکا، انگلستان، ايتاليا، کانادا، آلمان، هلند، فنلاند، چين و مالزي مقالاتي به اين رويداد علمي ارسال کرده بودند گفت: امسال اميدواريم تعداد مقالات دريافت شده بيش از 500 مورد باشد که از اين تعداد حدود 40 درصد مقالات پذيرفته خواهد شد که مقالات پذيرفته شده در اين سمپوزيوم در انجمن IEEE - آي تريپِل ئي -که مهمترين انجمن جهاني برق و مهندسي مخابرات است نمايه مي‌شود.

وي گفت: در اين سمپوزيوم چهره‌هاي مهمي از اتحاديه جهاني مخابرات، نمايندگاني از انجمن‌ IEEE و نمايندگاني از صنايع مهم فعال در ICT حضور خواهند داشت و موضوع فضاي مجازي، امنيت شبکه هاي ارتباطي، رويکردهاي استراتژي مخابرات و سرويس ها و تکنولوژيهاي روز صنعت از جمله محورهاي مورد بحث در اين رويداد علمي خواهد بود.



شارژ بي سيم ده ها تلفن همراه به طور همزمان/ Wi-Power محبوب مي شود
پژوهشگران کره اي يک سيستم شارژ بي سيم عرضه کرده اند که مي تواند وسايل الکترونيکي همراه را در محيط هايي مانند ادارات به طور بي سيم و از راه دور شارژ کند.

اين سيستم که مي تواند انرژي برق را تا فاصله پنج متري انتقال داده و به طور همزمان تا 40 تلفن همراه را شارژ کند، حتي برق مورد نياز تلويزيون را نيز مي‌تواند تامين کند. پژوهشگران اين سيستم که "سيستم تشديد حلقه دو قطبي" (DCRS ) نام دارد، با دامنه پوشش پنج متر، دامنه دار ترين سيستم برق بي سيمي مي دانند که تا کنون ساخته شده است.

محققان کره اي مي گويند شيوه اي که وسايل الکترونيکي برق مورد نياز خود را دريافت مي کند طي دو دهه اخير تغيير زيادي کرده و از اتصال با سيم به بدون سيم تبديل شده است. کاربران امروزه از تمامي گجت هاي الکترونيکي بي سيم از جمله تلفن همراه، نمايشگرهاي همراه، تبلت و حتي باتري استفاده مي کنند.


"چون تي ريم" استاد مهندسي کوانتوم و هسته اي در موسسه تحقيقاتي KAIST کره جنوبي، مي گويد اين سيستم مي تواند انرژي مورد نياز دستگاه هاي بزرگ تر را نيز تامين کند. به گفته وي با DCRS مي توان يک تلويزيون LED بزرگ و همچنين يک پنکه 40 وات را در فاصله پنج متري روشن نگه داشت. اين مسافت براي فناوري بي سيم يک رکورد محسوب مي شود.

سيستم تلفن هاي کنوني نيازمند آن است که کاربر تلفن همراه خود را بر روي پد شارژر قرار دهد اما با اين سيستم جديد ديگر نياز نيست که وسايل الکترونيکي همراه از جيب يا کيف خارج شود. فناوري ما احتمال وجود يک سازوکار انتقال برق کنترل از راه دور جديد را اثبات مي کند که هرگز پيش از اين در چنين فاصله اي ساخته نشده بود.

تي ريم مي گويد: اگرچه اين انتقال گر بي سيم برق با برد بلند، هنوز در مراحل اوليه تجاري سازي است و استفاده از آن بسيار گرانقيمت است با اين حال معتقديم اين شيوه مسير درستي براي تامين برق وسايل الکترونيکي در آينده است.

وي افزود: همانطور که اين روزها شاهد وجود دستگاه هاي Wi-Fi در همه جا هستيم در نهايت نيز شاهد دستگاه هاي Wi-Power در مکانهايي مانند رستورانها و خيابانها خواهيم بود که به طور بي سيم برق را به وسايل الکترونيکي مي رساند. با چنين فناوري هرگز نيازي به اتصال وسايل همراه به پريز نيست و ديگر اتمام شارژ فکرمان را مشغول نمي کند.


انتهاي پيام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس