آخرین اخبار
کد مطلب: 79047
تحريم‌هاي نفتي اوباما عليه ايران ناکارآمد است
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 974

 

 


به گزارش سلام لردگان، گروه اقتصاد بين‌الملل فارس، نشريه فارين پالسي طي گزارشي در مورد بي‌اثر بودن تحريم‌هاي نفتي اوباما عليه ايران نوشت، احتمالا دولت اوباما شرط بندي کرده‌ است که تحريم‌هاي نفتي عليه صادرات نفت ايران، اين کشور را مجبور خواهد کرد تا در مذاکرات هسته‌اي امتياز دهد اما ايران در حال حاضر بيش از نيمه سال 2012، نفت مي‌فروشد و اين امر، ميزان تاثيرگذاري استراتژي تحريم‌ها را مورد ترديد قرار داده است.

بر اساس اطلاعات آژانس بين‌المللي انرژي، صادرات نفت ايران در ماه فوريه به علت افزايش خريدهاي چين، هند و کره جنوبي به روزانه 1.65 ميليون بشکه رسيده است. اين ميزان بيش از ميزان تعيين شده يک ميليون بشکه در روز در توافق 6 ماهه ژنو است.

همچنين آژانس بين‌المللي انرژي اعلام کرد، اطلاعات اوليه نشان مي‌دهد که صادرات نفت ايران در ماه مارس به حدود يک ميليون بشکه در روز کاهش يافته است اما اين ارقام احتمالا پس از تکميل اطلاعات، افزايش خواهد يافت و به ميزان صادرات ماه فوريه نزديک خواهد شد. به عبارت ديگر، به نظر مي‌رسد، صادرات نفت ايران افزايش يافته و از زمان اعلام توافق موقتي در سال گذشته، بالا مانده است.

صادرات نفت، منبع اصلي درآمد دولت ايران است؛ مقامات آمريکا معتقدند که موافقت ايران براي مذاکره تا حد زيادي به علت تحريم‌هاي اعمال شده بر بخش‌هاي انرژي و مالي اين کشور از سال 2012 است. اما صندوق بين‌المللي پول در ماه جاري ميلادي اعلام کرد، ايران مي‌تواند امسال و سال آينده رشد اقتصادي ملايمي داشته باشد.

کاترين اشتون رئيس سياست خارجي اتحاديه اروپا و محمد جواد ظريف وزير امور خارجه ايران اعلام کرده‌اند که تلاش‌هاي متمرکزي براي غلبه بر اختلافات ميان دو طرف  مورد نياز است و طرفين ماه آينده در وين بار ديگر با يکديگر ملاقات خواهند کرد.

مارک دوبويتز مدير بنياد دفاع از دموکراسي، گروه حامي تحريم‌هاي سخت‌تر عليه ايران گفت: اين امر قدرت چانه‌زني هسته‌اي ايران را افزايش خواهد داد و رسيدن به يک توافق ديپلماتيک که برنامه‌ هسته‌اي ايران را از بين ببرد، بسيار مشکل خواهد کرد.

جن پساکي سخنگوي وزارت خارجه آمريکا روز جمعه گفت: تغيير ماهانه در بازارهاي نفت عادي است و ما هنوز منتظريم و پيش‌بيني مي‌کنيم که ميزان صادرات ايران در بازه 6 ماهه به ميزان متوسط برسد.

از سال 2012 آمريکا و اتحاديه اروپا تلاش کرده‌اند تا اقتصاد ايران را با محدود کردن ميزان صادرات نفت اين کشور به عقب برانند. به طور کلي، سياست تحريم‌ها موفق بوده و صادرات نفت ايران را از 2.5 ميليون بشکه در روز به کمتر از 800 هزار بشکه در روز کاهش داده است. بر اساس توافق هسته‌اي ژنو، آمريکا کاهش بيشتر صادرات نفت ايران را متوقف کرد اما اعلام کرد که ايران نمي‌تواند در حالي‌که مذاکرات ادامه دارد، بر حجم صادرات نفتي خود بيفزايد.

اما جديدترين ارقام آژانس بين‌المللي انرژي نشان مي‌دهد که چين و هند به طور خاص به افزايش خريد نفت از ايران ادامه مي‌دهند. آژانس بين‌المللي انرژي اعلام کرد که چين احتمالا حدود 500 هزار بشکه نفت در روز در سه ماهه نخست 2014 از ايران وارد کرده است که اين ميزان براي سال گذشته حدود 430 هزار بشکه در روز بوده است.

علي‌رغم فشار ديپلماتيک آمريکا و تعهد هند براي کاهش واردات نفت از ايران، خريد نفت اين کشور از ايران نيز به شدت افزايش يافته است. بنا بر اعلام آژانس بين‌المللي انرژي، واردات نفتي هند از ايران در سه ماهه نخست امسال حدود 340 هزار بشکه در روز بوده که اين ميزان در مدت مشابه سال گذشته 190 هزار بشکه در روز بوده است.

دستيابي به ارقام دقيق صادرات نفت ايران بسيار سخت و ماهانه متغيير است. تجديد نظر ماهانه اين آژانس در برآوردهاي آن از صادرات نفتي ايران، خود تاکيدي است بر دشوار بودن ارائه يک تصوير دقيق از ميزان صادرات نفت اين کشور و اينکه اين نفت به چه کسي فروخته مي‌شود.

اين گزارش مدعي شد يک علت اين مشکل اين است که بسياري از نفتکش‌هاي ايراني دستگاه‌هاي رديابي خود را خاموش مي‌کنند.

مقامات دولت آمريکا مي‌گويند، بر روي برآوردهاي ماهانه زياد حساب باز نمي‌کنند و بر متوسط صادرات مستمر نفت ايران برابر با حدود يک ميليون بشکه در روز در طول بازه 6 ماهه مذاکرات متمرکز شده‌اند.

به علاوه مقامات دولتي خاطر نشان کردند که برآوردهاي آژانس بين‌المللي انرژي از صادرات نفت ايران مي‌تواند تصويري تحريف شده ارائه دهد چراکه اين سازمان نفت خام معمولي و و نوع سبک آن با نام ميعانات را با يکديگر به عنوان ارقام نفتي محاسبه مي‌کند. تحريم‌هاي آمريکا تنها شامل نفت خام معمولي مي‌شود.

يک مقام دولت آمريکا در مصاحبه‌اي ماه گذشته گفت که اين کشور با سطح صادرات نفت ايران مشکلي ندارد و روز گذشته نيز اين ديدگاه را تکرار کرد.

آخرين مورد آشکار از افزايش صادرات نفت ايران، به چالش کشيدن تلاش‌هاي آمريکا براي فشار بر ايران از سوي مسکو است. از اوايل امسال، روسيه و ايران مذاکراتي در مورد يک قرارداد تهاتري نفت در برابر کالا داشته‌اند که مي‌تواند درآمدي 20 ميليارد دلاري در عوض صادرات 500 هزار بشکه نفت در روز به روسيه براي ايران در بر داشته باشد.

مقامات دولت اوباما نظير جان کري وزير امور خارجه و جک لو وزير خزانه‌داري اعلام کردند که چنين قراردادي در صورت نهايي شدن مي‌تواند تحريم‌هاي آمريکا عليه روسيه را در بر داشته باشد. در هفته جاري، رابرت منندز و مارک کريک سناتورهاي حامي و طراح قوانين تحريمي عليه ايران به اوباما تاکيد کردند که به ايران در مورد تلاش براي دور زدن محدوديت‌ها در زمينه فروش انرژي هشدار دهد.

آنتون سيلوناوف وزير مالي روسيه، هشدارهاي آمريکا را رد کرد و گفت: روسيه تنها به تحريم‌هاي سازمان ملل در مورد ايران پايبند است نه تحريم‌هاي آمريکا در مورد صادرات نفت اين کشور.

انتهاي پيام/

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس