به گزارش سلام لردگان به نقل ازبلاغ- مهدي و حسن رنجبر از بسيجيان پايگاه مقاومت بسيج نينوا شهرستان آمل براي نخستين بار در دنيا موفق شدند با طراحي مراحل توليد آجرها، مقاومت آنها را در برابر شديدترين ارتعاشات با موفقيت آزمايش و اختراع کنند.
مهدي رنجبر در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: با ايجاد شيارهايي در پشت و روي آجرها و حفرهايي براي عمليات چفت و بس در چيدن آجرها بر روي هم مرتب سازي ميشود و بدون استفاده از هر نوع مصالحي شامل سيمان و ماسه در صنعت ساختمان سازي کاربرد دارد.

وي افزود: کم حجم بودن، سرعت در ساخت و ساز ، افزايش عمر ساختمان، جلوگيري کامل هدر رفت سرما و گرما در ساختمان و ايمني و اطمينان کامل در سازههاي ساختماني احداث شده از مزاياي مهم آجر مقاوم به زلزله است.

اين مخترع بسيجي بيان کرد: از مزاياي ديگر اين اختراع اين بوده، ميتوان از چسب دوقاب به جاي سيمان براي فاصلههاي بين آجرها استفاده کرد.

رنجبر بيان کرد: در آجرها و سفالهاي فعلي و قابل کاربرد در صنعت ساختمان سازي کشور، به دليل نداشتن شيار و استفاده از سيمان، امکان مقاومت و ارتعاشات وجود ندارد و با لرزههايي با قدرت ? ريشتر به بالا امکان تخريب سازه وجود دارد.
وي تصريح کرد: با ايجاد ديواره سازه اي در ارتفاع بيش از ? متر، آجرهاي توليدي بر روي هم قرار چفت و بست شده و با فشار و شدت لرزه اي که به آنان داده شده بود، هيچ تکاني نخورد و يک آجر از جاي خود به زمين نريخت.
مخترع توليد آجرهاي ضد زلزله با بيان اينکه چندين کشور جهان تاکنون خواهان همکاري با بنده و خريداري طرح ابداعي من شده بودند، تصريح کرد: از آن جايي که ?? ماه سابقه حضور در مناطق عملياتي دوران دفاع مقدس و جانباز شيمايي هستم، پاسخ رد به درخواست آنان دادم و اگر کاري کردم براي کشورم و رفاه حال مردم ما باشد.
رنجبر با بيان اينکه ايران از جمله کشورهايي بوده که همواره خطرهاي ناشي از زلزله آن را تهديد ميکند، گفت: آمارهاي خسارتهاي انساني و تخريبهاي شهري ناشي از بروز زلزله در يک شهر نشان ميدهد که دولت و مردم متضرر هستند و ميتوان با حمايت از طرحهاي اين چنيني اين خسارتها به حداقل رساند.

وي در پايان با بيان اينکه اين اختراع به شماره ????? در اداره کل ثبت شرکتها و مالکيتهاي صنعتي کشور ثبت شده است، از مسئولان خواست براي به توليد انبوه از طرح او در ارائه تسهيلات مورد نياز به او کمک کنند.
انتهاي پيام/