آخرین اخبار
کد مطلب: 78943
چرا قهوه تلخ و پياز اشک‌آور است؟
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 883

به گزارش سلام لردگان، مواد غذايي طبيعي سالم‌تر از مواد غذايي فرآوري شده هستند، اما برخي مواد طبيعي مانند پياز، مارچوب، قهوه يا ليمو اثرات متمايزي بر روي بدن دارند.

يک متخصص شيمي با تشريح ترکيبات شيميايي برخي مواد غذايي، تأثير آنها را بر روي بدن نشان داده است.

ترکيبات شيميايي غير منتظره مواد غذايي، علت تلخ بودن قهوه، اشک‌آور بودن پياز، حس سوزش فلفل و سمي بودن شکلات براي سگ‌ها را نشان مي‌دهند.

عامل ايجاد بوي خاص ادرار و مدفوع پس از استفاده از مارچوبه، ترکيب شيميايي به نام اسپاراگوسيک اسيد است که تنها در اين ماده غذايي وجود دارد؛ اين ترکيب با متابوليزه شدن در بدن باعث توليد ترکيبات فرار در ادرار مي‌شود.

خاصيت اشک‌آوري پياز ناشي از آنزيمي به نام allinases است؛ به محض تخريب ديواره‌هاي سلولي پياز در اثر برش، اين آنزيم باعث توليد طيف وسيعي از ترکيبات بعنوان مکانيسم دفاعي مي‌شود که حالت اشک‌آوري ايجاد مي‌کند.

اسيد ماليک عامل ايجاد طعم ترش ليمو است و همين ترکيب شيميايي در سيب و گيلاس باعث ايجاد عطر و طعم متمايز اين دو ميوه مي‌شود.

ترکيب شيميايي capsaicinoids عامل ايجاد سوزش دهان در زمان خوردن فلفل چيلي است و ترکيب پلي‌اتيل آميم نيز علت سمي بودن شکلات براي سگ‌ها محسوب مي‌شود.

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس