کد مطلب: 78816
از تعريف رهبر تا تضعيف ضد انقلاب/ روايت هاي مختلف از يک فيلم پرمخاطب
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 806
به گزارش سلام لردگان، فيلم "چ" کاري از ابراهيم حاتمي کيا و محصول سال ???? است. اين فيلم داستان ? روز از زندگي شهيد مصطفي چمران از روز ?? تا ?? مرداد ???? را در پاوه به تصوير ميکشد.
اگرچه فيلم «چ» به خاطر مسائل حاشيه اي نتوانست به عنوان بهترين فيلم در جشنواره فجر انتخاب شود؛ اما اين فيلم بعد از گذشت يک هفته از اکران آن در سينماهاي تهران 90 ميليون تومان فروش داشت.
فيلم "چ" به خاطر داشتن يک کارگردان انقلابي نتوانست در ميان اپوزيسيون مورد توجه واقع شود و اين فيلم در فاصله کوتاهي مورد نقد تعداد زيادي از شبکه هاي اپوزيسيون قرار گرفت.
اين درحالي بود که فرزندان شهدا و تعداد زيادي از دانشجويان در مراسم هاي مختلف از ابراهيم حاتمي کيا به خاطر ساخت اين فيلم تشکر کردند.
همچنين سردار "احمد حق طلب" رئيس سازمان حفظ و نشر آثار دفاع مقدس در سپاه و بسيج از تمجيد رهبر معظم انقلاب از فيلم "چ" خبر داد و اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار اخيرشان با مسئولين راهيان نور کل کشور از فيلمي که اخيرا در خصوص حادثه پاوه ساخته شده بود، تجليل به عمل آورند.
وي افزود: ايشان تاکيد داشتند که بازگويي حوادث مهم دفاع مقدس در شرايط فعلي، بسيار ارزشمند و قابل تقدير است و فيلم "چ" به خوبي توانست که ابعاد اتفاقات آن روزهاي پاوه و ايثارگريها و دلاورمرديهاي مردم را به تصوير بکشد.
عليرضا قزوه مدير دفتر آفرينشهاي ادبي حوزه هنري گفت: «چ» يک کار باارزش در زمينه سينماي دفاع مقدس و معرفي شخصيت شهيد چمران است، اين فيلم بهنظر من بسيار پختهتر، پرمايهتر و پرافتخارتر است نسبت به فيلمي که بهموازات آن در حال اکران است.
وي ادامه داد: «چ» چند سر و گردن بالاتر از «معراجيها» است. با توجه به اينکه جامعه ما که بارها نشان داده رويکردش به فيلمهايي با محتوا و ساختار قوي است، انتظار ميرفت در گيشه نيز فيلم حاتميکيا مقام نخست را کسب کند، اما آمارها حکايت از اين دارد که معراجيها در گيشه رقم بالايي دارد، اين فيلم نيز بهنوبه خود فيلم بدي نيست، اما در قياس با «چ» بسيار عقب است، «چ» يک استثنا در سينماي دفاع مقدس ما است، فيلمي بسيار زيبا با روايتي قوي و پخته از شهيد چمران.
محمد کرمي راد از فرماندهان نظامي سالهاي دفاع مقدس در مناطق عملياتي غرب و همرزم شهيد چمران فيلم "چ" را يک روايت دهه نودي از سالهاي دفاع مقدس عنوان کرد و افزود: روايت حاتمي کيا از حضور چمران در پاوه يک نگاه منحصر به فرد است که علاوه بر يک بينش مستند به انچه که به وقوع پيوسته است يک کار حرفه اي بر مبناي ساختارهاي سينماي حماسي را ارائه مي کند.
اين همرزم شهيد چمران گفت: ورود چمران به پاوه با مخاطرات زيادي همراه بود به طوري که ضد انقلاب هلي کوپتر حامل چمران را دو بار مورد اصابت قرار داد. شايد خود عناصر ضد انقلاب نيز مي دانستند که يک سپاه در هليکوپتر حامل چمران سنگر گرفته است.
شايد فيلم "چ" در جاي خود به عنوان اولين فيلمي که قطعه کوتاهي از زندگي يک شهيد را نشان مي داد به خوبي توانست مخاطبان را جذب کند اما موضوع اصلي اين است استقبال گسترده از اين فيلم درس خوبي به مسئولين سينمايي کشور داد.
استقبال گسترده از فيلم "چ" نشان داد که جوانان و نسل امروز بيشتر از هر زمان تشنه دريافت روايت دفاع مقدس به شکل الگو گيري از شهدا و فرماندهان بزرگ 8 سال جنگ تحميلي هستند.
تاريخ سينماي ايران بيشتر شاهد ساخت فيلم هاي طنز از سوي سينما براي 8 سال دفاع مقدس بود تا بتواند از اين طريق مخاطبان خود را پيدا کند اما اين بار فيلم "چ" به صورت کاملاً جدي و در برداشتي کوتاه از 2 روز زندگي شهيد چمران توانست به خوبي مخاطبان خود را جذب کند و فرش فوق العاده اي را در همان روزهاي ابدايي داشته باشد.
هرچند که اين فيلم به بيان رشادت هاي شهيد چمران پرداخته بود و نتوانست رشادت هاي ديگر شهدا در منطقه پاوه را به تصوير بکشد؛ اما همين برش کوتاه مورد تشويق و تقدير بسياري از خانواده هاي شهدا قرار گرفت.
اميد است مسئولين سينمايي کشور اين روش فيلم سازي را بيشتر مورد حمايت قرار دهند تا زندگي نامه شهدا و شرح رشادت هاي آنها به صورت عملي به تصوير کشيده شود و جوانان بتوانند از اين طريق با گرفتن الگو از شهدا، در مسير اعتلاي انقلاب قدم بردارند.
وي افزود: حاتمي کيا با ظرافت خاصي نبوغ چمران را به تصوير کشده است و به خوبي تغيير معادلات با حضور چمران در پاوه را به تصوير مي کشد. شهيد چمران با دانش نظامي خاصي از اندک نيروهاي در اختيار بيشترين بهره را برد.
![64 [640x480]](http://mersadnews.ir/wp-content/uploads/2014/04/64-640x480.jpg)
حاتمي کيا از پس صحنه هاي سخت جنگ در پاوه برآمده است
رئيس اسبق پژوهشکده امنيتي و دفاعي کشور خاطر نشان کرد: گاهي اوقات برخي از صحنه هاي دفاع مقدس در هيچ قالبي قابل بيان نيست. يکي از اين صحنه هاي عجيب انهدام و سقوط هلي کوپتر حامل مجروحان در پاوه بود که به دستور چمران از زمين بلند شد.
وي ادامه داد: شهيد چمران در ده دقيقه اي که دستور بلند شدن هلي کوپتر و انتقال مجروحان را داد تا زماني که بالگرد سقوط کرد و تيغه آن باعث دونيم شدن يک نفر و قطع سر يکي ديگر از افراد شد آن چنان بر افروخته شد که نمي شود گفت او چه لحظات سختي را تحمل کرد اما اين صحنه به کمک خلاقيت حاتمي کيا و بهره گيري از فنون روز توليد تصوير به خوبي به تصوير کشيده است.
کرمي راد خاطر نشان کرد: مناجات هاي عارفانه چمران در چهره او ديده مي شد. او از روز که در ژاندرمري با ضد انقلاب مذاکره کرد و مهلت خواست تا زماني که امام حکم جهاد دادند بي صدا در حال مناجات بود و ما اين را از چهره او مي خوانديم. چمران اشک هاي رزمندگاني که مجروحين را از شهر تخليه مي کردند را با مناجات هاي همراه با سکوت خود درک مي کرد. او گفت که اين حکم امام پاوه را آزاد کرده است.
کرمي راد در پايان خاطر نشان کرد: اگر مي بينيد که اشتياق براي ديدن فيلم چمران در ميان مردم موج مي زد بدانيد که مناجات هاي خالصانه چمران با تلاش خالصانه عوامل فيلم ممزوج شده و مردم را پاي تصوير مي نشاند.
انتهاي پيام
منبع: شبکه اطلاع رساني دانا