به گزارش شبکه اطلاع رساني دانا به نقل از تابناک، ارتباطات اين روزها يکي از مهمترين جنبههاي زيست انساني را تشکيل ميدهد و خدمات ارتباطي، يکي از حوزههايي است که مستقيم با ميزان توسعه يافتگي کشورها ربط دارد.
از سوي ديگر، اکنون تلاش و رقابت در حوزه ارتباطات تنها محدود به خدمات و کيفيت ارائه آنها ـ از جمله مسائل همراه و همزاد آن نظير پيشرفت تکنولوژيکي ـ نيست، بلکه اين رقابت از جنبهاي مهمتر در سرعت ارتباطات است. اين امر منجر به آن شده که حتي رکوردهاي ثبت سرعت در ارتباطات اينترنتي يکي از افتخارات کشورهاي توسعه يافته مد نظر واقع شود.
بر همين اساس است که نهادهاي ناظر و مستقل، ساليانه اقدام به تهيه گزارشهاي جامعي از روند تحول و پيشرفت کشورها در ارائه خدمات ارتباطي و به ويژه رقابت در افزايش سرعت ارتباط و بر پايه آن اقدام به ردهبندي کشورهاي مختلف جهان از اين حيث ميکنند.
مؤسسه تحقيقاتي Ookla بر پايه دادههاي موجود اعلام کرده که متوسط سرعت اينترنت جهاني در دانلود برابر با ??.? مگابيت بر ثانيه، متوسط سرعت آپلود برابر با ?.? مگابيت بر ثانيه و همچنين متوسط بهاي خدمات اينترنت در جهان برابر با ?.?? دلار در ماه است.

همچنين در آخرين گزارشي که مؤسسه تحقيقاتي و پژوهشي Akamai که يکي از شناخته شدهترين و معتبرترين نهادهاي پژوهشي در حوزه تحولات دنياي اينترنت و ارتباطات است، منتشر کرده، رده بندي کشورها در کيفيت و سرعت ارائه خدمات ارتباطي به شکل کلي و به تفکيک مناطق جهان ارائه شده است.
بنا بر تحقيقات اين مؤسسه سه کشور کره جنوبي، ژاپن و هنگ کنگ به ترتيب با ارائه خدمات اينترنتي با سرعت ??.?، ??.? و ??.? در صدر رده بندي جهاني قرار گرفتهاند. بعد از آنها به ترتيب کشورهاي هلند، سوييس، جمهوري چک، لاتويا، ايالات متحده، بلژيک و ايرلند قرار دارند.

در منطقه آسياي پاسيفيک هند با سرعت ?.? مگابيت بر ثانيه رتبه آخر و در مجموع جهاني رتبه ??? را از آن خود کرده است.

از سوي ديگر، بنا بر آمار اين مؤسسه چين در صدر جدول متوسط زمان بارگذاري وبسايتها در دنيا قرار گرفته است. متوسط سرعت بارگذاري وبسايتها در اين کشور برابر با حدود چهار ثانيه است:
6
اما در حالي که اين گزارش نامي از ايران در بين کشورهايي که به تحقيق پيرامون سرعت و کيفيت ارتباطات در آنها پرداخته است، نياورده، مؤسسه Ookla اما با جزئيات دقيق روند تحول سرعت اينترنت در کشور را نمايش داده است. بنا بر آمار اين مؤسسه متوسط سرعت ارتباطات در ايران برابر با ?.? مگابيت بر ثانيه است.

همچنين روند تحولات کيفيت و سرعت ارتباطات در يک سال گذشته در کشور، حاکي از آن است که اين تحولات بسيار اندک بوده، هرچند رو به بهود دارد و تقريبا از يک سال گذشته تا کنون، تنها يک مگابيت بر سرعت اينترنت در کشور افزوده شده است.

نگاهي به نقشه جهاني اين مؤسسه از وضعيت سرعت ارتباطات در سطح جهاني نشان ميدهد که صرفنظر از معدود کشورهاي آسيايي نظير افغانستان و پاکستان، تنها کشورهاي آفرياقايي نظير بورکينافاسو، کونگو و بنين سرعتي پايين تر از ايران را در ارتباطات اينترنتي به ثبت رساندهاند.
براي ديدن اين نقشه جهاني به شکل تعامل به اينجا برويد.
بيگمان با سرعتي که در تحول ارتباطات و فناوريهاي همراه با آن در سطح جهاني، شاهد آن هستيم، تا همين جا نيز ميتوان به جرأت گفت که يکي از شاخههاي اصلي توسعه يافتگي کشورها ارتباطات و پيشرف در اين حوزه است و شايد تا کمتر از يک دهه ديگر سرعت و کيفيت ارتباطات نقش اول را در زمينه توسعه سياسي، اقتصادي و اجتماعي بازي کند.
انتهاي پيام/