آخرین اخبار
کد مطلب: 78123
اقتصاد ايران رونق بگيرد، کل نظام تحريم‌ها واژگون مي‌شود
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 777
به گزارش  سلام لردگان، نشريه "آلگماينر" در گزارشي اظهارات "چارلز شومر" سناتور دموکرات از ايالت نيويورک را درباره مسئله هسته‌اي ايران منتشر کرد. 
 
به نوشته الگماينر، "چارلز شومر" ديروز يکشنبه در سخناني براي جمعي از رهبران يهودي گفت: اگر اقتصاد ايران به ميزان قابل توجهي رونق پيدا کند و توافقنامه موقتي درباره برنامه هسته‌اي ايران جان تازه‌اي به اقتصاد ايران ببخشد، بعيد است ايران ديگر برنامه هسته‌اي خود را رها کند. اين توافقنامه تحريم‌ها عليه ايران را کاهش داد تا در مقابل غني‌سازي اورانيوم در ايران محدود و دسترسي بازرسان آژانس بين المللي انرژي اتمي به تاسيسات ايران بيشتر شود.
 
شومر تاکيد کرد ابتدا با اين توافقنامه مخالف بود اما ديگر اين اتفاق افتاده است و کنگره چهار چشمي مراقب دو مسئله مهم است. 
 
شومر گفت اولين مسئله مهم اين است که آيا کاهش تحريمها اجازه خواهد داد واقعا اقتصاد ايران رونق چشمگيري بگيرد و از اين رو به آن رو شود. اگر اين طور باشد، همين مسئله بوده است که ايران را حاضر کرد با قبول توافقنامه ژنو موافقت کند اما او هنوز تغيير در موضع اساسي خود نداده است. 
 
شومر افزود ما بايد خيلي مراقب باشيم. او ابراز نگراني کرد کشورهاي ديگر خيلي فراتر از مقداري که آمريکا از تحريمهاي ايران کم کرده است، وارد تعامل با ايران خواهند شد.
 
شومر گفت: صحبت‌هايي است که روسيه قصد دارد قرارداد نفتي پانصد ميليون دلاري با ايران ببندد. همچنين صحبت از اين است که شرکت‌هاي فرانسوي و آلماني روابط تجاري را با ايران شروع مي‌کنند. اگر اين اتفاقات بيفتد کل نظام تحريم‌ها واژگون مي‌شود.
 
در ادامه شومر گفت: حتي مهمتر توافقنامه نهايي است که هم اکنون مذاکره درباره آن ميان ايران و شش قدرت جريان دارد. ما اين روند را همانند عقاب زير نظر خواهيم داشت. قطعنامه‌اي که شانزده دموکرات و  تقريبا همه جمهوريخواهان در سنا از آن حمايت کرده اند، و من و سناتور گيليبراند نيز از امضا کنندگان آن هستيم، مشخص مي کند که توافقنامه نهايي بايد چگونه باشد. از نظر ما اين توافقنامه بايد کاملا شفاف و روشن باشد و هرگز، هرگز، هرگز نبايد ايران هسته اي وجود داشته باشد.
 
شومر با اين اظهارات به لايحه تحريم‌هاي جديد ايران اشاره کرد که اکنون منتظر راي گيري در سناست. اين قانون را شومر پيشنهاد کرده است و همين سبب شده است با دولت اوباما دچار تنش و اختلاف شود.
 
شومر در توضيحاتي درباره علت اينکه ابتدا با توافقنامه ژنو مخالف بود گفت: تحريمها چيزي است که ايران را به ميز مذاکره کشاند. بنابراين نبايد حتي به اندازه اي اندک کاهش پيدا کند مگر اينکه آنها توانمندي هسته اي خود را کم کنند. اما آنها اين کار را نکرده اند و فقط پيشرفت آن را متوقف کرده اند بنابراين چنين معامله اي با ايران منصفانه نبوده است.
 
البته شومر اقدام اوباما را که در ابتدا نقش جامعه جهاني را در اعمال تحريمها گسترش داد، مثبت و قابل تقدير ارزيابي کرد و گفت دخيل کردن کشورهايي نظير کره جنوبي و هند در اجراي اين تحريمها اقدامي بزرگ بود. 
 
شومر با اشاره به تصميم ايپک(کميته امور عمومي آمريکا و اسرائيل) در حمايت از درخواست کاخ سفيد براي تاخير در راي گيري سنا درباره طرح تحريمها گفت او توانسته با تحريمها ايران را به ميز مذاکره بياورد. من نمي‌فهم چرا او پيش از آنکه از ايران امتياز کافي بگيرد، اجازه مي دهد تحريمها کاهش پيدا کند. حال بايد بپرسيم اکنون ما در کجا قرار داريم.  هيچ کسي دقيقا نمي داند آينده چه طور خواهد شد.
 
شومر در پايان گفت در هر حال تصميم ايپک پس از بررسيهاي دقيق و انديشه کافي و مشورت فراوان با هر دو طرف اقيانوس گرفته شده است.

انتهاي پيام/
منبع » باشگاه خبرنگاران
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس