آخرین اخبار
کد مطلب: 78011
چرا فقط يک عده معدود کم‌سواد بايد از توافق ژنو حرف بزنند/ اساتيد فقط به فکر مقاله ISI نباشند؛ رها کنيد اين شرک‌ها را
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 767

به گزارش سلام لردگان به نقل از خبرگزاري فارس، حسن روحاني رئيس جمهور که صبح امروز در اجلاس رؤساي دانشگاه‌ها و مديران پارک‌هاي علم و فناوري سخن مي‌گفت، آغاز سي و ششمين بهار انقلاب اسلامي بعد از گذشت ?? سال ايثار، مجاهدت و ايستادگي ملت بزرگ ايران را پشت سر ‌رهبري انقلاب و مسيري که مسير تکاملي انقلاب بوده و مردم در آن ايستادگي و مقاومت کردند، تبريک گفت.

وي تصريح کرد: دانشگاه‌ها در نهضت اسلامي و در پيروزي انقلاب، نقش بسيار بزرگي داشتند. از آغاز نهضت اسلامي که از مهر سال ???? شروع شد، دانشگاه‌ها با حوزه و مردم و جوانان و فرهيختگان، همه با هم اين مسير را آغاز و شروع کردند.

روحاني خاطر نشان کرد: در سال ???? به ويژه بعد از ?? خرداد حرکتي که در ميان جامعه مشاهده مي‌کرديم دانشگاهيان، حوزويان و مردم عزيز ما در صف مقدم اين حرکت بودند.

نقش تاثير گذار دانشگاه‌ها در پيروزي انقلاب ??

رئيس جمهور گفت: هنگامي که امام در فروردين سال ???? از زندان آزاد شد، جشن بزرگي که در مدرسه فيضيه برگزار شد، حضور دانشگاهيان در اين مدرسه پررنگ بود. آن شب دو دسته گل بزرگ به مدرسه فيضيه وارد شد؛ يک دسته گل سفيد و ديگري قرمز بود. يکي مربوط به دانشگاه تهران و يک دسته گل مربوط به بازار تهران بود.

روحاني افزود: به هر حال در آن جشن بزرگ، دانشگاه نمود فراواني داشت. در آبان سال ???? که امام دستگير و تبعيد شدند باز نقش دانشگاه، پررنگ بود . در سال‌هاي پاياني دهه ?? آن وقت‌هايي که خود من هم سال‌هاي ?? و ?? دانشجوي دانشگاه تهران بودم - اينکه نام فيضيه قم و دانشگاه تهران را مي‌آورم به خاطر اين است که من شاهد بودم والا دانشگاهاي ديگر هم در همين مسير بودند و يک مسير را طي مي‌کردند- دانشگاه روزهاي پرفراز و نشيبي داشت و تا سال ?? و ?? اوج حرکت مردم ، همه اقشار و به ويژه دانشگاهيان بود.

وي اضافه کرد: بعد از پيروزي انقلاب در همه مقاطع، دانشگاه جزو پيشتازان حرکت تثبيت انقلاب اسلامي و تکامل راه انقلاب بود. در دوران دفاع مقدس، دانشگاه و دانشجويان جزو اقشاري بودند که نقش فعال داشتند. بعد از عمليات والفجر ? و فتح فاو ما دنبال ساخت پلي خاص بوديم.

رئيس جمهور اظهار داشت: در عمليات خيبر پلي تحت عنوان پل خيبري وجود داشت و چون عملياتشان هم خيبر بود، پل شناور بود که به پل خيبرمعروف شد. اين پل توسط انديشمندان، ‌صاحبنظران، جهادگران و استادان جهادي طراحي شده بود و بعد از والفجر ? نياز به پلي داشتيم که با بمباران از بين نرود.

روحاني افزود: در قرارگاه خاتم‌الانبياء شايد ? الي ? روز هر روز جلسه داشتيم که يک پل جديد را طراحي کنيم. پل طراحي شد و اين پل در برابر هر بمباراني مقاوم بود؛ در واقع از يک پل معمولي مهندسي به مراتب مقاوم‌تر بود؛ به هر حال طراحي اين پل توسط صاحب‌نظران، انديشمندان و استادان دانشگاه، عملياتي و اجرايي و بعدها هم به پل بعثت معروف شد.

وي ادامه داد: در علوم و فناوري، تحقيقات و پيشرفت علمي دانشگاه در صف مقدم بوده و هست. پژوهشگاه‌ها، پژوهشکده‌ها، دانشگاه‌ها و دانشگاه‌هاي بزرگ و پارک‌هاي علم و فناوري و نخبگان نقش بسيار ارزشمندي را در حرکت اين کشور در مسير توسعه داشته‌اند.

دانشگاه بايد آزادي و استقلال آکادميک خود را بازيابد

رئيس جمهور گفت: انقلاب اسلامي، پيروزي در دفاع مقدس، حرکت در مسير پيشرفت و توسعه را خدمت شما استادان، رؤساي دانشگاه‌ها و مسئولان اين وزارتخانه، تبريک و تهنيت مي‌گويم.

روحاني افزود: در واقع جشن انقلاب، جشن همه است؛ به ويژه دانشگاهيان که نقش پررنگي را در نهضت اسلامي، ‌انقلاب اسلامي و ادامه راه انقلاب داشتند. خوشحالم که در طول نزديک به 6 ماه که دولت تدبير و اميد کار خود را آغاز کرده، اين ششمين بار است که در جمع دانشگاهيان توفيق حضور مي‌يابم؛ اين هم توفيق است و هم اهميت دادن دولت به دانشگاه و نقش دانشگاه، پژوهشگاه‌ها ، پارک هاي علم و فناوري و همه محققان و صاحبنظران است.

وي متذکر شد: در طول سخنراني‌هايم به نکاتي تاکيد کردم و آن اينکه دانشگاه بايد استقلال آکادميک خودش را باز يابد. دانشگاه بايد آزادي آکادميک خود را باز يابد . تحقيق و آزادي، ‌توسعه علمي و آزادي همواره دستشان در دست يکديگر است.

نياز به محيط امن در دانشگاه داريم نه محيط امنيتي

رئيس جمهور گفت: هيچ جا علم و تحقيق را بدون محيط آزاد نمي‌توانيد بيابيد؛ نيازمند محيطي امن در دانشگاه‌ها هستيم اما نياز به محيط امنيتي نداريم.

روحاني افزود: دانشگاه بايد فضايش، فضاي علم باشد، نه سياست‌زدگي؛ فضاي دانشگاه بايد فضاي آرام داشته باشد اما نه فضاي خاموش. به دانشگاهي نياز داريم که در آن آموزش، تعليم و پژوهش، تحقيق و بينش باشد و دانشوري و روشنفکري آن دانشگاه بتواند فضاي جامعه را عوض کند .

وي تأکيد کرد: ما دنبال دانشگاهي نيستيم که در کنجي تحقيق کند و تحقيقش به جامعه برنگردد. دنبال تحقيق، فقط تا تدوين مقاله نيستيم؛ چرخه علم و فناوري در دانشگاه ما بايد کامل شود. ما نياز به پژوهش‌هاي توأم با اخلاق داريم. نياز به پژوهش‌هايي داريم که اصيل و محقق از تلاش خود مايه گذاشته باشد.

نياز به دانشگاهي داريم که قدرت تعامل و همراهي با جهان را داشته باشد

رئيس جمهور در ادامه سخنانش اظهار داشت: نيازمند دانشگاهي هستيم که در آن دانشگاه کارآفرين تربيت شود نه کارجو؛ ما نياز به دانشگاهي داريم که در آن دانشگاه، دانشجوي خلاق تربيت شود.

روحاني افزود: نيازمند دانشگاهي هستيم که علم و پژوهش در آن مکمل هم و در کنار يکديگر باشند. به دانشگاهي نيار داريم که قدرت تعامل با جهان و روند پيشرفت جهان داشته باشد. ما نياز به دانشگاهي داريم که اين دانشگاه اثرش توليد ثروت و قدرت باشد. نياز به دانشگاهي داريم که مردم جامعه ما و ملت ما آثار آن دانشگاه را در زندگي خود لمس کنند، دانشگاه بايد به بهبود زندگي جامعه منتهي شود.

وي اضافه کرد: ما هم معلم، مدرس و هم محقق و پژوهشگر مي‌خواهيم، هم روشنفکر و دانشور. تعليم يافته دانشگاه که اهل تحقيق است و مسايل فرهنگي و اجتماعي و سياسي خود را ، براي حل مسايل اجتماعي و سياسي از علم بهره مي‌جويد و آن دانشور و روشنفکر مي‌شود. ما نياز به هر سه داريم؛ معلمِ محققِ روشنفکر.

کميت با کيفيت در دانشگاه‌ها توازن داشته باشد

رئيس جمهور گفت: براي اين کار دانشگاه مسير طولاني در پيش رو دارد؛ بسياري از اين نکاتي که الان در قالب و بيان ديگر گفتم در آن پنج سخنراني قبل به آن اشاره کردم، دولت به همه آنها پايبند است. دولت دنبال دانشگاهي است که بين کميت و کيفيت توازون باشد.

روحاني افزود: خيلي خوشحال مي شوم که بشنوم ?? هزار دانشجوي دکترا داريم اما شما دانشگاه‌هاي دنيا را نگاه کنيد ببينيد دانشجوي دکتراي آن چند نفرند. فکر مي‌کنيد در سال يک دانشگاه بزرگ اروپايي و آمريکايي چند دکتري تحويل مي‌دهد. آمار را نگاه کنيد.

وي متذکر شد: من از بسياري از دانشگاه‌ها خبر دارم؛ خيلي خوب است که همه دکتر شوند و من به هر که مي‌رسم غير دکتر در ايران ظاهرا استثناست؛ "الا ما خرج بالدليل".

«ما که افتخار مي‌کنيم همه داراي PHD باشند، تحقيق کرده باشند و مراحل علمي را پيموده باشند، ‌خيلي خوب است، اما واقعاً کيفيت لازم هم وجود دارد؟ اگر شما بگوييد هست من خوشحال مي‌شوم و قضاوت شما را مي‌پذيرم؛ شما رؤساي دانشگاه‌ها، رؤساي پژوهشگاه‌ها و پژوهشکده‌ها و مديران و مسئولان پارک‌هاي علم و فناوري هستيد و من مي‌پذيرم اگر شما بگوييد کيفيت‌دار است اما کميت ما با کيفيت ما بايد توازون داشته باشد».

رئيس شورايعالي انقلاب فرهنگي در بخش ديگري از سخنانش اظهار داشت: درست است که غول کنکور را پشت سر گذاشتيم. درست است وحشت کنکور براي آنهايي که در دوره کارشناسي مي‌خواهند وارد شوند، آن غول تقريباً کنار رفته اما مشکلات ما حل شده است؟

روحاني با طرح اين سؤالات که آيا دانشگاه‌هاي ما داراي کيفيت مطلوب هستند؟ اصلاً شما در دانشگاه‌ مي‌خواهيد چه کار کنيد؟، افزود: شما دنبال اين هستيد که غنچه‌ها را به گل شکوفاي معطر تبديل کنيد؛ همان که قرآن تعبير به فلاح مي‌کند. فلاح همين است. لعلکم تفلحون همين است.

وي ادامه داد: فلاح يعني شکفتن و باز شدن؛ يعني آن بذري که تبديل مي‌‌شود به گياه با همه باروري. شما دنبال شکوفايي هستيد، شکوفايي ذهني، علمي دانشجويان. شما ميراث گذشتگان را با بياني علمي و روز به جوانان عزيز منتقل مي‌کنيد و آنها را در علم و دانشگاه در مسير رشد قرار مي‌دهيد.

«شما علاوه بر آن از دانش امروز و تحقيقات امروز، جوانان عزيز را مطلع مي‌کنيد؛ با محيط علمي و امکانات علمي، تنها استاد که کافي نيست. شما يک ميحط مناسب هم نياز داريد. يک کتابخانه مناسب هم براي دانشجويتان نياز داريد. شايد امروز اينترنت هم جاي آن را پر کرده باشد و اوضاع آن را ايجاد کرده باشد. پس نياز است که امکانات به راحتي در فضاي مجازي بتواند سير کند. شما نياز داريد به يک محيط امن تا بتوانيد حرفتان را بزنيد و نظرتان را بگوييد».

دولت محيط امن را براي دانشگاه مي‌پسندد

رئيس جمهور با بيان اينکه علم، مرز نمي‌شناسد، تحقيق، خط قرمزهايي را که امروز در جامعه ما معمول است نمي‌شناسد، اظهار داشت: خط قرمز تحقيق و علم، منافع و مصالح ملي است؛ اين خواست و نياز مردم است و اينها برخي خط قرمز نيست، خط راهنماست.

روحاني در ادامه به طرح اين سؤالات پرداخت که چرا در علوم انساني پيشرفت نمي‌کنيم؟ چرا در ژنتيک و شبيه‌سازي و انرژي‌هاي نو پيشرفت مي‌کنيم و در علوم انساني و حقوق و اقتصاد و علوم اجتماعي پيشرفت نمي‌کنيم؟ چرا صاحب نظريه نيستيم؟ چرا در طب و شيمي پيشرفت مي‌کنيم؟ در شيمي، فيزيک و پزشکي خط قرمز نداريد و راحتيد اما در علوم سياسي که مي آييد خط قرمز داريد؟

وي با بيان اينکه انسان دو چشم دارد و مي تواند فقط روبرويش را ببيند، گفت: هشت تا چشم که ما نداريم، هم پشت را ببينيم، هم شمال، هم جنوب هم فوق و ... اينکه نمي شود.

«خدا دو چشم که بيشتر به آدم نداده است؛ ما روبرويمان را مي توانيم ببينيم. يعني آينده را بايد ببينيم. يعني منافع ملت را بايد ببينيم. هي بايد برگردم پشت‌سر را نگاه کنم. کافي نيست که پشت‌سر را نگاه کنيد. دائم بايد راست را نگاه کند، راست را که نگاه مي کنيد کافي نيست بايد چپ را نگاه کنيد، چپ را که نگاه کنيد کافي نيست بايد به آسمان‌ها و اعماق زمين نگاه کنيد، آيا اين مي‌شود تحقيق؟ اين مي شود محيط امن؟ اين دولت محيط امن را براي دانشگاه مي‌پسندد. يعني احساس امنيت کنند. همه ما بايد فضا را براي رشد علمي دانشجويانمان آماده کنيم و بتوانيد در رشته‌هاي مختلف تحقيق لازم را انجام دهيم و صاحب نظريه بشويم».

رئيس جمهور با بيان اينکه همه استادان، دانشجويان ما انقلاب‌شان و کشورشان و فرهنگ‌شان و اسلامشان را دوست دارند، گفت: يک عده شدند متولي و همه مردم مشکوک شدند و مورد شک و ترديد هستند؛ شما چه کاره هستيد که خودتان را متولي همه چيز مي‌دانيد. با يک شعار، آدم متولي مي‌شود. با يک چهره و قيافه آدم متولي مي‌شود . به چه مناسبت شما دلسوزتر از ديگران هستيد.

مردم ما عاشق کشور، اسلام، انقلاب و امام‌ (ره) هستند

روحاني تصريح کرد: بگذاريد يک محيط باز ايجاد شود، مردم ما عاشق کشورند، عاشق اسلامند، عاشق انقلابند و عاشق امام‌اند. قانون اساسي را قبول دارند. رهبري نظام را قبول دارند، چرا به همه شک مي‌کنيم ما؟ طرف هر چه قسم مي‌خورد ما قبول نمي‌کنيم.

اين قدر در اين زمينه، خوب محقق هستيم. تمام زندگي طرف را بررسي مي‌کنيم. واقعاً آدم بيکار چقدر داريم؟ تمام سخنراني ها و تمام نوشته‌ها، مقالات را بررسي مي‌کنيم، تا يک نقطه ضعف پيدا کنيم آن را بزرگ بزرگ و بزرگ تر کنيم.

وي اضافه کرد: دست برداريم از اين کارهاي جناحي و حزبي. اين جناح آن جناح ،راست و چپ. بس است يک مقدار به فکر مردم باشيم. مقداري به فکر کشور و آينده باشيم. البته در کنار پرورش و فلاح بخش علمي و تحقيقي بايد به فکر بخش اجتماعي و سياسي هم باشيم.

رئيس جمهور اظهار داشت: دانشجوي ما بايد دانشجوي مسئول جامعه‌پذير آگاه باشد، تنها کافي نيست که از هندسه و فيزيک و شيمي و فيزيولوژي و چارچوب‌هاي علمي تنها باخبر باشد؛ بايد از منافع ملي‌اش هم باخبر باشد. بايد از بدخواهان داخلي و خارجي هم باخبر باشد. بايد از مصالح ملي‌اش باخبر باشد و دنيا را بشناسد.

کسي حق ندارد با پول بيت‌المال براي يک حزب يا جناح در دانشگاه تبليغ کند

روحاني افزود: شناخت جهان، شناخت سياست در دانشگاه بايد انجام بگيرد اما اين معنايش اين نيست که دانشگاه مرکز حزب و يا جناح باشد. هيچ کس حق ندارد با پول بيت‌المال براي تبليغ يک حزب يا يک جناح در دانشگاه کار کند.

وي متذکر شد: ما بايد براي ارتقاي افکار اجتماعي و سياسي دانشجويان تلاش کنيم؛ ما بايد براي آشنايي با دانشجويانمان نسبت به حقوقشان و حقوق شهروندي تلاش کنيم. بايد نسبت به آشنايي دانشجويانمان با فضاي جهاني تلاش کنيم.

دانشگاه متعلق به ملت است نه يک جناح

روحاني در همين راستا به طرح اين سؤال پرداخت که "به چه مناسبت، کسي بايد براي اين حزب و آن حزب ،يا آن جناح و اين جناح تلاش کند؟" و ادامه داد: جناح سرجاي خودش. برويد يک ساختمان با پول خودتان درست کنيد. از جيب مبارک؛ چرا از جيب بيت‌المال؟ «برويد ساختمان درست کنيد. آنجا جمع و تبليغ کنيد. هر کاري مي‌خواهيد بکنيد. خيلي هم خوب است، اشکال ندارد استقبال مي‌کنيم. دولت هم لازم باشد کمک مي‌کند اما دانشگاه متعلق به ملت است. متعلق به يک جناح نيست. کلاس دانشگاه براي همه است».

رئيس جمهور گفت: حتماً بعضي از گزارش هايي که به دست ما مي‌رسد نادرست است؛ من که باور نمي‌کنم کسي در يک سمتي باشد و جايگاهي داشته باشد. به عنوان معلم دانشگاه، استاد، مدرس بخواهد بين دانشجويان فرقي بگذارد. من باور نمي‌کنم. که بگويد اين براي اين جناح است اون براي آن جناح است. من باور نمي‌کنم نمي‌شود.

روحاني افزود: استادان، بزرگان، روساي دانشگاه‌هاي ما، مسئولان وزارت علوم ما امکان ندارد اين چنين باشند.

وي متذکر شد: بياييم هم‌قسم شويم براي شايسته‌سالاري هر که عالم‌تر است، عالم‌تر و آگاه‌تر است، اخلاقي‌تر و فداکارتر است براي اينکه اين کشور و اين ملت را قدر بنهيم و ارج بنهيم فضا را براي پيشرفت آماده کنيم.

روحاني خاطر نشان کرد: ما بايد فضاي لازم را براي رشد سياسي دانشجويان آماده کنيم نه رشد جناحي. رشد سياسي وظيفه ماست؛ اين براي کشور ما ضرورت دارد. البته بحث جسمي و سلامت دانشجويان بسيار مهم است.

«ما بايد فضاي لازم براي ورزش آنها مخصوصاً براي دختران ما که فضا براي آنها در اين زمينه شايد کمتر از پسران باشد. سلامت امروز دانشجويان مان و فرداي دانشجويانمان خوابگاهشان، غذايشان و آنچه به سلامت آنها مربوط مي شود جزو وظايف ماست؛ اينها بايد نيروي سالم کارآمد براي توسعه امروز و فرداي کشور باشند».

دانشگاه مسأله نيست بلکه راه حل است

رئيس جمهور گفت: ما در دانشگاه و در مراکز علمي که در اختيار داريم بايد بدانيم که از نظر اين دولت دانشگاه راه‌ حل است؛ دانشگاه مسأله نيست. بعضي‌ها خود دانشگاه و استاد و دانشجو را مسأله مي‌دانند و مي‌خواهند آن مسأله را حل کنند. آن وقت مي‌رسيم به ستارگان و آسمان دانشجوي ستاره‌اي از آنجا شروع مي‌شود.

روحاني افزود: دانشگاه را مسأله مي‌دانند؛ انشاء‌الله که اينجور نيست و الان ديگر چنين وضعي نداريم. بعضي‌ها دانشگاه و دانشجو را تهديد مي‌دانند و نه فرصت اما از نظر دولت تدبير و اميد دانشگاه مسأله نيست و دانشگاه راه‌حل است. از نظر اين دولت چون دانشگاه راه حل است پس دانشگاه بايد منتقد و اظهارنظر کند. دانشگاه بايد کمک کند، پس دانشگاه بايد راه بدهد.

وي تصريح کرد: از نظر آنهايي که دانشگاه مسأله است بايد مرتب مراقب بود نه با چشم که با دوربين‌هاي متنوع بايد مراقب بود. ما اين را نمي‌پذيريم. اين دولت نمي‌پذيرد که دانشگاه مسأله است.

رئيس جمهور اظهار داشت: دانشگاه راه‌حل براي کشور است؛ ما مي‌خواهيم دانشگاه جهاني بينديشد، جهاني فکر کند و جهاني تحقيق کند. اما ملي و محلي عمل کند اما چرا دانشگاه ما با بازار کار ما تناسب ندارد.

روحاني افزود: چرا ما دانشجو تربيت مي‌کنيم؛ با اين همه مشکلات مالي که ما داريم البته دولت هر چقدر توان داشته باشد، هر چه پول در دانشگاه هزينه شود هزينه نيست، درآمد است اما به هر حال دانشگاه بايد به‌گونه‌اي دانشجو را تربيت کند که بتواند معضلات اجتماعي ما را حل کند.

وي اضافه کرد: ارتباط دانشگاه با بازار کار، من خواهش مي‌کنم، شما منتظر دولت نباشيد. خودتان مسئوليد. شما بايد به دولت کمک کنيد. دولت بايد دولتِ دانش بنيانِ مدرن باشد. دانشگاه است که بايد به ميدان بيايد و کمک کند. شما به ما راه‌حل بدهيد. شما در بخش اقتصاد و سياست به ما راه‌حل بدهيد. خود شما بايد دانشگاه را نقد کنيد. رئيس جمهور در بخش ديگري از سخنانش با بيان اينکه چرا دانشگاه خاموش است و چرا استادان خاموشند؟، اظهار داشت: ما شهامت سقراط‌وار را مي‌خواهيم. از چه مي‌ترسيد؟ چرا يک کار بزرگ بين‌المللي انجام مي‌شود. استادان دانشگاه خصوصي براي رييس‌جمهوري نامه مي‌نويسند. چرا نمي‌آيند حرف بزنند و صحبت کنند؟

روحاني افزود: لااقل اين توافق ژنو اولين گشايش براي دانشگاه و براي پول دانشجوها بود؛ فقط يک عده معدود که از جاي معدود تغذيه مي‌شوند. آنها بايد حرف بزنند. آنها هم البته حرف بزنند اشکال ندارد، نقد کنند اشکال ندارد؛ چرا يک عده کم‌سواد بيايند حرف بزنند؟ استادان دانشمند ما بزرگان دانشگاه ما خصوصي چرا حرف مي‌زنند ولي نمي‌آيند در ميدان.

مذاکره‌کنندگان هسته‌اي تربيت‌شده دانشگاه‌هاي کشورند

وي تصريح کرد: آينده تاريخ بر ما نمي‌بخشد. ما يک رسالت بسيار سنگيني بر دوش داريم چرا وقتي ما يک قدم برمي‌داريم صهيونيست‌ها شب و روز داد و فرياد مي‌زنند و عصباني‌اند.

رئيس جمهور گفت: چرا برخي کشورها که از لحاظ جغرافيايي همسايه ما هستند و نزديک ما هستند همه جا داد مي‌زنند و فرياد مي‌زنند؛ معلوم است که کار بزرگي صورت گرفت. معلوم است اقدام مهمي صورت گرفته است. اين اقدام از آثار دانشگاه است. روحاني افزود: آنهايي که در مذاکره حرف مي‌زنند تربيت شده دانشگاه‌ها هستند؛ آنهايي که امروز تصميم مي‌گيرند، تربيت‌ شده دانشگاه‌ها هستند. چرا نمي‌آييم در جامعه؟ چرا وصل نمي‌شويم به درياي خروشان مردم؟

وي اضافه کرد: اکثريت قاطع قريب به اتفاق جامعه ما خوب مي‌بينند و خوب مي‌فهمند. من در بخش آسايشگاه‌ها جانبازهاي عزيز را زيارت مي‌کنم؛ آنها هم دقيق مي‌دانند چه خبر است. مي‌دانيم کي ها هستند، دارند چه کار مي‌کنند. همه ما مي‌دانيم. محاسبه‌گري را کنار بگذاريم. اينکه ديگران ما را ملامت مي‌کنند کنار بگذاريم. اينکه کي‌ها به ما به به و چه چه مي‌گويند کنار بگذاريم.

در سياست خارجي به دنبال آشتي هستيم نه رويارويي

رئيس جمهور اظهار داشت: من نمي‌خواهم نقد کنم. مي‌خواهم خود شما خودتان را نقد کنيد. دانشگاه از خودش نقد کند. بحث من فقط سياست خارجي نيست؛ ما دنبال آشتي نمي‌خواهيم برويم. مي‌خواهيم رو در روي هم بايستيم. ما مي‌خواهيم يک نکته‌اي که در گذشته دور يا نزديک بوده آن را رها نکنيم. پيغمبر چنين عمل مي‌کرد؟

روحاني با طرح اين پرسش که مگر ما تابع پيغمبر اسلام نيستيم؟، افزود: مگر [پيامبر اسلام] نيامدند در مکه آن همه افراد بدخواهي که ساليان دراز بر او و يارانش ظلم کرده بودند، نه ظلم عادي، زير شکنجه آنها را کشته بودند، بزرگ‌ترين ظلم تاريخ را انجام دادند، وقتي پيغمبر فاتح و پيروز در مکه آمد، چه گفت؟ نگفت فذهب فان اليوم يوم المرحمه؟ نگفت امروز که ما پيروزيم روز انتقام نيست. روز رحمت است. نگفت برويد و همه آزاديد؟ وي با بيان اينکه پيامبر اسلام براي سرسخت‌ترين دشمن خود، خانه‌اش را تبديل کرد به مأمن، ادامه داد: حضرت فرمودند هر که به خانه‌اش برود، در امنيت است و هر که در خانه ابوسفيان باشد، در امن است؛ ما تابع چنين پيغمبري هستيم. اين انقلاب براي اين بود.

رئيس جمهور اظهار داشت: 22 بهمن براي اين بود که ما اسلام و اخلاق را حاکم کنيم؛ اين اعتدالي که مي‌گوييم، يعني عقلانيت؛ اعتدال يعني منافع کشور، يعني مدارا، يعني فاصله‌گرفتن از افراط و تندروي‌هاي نابجا. کي مي‌خواهد اين پرچم را به دوش بگيرد؟ شما هستيد و بايد به دوش بگيريد.

روحاني افزود: ملت کار خودش را در ?? خرداد انجام داد؛ ما مي‌خواهيم دنباله‌رو باشيم، دنباله‌رو راه ملتمان. از بحث‌هاي سياسي بگذرم. در گرفتاري‌هاي مردم، مشکلات مردم، دانشگاه نمي‌خواهد بيايد در محيط‌ زيست؛ نمي‌خواهد بيايد در هواي آلوده؛ نمي‌خواهد بيايد وارد شود. نمي‌خواهم بگويم تحقيقات بنيادين انجام نداديم اما امروز برخي تحقيقات کاربردي مورد نياز جامعه ما يک ضرورت و وظيفه است.

وي اضافه کرد: امروز بيايد در هر استان‌تان جهاني بيانديشيد و ملّي و محلّي حل کنيد. در استان خودتان، دانشگاه خودتان، دانشگاه استان نمي‌خواهد به مسايل استان بپردازد. برايش راه‌حل پيشنهاد کند، تحقيقاتش را در آن مسير قرار دهد. مدام به فکر ISI نباشيم، به فکر امتياز نباشيم؛ رها کنيم اين شرک‌ها را و به فکر کشورمان و ملتمان باشيم.

هيأت امناي دانشگاه‌ها بر اساس شايسته‌سالاري تقويت شوند

رئيس جمهور گفت: زنجيره‌ علم را کامل کنيم؛ مقاله به تنهايي به درد نمي‌خورد. مقاله بايد بيايد در زندگي مردم. شما فرهيختگان جامعه و بزرگان جامعه هستيد. مردم چشم اميد به شما دوخته‌اند.

روحاني افزود: دانشگاه خودش وارد شود و از خودش نقد کند و خودش راه‌حل پيشنهاد دهد؛ مي‌گويم هيأت امناها تقويت شوند. نقش آنها پررنگ شود؛ در هيأت امناها شايسته‌سالاري مدنظر قرار بگيرد.

همه در کشور بگذارند وزارت علوم به وظيفه قانوني خودش عمل کند

روحاني افزود: دلباختگان علم بيايند دانشگاه؛ به محل علم، دانش و فناوري و تحقيق. اينجا محل ايجاد ثروت است. ما همه بياييم دست به دست هم بدهيم. دهه فجر انقلاب است. براي ملتمان، کشورمان، دانشگاه باشد. نکند خداي ناکرده يک وقتي دانشگاه باشد.

وي ادامه داد: ما بايد دانشگاه را مرکز علم و تحقيق و مرکز پرورش قرار دهيم و دانشجو را به عنوان کاردان و کارآفرين براي توسعه کشورمان و مسير ترقي آماده کنيم. خواهش من اين است که همه عزيزان در کشور بگذارند وزارت علوم به وظيفه قانوني خود عمل و قانون را اجرا کند.

«اگر وزير مسئول است بايد به مسئوليت خودش عمل کند؛ دولت از کار قانوني و از اجراي مسئوليت وزير علوم که خود از انديشمندان و فرهيختگان و مورد احترام اکثريت قاطع استادان است، حمايت مي کند».

رئيس جمهور گفت: بگذاريم وزارت علوم کار خودش را انجام مي‌دهد؛ بگذاريم رؤسا به وظيفه خودشان عمل کنند. بگذاريم فضايي را ايجاد کنيم که در آن فضا در دانشگاه تحمل را بالا ببريم.

روحاني افزود: اشکال ندارد يک دانشجوي و يک گروهي به يک فکر سياسي خاصي وابستگي داشته باشند اشکالي ندارد، آزادند اما در دانشگاه بگذاريم محيط مدارا درست شود.

وي تصريح کرد: ما در دانشگاه زبان علم، زبان عقلانيت را گسترش دهيم؛ در دانشگاه فضايي ايجاد کنيم که آن کرسي آزادانديشي که مقام معظم رهبري برآن تأکيد کردند چه شد؟

«آن کرسي آزادانديشي يعني تضارب آراء آزاد، تحمل‌ها را بالا ببريم. فکر مي‌کنم اگر قرار بود صحبت کنيم وزير علوم هم مي‌توانست صحبت کند و ما استفاده کنيم؛ ببخشيد که اينقدر صحبت طولاني شد. بار بزرگي بر دوش شماست. دولت به دانشگاه،‌دانشجو، استادان، فرهيختگان و‌ صاحب‌نظران احترام مي‌گذارد».

رئيس جمهور گفت: هر رئيس دانشگاه و هر استادي و مسئولي در وزارت که دنبال شايسته‌سالاري باشد و براي پيشرفت دانشگاه قدم بردارد، دولت با همه وجود حامي اوست.

روحاني در پايان تأکيد کرد که همه بايد دست به دست هم دهيم و بتوانيم آينده بهتري را براي ملت‌مان، کشورمان و توسعه اين مملکت براي دستيابي به منافع‌مان در اين کشور آماده کنيم.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس