به گزارش سلام لردگان به نقل از خبرگزاري فارس از شهرکرد، قاسم سليمانيدشتکي در نشست مشترک مسئولان اجرايي استان چهارمحال و بختياري با استاندار و مديران ارشد استان خوزستان در محل سد و نيروگاه کارون چهار گفت: منافع و مسائل مشترکي بين اين دو استان وجود دارد.
وي به طرح هاي انتقال آب بين حوضهاي وزارت نيرو در فلات مرکزي اشاره و تأکيد کرد: مديران ارشد خوزستان براي اثبات حقانيت چهارمحال و بختياري در راستاي جلوگيري از انتقال غيرعلمي و مخرب برخي طرح ها کمک ها و حمايت هاي فراواني را انجام دادند.
سليمانيدشتکي اجراي طرح هاي انتقال آب بين حوضه اي براي مصرف آشاميدني را توجيه پذير دانست و افزود: البته اين طرح ها هم بايد براساس معيارهاي علمي و به دور از ضربه زدن به سرچشمه اجرايي شوند.
استاندار چهارمحال و بختياري در بخش ديگري از سخنان خود به پايين بودن درآمد هاي چهارمحال و بختياري اشاره و تصريح کرد: سدها، نيروگاهها و صنايع مادر مستقر در اين استان نيز اکنون درآمدهاي خود را به حساب وزارتخانههاي مربوطه واريز ميکنند.
سليمانيدشتکي همچنين واگذاري سريعتر مديريت سد و نيروگاه کارون چهار به چهارمحال و بختياري را ضروري برشمرد و گفت: در اين صورت افزايش درآمد، رونق اقتصادي و توسعه پايدار را شاهد خواهيم بود.
وي به واقع شدن بخشي از روستاهاي چهارمحال و بختياري در درياچه کارون سه اشاره و خاطر نشان کرد: بايد صدور مجوز پرورش ماهي و بهرهبرداري اهالي اين روستاها از امکانات آبي کارون سه انجام شود.
سليماني دشتکي اجراي عمليات آبخيزداري در بالادست سدها قبل،حين و بعد از ساخت سدها به ويژه سد کارون چهار را ضروري دانست و گفت: وزارت نيرو و استان خوزستان بايد در اين زمينه بخشي از هزينهها را به چهارمحال و بختياري پرداخت کنند.
وي تسريع در اجراي طرح راه آهن اصفهان ـ شهرکرد ـ خوزستان، اتصال چهارمحال و بختياري به آزاد راهها، ملي شدن پروژه بروجن ـ لردگان ـ خوزستان و تکميل محور ارتباطي جايگزين راههاي به زير آب رفته کارون چهار در بخش ميانکوه شهرستان اردل در کوتاهترين زمان ممکن را ضروري اعلام و تأکيد کرد: طبق قول وزارت نيرو بايد بهرهبرداري از جاده جايگزين کارون چهار تا تير سال آينده به بهرهبرداري برسد در غير اين صورت مسئولان اين استان مسئول بدقوليهاي وزارت نيرو نخواهند بود.
استاندار چهارمحال و بختياري افزود: سد خرسان سه هم يکي از پروژههاي مهم و تأثيرگذار در پيشرفت اين استان بوده که در سال 1393 براي اجراي آن 450 ميليارد ريال از محل اعتبارات تملک داراييهاي سرمايهاي ملي پيشبيني شده است.
وي تصريح کرد: در اين حوزه سرمايهگذاريهاي فراواني شده و بايد جلوي برخي شايعات مبني بر احتمال توقف در اجراي پروژه ياد شده گرفته شود.
سليمانيدشتکي گفت: اجراي اين پروژهها روند توسعه همه جانبه و پايدار استانهاي چهارمحال و بختياري و خوزستان در تمامي زمينهها را افزايش ميدهد.
وي خاطرنشان کرد: بايستي مسئولان هر دو استان از طريق دستگاه هاي اجرايي ملي، مجلس شوراي اسلامي و استفاده از توان سرمايهگذاري بخش خصوصي داخلي و خارجي در اين زمينه تلاش بيشتري داشته باشند.
* با جديت و براساس معيارهاي علمي و منطقي از حق خود در کارون و زايندهرود دفاع ميکنيم
استاندار خوزستان نيز در اين نشست گفت: از گذشتههاي بسيار دور رابطه عاطفي و عميقي بين مردم هر دو استان وجود داشته است.
عبدالحسين مقتدايي آهنگ کارون را سمفوني وحدت ملي اعلام و تأکيد کرد: اجراي غيرکارشناسي برخي طرح هاي وزارت نيرو در گذشته باعث شده تا تلخي اين طرحها از شيريني اجراي آن بيشتر باشد.
وي افزود: مردم، مسئولان و نمايندگان مردم خوزستان در مجلس شوراي اسلامي با تمام توان در کنار همتايان خود در چهارمحال و بختياري ايستاده و با جديت و براساس معيارهاي علمي و منطقي از حق خود در کارون و زايندهرود دفاع مي کنند.
استاندار خوزستان تصريح کرد: بايستي در آينده هم برگزاري اين نشستها بين تمامي گروههاي کارشناسي، طبق معيارهاي علمي و به دور از مسايل عاطفي ادامه يابد.
* وزارت نيرو دچار بي برنامگي است
نماينده مردم شهرستان لردگان در مجلس شوراي اسلامي هم گفت: بايد در مديريت کلان آب کشور و برنامه هاي وزارت نيرو تجديد نظر جدي صورت گيرد.
مجيد جليل سرقلعه خاطرنشان کرد: اکنون وزارت نيرو دچار بيبرنامگي بوده و کارهاي خود را براساس روزمرگي انجام ميدهد.
وي جمعيت ساکن در حوزه کارون را بيش از 5 ميليون نفر برشمرد و افزود: براساس برخي طرحهاي وزارت نيرو بايد به اين تعداد جمعيت بيتوجهي شده و آنان را از نعمت آب محروم کرد تا شايد يک ميليون نفر در استانهاي همجوار بهرهمند مزاياي آن طرحها شوند.
جليل سرقلعه تأکيد کرد: چهارمحال و بختياري و خوزستان نبايد قرباني زياده خواهي مسئولان برخي استان هاي همجوار شوند.