آخرین اخبار
کد مطلب: 77955
بازگشايي محور شهرکرد - ناغان - خوزستان حوادث محور لردگان را مي کاهد
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 809
 

وجود شبکه هاي حمل و نقل و جاده هاي ايمن و مناسب از مهم ترين شاخصه هاي توسعه يافتگي است.

به گفته صاحب نظران اقتصادي، شبکه ارتباطي و راه ها در زمينه سازي بستر توسعه اقتصادي هر منطقه تقش کليدي برعهده دارد، زيرا توسعه بخش هاي کشاورزي، صنعت، گردشگري و ساير مولفه هاي شکوفايي يک منطقه، مرهون پيشرفت در زمينه راه سازي است.

به گزارش سلام لردگان به نقل از ايرنا، پيچ و خم فراوان،دست اندازهاي متعدد و ترافيک بالاي جاده لردگان- رامهرمز تاکنون منجر به تصادفات مرگبار زيادي شده به طوري که حوادث اين جاده از سال 88 تا پايان 91 بيش از 850 کشته و زخمي داشته در صورتي که جاده شهرکرد- ايذه در حدود 20 سال کمتر از 10 درصد تلفات جاده اي محور لردگان را داشته است.

براي ساخت جاده شهرکرد - ناغان- ايذه 250 ميليارد تومان اعتبار هزينه شده، هم اکنون بيش از سه سال است که اين راه ارتباطي استراتژيک بسته شده و اين سرمايه هنگفتي در اين بخش بلا استفاده مانده است.

جاده اي که ترددي درآن جريان ندارد، به اندازه کافي از آن نگهداري نمي شود و اين امر باعث فرسودگي پيش از موعد و زودهنگام آن مي شود.

بسته ماندن جاده شهرکرد - ناغان - ايذه باعث بن بست بيش از نيمي از پهنه جغرافيايي چهارمحال و بختياري شده که خود مشکلات متعدد اقتصادي، اجتماعي، رکود و مهاجرت را به دنبال داشته است.

با بسته شدن محور مواصلاتي شهرکرد - ناغان - ايذه ترافيک اين محور به جاده لردگان - رامهرمز منتقل شده و اين در حالي است که اين محور چهارخطه نيست و مشخصات راه اصلي را ندارد و درحد يک راه فرعي است، همچنين روکش آسفالت آن جوابگوي حجم کنوني ترافيک نيست و نياز به احداث باند دوم دارد.

با توجه به وضعيت بودجه بهسازي جاده لردگان و استاندارد شدن آن سال ها به طول مي انجامد و بازگشايي جاده شهرکرد - ناغان - ايذه مي تواند راهکاري براي کاهش تصادفات مسير لردگان و فرصتي براي بهسازي آن باشد.

در محورارتباطي لردگان - رامهرمز شش گردنه صعب العبور وجود دارد که با توجه به برفگير بودن اين محور و پيچ هاي خطرناک حوادث جاده اي در اين مسير زياد اتفاق مي افتد .

براساس محاسبات راه و شهرسازي چهارمحال و بختياري حداقل 40 درصد ترافيک محور لردگان با بازگشايي محور ارتباطي شهرکرد - ناغان - ايذه به اين محور انتقال مي يابد و نتيجه آن کاهش چشم گير تلفات جاده اي و کاهش مشکلات اجتماعي و اقتصادي است، همچنين دو سوم مساحت چهارمحال و بختياري نيز از بن بست بيرون مي آيد.

هم اکنون مرکز چهارمحال و بختياري به علت بسته شدن جاده شهرکرد- ناغان- ايذه از محور ترانزيتي مرکز به غرب کشور عملا حذف شده است.

نماينده مردم لردگان در مجلس شوراي اسلامي گفت: در راستاي مطالبات مردمي در حوزه راه استان دو بار از وزير راه و شهرسازي طرح سوال شده که نتيجه آن تخصيص هفت ميليارد تومان به جاده بروجن - لردگان - رامهرمز و اختصاص دو هزار تن قير به اين جاده بوده است.

?مجيد جليل سرقلعه? ادامه داد: بار ترافيکي بالا و برخوردار نبودن از زيرساخت هاي لازم در محور حادثه خيز و پرتردد بروجن- لردگان- رامهرمز سالانه منجر به کشته شدن افراد زيادي در اين محور مي‎شود بنابراين مسئولان بايد براي رفع اين مشکل چاره انديشي کنند.

وي اظهار داشت: طي سه سالي که جاده لردگان افتتاح شده و مورد استفاده قرار مي گيرد شاهد کشته شدن هموطنان زيادي در اين جاده بوده ايم، از آنجايي که اين جاده هفت استان کشور را به هم پيوند مي زند، نيازمند توجه جدي است.

جليل سرقلعه گفت: درلايحه بودجه سال 93 بايد بودجه اي به اين جاده اختصاص يابد چراکه اين پروژه بيش از 50 درصد پيشرفت فيزيکي دارد و براي اتمام آن نياز به حدود 150 ميليارد تومان اعتبار است.

عضو کميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي افزود: بار ترافيکي اين محور بسيار بالاست و به سبب تردد وسايل نقليه سنگين خطرآفرين است که اين امر اهميت بازگشايي جاده قديم را مضاعف کرده و مجمع نمايندگان استان با جديت پيگير اين موضوع است.

وي بر شتاب بخشي به بهسازي محور لردگان - رامهرمز تاکيد کرد و افزود: اگر اين جاده از استانداردهاي لازم برخوردار شود نه تنها براي مردم اين استان بلکه به هموطناني که از اين مسير عبور مي‎کنند، خدمت بزرگي صورت گرفته است.

جليل با بيان اينکه وضعيت محور بروجن- لردگان به امنيت استان و منطقه گره خورده، افزود: رفع نارسايي هاي جاده اي استان نيازمند عزم و نگاه ملي است.

وي، محور بروجن- لردگان را حادثه خيزترين جاده کشور دانست و گفت: اين محور به قتلگاهي تبديل شده که روزانه شاهد تصادفات بسياري است و اين امر نگراني زيادي براي مردم استان به وجود آورده است.

جليل افزود: اين استان در مسير فلات مرکزي ايران به بنادر جنوبي قرار دارد که از شمال و شرق به اصفهان، از غرب و جنوب غرب به خوزستان، از جنوب به کهگيلويه و بويراحمد و از شمال غرب به لرستان متصل مي شود و بايد طرح هاي راه سازي استان با جديت بيشتري پيگيري شود.

مديرساخت و توسعه راه هاي اداره کل راه و شهرسازي چهارمحال وبختياري نيز گفت: وزارت نيرو متعهد شد که در سال 90 محور شهرکرد - ناغان - ايذه را بازگشايي کند، اما تعهداتش در ساخت جاده هاي جايگزين هنوز به اتمام نرسيده و با اين روند اين طرح در سال آينده هم به اتمام نمي رسد که پيگيري مسئولان را براي عمل کردن وزارت نيرو به تعهدات خود در طرح سدکارون 4 را مي طلبد.

?حسينعلي مقصودي? افزود: اگر وزارت نيرو مشکل اعتباري براي احداث جاده هاي جايگزين در طرح سد کارون 4 دارد نبايد به احداث سدهاي ديگر مانند خرسان 3 اقدام مي کرد، پس مشکل مالي ندارد و مي تواند جاده جايگزين را احداث کند.

وي اظهار داشت: انتظار مي رود با پيگيري مسوولان عالي استان و نمايندگان استان در مجلس وشوراي اسلامي و همت بيشتر وزارت نيرو هرچه سريعتر شاهد بازگشايي اين محور ارتباطي با هدف کاهش ترافيک و تصادفات جاده لردگان باشيم.

مقصودي گفت: با بازگشايي جاده شهرکرد- ناغان- ايذه مي توان خسارت هاي جاني و مالي محور بروجن - لردگان به خوزستان را کاهش داد.

مقصودي گفت: حوادث جاده لردگان از سال 88 تا پايان 91 بيش از 850 کشته و زخمي داشته درصورتيکه جاده شهرکرد- ايذه در 20 سال بارترافيکي کمتر از 10 درصد تلفات محور لردگان را نداشته، بايد جاده شهرکرد - ايذه بازگشايي شود تا بتوان جاده لردگان را در طول زمان بهسازي کرد.

وي گفت: قطعه دوم محور گندمان- لردگان به طول 10 کيلومتر شامل يک دستگاه تونل است که امسال مناقصه آن برگزار و پيمانکار انتخاب شده و مبلغ 54 ميليارد تومان بدون توجه به تورم سالانه اعتبار نياز دارد.

مدير ساخت و توسعه راه هاي اداره کل راه و شهرسازي چهارمحال و بختياري گفت: با بهره برداري از پل زيرقوسي روي سد کارون چهار به عنوان جاده جايگزين ترافيک در جاده بروجن- لردگان- خوزستان تا 40 درصد کاهش خواهد يافت.

وي ادامه داد: با ساخت باند دوم چهارخطه شهرکرد- بروجن- لردگان نيزعلاوه بر تعريض و اصلاح پيچ هاي خطرناک، مشخصات هندسي و فني مسير موجود ارتقا مي يابد.

مقصودي گفت: ترافيک بالا و عدم ظرفيت جاده، پيچ هاي تند، مناسب سازي نشدن بسياري از نقاط حادثه خيز، عدم فرهنگ سازي مناسب از مهمترين دلايل آمار تصادفات بالا در جاده هاي لردگان است.

وي پرحادثه ترين بخش اين محور را در محدوده دوراهان، سه راهي گوشکي و تونل کره بس دانست و بيان داشت: در اين محور بيش از چهارعمليات اجرايي شروع شده اما به دليل اختصاص نيافتن اعتبار عمليات اجرايي به کندي صورت مي گيرد.

معاون امور عمراني استانداري چهارمحال وبختياري محور ارتباطي لردگان به رامهرمز را محور ارتباطي استراتژيک براي اتصال بنادر جنوب به فلات مرکزي کشور دانست و بر شتاب بخشي تخصيص اعتبارات براي بهسازي و تعريض آن تاکيد کرد.

?گودرز اميري? گفت: پيشنهادي به شوراي برنامه ريزي استان مبني براختصاص اعتبار ويژه براي تکميل راه چهارخطه شهرکرد به بروجن و لردگان در راستاي کاهش تصادفات ارائه مي شود.

وي از راه ارتباطي شهرکرد - بروجن - لردگان به استان خوزستان به عنوان مسير پرتردد و استراتژيک براي استان ياد کرد و گفت:رفت و آمد خودرو از اين مسير، بيش از ظرفيت آن است و اعتبارات تملک دارايي بايد براي رفع نقاط حادثه خير و کاهش ترافيک آن تخصيص يابد.

اميري جذب سرمايه گذار بخش خصوصي داخلي و خارجي براي تکميل وبهسازي بزرگراه شهرکرد به بروجن و لردگان و رامهرمز را مورد تاکيد قرارداد و افزود: تکميل باند دوم اين مسير چهارخطه و رفع نقاط حادثه خيز آن به اعتبارات ملي و استاني نياز دارد.

اميري، با تاکيد بر بازگشايي راه ارتباطي شهرکرد - ناغان - ايذه گفت: تکميل چهارخطه شهرکرد به بروجن و لردگان با اعتبار هزينه شده 430 ميليارد ريال به پيشرفت فيزيکي 55 درصدي رسيده است.

وي اظهار کرد: طول پروژه چهارخطه شهرکرد به بروجن و لردگان 146 کيلومتر است که از سال 87 تاکنون 57 کيلومتر آن احداث و بهره برداري شده و 22 کيلومتر آن نيز در مراحل روسازي و آسفالت است که با مساعد شدن شرايط جوي بهره برداري مي شود.

وي ادامه داد: 37 کيلومتر از مسير مذکور در مرحله زيرسازي است که قرارداد اجرايي آن با پيمانکار بسته شده و عمليات اجرايي 30 کيلومتر از اين راه ارتباطي هنوز شروع نشده است.

اميري افزود: اعتبار اختصاص يافته به پروژه چهارخطه شهرکرد - بروجن - لردگان در سال جاري از محل اعتبارات ملي 31 ميليارد ريال و از محل رفع نقاط حادثه خيز نيز چهار ميليارد ريال بوده در حالي که قراردادهاي بسته شده بين اداره کل راه و شهرسازي و پيمانکاران در قطعات مختلف بيش از 800 ميليارد ريال است.

وي اظهارداشت: با توجه به اينکه باند دوم چهارخطه شهرکرد - بروجن - لردگان از اراضي کشاورزي عبور مي کند براي آزادسازي اين اراضي، سال گذشته با اعمال ماده 9 قانون تملک، مقرر شد 35 ميليارد ريال به حساب دادگستري واريز شود که پنج ميليارد ريال آن سال قبل واريز شد و مابقي تاکنون واريز نشده که با انقضاي مهلت قانوني بايد کارشناسي و مراحل قانوني آن مجددا انجام شود که عمليات اجرايي را متوقف مي سازد.

اميري گفت: با توجه به حجم روز افزون ترافيک محور شهرکرد به بروجن و لردگان و وقوع تصادفات و تلفات جاني و خسارت هاي مالي فراوان، توجه ويژه به اين پروژه و تخصيص اعتبارات کافي ضروري است.

فرماندار شهرستان بروجن علت بيشتر تصادفات محور ارتباطي شهرکرد-بروجن-لردگان را وجود نقاط حادثه خيز دانست و اظهار کرد: اين محور با وجود ظرفيت بسيار پاييني که دارد اما به دليل اينکه محور ارتباطي بيشترين استان ها با جنوب کشور است شاهد تردد بسيار بالاي وسايل نقليه است.

?فتاح کرمي? افزود: تردد روزانه 17 هزار وسيله نقليه در اين جاده، حساسيت اين محور ارتباطي را بالا برده و بي شک اين موضوع در افزايش خطرات و حوادث بي تاثير نبوده است.

وي، تعداد نقاط حادثه خيز محورهاي اصلي ارتباطي شهرستان بروجن را 168 نقطه اعلام کرد و گفت: از اين تعداد 36 نقطه حادثه خيز آن در محور بروجن - لردگان وخوزستان است.

کرمي با بيان اينکه براي رفع اين نقاط حادثه خيز تلاش هايي صورت گرفته است مهمترين اين فعاليت ها را حذف گردنه قاميشلو به بروجن در محور بروجن – مبارکه، احداث پل غيرهمسطح کنرک در محور بروجن- لردگان و بهسازي بلوار حضرت ولي عصر(عج) شهر گندمان عنوان کرد.

وي اظهار داشت: در محور بروجن – لردگان تابلو علايم راهنمايي و رانندگي براي تامين امنيت راه ها با اعتباري بالغ بر 150 ميليون تومان به منظور اعلام پيام هاي الکترونيکي در راستاي کاهش تصادفات نصب شده است.

کرمي تاکيد کرد: سال گذشته در راستاي بهسازي اين محور ارتباطي بروجن - لردگان به خوزستان با وزير راه جلسه اي برگزار شد که چهار بانده شدن محور بروجن به خوزستان يکي از مهم ترين مصوبات اين جلسه بود.

وي بابيان مشکلات فراواني که در اين محور ارتباطي وجود دارد، اظهار داشت: سنگلاخ بودن منطقه از دلايلي است که سبب شده کار بهسازي اين مسير با کندي حرکت کند.

نماينده مردم شهرستان بروجن در مجلس شوراي اسلامي نيز اظهار داشت: محور شهرکرد – خوزستان يک محور ارتباطي فراملي است و حداقل 12 استان صنعتي کشور را سرويس دهي مي کند.

?اميرعباس سلطاني? افزود: جاده بروجن به لردگان و خوزستان به دليل کوهستاني بودن منطقه و حجم بالاي ترافيکي، پاسخگوي نياز مردم نيست.

وي تصريح کرد: در آخرين جلسه اي که در اين راستا با وزير راه برگزار شد به اين نتيجه رسيديم که در اين محور بايد خط راه آهن از ابتداي مسير زرين شهر به خوزستان احداث شود.

سلطاني با بيان اينکه تاکنون بيش از 30 ميليارد تومان براي بهسازي اين مسير هزينه شده خاطرنشان کرد: هنوز به اعتباري بالغ بر 110 ميليارد تومان براي بهره برداري اين محور و تامين امنيت کامل جاده نياز است.

وي افزود: زيربناي کل جاده هاي شهرستان بروجن 420 کيلومتر است که 35 درصد از آن به بهسازي نياز دارد.

نماينده مردم بروجن در مجلس شوراي اسلامي گفت: چهارمحال و بختياري از معدود استان هاي کشور است که در حوزه راه، کمترين ميزان توسعه يافتگي را دارد.

وي بسياري از جاده هاي چهارمحال و بختياري را فاقد استاندارد لازم دانست و افزود: با چهارخطه کردن راه هاي اين استان علاوه بر تامين امنيت و ايمني مسافران، شرايط لازم براي رشد و پيشرفت اين استان فراهم خواهد شد.

سرپرست جمعيت هلال احمر شهرستان بروجن نيز با تشريح آمار تلفات و حوادث جاده اي اين محور، گفت: شلوغ بودن جاده بروجن- خوزستان، استاندارد نبودن اين مسير و دو بانده بودن محور از علت هاي اصلي تصادفات در اين محور ارتباطي است.

?آرش شيراني? افزود: درشش ماهه اول سال جاري 95 درصد تصادفات شهرستان بروجن در محور بروجن – لردگان - رامهرمز بوده و پنج درصد باقيمانده به محور بروجن - سفيددشت اختصاص داشته است.

سرپرست حمل ونقل پايانه هاي شهرستان بروجن نيز علت اصلي تصادفات در محور بروجن – خوزستان را چهار بانده نبودن مسير و کوهستاني بودن آن دانست.

?لطيف فرقاني? افزود: براي ارتقاي ايمني جاده ها برگزاري کلاس هاي بدو خدمت و کلاس هاي ضمن خدمت براي رانندگان در دستور کار قرار گرفته است.

وي تصريح کرد: از ميان کل تصادفات جاده ايي در محورهاي ارتباطي شهرستان بروجن 53 درصد شامل سواري ها و مابقي را انواع کاميون در برمي گيرد.

رئيس بيمارستان ولي عصر(عج) شهرستان بروجن نيز اظهار کرد: به علت تصادفاتي که در محورهاي ارتباطي شهرستان بروجن صورت مي گيرد ماهيانه 300 مراجع سرپايي و 450 مراجعه منجر به بستري در اين بيمارستان پذيرش مي شود.

?عليرضا جعفري? تعداد فوت شدگان بر اثر تصادف در شش ماهه اول سال جاري اين بيمارستان را 16 نفر اعلام کرد و افزود: اگر براي بهسازي و تامين امنيت جاده هاي شهرستان اقدامي صورت نگيرد، اين آمار افزايش مي يابد.

مدير شرکت مسافربري پرواز نيز محور بروجن - لردگان در استان چهار محال و بختياري به علت تردد زياد ماشين هاي سنگين و دو بانده بودن نا امن دانست و اظهار کرد: اين جاده تا مسئولان اقدامي جدي براي ايمن سازي آن انجام ندهند دست از بلعيدن جان انسان هاي بي گناه برنخواهد داشت.

?مهدي ملک محمدي? گفت: تعداد وسايل نقليه و اتوبوس هاي اين شرکت 30 دستگاه بوده که به دليل ناامن بودن اين مسير به هشت دستگاه کاهش يافته است.

وي تصريح کرد: مشکلات فني جاده بروجن- لردگان به اندازه اي است که رانندگان هر شش ماه يکبار مجبور به تعمير موتور خودرو هايشان مي شوند.

يکي از رانندگان خط بروجن – لردگان مشکل اين جاده را ظرفيت پايين جاده و تردد بالاي وسايل نقليه دانست.

?هوشنگ رفيعي? گفت: اين جاده نقاط حادثه خيز و دست اندازهاي بسياري دارد که هم باعث تصادفات و هم وارد شدن صدمه به ماشين ها مي شود.

راننده ديگري که خواست نامش فاش نشود، گفت: چند نفر ديگر بايد قرباني اين جاده شوند تا مسئولان براي بهبود وضعيت اين جاده قدمي بر دارند.

وي افزود: اين جاده محور ارتباط 15 استان، تردد کاروان هاي راهيان نور، انتقال مواد اوليه کارخانجات فولاد جنوب کشور و همچنين واردات بنادر جنوبي است. وي ادامه داد: جاده اي به اين مهمي نيازمند توجه بيشتر مسوولان براي کاهش تصادفات جاده اي است.

اين راننده تصريح کرد: اگر به علت بدي وضع اقتصادي دولت نمي تواند محور بروجن – لردگان را چهار بانده کند لازم است که در کوتاه مدت جاده شهرکرد-ناغان - ايذه را بازگشايي کند.

رييس پليس راه فرماندهي انتظامي استان چهارمحال و بختياري نيز در اين خصوص در گفت و گو با ايرنا، نامناسب بودن برخي مسيرهاي ارتباطي و کمبود آموزش رانندگان را از عوامل تصادف در راه کشور و اين مسير ارتباطي بيان کرد.

سرهنگ ?حمزه رفيعي? گفت: بيش از 30 درصد تصادفات برون شهري منجر به فوت چهارمحال وبختياري در محور بروجن - لردگان به استان خوزستان اتفاق مي افتد.

وي ادامه داد: جاده لردگان به خوزستان از محورهاي ترانزيتي است ولي اين راه جوابگوي حجم تردد خودرو نيست.

سرهنگ رفيعي بر لزوم افزايش ايمني اين مسير، افزايش تجهيزات نظارتي پليس، اصلاح برخي مسيرهاي تردد خودرو و افزايش آموزش ها به مردم در راستاي کاهش تصادفات تاکيد کرد.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس