به گزارش سلام لردگان به نقل از خبرنگار مهر، نصرالله جهانگرد صبح ديروز در مراسم افتتاحيه همايش رايانش ابري با اشاره به مباحث توسعه اي اقتصادي کشور از جمله توسعه کشاورزي، صنعت و اشتغال و توليد اظهار داشت: براي توسعه کشور نيازمند اصلاح نظام توليد و اشتغال و خدمات و رويکرد آن به سمت استفاده از فناوري اطلاعات هستيم؛ در همين حال بهترين حوزهاي که ميتواند توليد اشتغال را با خود به همراه داشته باشد، بخش خدمات است که ميتوان آن را با استفاده از تکنولوژي بهبود داد.
رئيس سازمان فناوري اطلاعات ايران با بيان اينکه در سال آينده، 200 هزار فارغالتحصيل فناوري اطلاعات خواهيم داشت و بايد براي استفاده از اين نيروي کار برنامهريزي کنيم اضافه کرد: براي رشد توسعه بايد تکنولوژي را با تعامل جهاني همراه کنيم. در تمامي رشتهها هر فعاليتي نيازمند جمعآوري و کنترل اطلاعات است و اين موضوع از اهميت فناوري اطلاعات و ارتباطات در اين زمينه خبر ميدهد.
جهانگرد با اشاره به برنامه ريزي هاي خرد، متوسط و کلان در بحث اشتغال گفت: سطح خرد يعني کمک به اشخاص حقيقي و حقوقي، سطح متوسط يعني توانمندسازي محيط کسب و کار و سطح کلان انواع طرحهاي جامع زيرساختي و طرحهاي توسعه کلان را شامل مي شود که متاسفانه در چند سال گذشته جاي سطح خرد و کلان با هم جابهجا شده و سطح کلان به فراموشي سپرده شده بود. در حقيقت مسوولان با استفاده از سطح خرد انتظار نتيجهگيري کلان را داشتند. به عنوان مثال وامهايي در سالهاي گذشته براي اشتغالزايي داده شد و نتيجهي چندان مطلوبي را در بر نداشت.
معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با انتقاد از سهم ناچيز ايران در سرعت انتقال ديتا اظهار داشت: در حال حاضر سرعت انتقال داده در دنيا حدود 100 ترابيت در ثانيه برآورد مي شود که سهم کشور ما در اين زمينه بسيار کم است؛ اين درحالي که بايد تا پايان برنامه پنجم توسعه در خاورميانه رتبه دوم را داشته باشيم. در همين حال بايد گفت که سهم ايران از سرمايههاي توليدشده در اين بخش نيز در مقايسه با ساير کشورهاي پيشرفته اندک است.
وي با اشاره به اهداف برنامه پنج ساله پنجم گفت: تا پايان سال 94 بايد 60 درصد خانوادهها و شرکتها به اينترنت با سرعت حداقل دو مگابيت بر ثانيه دسترسي داشته باشند که براي رسيدن به اين هدف ظرفيت پهناي باند اينترنت بايد در داخل کشور تا 20 برابر حجم فعلي و در بينالملل تا 100 برابر رقم فعلي افزايش يابد. از اين رو در دو سال آينده بايد اين کاستي جبران شود.
جهانگرد از مهاجرت به سمت آدرس هاي عددي نسخه 6 خبر داد و گفت: در دنيا به زودي تمامي دستگاهها با IPv6 هويت پيدا ميکنند. در اين زمينه ما نيز بايد به اين سمت حرکت کنيم و در اين مهاجرت از ورژن 4 به ورژن 6 مشکلات زيادي خواهيم داشت، چرا که سختافزار و نرمافزارهاي ما در اين زمينه با آي.پي ورژن 6 سازگاري ندارد.
رئيس سازمان فناوري اطلاعات ايران در مورد رايانش ابري نيز گفت: اين تکنولوژي در دنيا به شدت در حال توسعه است. در اين زمينه در حال تحليل برروي کشورهاي مختلف هستيم تا بتوانيم ساز و کار آن را با سيستم داخلي تطبيق دهيم. در اين زمينه کنترلپذيري، دسترسپذيري و امنيت از اهميت ويژه اي برخوردار است.
به گفته وي سياست وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات در اين زمينه حمايت از بخش خصوصي است و دولت در اين قلمرو بايد کمترين دخالت را داشته باشد و کار را به دست بخش خصوصي بسپارد.