آخرین اخبار
کد مطلب: 77866
مردي که در کنار اوباما مقابل تصويب تحريم‌هاي جديد ضد ايراني ايستاد
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 767
به گزارش  سلام لردگان، به نقل از لس آنجلس تايمز ، اين روزنامه آمريکايي امروز در پايگاه اينترنتي خود در مقاله‌اي به قلم دويله مک مانوس نوشت هري ريد، رهبر اعضاي دموکرات مجلس سناي آمريکا از ايالت نوادا در حال حاضر مهمترين فرد در مذاکرات هسته‌اي ايران و آمريکا است.
 
دو هفته پيش، ديپلماسي هسته‌اي باراک اوباما، رئيس جمهور آمريکا با مشکل مواجه شد که يک مسئله داخلي بود.
 
پيشنهاد مجلس سنا براي اعمال تحريم‌هاي جديد اقتصادي بر ايران به سرعت 59 حامي به دست آورد و فقط يک راي لازم داشت تا به هدف برسد. حاميان اين طرح از جمله کميته امور عمومي آمريکا و اسرائيل که يک لابي قدرتمند طرفدار اسرائيل است براي تصويب آن در سنا به شدت تلاش مي‌کردند.
 
مشکل اين است که ايران گفته است تصويب اين طرح را به منزله نقض توافقي که آمريکا در ماه نوامبر امضا کرده و قول داده است هيچ تحريمي در زمان مذاکرات اعمال نخواهد شد تلقي خواهد کرد. 
 
مشاوران اوباما هشدار داده اند اگر اين طرح به تصويب برسد، ايران ممکن است از مذاکرات خارج شود و در اين صورت بخش زيادي از جهان از آن حمايت خواهند کرد.
 
اما تهيه کنندگان اين طرح مايلند خطرات آن را بپذيرند. آنها از شرايط توافق اوباما با ايران خوشحال نيستند و مي‌گويند هدفشان تقويت موضع رئيس جمهور است. با اين حال، اين پيشنهاد ظاهرا چيزي جز توبيخ مستقيم اوباما از نحوه مديريت سياست خارجي وي نيست.
 
در ابتدا، اين طرح به سرعت مورد حمايت قرار گرفت و شانزده دموکرات به 43 جمهوري خواه در حمايت از آن پيوستند. طرفداران اين طرح پيش بيني کردند به زودي بيش از شصت راي براي ارسال آن به سنا به دست خواهند آورد.
 
اما هري ريد به ميدان آمد و اداره امور را به دست گرفت. وي به سناتورها گفت نيازي نمي بيند که به سرعت در اين زمينه اقدام کنند. اين مقام آمريکايي با خونسردي به خبرنگاران گفت: در اين مرحله فکر مي کنم در جايي که بايد باشيم هستيم.
 
اين انفعال استراتژيک به اوباما و مشاوران وي در کاخ سفيد زمان بيشتري براي لابي بر ضد اين طرح داد. و همچنين به ائتلاف گروه‌هاي ليبرال فرصت داد تا بتوانند براي مقابله با تلاش‌هاي کميته امور عمومي آمريکا و اسرائيل براي متقاعد کردن آن دسته از سناتورهاي دموکرات که هنوز تصميم خود را نگرفته‌اند خود را سازماندهي کنند.
 
هفته گذشته، روشن شد که تلاش‌هاي ريد موفقيت آميز بوده است و سنا به اين زودي تحريم‌هاي جديد را به راي نخواهد گذاشت. تعداد حاميان اين طرح 59 نفر باقي ماند و تعداد اندکي از دموکرات‌ها هم که آن را امضا کرده بودند، راي خود را پس گرفتند. 
 
در ادامه اين مقاله آمده است اين اختلافات به طور قطع ادامه خواهد داشت به خصوص اگر توافقي حاصل شود که کنگره را ملزم به لغو قانون تحريم‌ها کند و اگر توافق نهايي طبق برنامه زمانبندي شده حاصل شود، يعني تا شش ماه ديگر، درست همزمان خواهد  شد با اواسط تبليغات انتخاباتي مجلس سناي آمريکا که در اين دوره زماني لفاظي‌ها تشديد خواهد شد.
 
اما حتي در اين صورت نيز اگر اوباما بخواهد در مسير ديپلماسي هسته اي خود پيش برود، هري ريد را خواهد داشت.
 
 

انتهاي پيام /

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس