به گزارش سلام لردگان، دکتر نويد دانايي معاون آموزشي دانشگاه علوم پزشکي و فوق تخصص نوزادان و اطفال در گفتگو با خبرنگار مرآت ضمن بيان اين که در هنگام دندان در آوردن شير خوار يکسري واکنشهاي التهابي در بدن اتفاق افتاده که منجر به عوارضي همچون اسهال، سوختگي ناحيه پوشک، تب خفيف، آبريزش بيني، اشک ريزش و سرفه هاي تک تکمي شود،اظهار داشت: نبايد هر اسهالي را به حساب دندان در آوردن گذاشت.
وي با اشاره به اينکه اسهال ناشي از دندان در آوردن، يک اسهال خفيف است و فقط دفعات آن افزايش پيدا مي کند ،خاطر نشان کرد: نمي توان اسهال آبکي و دفعات متعدد کار کردن شکم در روز را ناشي از دندان در آوردن دانست.
اين فوق تخصص نوزادان و اطفال در ادامه با بيان اينکه تب ناشي از دندان در آوردن تب خفيفي است که اغلب نياز به تب بر ندارد،گفت: علائم تنفسي وآبريزش بيني هم در دندان در آوردن خيلي خفيف است.
معاون آموزشي دانشگاه علوم پزشکي با تاکيد بر مراجعه به پزشک براي درجه حرارت بالاي 38 درجه ، اظهار داشت:تب هاي گذرا با درجه حرارت 6/37 و يا 7/37 نياز به مراجعه ندارد.
به گفته وي والدين اگر در اندازه گيري تب شير خوار از دماسنج هاي ديجيتال استفاده مي کنند و درجه حرارت زير بغل را اندازه مي گيرند بايد نيم درجه به درجه ي نشان داده شده اضافه کنند.
دانايي در ادامه با تاکيد بر اينکه بهترين روش براي آرام کردن بي قراري شيرخوارگان در هنگام دندان درآوردن ماليدن ديفن هيدرامين بر روي لثه هاي نوزاد است،تصريح کرد: تجويز اين دارو بايد بعد از مسجل شدن علت بي قراري به خاطر دندان درآوردن است ، توسط پرشک صورت گيرد.
اين فوق تخصص نوزادان با اشاره به برخي روش هاي سنتي مانند ماليدن گل ميخک يا گوشت خام و.. براي آرام کردن بي قراري شير خوار به هنگام دندان در آوردن،گفت: تا زماني که يک مستند علمي قوي براي استفاده از اين روش ها وجود نداشته باشد استفاده از اين مواد از ديدگاه من منسوخ است.
انتهاي پيام/