آخرین اخبار
کد مطلب: 77665
از تشکيل شوراي انقلاب تا ازدواج پيامبر اکرم با حضرت خديجه(س)
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 818
به گزارش سلام لردگان به نقل از باشگاه خبرنگاران، امروز 22 دي 1392 خورشيدي برابر با 10 ربيع الاول 1435 هجري و 12 ژانويه 2014 ميلادي است. مهمترين رخدادهاي تاريخي امروز از اين قرار است:


تشکيل شوراي انقلاب به فرمان "امام خميني" (ره) (1357ش)
با اوج‌گيري نهضت اسلامي در سال 1357، انديشه طرح تشکلي به نام شوراي انقلاب در ميان روحانيون معتمد حضرت امام(ره) پديد آمد که در سفر شهيد مطهري به پاريس، اين طرح با امام در ميان گذارده شد. با موافقت معظمٌ له، اين شورا تشکيل گرديد و اعضاي آن انتخاب شدند. پس از آن امام خميني(ره) طي اطلاعيه‌اي، اعضاي شوراي انقلاب اسلامي را تعيين و وظايف آن را براي مردم تشريح نمودند. اعضاي اين شورا عبارت بودند از: حضرات آيات سيد علي خامنه‌اي، سيد محمود طالقاني، سيد محمد بهشتي، مرتضي مطهري، اکبر هاشمي رفسنجاني، سيد عبدالکريم موسي اردبيلي، محمدرضا مهدوي کني و آقايان يداللَّه سحابي، مهدي بازرگان و عباس شيباني و... . در آستانه پيروزي انقلاب، اعضاي اين شورا، مهندس بازرگان را به عنوان نخست وزير دولت موقت پيشنهاد کردند که حضرت امام با اين پيشنهاد موافقت نمودند.


پس از پيروزي انقلاب، اين شورا با مشروعيت حاصله از حمايت‌هاي مردمي، زمام امور را به دست گرفت. از جمله اقدامات شوراي انقلاب، مي‌توان به تصويب اساسنامه سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، ملي شدن بانک‌ها، سامان بخشيدن به دادگاه‌هاي انقلاب، برگزاري همه‌پرسي در رابطه با نظام جمهوري اسلامي، بررسي پيش‌نويس قانون اساسي، تصويب آيين نامه‌هاي مجلس خبرگان و برگزاري انتخابات رياست جمهوري و مجلس شوراي اسلامي و... اشاره کرد. مسؤوليت شوراي انقلاب تا زمان تشکيل مجلس شوراي اسلامي به طول انجاميد و از تاريخ 7 خرداد 1359 وظايف اين شورا به مجلس و شوراي نگهبان واگذار گرديد.

صدور فرمان تأسيس "عدالتخانه" توسط "مظفرالدين شاه قاجار" (1284 ش)
پافشاري و مبارزات مردم مسلمان ايران به رهبري روحانيت، براي به دست آوردن حق تصميم‌گيري در امور خويش و برقراري حکومت مشروطه، سرانجام استبدادگران را منزوي و شاه قاجار را به پذيرش درخواست ايشان ناچار ساخت. بست نشينان در حرم حضرت عبدالعظيم، با واسطه قرار دادن سفير عثماني، خواسته‌هاي خويش از جمله تأسيس عدالت‌خانه در سراسر کشور را به دولت اطلاع دادند. مظفرالدين‌شاه نيز که شور و هيجان مردم را در اين امر ديده بود، بدون هيچ درنگي حکم تأسيس عدالت‌خانه را صادر نمود. بدين ترتيب نخستين کوشش‌هاي مردم آزادمنش ايران و رهبرانشان به خصوص آيت‌اللَّه سيد محمد طباطبايي که اولين بار، تأسيس عدالت‌خانه توسط وي مطرح شد به ثمر نشست و راه براي تحقق خواسته‌هاي مهم‌تر که همان پذيرش مشروطيت بود، هموار گشت. به دنبال صدور اين فرمان، آيت‌اللَّه سيد عبداللَّه بهبهاني و سيد محمد طباطبايي به همراه ساير علما پس از يک ماه تحصُّن باشکوه و احترام فراوان و با استقبال مردم، وارد شهر شدند.

رحلت آيت اللَّه "سيد ابوالقاسم دهکُردي اصفهاني" (1313 ش)
آيت‌اللَّه سيد ابوالقاسم دهکردي اصفهاني در حدود سال 1234 ش در دهکُرد از توابع شهرکرد به دنيا آمد. وي علاوه بر مراتب علم و دانش، خطيبي توانا بود و مردم بسياري از خواص و عوام از مجالس وعظ او استفاده مي‌کردند. برخي از آثار اين عالم بزرگ از اين قرارند: شرح بر شرايع در دو جلد، جَنَّةُ الماوي در اخلاق، حاشيه بر تفسير صافي و وسيلة النجاة. سرانجام آيت‌اللَّه دهکردي اصفهاني در 22 دي ماه 1312 ش برابر با ششم شوال 1353 ق در 79 سالگي بدرود حيات گفت و جنازه اين مرجع بزرگ پس از تشييعي باشکوه در جوار مقبره حضرت زينب بنت موسي بن جعفر(ع) در اصفهان به خاک سپرده شد.

محکوميت انتشار مقاله توهين‌آميز روزنامه اطلاعات عليه امام توسط مراجع تقليد (1356 ش)
در پي قيام خونين نوزدهم دي ماه 1356 در قم و تبليغات کاذب و انحرافي رسانه‌هاي رژيم شاه و پشتيبانان خارجي آن بر ضد اين قيام، حضرت آيت‌اللَّه گلپايگاني در نامه‌اي به آيت‌اللَّه سيد احمد خوانساري در تهران، خواستار کمک ايشان در مقابله با اين تبليغات شد. همچنين حضرات آيات مرعشي نجفي، ميرزا هاشم آملي و شيخ مرتضي حائري يزدي با انتشار اعلاميه‌هايي، چاپ مقاله توهين‌آميز در روزنامه اطلاعات بر ضد امام خميني و فاجعه 19 دي ماه قم به دست عوامل رژيم پهلوي را شديداً محکوم کردند.

عمليات کوچک ظفر 5 در استان کرکوک و دياله عراق توسط سپاه (1366ش)

شهادت دکتر مسعود علي محمدي ، دانشمند هسته اي ايران (1388ش)
مسعود علي‌محمدي (? شهريور ???? - ?? دي ???? در تهران) استاد فيزيک دانشگاه تهران بود که در بامداد ?? دي ماه ???? و در سن ?? سالگي، به هنگام بيرون آمدن از منزلش بر اثر انفجار يک بمب کنترل از راه دور به دست عوامل موصاد به شهادت رسيد. او مدرک کارشناسي را از دانشگاه شيراز (????) و کارشناسي ارشد (????) و دکتراي فيزيک با گرايش ذرات بنيادي را از دانشگاه صنعتي شريف در سال ???? کسب کرد.


او از دانشجويان نخستين دوره دکتراي فيزيک در داخل ايران بود و نخستين شخصي است که در ايران دکتراي خود را در فيزيک دريافت نموده‌است. تخصص اصلي او ذرات بنيادي، انرژي‌هاي بالا و کيهان‌شناسي بوده‌است. با پژوهشگاه دانش هاي بنيادي (مرکز تحقيقات فيزيک نظري و رياضيات) نيز طي سال هاي ???? تا ???? همکاري داشته‌اند. وي از سال ???? در دانشکده فيزيک دانشگاه تهران مشغول به تدريس بود و عضو هيئت علمي و مميزه اين دانشگاه بود. وي همچنين در مقاطع مختلف تحصيلي شاخه فيزيک در تربيت معلم، وي همچنين به عنوان استاد راهنما و مشاور در پروژه هاي پايان نامه هاي مرتبط با علوم فيزيکي، به فعاليت مشغول بوده.

درگذشت شاهرخ اورامي ، از شاعران آييني ايران(1391ش)
«شاهرخ اورامي»، شاعر کردستاني متخلص به ماموستا اهون، متولد 1332 شهرستان سنندج، پنجشنبه 22 دي در سن 59 سالگي به دليل ايست قلبي در بيمارستان توحيد سنندج درگذشت. اين شاعر يکي از شاعراني بود که با اين که خود اهل سنت بود، اما شعرهاي زيادي در مدح اهل بيت سروده بود. از آثار اين شاعر کشورمان مي‌توان به «تولاي علي(ع) در فرهنگ کردهاي اهل سنت جهان»، «شعاع مهر حسين(ع)»، «ديوان شعر کردي فاطمي و علوي»، «تولاي حسين(ع) در ادب اهل تسنن»، «مهر رضوي در آيينه ادباي کرد» و «ترا من دوست دارم» اشاره کرد.

آيت الله مسيح تهراني درگذشت.(1350ش)

مورگان شوستر خزانه دار کل ايران که بر اثر اولتيماتوم روس برکنار شده بود با دريافت خسارت تهران را ترک کرد. (1290ش)

وفات عبدالمطلب جدّ بزرگوار پيامبر گرامي اسلام (ص) (8 عام‌الفيل)
ابوحارث عبدالمطلب بن هاشم بن عبدمناف، بزرگ قبيله? قريش در زمان جاهليت و از بزرگانِ عرب بود. عبدالمطّلب جد پدري حضرت محمد(ص) و امام علي(ع) است. از جمله آثار عبدالمطلب، حفرِ چاه زمزم است. او نذر کرد که هرگاه، خدايِ متعال، به او ده فرزند پسر کرامت کند، يکي از آن جمله را به سُنَّت جدش، ابراهيم(ع)، قرباني کند. خداي، حاجتش برآورد و او را ده پسر عنايت فرمود. عبدالمطلب بر آن شد که نذرش را ادا کند. قرعه به نام عبداللَّه، پدر حضرت محمد(ص) افتاد. چون خواست او را قربان کند، خويشانِ مادري، او را ممانعت کردند. سرانجام با راهنمايي يکي از بزرگان، قرار بر اين شد که ديه? يک نفر را به جاي عبداللَّه قرباني کنند که صد شتر معيَّن گرديد. چون عبدالمطلب را مرضِ موت رسيد، ابوطالب را بخواند و او را گفت: محمد(ص) را از دل و جان مواظب باش که اين کودک، رايحه? پدر را استشمام ننموده و مهر مادر نديده. اين کودک را آينده‌اي پس شگفت در پيش است. تو مسؤولي در دوران کودکي، مراقب و مواظب او باشي، مبادا آسيبي به وي رسد. پيامبر بزرگ اسلام، در زمان رحلت جدّ خود، هشت سال داشت.

ازدواج پيامبر اکرم با حضرت خديجه(س) پانزده سال قبل از بعثت (25 عام‌الفيل)
پيامبر اکرم(ص) در 25 سالگي با مشورت و ياري عمويش ابوطالب(ع) با بانوي صاحب نام قريش، خديجه بنت خُويْلَد ازدواج نمود. خديجه? کبري(س) در تمام 25 سال زندگي مشترک با پيامبر اکرم(ص) يار و غمخوار آن حضرت بود. او نخستين کسي بود که به دين اسلام ايمان آورد و با ايمان خويش مايه? آرامش خاطري براي نبي مکرم اسلام شد. آن بانوي مکرّمه، ثروت هنگفت خود را در راه رشد و تبليغ دين اسلام به پيامبر واگذار کرد و نقش مهمي در پيشرفت اين دين آسماني ايفا نمود. ثمره? شيرين ازدواج خديجه با پيامبر اسلام دو پسر و چهار دختر به نام‌هاي قاسم، عبداللَّه، رقيه، زينب، ام‌کلثوم و حضرت فاطمه? زهرا(س) بود.

درگذشت "ابن قُولَوِيْهْ" از بزرگان اماميه در حديث و فقه (368 ق)
شيخ ابوالقاسم جعفر بن محمد بن جعفر بن موسي بن قُولَوِيْه قمي معروف به ابن قولويه، از مشاهير فقهاي اماميه و بزرگان حديث قرن چهارم هجري است که در کلمات علماي رجال، از او به عظمت ياد شده است. تاريخُ الشهورِ و الحَوادِث، الشَّهادات، کامِلُ الزّيارات و... از تاليفات او هستند. وي در کاظمين وفات يافت و در پايين پاي حضرت امام جواد و در کنار شيخ مفيد، مدفون گرديد.

اشغال جزيره? هرمز به دست پرتغاليها (913 ق)
در سال 912 ق يک ناوگان پرتغالي به فرماندهي درياسالار آلفونس آلبوکرک به جزيره? هرمز در خليج فارس رسيد. نماينده? پادشاه پرتغال فوراً به اهميت فوق‌العاده راهبردي و تجاري محل که مسلط بر مدخل ورودي خليج فارس بود پي برد. زيرا از آن محل، ارتباطات پرتغالي‌ها با هند محافظت مي‌شد. پرتغالي‌ها جزيره را تصرف کردند و حاکم هرمز، تابع پادشاه پرتغال گرديد و با پرداخت خراج سالانه موافقت کرد. اين امر به بروز برخورد با شاه اسماعيل اول صفوي انجاميد. آلبوکرک مجبور شد در سال 913 ق از هرمز حرکت کند، اماکاملاً مصمم بود تا دراولين فرصتي که پيش آيد آن را باز پس گيرد. آلبوکرک در سال 920 ق به هرمز بازگشت و معاهده‌اي با شاه اسماعيل منعقد کرد که پيروي حاکم هرمز را از پرتغال تصديق مي‌کرد.

تولد "جک لندن" نويسنده بلند آوازه امريکايي (1876م)
جک لندن نويسنده شهير امريکايي در 12 ژانويه سال 1876م در سانفرانسيسکو به دنيا آمد. در نوشته‌هاي جک لندن که متأثر از افرادي هم‌چون چارلز داروين، کارل مارکس و فردريک نيچه مي‌باشد، غالباً تجزيه و تحليل‌هاي بسيار دقيق اجتماعي مشهود است. جک لندن، مدافع مستمندان و بينوايان و طرفدار اصل زندگي مرفه براي همه است. عصيان بر ضد جامعه و برضد عقايد باطل و خرافي در همه آثار او به چشم مي‌خورد. کمتر کسي در ميان نويسندگان امريکايي از چنين پيروزي و محبوبيت عام و مداوم در کشور و خارج از کشورش برخوردار بوده است. عشق به زندگي، انسان‌هاي تهي‌دست، نداي جنگل و سپيد دندان از مشهورترين رمان‌هاي اوست. وي در مدت هجده سال نويسندگي، بيش از پنجاه داستان بلند و 125 داستان کوتاه نگاشت. جک لندن سرانجام در 22 نوامبر سال 1916م بر اثر عصيان روحي برضد اجتماع و تطابق نيافتن با شيوه زندگي زمان، در چهل سالگي خودکشي کرد.

مرگ "نيکلاي پادگورني" رئيس جمهور سابق شوروي (1983م)
نيکلاي ويکتوريويچ پادْگورني سياست‌مدار با سابقه شوروي سابق و رئيس جمهور اين کشور، در سال 1903م به دنيا آمد. وي پس از طي تحصيلات خود، در 27 سالگي به حزب کمونيست پيوست. پادگورني در سال 1953م به عضويت کميته مرکزي حزب کمونيست درآمد و دو سال بعد عضو هيأت رييسه شوراي عالي اتحاد جماهير شوروي گرديد. پادگورني عاقبت در سال 1965م پس از استعفاي ميکويان، به مقام صدر هيأت رييسه اتحاد جماهير شوروي دست يافت و به مدت 12 سال رياست جمهوري شوروي را برعهده گرفت.


پادگورني اين مقام را در 1977م بر اثر يک رقابت قدرت طلبانه سياسي با لئونيد بِرِژنف دبير کل وقت حزب کمونيست شوروي از دست داد و از دفتر سياسي حزب اخراج شد. او سه هفته بعد نيز بدون هيچ توضيحي از رياست هيأت رييسه کنار گذاشته شد. نيکلاي پادگورني سرانجام در 12 ژانويه 1983م در هشتاد سالگي در مسکو درگذشت.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس