به گزارش سلام لردگان "
نداي انقلاب "، لاريجاني تصريح کرد: بايد توجه داشت بخش مهم از انتقادپذيري و اصلاح گري در درون سيستم حکومتي از طريق سوال نمايندگان محقق مي شود.
وي با اشاره به سخنراني علي مطهري در نطق ميان دستور در خصوص فتنه سال ?? گفت: نکته ديگر در باب سخنراني آقاي علي مطهري است که موجب بحث هايي در کشور شده است؛ فارغ از محتواي مباحث مطرح شده که قابل نقادي است اما اين حد اظهارنظر از جانب نمايندگان وجهي براي اعلام جرم توسط دادستاني ندارد و اگر تصور توهين از عبارات آقاي مطهري شده است، بايد از مسير قانوني آن که در تبصره يک ماده ? قانون نظارت مجلس بر رفتار نمايندگان مصوب ?? فروردين ?? آمده است، اقدام شود و احتياج به اين همه بحث رسانه اي در کشور نداشت.
رئيس مجلس ادامه داد: بنده نيز برخي دعاوي آقاي مطهري به خصوص آنچه نسبت به قوه قضائيه مطرح کردند را نادرست مي دانم و قدري هم تحقيرآميز اما بحث در درستي و نادرستي گفتار نيست بلکه بحث در اين است که آن ساحتي که در قانون اساسي براي صيانت از آزادي بيان مخصوصا براي نمايندگان قائل شده است، اقتضا دارد دادستان از تفسير محدود قانون پرهيز کند و قطعا مقصودم توسل بلاوجه در تفسير قانون نيست بلکه مراد مر قانون است با نگاه خوشبينانه به آزادي بيان و اين رويکرد براي وجهه نظام و آينده آن بهتر و نافع تر است.
علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي در نطق پيش از دستور طي سخناني در صحن علني مجلس با اشاره به قيام ?? دي مردم قم اظهار داشت: ?? دي ماه يادآور حرکت جهنده و مجاهدانه قيام مردم قم در سال ?? است که نقطه آغاز مجدد توفندگي انقلاب اسلامي شد.
وي ادامه داد: حکومت ديکتاتوري پهلوي با ايجاد شرايط خفقان، سخت و سرکوب آزاديخواهان دچار اشتباه محاسباتي شد و با نگارش مقاله اي توهين آميز به امام خميني (ره) تصور کرد که ريشه مخالفان را برکنده و مي تواند کار را تمام شده تلقي کند که ناگاه فرزندان امام (ره) با انگيزه دفاع از مقدسات اسلام و حمايت از مرجعيت به خيابان هاي قم ريختند و توفاني به پا کردند که اين توفان خشم انقلابي بود که کار رژيم سفاک پهلوي را يکسره کرد.
رئيس مجلس افزود: اين نکته مهم است که جوهره انقلاب ما را مشخص مي کند گرچه در اين ?? سال پس از انقلاب هويت تئوري پردازي هاي زيادي شده است و ريشه هاي انقلاب جست وجو کرده اند و در هر يک از اين تئوري ها نکات صادق وجود دارد؛ گاه اختلاف طبقاتي، گاه رشد طبقه متوسط، گاه رشد درآمدهاي نفتي و رشد شهرنشيني، گاه فساد دستگاه حکومتي و استبداد رژيم و نظاير آن مورد اشاره واقع شده است که هر کدام وجه از انرژي متراکم انقلاب را شکل مي داد.
لاريجاني گفت: عنصر اصلي قيام ملت در آن چيزي بود که امام خميني (ره) در آن وقوف داشت و بارها بر آن تاکيد مي کرد که ملت براي اسلام قيام کرد؛ حرکت ?? دي و شهادت تعدادي از مردم قم جوهره انقلاب را براي کساني که قصد فهم حقيقت انقلاب را دارند، مکشوف کرد و بعدها با مراسم چهلم شهدا در ساير شهرها به جريان وسيعي در سطح ملي بدل شد. عدم درک اين واقعيت جوهره انقلاب توسط رجال سياسي غرب و منطقه که عموماً سطحي نگر بودند در طول ? دهه پس از انقلاب نيز مشکلاتي براي ملت بزرگ ايران فراهم کرد نظير جنگ عراق و هم مصائبي براي خودشان ايجاد کرد که امروز در ميانه اين مشکلات در منطقه دست و پا مي زند.
وي تاکيد کرد: همين نگاه سطحي به انقلاب موجب شد که آمريکايي ها پس از پيروزي انقلاب اسلامي هوس موج سواري پيدا کنند و تصور کنند که مي توانند با روحيه تاجرمآبانه مجدد، سلطه استعماري خود را نگه دارند؛ اشتباهاتي که در دولت موقت صورت گرفت، اين وسوسه را در آنها تقويت کرد که با نگاه نافذ امام خميني (ره) در مبارزه با شيطان بزرگ به کلي ميدان را از آنها گرفت. در جنگ صدام، آمريکا و غرب با تصور بر اينکه فشار بر دولت نوظهور انقلاب و ايجاد اختلاف در درون و ترور رهبران انقلاب مي تواند اين انقلاب را از مسير خود منحرف کند همه گونه سازماندهي کمک به صدام و تحريم عليه ايران را انجام دادند اما امام(ره) دفاع مقدس را دفاع حق عليه باطل در چارچوب آموزه هاي اسلامي تبيين کردند.
رئيس مجلس اظهار داشت: اين جوهره انقلاب با مجاهدت اسلامي تبلوري جديد يافت و به صورت حقيقتي قدرتمندتر از گذشته تجلي يافت که امروز در صحنه جهاني و منطقه اي قابل انکار نيست؛ در عين حال مجموعه قرائن نشان مي دهد که غرب حتي ديرهنگام به درستي متوجه نشده که با چنين انقلابي ستيز از سنخ ماجراجوي هسته اي بي فايده است. در غير اين صورت با روحيه تاجرمآبانه آن هم در شرايطي که خود تقاضاي مذاکرات براي حل موضوع را داشتند برخورد نمي کردند.
لاريجاني با گراميداشت ياد شهداي ?? دي در استان مجاهدپرور قم گفت: مجلس پس از انتخابات رياست جمهوري باشکوه رياست جمهوري با تحليل دقيق شرايط کشور همکاري صادقانه با دولت را مبناي کار خود قرار داد؛ مخصوصا در مشکلات اقتصادي کشور همکاري سه قوه مي تواند هم فضاي تحرک را براي کارآفرينان اقتصادي فراهم کند و هم در مذاکرات هسته اي قدرت بيشتري براي مذاکره کنندگان تدارک کند.
وي افزود: به همين جهت در اولين گام به وزراي دولت راي اعتماد قابل توجه داد و من شهادت مي دهم که نمايندگان مجلس بسياري از سيقه ها را ناديده گرفتند و صرفا براي همکاري با دولت جديد و ايجاد بهبود در شرايط کشور به ?? عضو هيئت دولت راي اعتماد دادند اما اينکه ? وزير نتوانستند راي اعتماد مجلس را اخذ کنند، امر غيرمعقولي نبوده و غالبا در راي اعتماد وزرا برخي از افراد موفق به کسب راي اعتماد نمي شوند.
رئيس مجلس با بيان اينکه در لايحه اصلاح بودجه مجلس شوراي اسلامي همکاري جدي کرد، گفت: روشن است که وجه ديگر وظيفه نمايندگي نظارت بر کار وزرا و هيئت وزيران و يکي از صور نظارت، سوال است و اين حق نمايندگان است؛ در کل اين گونه نظارت ها هميشه از کجي ها جلوگيري مي کند و از انباشتگي اشکالات مانع مي شود لذا نبايد انتظار داشت که مجلس نقش مستقل خود را از دست بدهد؛ چرا که استقلال قوا سرمايه اصلي حيات دموکراسي و مردمسالاري است البته اگر از حق زيادتر از حد معقول استفاده شود، به ضد خود بدل مي شود.
انتهاي پيام/